Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Já si myslím, že se tato trať od těch dob moc nezměnila. Kromě autobloku a možná někde udělali nové perony. Ty dřevěné podchody jako v Říkoníně byly myslím i ve Vlkově a dál. Jinak z Tišnova do Vlkova je myslím nejkrásnější úsek trati. Pak mě ještě jako cestujícího stavěl do pozoru oblouk do půlkruhu v Golčově Jeníkově. Ale také na lokálce přes Nedvědice je zajímavost v podobě serpentin z Bystřice nad Pernštejnem. kde bylo myslím 33promile klesání. Když byla nehoda u Říkonína, Balt Orient odklonili tudy a byl to prý nezapomenutelný pohled jak se v těch esíčkách vlní 15ti vozový expres. To mi vyprávěl spolužák na průmyslovce, který v těch končinách bydlel.Džordž napsal:Do Vlkova jsem jezdíval jako kluk na houby, bývaly tam krásné lesy (snad jsou tam do dnes) plné kuřátek. A ve Vlkově pekli skvělej chleba, vždycky jsme nezapomněli dovést aspoň jeden bochník domů.
Ale to už je dnes asi pohádka, bylo to před 40 lety.

To ještě budeš muset počkat, až seženu sklony směr Nedvědice.Jaroslav Skůra napsal:Pěkný den,
tak na tuto trať se opravdu moc těším, tam se budou prototypové Barči prohánět, holky moje ....![]()

Myslím si, že mistr nad mistry nám časem postaví celou páteřní větev Česko - Slovenské železnice a všichni budeme moci jenom hlasitě mu zatleskat , jak je šikovný .Beztak už se těším až se budu moci projet časem celou vysočinou a pokochat se krásou prostředí ...Zbyněk Šemora napsal:To ještě budeš muset počkat, až seženu sklony směr Nedvědice.Jaroslav Skůra napsal:Pěkný den,
tak na tuto trať se opravdu moc těším, tam se budou prototypové Barči prohánět, holky moje ....![]()
![]()
Jinak poklonu zasluhuje mistr Lubošák. V celé stanici, co sloup nebo brána, to samostatný originál. A těch domečků kolem. Původně jsem chtěl domečky nechat na příště, ale bylo nutné vyházet provizorní TV a nahradit přesnými rozměry. A nechtělo se mi vymýšlet řešení, .....
Povedou tam koleje, budou tam návěstidla, nástupiště, silnice, stromy......ale úplně hotovo nyní nebude.Petriik napsal:Jak to bude vypadat po aktualizace s úsekem HK - Jaroměř?