Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku: Ja som to mal minulý týždeň práve naopak ... žiadne horúčky, ani moc únava, ale kašľu, kýchania a smrkania ojojoooj ...

Zbyněk Šemora napsal:
Co to zase řádí za sviňa chřipky? Začalo to už v pondělí, ale žádné nachlazení, žádné škrabání v krku, ale jen horečky a únava. Už mne to nebaví.
Vim ze to sem nepatri ale zkuste pit actimel...pomaha to. Ve skole skoro vsici kaslou maji rymu a ja nic takze na tom asi neco bude :).

nemoc

Zbyňku bydlíš ve velice úrodném kraji tak existují léky dané od přírody.Tekutý švestky,tekuté hrozny a moji předci z této části Moravy říkali,že to funguje.Přeji brzký uzdravení.latich

Re: nemoc

latich napsal:
Zbyňku bydlíš ve velice úrodném kraji tak existují léky dané od přírody.Tekutý švestky,tekuté hrozny a moji předci z této části Moravy říkali,že to funguje.Přeji brzký uzdravení.latich
Budeš se divit, ale jakmile na mě zákazník kýchne, už letím do ledničky pro švestkovou desinfekci. Ale jaksi asi jsem naposledy dal příliš malou dávku. Nebo to bude tím, že domácí slivovice došla a kupované náhražky nemají ten správný léčebný účinek. A o chuti raději pomlčím.
Ale nejvíc mne štve, že nemůžu stavět trať. Přece jen, v leže se to nedá. :x

Ti vybavím kurz u spolubývajúceho z intráku ... ten obsluhuje PC vo všetkých možných aj nemožných polohách ...

bob57_cz napsal:
Martin0 napsal:
Zdravim, muže te mi někdo říct jak si rozumí MSTS s Linuxema?
Můžeš to vyzkoušet třeba přes DosBox nebo Wine.

Máš pravdu, k použití to nebude. Ale za vyzkoušení to stojí, i když musím říct, že mne tohle ani nenapadlo. Engine MSTS má problémy sám se sebou, procesor jede na 100% a ještě k tomu virtuální stroj?
Brrrrrr....

Naposled editoval moderátor:
Ono pozor WINE (WINE Is No Emulator) nie je az tak uplne virtualny stroj a implementacie SDL a DirectXwinE by s tym az tak problem mat nemuseli, castejsie by to padalo urcite, lebo Linux je spetku nachylnejsi pri roznych prasacinach s RAMkou posielat signaly SIGSEGV ...

Už mi trochu otrnulo a otevřel jsem editor trati. Začal jsem pokládat koleje od Vinohradského tunelu přes Vršovice do Hostivaře, abych to celé propojil do Malešic. To jsem zvědav, jak to vyjde.
Vždy přemýšlím, kde mám stavět, na co je chuť a také kde mám podklady. Pražské spojky, tam jsem podklady získal teprve nedávno, proto se tam nyní vracím. Ale Vršovice - Hostivař, tam mi to nedá spát jestli nevznikne nějaká divočina, proto přednostně stavím zde.
Zítřek rozhodne.

Jak jsem včera napsal, že dnešek rozhodne.....byl to hlavolam, ale zadařilo se. Praha hl. n - Vršovice - Hostivař - Malešice, už je propojeno. Pak už v klidu mohu dostavět nádraží ve Vršovicích a nádraží Hostivař. Pak by už mohlo být ONJ a ještě propojit Vršovice - Malešice, respektive k podjezdu za odbočkou Záběhlice.
Hold jedno souvisí s druhým a určité části trati se musí stavět souběžně.

Zbyněk Šemora napsal:
Jak jsem včera napsal, že dnešek rozhodne.....byl to hlavolam, ale zadařilo se. Praha hl. n - Vršovice - Hostivař - Malešice, už je propojeno. Pak už v klidu mohu dostavět nádraží ve Vršovicích a nádraží Hostivař. Pak by už mohlo být ONJ a ještě propojit Vršovice - Malešice, respektive k podjezdu za odbočkou Záběhlice.
Hold jedno souvisí s druhým a určité části trati se musí stavět souběžně.
Teda Zbyňku ... Ty nezapřeš, že si bývalí fíra .... Ale rozhodně smekám před tebou kloubouk .... Si hvězda

Naposled editoval moderátor:
Ještě nikdo nesmekejte, protože jste nic neviděli. Mě jen spadl kámen ze srdce, protože položit koleje nebylo nic jednoduchého. Musel jsem dodržet sklony jak z Malešic, tak z Vršovic. Plus minus promile se to myslím povedlo. Jinak nemám ponětí, co zbylo z vršovického ranžíru. Odbočky Železný most a Záběhlice, tam byly za mě mechaniky, byl oddíl i ve Strašnicích. Pamatuji si, že se tam zásadně nestavěly předvěsti. Vždy výstraha a jednou jsme cestou do Benešova zastavili u odbočky Záběhlice, kdy bylo rameno mírně vzhůru a svítila červená. Tak jsem musel pěšky na hradlo, kde byla bába a tvrdila, že to lepší postavit nejde. Tak jsem s pákou zamával tam - zpět a zadařil se návěstní znak o něco lepší. Čistokrevné volno to sice nebylo, ale místo červené už svítila zelená. Zpět pěšky jsem už nemusel, fíra popojel k hradlu a naložil mne (je to tam od návěstidla dost daleko) Co si člověk sám neudělá....:lol: :lol: :lol:

Z Vršovického ranžíru je zachovalá vjezdová i odjezdová skupina. Vlastní seřadiště je již 5 let vytrháno :cry: .

Jen aby jste se do tý řitě vešli všichni :lol: :lol: :lol:
Konkurence šlape na paty co 8) .
Kdy budou nějaký screeny?

No vzhledem k tomu, že Zbyněk staví Pražské spojky teprve krátce toho k vidění asi moc nebude.
(BTW Jel jsem o víkendu z Nymburka do Jičína, Ráj mechanik :) ).

Hawk napsal:
Jen aby jste se do tý řitě vešli všichni :lol: :lol: :lol:
Konkurence šlape na paty co 8) .
Kdy budou nějaký screeny?
Konkurence začne špalat na paty až něco předvedeš a zveřejníš. Screeny, to už tady u jedné trati bylo........a najednou zůstalo jen na těch screenech.
Ale je vidět, že máš lepší známosti než já, když jsi získal sklonové a směrové poměry dříve. (já je mám teprve od vánoc) Bez těchto materiálů se stavět pražské spojky nedají. Jsou tam dost výrazné sklony a pokud nebudou v modelu přesně jak v reálu, tak je to o ničem. Ale držím palce, ať se také ukážeš. Pro uživatele jenom dobře.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře