Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Dle videí, celý ranžír je ve vysoké lebedě a už ani není vidět, kde vedou koleje.

Já bych v msts taky nechal některé koleje trochu zarůst (alespoň trávou).Vždyť v reálu spousta tratí je mezi kolejemi a přilehlých místech zarostlá - hlavně lokálky. V msts je většina tratí (neberte to v žádném případě jako kritiku) jak nově položená. Vypadalo by to trochu živěji, ale na druhou stranu chápu, že jsou to objekty navíc.....raději okolí než zarostlé koleje :eek:

Naposled editoval moderátor:
Aleš: Nyní je to v pohodě, ale za bolševika, to byly tratě. 120 se jezdilo na něčem podobném, jako je nyní ranžír ve Vršovicích. Rozbahnělé pražce místo štěrku. Samá pomalá jízda. ....

Zarůstat koleje travou je na modelový TRS,tady je možná lepší,že jsou koleje vidět.Jinak mám rád nádraží s hodně kolejema v reálu,ale ty poslední ukázky Zbyňkovy Prahy je fantazie.Až to vyjde,asi zkusím,co můj PC vydrží a MSTS s tratí BP si znovu nainstaluju.Je to opravdu nátřesk...

Zbyněk Šemora napsal:
Jo jo, omlouvám se, už si ty nicky pletu. Ale nějaký Kimir...tak nějak je i severokorejský diktátor :lol:

Taky vedle, ten severokorejský diktátor se jmenuje Kim jong-il ( čong il ) jeho zesnulý otec se jmenoval Kim Il Sung ( ale říkali mu Kim Ir sen ) a soudružka maminka se jmenovala Kim Jong suk a Kim jong il má zase syna a ten prvorozený nejstarší se jmenuje Kim john nam budoucí a pravděpodobný vůdce korejského lidu a možná i primátorem města Pchjongjangu s věží JUCHE. :ole: :lol:

Jiří Maxa napsal:
Taky vedle, ten severokorejský diktátor se jmenuje Kim jong-il ( čong il ) jeho zesnulý otec se jmenoval Kim Il Sung ( ale říkali mu Kim Ir sen ) a soudružka maminka se jmenovala Kim Jong suk a Kim jong il má zase syna a ten prvorozený nejstarší se jmenuje Kim john nam budoucí a pravděpodobný vůdce korejského lidu a možná i primátorem města Pchjongjangu s věží JUCHE. :ole: :lol:

A jména Dědečka a Prababičky nevíš? :roll:

Děkuji Jiřímu za potvrzení, že Kim-Ir není náš Kimir, ale vraťme se opět k trati.
Včera jsem dokončil čekačky a vyústění do Krče. A tady opět bude problém, protože tohle musí být přesně v souladu se zakřivením ONJ. Tratě od Vršovic osobního a od čekaček vedou souběžně s kolejovými částmi ONJ. Ještě si pamatuji, když jsem tam pracoval nejprve v dílnách, jak jsme chodili po Kurandových schodech přes koleje na Krč ke Spurným pro svačinky.
Takže opět jedno souvisí s druhým a musím dostavět ONJ alespoň po Déčko, abych mohl definitivně položit obě koleje vedoucí do Krče. Vychází mi to totiž dost s odranýma ušima.
A ONJ ještě bude sranda, tam to musí vycházet jak v reálu přesně na lochnesky. Taková kolej 201, aby tam vešly dvě žabotlamy, muselo se až kousek za návěstidlo, ale první nápravou ještě před izolaci. Tak to nevím, jestli se mi to v MSTS podaří, ale ONJ mi tenkrát připadalo, že je stavěné na míru pro jednotky 451,452.

Msts BIN

Ahoj, chci se zeptat. Je tato trat prodavana v konfiguraci vozu s msts BIN? Pokud ne, po instalaci msts bin musi se jeste neco konfigurovat nebo je program nastaven tak,aby vse hned frcelo?!:) Dekuji za odpoved.

Re: Msts BIN

selimny napsal:
Ahoj, chci se zeptat. Je tato trat prodavana v konfiguraci vozu s msts BIN? Pokud ne, po instalaci msts bin musi se jeste neco konfigurovat nebo je program nastaven tak,aby vse hned frcelo?!:) Dekuji za odpoved.
Vše Ti pofrčí, nic nemusíš doinstalovávat.

Re: Msts BIN

selimny napsal:
Vše, jak řekl Tomeš, jen je nutné MSTS BIN instalovat jako poslední nebo jej instalovat společně s tratí. V každém případě je nutné BIN před vlastní instalací odebrat, jinak to frčet nebude.

Včera jsem protáhl kolejiště na ONJ, zatím jen po 210. koleji až do Déčka a kupodivu mi to s odranýma ušima vyšlo, aby trať od čekaček mohla vést souběžně nad. Ale vyhráno bude, až dostavím komplet panťákové kolejiště a projedu si jej se 451 jako za starých časů a vejdu se všude, kam se vejít mám.
Jinak mám dotaz na pamětníky.
Koleje 201 až 210 atd jsou určitě v rovině, nepamatuji se, že by nám to někde po povolení brzdy ujíždělo.
Ale Déčko je už myslím do kopce. Mám pocit, že za mých časů, kdy trolej byla jen na krajních kolejích. Nejsem si jistý, jestli jsme někdy šibovali mimo trolej, ale z Déčka se dalo dojet zpět do haly samotíží. Může mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit a napsat kolik tam je promile? Je to už tak dávno.
Také je už jasné, že mne nemine propojení Déčka s vršovickým ranžírem. Naštěstí z mé poslední návštěvy mám video.

Dále chci poděkovat Honzovi Švecovi za pardubické nádraží, už je osazené a na mě tam ještě čekají dodělávky kolejí.

Další pěkný model mi přišel od Nebuluse a to vodojem v Kútech. Také nádherná práce. Díky moc.

Ještě děkuji Jirkovi Polákovi za doplnění návěstidel, které budou potřeba v Praze.

Do aktualizace mám ještě hodně práce, ale do konce měsíce to snad zvládnu. Ale nezaručuji. Tím nemyslím, že matička Praha bude město jak má být, ale musí být vše alespoň kolejově funkční. Ale nějaké budovy v rámci možností bych osadit měl.

Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto: příjezd do Lysé n.Labem (od Nymburka) ve Volné jízdě je v pořádku, po uložení (F2) a znovunačtení vyskočí hláška 'Chybí SMS file GEN_MONT_NAT1_S.SMS'. Totéž se objeví, když Lysou n.Labem prohlížím v Editoru trasy. Co s tím? Aktualizace stahuji bez aktivit.

bobeksoft napsal:
Dobrý den, prosím o vysvětlení tohoto: příjezd do Lysé n.Labem (od Nymburka) ve Volné jízdě je v pořádku, po uložení (F2) a znovunačtení vyskočí hláška 'Chybí SMS file GEN_MONT_NAT1_S.SMS'. Totéž se objeví, když Lysou n.Labem prohlížím v Editoru trasy. Co s tím? Aktualizace stahuji bez aktivit.
To je jasné. Na lokálce do Milovic je několik zvukových sloupů. Ty jsem měl v trati několik let nepoužité. Takže by mě zajímalo ze kterého letopočtu má tazatel verzi mé trati. Rok 2003 nebo 2004?

Zbyněk Šemora napsal:
Takže by mě zajímalo ze kterého letopočtu má tazatel verzi mé trati. Rok 2003 nebo 2004?
Zbyňku, instalátor updatů ti pouze přidává nové věci a přepisuje změněné, avšak neodstraňuje staré již nepoužívané.
I tak ti však někde musel zůstat viset link na dotazovaný soubor, jinak by to nemohlo vyskočit.
Každý uživatel si s TrackReportem neporadí a ruční editací souborů už vůbec ne.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Takže by mě zajímalo ze kterého letopočtu má tazatel verzi mé trati. Rok 2003 nebo 2004?
Zbyňku, instalátor updatů ti pouze přidává nové věci a přepisuje změněné, avšak neodstraňuje staré již nepoužívané.
I tak ti však někde musel zůstat viset link na dotazovaný soubor, jinak by to nemohlo vyskočit.
Každý uživatel si s TrackReportem neporadí a ruční editací souborů už vůbec ne.
Mě to jen zajímalo, protože já původní trať šířil s prázdnou složkou s ruchy do trati. Asi v roce 2004 mi Roman Čapek poslal své rozpracované Východočesko. Od něj jsem použil kromě několika vhodných objektů i ruchy k ozvučení trati. Jenomže tenkrát jsem nevěděl jak je použít, tak tyto zůstaly zapomenuty. Ale na CD i DVD jsou dodávány. Proto jsem se ptal jaký pravěk to tazatel má, zvláště když je v tomto fóru nováček.

Jinak pomoc je jednoduchá. Nabídka start - hledat a zapsat název chybějícího souboru. Určitě se najde v jiných tratích a hlavně původních.
Ale můžete jít rovnou na jistotu, nějaká trať a složka Sound.

Problem

Zdravim, dnes jsem si nainstaloval novou trat a pri spusteni jakekoliv ceske lokomotivy se mi nepousteji zvuky. Trat jsem dnes obdrzel a ridil se pokyny. Sound mam take nainstalovan. Uz jsem z toho v koncich:( prosim poradte:(:(

Tak vse je jiz OK.. ale prosim vas,mam jiny problem,mohl by mi nekdo z vas vypsat,jake jsou funkce(tlacitkove) MSTS BIN aktualni verze? Jsem novacek,prosim odpustte,ze zde pisu asi nevhodne. Ale chci si trebaroznout v kabine nebo tak neco... Dekuji za odpoved. A jeste jednou,prosim nezlobte se.

Hurá, ONJ je v základech načrtnuto. Zatím jen panťáková část. Koleje 51 až 210. Potěšilo mě že testy s panťákem dopadly dobře, kolej 201, tam se dvě jednotky vejdou s odranýma ušima, jako v reálu.
Panťáková hala vypadá jinak, ale to co jsem tam poskládal rozměrově přesně odpovídá hale skutečné. Snad originál někdo vymodeluje.
7232129dcc565eb59388ccebddd1d8dc.jpg
1485287d0c141ee6fea2ebd9b1f1eea9.jpg
1d4f2461f988a137e4a7f42aa4f9ba9e.jpg
1011cb7c3c7742a432263806cd6d79de.jpg
3d3ebe32f93ffce9f577cd92eb01ffb3.jpg

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře