Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Do Vlkova jsem jezdíval jako kluk na houby, bývaly tam krásné lesy (snad jsou tam do dnes) plné kuřátek. A ve Vlkově pekli skvělej chleba, vždycky jsme nezapomněli dovést aspoň jeden bochník domů.
Ale to už je dnes asi pohádka, bylo to před 40 lety.

Džordž napsal:
Do Vlkova jsem jezdíval jako kluk na houby, bývaly tam krásné lesy (snad jsou tam do dnes) plné kuřátek. A ve Vlkově pekli skvělej chleba, vždycky jsme nezapomněli dovést aspoň jeden bochník domů.
Ale to už je dnes asi pohádka, bylo to před 40 lety.
Já si myslím, že se tato trať od těch dob moc nezměnila. Kromě autobloku a možná někde udělali nové perony. Ty dřevěné podchody jako v Říkoníně byly myslím i ve Vlkově a dál. Jinak z Tišnova do Vlkova je myslím nejkrásnější úsek trati. Pak mě ještě jako cestujícího stavěl do pozoru oblouk do půlkruhu v Golčově Jeníkově. Ale také na lokálce přes Nedvědice je zajímavost v podobě serpentin z Bystřice nad Pernštejnem. kde bylo myslím 33promile klesání. Když byla nehoda u Říkonína, Balt Orient odklonili tudy a byl to prý nezapomenutelný pohled jak se v těch esíčkách vlní 15ti vozový expres. To mi vyprávěl spolužák na průmyslovce, který v těch končinách bydlel.

Jinak celý úsek v aktualizaci 77 bude jen nahrubo s výlukou 1. koleje mezi Říkonínem a Tišnovem (kvůli mostům v Tišnově). Tato trať bude až další kapitola, protože mám jinde ještě hodně dodělávek a do aktualizace bych toho chtěl stihnout co nejvíce. A to mám na krku ještě daňové přiznání. Dát vše do stroje zamíchat nechat hodinu vařit, vytisknout vyplněný formulář včetně VZP a sociálního a hlavně zaplatit. :cry: :cry: :cry:

Právě jsem projel testovací aktivitu z Níhova do Brna. Myslím, že to bude zajímavá trať. Málem jsem uvařil brzdy. Ještě dokončím osazení návěstidel, perony v Říkoníně a Dolních Loučkách. Ale nejvíc dal zabrat Tišnov, ten postavit byla maturita. (ještě nemám zadní manipulační koleje, ale to až příště) Chci poděkovat Lubošákovi za originál objekty (v aktualizaci bude zatím jen špička ledovce, to nejnutnější, aby se dalo po něčem jezdit). Zbytek bude příště. Také oznamuji, že skončila výluka 1. koleje z Říkonína do Tišnova. Mosty přes řeku dělníci úspěšně osadili.
Pro tuto trať by se hodily i originál skloníky. Tohle už je opravdu horská trať a jaksi hodnota 8promile co mám (ne v sobě, ale v nabídce skloníků :lol: ), je jak pěst na oko, když tam mají být správně 13, 17 a 19 promile. Pro info, 19 je z Dolních Louček do Říkonína. Údajně tam je skutečně 20, ale kvůli předpisům, je tam úřednicky 19.
Jinak trať 250 bude v této aktualizaci jen v hrubé podobě. Sjízdná trať, perony a hrubě opracovaná krajina.
Aktualizaci bych chtěl vydat koncem příštího týdne, nejpozději v pondělí 19.3. Do té doby DVD s tratí rozesílat nebudu.

Stav prací:

Něco málo jsem o víkendu postavil. Jen se podělím s několika screeny s Lubošákovými modely, které mi poskytl, za což mu děkuji.
Tak tomu se říká s láskou postavené své domovské nádraží. Podrobněji až v aktualizaci. Objektů z Tišnova jsem použil kolem 150 a to ještě nemám zařazeno úplně vše.
f27919584ac7819c9985d3a469a2d71d.jpg
e06d7d760da054660b1140382558f66b.jpg
134bf3c0f49057a25334b82af3eceb11.jpg
3c3cd9f4f2623b8f8b3d9e0398caf5c9.jpg
9694ec0aac86472840eae746061506c7.jpg
3e6953fb95adc1b532baf39d34cdedf3.jpg

Naposled editoval moderátor:
Mistru Zbyňkovy a všem co se podílejí na této trati skládám poklonu ,opravdu klobouk dolu pánové

Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
tak na tuto trať se opravdu moc těším, tam se budou prototypové Barči prohánět, holky moje .... :D
To ještě budeš muset počkat, až seženu sklony směr Nedvědice. :lol:
Jinak poklonu zasluhuje mistr Lubošák. V celé stanici, co sloup nebo brána, to samostatný originál. A těch domečků kolem. Původně jsem chtěl domečky nechat na příště, ale bylo nutné vyházet provizorní TV a nahradit přesnými rozměry. A nechtělo se mi vymýšlet řešení, když autor má vše vymodelováno na míru a kupodivu to sedlo přesně i do mé verze Tišnova. Ale když jsem pak zjistil, že musím doplnit dalších 103 modelů a vše zapsat do ref, tak jsem nadšený nebyl. (k tomu ještě vyhledat odpovídající textury). Ale pak už jsem jel dle předlohy jak stroj.
Otázka je, co to udělá s FPS. Ještě jsem netestoval.
Večer osadím do Dolních Louček viadukt od Romana Š a hned to projedu.

Ale nepracoval jsem jen tady. Rázně jsem zasáhl do krajiny u Bratislavy, aby Nebulus měl prostor pro modelování objektů kolem vlečky z DNV, která vede souběžně s hlavní trati.

Na screenech ty modely vypadají opravdu fantasticky.
Ještě nevím, co vše má Lubošák v arzenálu, ale možná by stálo za zvážení nahradit v celé trati sloupy TV.
Myslím jenom ty jednoduché s výložníkem, co se pokládají automaticky - přepsat tedy jen model. Když to má Lubošák tak pěkně patinované a krásně zabetonované. Vypadají opravdu jako vystřižené z reálu, krása. :eek:
Na Viadukty od Romana, odborníka na mosty, se také moc těším, hlavně na ten dolnoloučský.

Tak jsem osadil 300m dlouhý viadukt u Dolních Louček a udělal několik screenů přímo ze hry. Zajímalo mne FPS. Na širé trati bez objektů kolem 57, v Tišnově to kleslo na 37, místy 30. Čekal jsem to mnohem horší, protože mne Lubošák varoval, že jedna brána má kolem 12000 polygonů. Uvidíme po aktualizaci, jak to pojede ostatním. Takže na výměnu všech sloupů bych byl opatrný. A hlavně je jinak mapovaná a náhrada by se zobrazila v jiném umístění vůči ose koleje.
Test jízdy v opačném směru s 10 vozovým rychlíkem po rozjezdu z Tišnova do 17 promilí nebyl problém. Jel jsem s 350 100 km/h asi na 40. stupeň.
6b8139034b08dd407baae9ce43ccee12.jpg
313f955935818db727a35943d56b6e51.jpg
d881d0386b8cc7e71a475160603301d2.jpg
dd96115f4093c42b321bc070336c74eb.jpg
tisnov15.jpg

Aha, tak to je jiná, nevěděl jsem, že jsou jinak vyexportované.
Myslel jsem vyměnit nikoliv brány, ale jenom jednoduché sloupy, což by se projevilo především na širé trati a nezatížilo stanice.
Pro takovou Libeň by výměna bran byla nejspíš neúnosná.

Dolní Loučky, no to je moc pěkné. :D
Konečně se po té trati poprvé v životě projedu.

Čas aktualizace se blíží, ale nevím přesně kdy, nejpozději ve středu. Víkend totiž nebyl jen o MSTS.
Vázne to na dokončení dvou testovacích aktivit, aby hráč kromě aktivity Den Blbec projel i zbývající úseky.
Ta první bude zatěžkávací test nové trati Níhov - Brno - Níhov soupravou bývalého expresu Balt Orient. Zde není problém.
Ale druhá testovací aktivita je z okolí Lysé nad Labem Ikdyž bude také bez traffic , už bude zajímavá. Nádraží rozhodně nebudou úplně prázdná a s každou soupravou si v rámci aktivity potykáte. Ještě prozradím že postupně vystřídáte zamračenou, 163, sergeje, Džordžovu 814/914 a ve finále si vezmete tu samou 163. Vlaky kategorie nákladní a soupravové. Úroveň obtížnosti lehká, tedy žádné časové body. Zde ještě musím dopsat asi X hlášeních, jinak by jste 100% zabloudili. :lol: :lol: :lol:
Děkuji mimo předchozím modelářům i Romanovi Š za vymodelování viaduktů u Dolních Louček , Říkonína a tunelových portálů charakteristických pro trať Brno Havlíčkův Brod.

Zbyněk Šemora napsal:
Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
tak na tuto trať se opravdu moc těším, tam se budou prototypové Barči prohánět, holky moje .... :D
To ještě budeš muset počkat, až seženu sklony směr Nedvědice. :lol:
Jinak poklonu zasluhuje mistr Lubošák. V celé stanici, co sloup nebo brána, to samostatný originál. A těch domečků kolem. Původně jsem chtěl domečky nechat na příště, ale bylo nutné vyházet provizorní TV a nahradit přesnými rozměry. A nechtělo se mi vymýšlet řešení, .....
Myslím si, že mistr nad mistry nám časem postaví celou páteřní větev Česko - Slovenské železnice a všichni budeme moci jenom hlasitě mu zatleskat , jak je šikovný .Beztak už se těším až se budu moci projet časem celou vysočinou a pokochat se krásou prostředí ...

Právě jsem dodělal poslední testy instalačních a aktualizačních souborů. Vše už OK, takže zítra aktualizaci nakopíruji na web (kolem 180MB) a také současně začnu tvořit DVD k rozesílání.
Aktivity do aktualizace budou v apk, které si rozbalíte. Kromě Hurvínka a den blbec tam budou dvě testovací aktivity pro poznání nových postavených úseků a otestování vyladěných vozidel.
Aktivita z okolí Lysé bude sice lehká, nikdo Vás nebude honit, ale stejně jsem několikrát vypadl ze hry a musel začít z posledního load, dle přísloví, "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá". Tak dodržovat předpisy.
Níhov - Brno - Níhov, tam bude jediný zádrhel, aby jste v Brně správně zastavili a bylo možné objet soupravu. Jinak pobyt dodržovat nemusíte. Tam žádné pastičky nejsou. Je to jen opravdu poznávací demo, aby jste se mohli těšit na nově vznikající trať.
Pro úsek Jaroměř - Hradec Králové a vlečky v Devínské Nové Vsi jsem žádnou testovací aktivitu už vyrobit nestačil. Tak se tam podívejte alespoň ve volné jízdě.
Hotovo úplně není, ale uvidíte, že práce za ty dva měsíce je uděláno opravdu hodně. Jak na stavbě tratí, tak na modelech budov.
Všem, kteří přispěli, děkuji.
Tak zítra. Dobrou noc.

Už se moc těším!!!jen co si pojedu z Jaroměře až do Pardubic.Že nato není aktivita, to nevadí,něco si splácám to ještě dokážu

Recenze trati BP

Sleduji okolní screeny a jako obvykle jsem vedle z toho, co dokázala parta nadšenců :eek: Je to prostě nádhera, které původní MSTS nesahá ani po kotníky...

Jen mě mrzí, že já už si tuto skvělou práci budu užívat jen na screenech... Po přeinstalování počítače jsem si vezl v batohu instalační CD Train Simulatoru i trati BP a je to paradox - nějaký chmaták na Olomouckém nádraží asi potřeboval můj batoh víc než já :? Takže si musím nechat zajít chuť, ale i tak všem děkuji za tu spoustu úžasného času, co jsem u MSTS a trati BP strávil, rozhodně to stálo za to a nikdy nezapomenu! :wink:

Naštěstí jsem ale ještě o několik dní dřív stihl dopsat recenzi trati BP na hooodně prestižní herní server http://games.tiscali.cz a její vydání je naplánováno na neděli 25. března... Snad mě Zbyněk Šemora nebude chtít ukamenovat, pokud se najednou zvýší zájem o instalace :lol:

Tak se mějtě všichni skvěle a hlavně - užívejte si vláčkování 8)

Chápu že je to nepříjemné, ale i tak si můžeš té nádhery užívat i v budoucnu...stačí si koupit MSTS za 199,-Kč a DVD s tratí....to za to přeci stojí ne? :wink: teda pokud jsi neměl v batohu i PC....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře