Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku,

ani jsem nedočetl tvou reakci na můj příspěvek a hned jsem věděl co mi chceš říct. Jak jsem řekl čest tvé práci. Jen jsem nějak koukal jak tele na tu Čiernou s porovnáním na tvůj Smíchov. Kdybych před 15 lety věděl že bude nějaký MSTS tak jsem to natočil z leva a prava pač jsem párkrát z jednim plzeňákem jel i nejen na vlaku. Na ONJ jsem by asi všeho všudy asi jen 2x. Ale představu mám. Vůbec jsem si nechtěl rejpnout, i když to tak vyznělo. Tedy vrcholové práci zdar.

Zdeňku, on někdy písemný projev může nesprávně vyznít a já to pochopil jako že se srovnává nesrovnatelné a věřím tomu, že i Martin má hrůzu z velkých nádraží, ke kterým má jen strohé podklady a v případě Slovenska, tam je určitě problém. Vím, podle čeho jsem stavěl trať do Bratislavy. Takže jsem to také chtěl napsat jen na vysvětlenou.
Jinak Tobě patří díky za obě videa, bez kterých by trať Kutná Hora - Kolín - Lysá - Dřísy a Libeň - Malešice - Uhříněves nikdy nevznikla. (plus směrové a výškové poměry od jiného dodavatele)
Na ONJ jsem jezdil a vlastně i bydlel a mám hodně svých materiálů.
Smíchov, potřebné jsem dohromady dal. Jakmile propojím Malešice s Vršovicemi os. n., tak mám vyhráno. Ještě vlastně vršovické depo.
Pak postavit nějaké baráky kolem.......a k tomu všemu mě přinutila jedna moje nová aktivita. Jinak chci stavět v okolí Tišnova.
Ale ruku na srdce, už jsem měl výčitky, že na Blatově nešlo odbočit a někam dojet. Praha je Praha a každá kolej mi tam něco říká.

Zbyněk Šemora napsal:
... Nejvíc mne štvalo, že koleje do oblouku ve sklonu se po několika stech metrech výškově nepatrně rozcházejí a na zhlaví je nutné dělat korekce, aby nevznikaly schody. (a jde to pěkně blbě)

Neco jako tyhle schody?

Kdyz jsem se na to ptal, bylo mi poradeno, abych to narovnal kratsimi dily a zmensil sklon.

Myslim, ze lepsi je pouzit klasicke nastaveni vysky koleji (F4) spolecne s klavesou END. Pak nejdeme po skocich 0.150, ale po 0.001. Krasne se to da zarovnat presne.

Nebo mate namysli jine schody?

Naposled editoval moderátor:
Toto je zlý sen, moderátori, založte nejaké vlákno, kde sú takéto finty popísané a každý, kto niečo vie, nech tam napíše. Ja už mám dokúsaný monitor, odvtedy, čo som skladal Bratislavu hlavnú stanicu, čo je celá v oblúku a do kopca a teraz sa dozviem toto...

--------
Martens : Miro, nevím, jestli to cpát tady nebo už rovnou toto valit Johnzovi do jeho systému na railpage.net, kde se to celkem setkalo s povděkem.

Kosac napsal:
Myslim, ze lepsi je pouzit klasicke nastaveni vysky koleji (F4) spolecne s klavesou END. Pak nejdeme po skocich 0.150, ale po 0.001. Krasne se to da zarovnat presne.

Nebo mate namysli jine schody?
Klávesu End opravdu neznám a po 4 letech jsem se opět přiučil. Škoda že takové lidi nepotkávám na slezinách.

A já blbec stále dokola tvrdím, že se sklony lze naklápět jen po skocích 2,5 promile. :cry:
Lidi, co ještě nevím?

Martens napsal:
Martens : Miro, nevím, jestli to cpát tady nebo už rovnou toto valit Johnzovi do jeho systému na railpage.net, kde se to celkem setkalo s povděkem.

To je jedno kam, ale mohlo by to byť niekde pokope.

Dráčik napsal:
Toto je zlý sen, moderátori, založte nejaké vlákno, kde sú takéto finty popísané a každý, kto niečo vie, nech tam napíše. Ja už mám dokúsaný monitor, odvtedy, čo som skladal Bratislavu hlavnú stanicu, čo je celá v oblúku a do kopca a teraz sa dozviem toto...

--------

Dráčik: navrhuji vše zbourat a začít stavět znovu :wink:
Vždyť my ani ten náš stařičký MSTS ještě pořadně neznáme.
Ale to je tak, když si něco koupím a nedostanu k tomu pořádný český návod. :cry:

Ono to nebude tak horky. Je to desna otrocina po tech 0.001 skocich. Udelal jsem tim zpusobem jen par useku a kousky kde jsem mel schody. Ale na nejake presne nastavovani na desetiny promile... to by mi upadla ruka.

Kosac napsal:
Ono to nebude tak horky. Je to desna otrocina po tech 0.001 skocich. Udelal jsem tim zpusobem jen par useku a kousky kde jsem mel schody. Ale na nejake presne nastavovani na desetiny promile... to by mi upadla ruka.
Tak jsem zkusil dodělat zhlaví u odbočky Železný most a s tou klávesou End to šlo jedna báseň. Co jsem se doposud natrápil. Nyní už půjdou bez problémů opravit veškeré neřešitelné schody.
Zítra se přestěhuji na Odbočku Záběhlice a celé to propojím. Nejpozději do konce týdne by měla být trať od Malešic do Vršovic sjízdná.
Pak návěstidla, označení kolejí, budovy,........

Pardubice

"Přijeli jste do stanice Pardubice hlavní nádraží..."

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts_svec.websnadno.cz/A.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts_svec.websnadno.cz/B.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts_svec.websnadno.cz/C.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts_svec.websnadno.cz/D.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://msts_svec.websnadno.cz/E.jpg

Díky za pochvalu. Škoda jen, že není na fotkách slyšet staniční rozhlas :lol: Bez něj to takhle není ono :lol:

On tu bol predtým ešte jeden Jiřího príspevok ... tak si nemyslite, že to je samochvála ... JOHNZ

Jiří Maxa napsal:
Jééééééééééééééééééééééé to je pěknééééééééééééééééééé víc takových modelů.
Tak tohle tu opravdu potřebujeme ze všeho nejvíc.
Nesliboval jsi, že už budeš hodný ? !!! Znovu si přečti "pravidla".

HarkIV napsal:
Honzo, nádhera! To nemá chybu. Už se těšim, až se na to podívám.

Kde? Co? Já opět nic nevím a bohužel ani nic kromě křížků místo obrázků nevidím. Asi to má být předemnou skryto do mých 50tin.
Ale Honza je záruka kvality, tak věřím, že Pardubice se mu určitě povedly.
Já včera večer se marně snažil propojit koleje od Malešic do nádraží v odbočce Záběhlice. Stále mi to tam nějak nevychází, pak jsem šel spát. Snad se zadaří dnes večer.

Zbyněk Šemora napsal:
Kde? Co? Já opět nic nevím a bohužel ani nic kromě křížků místo obrázků nevidím.
Já jsem na tom bohužel stejně. :cry: Server nelze najít...

Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kde? Co? Já opět nic nevím a bohužel ani nic kromě křížků místo obrázků nevidím.
Problém je na serveru Honzy Švece, včera ty obrázky jely a byly opravdu jak živé....

Martens napsal:
Michal napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Problém je na serveru Honzy Švece, včera ty obrázky jely a byly opravdu jak živé....

Opravdu krásné Pardubické hlavní!!
(Fotky jedou ,jen trochu víc pomaleji..)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře