Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
No na tu volnou jízdu mi to chybělo.Je myšlen přejezd za Jaroměří směrem
na Českou Skalici a Starou Paku.Je to široký dlouhý dvoukolejný přejezd

Mno, 2 koleje jsou projížděny, ale 2 ne. Přejezd je čtyřkolejný a je rozdělen po dvou. Dvě koleje směr na Dvůr a 2 Skalici, ale:
(pohled z mapy.cz)
- zleva 1. - je vlečka tuším do plynárny či co - vlečka není používaná
- zleva 2. - trať na Dvůr
- zleva 3. - trať na Skalici
- zleva 4. - nějaká vlečka, která končí asi 250m za přejezdem

Zbyněk Šemora napsal:
VáclavS napsal:
Zbyňku, neubrali trochu kolejí ve Smiřicích? Před budovou bylo ještě loni 5 dopravních + 1 manipulační kolej. Jinak se mi líbí trať, až na to, že jsi neudělal přejezd na Kukském/Skalickém . Je neobvyklý svou délkou a je na něm zajímavý provoz.
Nespetl jsem se, na leteckém záběru na nádraží je to dobře vidět, že před budovou je dokonce 5 dopravních + 1 manipulační kolej, všechny elektrifikované. Stanice byla předloni(zde jsem se spetl) v rekonstrukci, tak je možné, že byli ubrány. Místo by i v simulátoru bylo.http://www.ama-cb.cz/msts/Kladensko/Smirice.JPG

No dokonce čtyři.
Koleje ve Smiřicích to teďka nevím ,ale v neděli vám to řeknu na 100%.
Jinak je vše podle reálu,docela mně překvapily poloměry oblouků.
Nevím čím ot je ,ale při jízdě 130 a 451 se to hrozně cuká , 163 vůbec ne.Myslím si , že to dělají náročné zvuky lokomotiv , je to možné?

Václave, teď jsem si pouštěl video z loňska, kde jsou 4 dopravní koleje a jedna manipulační. Na pláncích stanic je to samé. Ty také umíš člověka zblbnout.
Ohledně přejezdů za Jaroměří směr Liberec, tam kopáči jen zatím položili koleje.
V Praze rozhlas? Ten je tam už dávno, stejně jako v Bratislavě. :lol:

V tom případě pozdravujeme kopáče :lol:

Jinak se chci zeptat, jestli to je schválně, že na trati do Tišnova není zastávka Brno-Lesná.

Tak to promiň Zbyňku, oni předloni Smiřice skutečně rekonstruovalia deelektrifikovali zadní kolej, a asi je v rámci rekonstrukce stanice snesli... :? Ten letercký záběr je staršího data (2001).

Zbyněk Šemora napsal:
...
V Praze rozhlas? Ten je tam už dávno, stejně jako v Bratislavě. :lol:
No vidite az dnes jsem se podival do prahy a to jsou zmeny a jinak trasa z lyse do prahy pekna :P . Jen by me zajimalo jestli pres tuto trasu jezdi naklady pac pak by se dalo udelat pekna nakladni aktivita :).

Ano jezdí, měl jsem za to, že je to tam s náklady slabé.
Až při focení textur jsem byl překvapen, že těch nákladních vlaků není zrovna málo.
Problém spíš bude s kapacitou trati při tak silné osobní dopravě, protože co se týče zabezpečovačky a oddílů, je to spíš taková lokálka :).
Ale nějakou zapeklitou nákladní aktivitu z Libně do Nymburka, bych si určitě zahrál.

Právě teď mě ve Zbyňkově aktivitě vyškolil nechráněný přejezd před Milovicemi a v Lysé jsem s nákladem překročil rychlost o 20 km/h do odbočky.
Ty upravené vozy od Boba "nebrzdí" perfektně. Také díky!

Pěkné foto Dolních Louček:
http://www.dolniloucky.cz/index.php?typ=OBE&showid=131
Měl jsem za to, že Němci trať stihli postavit celou a opak je pravdou.
Ve škole jsem zaslech cosi o tom, že trať se rozestavěla ještě před válkou,
kvůli obavě z okleštění republiky - hlavní tah z Prahy na východ by totiž připadl okupantům.

Naposled editoval moderátor:
Samozřejmě tu náklady jezdí. Minulý týden, kdy se v Poříčanech montovala vexle na 120 do odbočky, byla velká část (nejen) nákladů odkláněna přes Lysou a Vysočany - to bylo na 231čce opravdu živo.
Ještě k diskuzi k úvrati přes Libeň. Jak správně psal Pawlik, jezdí se dnes bez zastavení u nástupiště v Libni. V době, kdy se začínala rekonstrukce mostů "Bulhar" na východním zhlaví žst Praha hl. n., byly osobáky od Lysé přetrasovány na Masaryčku a tehdy ještě zajížděly v Libni k nástupištím. Pro nadbytečnost tohoto zastavení a pro zkrácení jízdní doby však bylo od tohoto upuštěno.

Zdravím,
konečně jsem se dopracoval k poslední aktualizaci tratě "BP" a musím uznat,že je to paráda.
No ale protože je prý třeba na tomto fóru omezit chvalozpěvné a tím pádem kolikrát nicneříkající příspěvky /:lol:/,rád bych se optal,zda by nestála za zvážení výměna současné textury vody za texturu původní /tmavě nazelenalou/.Je to samozřejmě jen můj osobní názor,ale současná podoba vodní plochy mi přijde jako do "očí bijcí" /viz.obrázky/.
Kdyby se tento píspěvek týkal spíše Blackwolfa a jeho práce na podobě textur vodních ploch a nastavení času rozednění,prosím moderátory o jeho přesunutí do patřičného vlákna.

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/voda_BP_1.JPG [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/msts/voda_BP_2.JPG

Já se připojuji k Davidovi Hájkovi. Právě před chvílí mi jeden zákazník také oznámil, že ta voda v barvě průzračného moře je tam jako pěst na oko. Já to neřešil, protože jsem měl práce nad hlavu s aktualizací a dal jsem do aktualizace počasí, jak mi to Blackwolf poslal.

Pánové.
Za tu modrou vodu Zbyněk nemůže. To je jen a pouze moje práce a můj problém. Jenom škoda, že jste víc "neřvali", když to letní počasí bylo cca před měsícem vydáno jako Beta verze na vyzkoušení. Takže ve vlákně Nastavení času rozednění nebo na SZ očekávám vaše návrhy (neboť do tohoto fóra tohle nespadá) ohledně vodní hladiny pro počasí LÉTO/JASNO.

Blackwolf

Při jízdě testovací aktivity Lysá jsem narazil na jedno zmatené návěstidlo u Odb. Rokytka
c8d5abbf5469ffc235c894e0daab2e71.jpg

Kank napsal:
Nene, nahoře žlutá, pod ní zelená...
To je oříšek, tam mi to nejde nijak nalinkovat. Potřebuji tam dostat opakovací výstrahu, ale asi to scripta neumožňují. Budu muset kontaktovat Jirku Poláka. Na dráze je tolik kombinací, že se dá předem těžko odhadnout, co ještě bude třeba. Předtím mi to svítilo sice dobře, ale neumělo mi to dát návěst očekávejte rychlost 40. To samé je myslím do Hrabovky, Z Buben to také neumí mrkat očekávejte 40.

Zatímco já po aktualizaci odpočívám (uklízím jak doma, tak v práci ten nepořádek, který kvůli aktualizaci vznikl - na úklid nebyli lidi :cry: ),
Tak pracijí modeláři.

Chci poděkovat jednak Romanovi Š nejen za zbývající viadukty, ale za kompletní stanici Říkonín včetně peronů. (aby jste náhodou někdo neplánoval tohle stavět) Nádherná práce. Vše včetně dřevěných budek do podchodu.
Dnes ráno mi dál přišla další nádherná práce od Nebuluse a to kompletní fabrika včetně opěrných zdí u DNV Presskam. Takže dnes po dokončení úklidu opět zasednu k editoru, protože se už těším, jak to tam vše zapadne.

instalace

Ahoj lidi.Prosím vás potřeboval bych poradit jak instalovat trat BP.Jsem úplný začátečník.Předem moc díky Tom :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře