Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
tady je zase sranda :lol: (viz.list zpět)

Ale já nebudu rejpta...já to vlastně/přece nerozumim 8) .

Peace and GL

No čo, dáme moderátorské za vyrývanie alebo nie? :lol: :lol: :lol: JOHNZ

Re: stavba vyhybky pro 10 metrové perony

tsedlak napsal:
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Těžko poradit, když dotyčný neumí ani zkopírovat příspěvek do více vláken,( ikdyž úplně zbytečně)
Každá stanice je individuální a je nutné koleje pokládat tak, i s pomocí dynamických kolejí (vě většině případů), aby se na druhém zhlaví zase spojily. Víc opravdu poradit nelze, vše je na trpělivosti stavitele. Je nutné znát zpaměti kompletní nabídku kolejiva. Tedy učit se , učit se, učit se.

Hawk napsal:
tady je zase sranda :lol: (viz.list zpět)
Ale já nebudu rejpta...já to vlastně/přece nerozumim 8) .
Peace and GL
Hold jsou v MSTS dva druhy lidí. Jedni tvoří a modelují, druzí se jen baví, nad ostřejší výměnou názorů zde ve fóru. Když už jsi se tak rozpovídal, už máš hotové pražské spojky? Mě už to všude jezdí. Jen ještě musím udělat nějaké šachy na Smíchově. Pravděpodobně budu muset snížit celé Severní nádraží, kvůli bloku budov s rampami. Jirka Polák dodal originály všech návěstidel. A bylo jich požehnaně.
Ale těšte se. HarkIV staví odzadu. Nejprve drobné budovy úplně vzadu, pak celý blok budov mezi Severním nástupištěm a osobním nádražím, lávka přes koleje a současně už pracuje na nástupištích.
Potřeboval bych informace, jaký je výškový rozdíl mezi silnicí a kolejištěm před nádražní budovou. Mám pocit, že jsem se silnicí stále moc nízko. Ale horší je druhá strana. Odstavné koleje klesají směrem dolů, ale poslední dvě jsou v jedné rovině asi se Severním nástupištěm. Mám dilema, jak je to na druhé straně, abych se od rampy výškově srovnal s kolejištěm stanice. Něco budu muset vymyslet, ale nerad bych si zase vymýšlel.

Otázka na Zbyňka co všechno mám naschromáždit za podklady aby jsi někdy v budoucnu mohl stavět směrem na Beroun a já se budu snažit je sehnat.
Je to v celku hezká trať která má své kouzlo,žabotlami tu jezdí poměrně v hojném počtu tkovích čtyř trnusově nasazených suprav a docela neobviklem složení loko,vag,vag,vag,vag,loko.

Zbyněk: já pro tebe budu mít v (snad) co nejližší budoucnosi taky menší dárek pro Prahu a to baráky z nádražní ulice u Smíchovského nádru, Honza Mikolášek mi posal hodně materiálů tak snad něco vykouzlím :) Ale no jo, modelovací začátečník...... :lol:

Ahoj.
Při načítání jakékoliv aktivity mi to napíše "Selhala inicializace konfiguračního souboru telefoního vedení".Co s tím?

Kodl napsal:
Otázka na Zbyňka co všechno mám naschromáždit za podklady aby jsi někdy v budoucnu mohl stavět směrem na Beroun a já se budu snažit je sehnat.
Je to v celku hezká trať která má své kouzlo,žabotlami tu jezdí poměrně v hojném počtu tkovích čtyř trnusově nasazených suprav a docela neobviklem složení loko,vag,vag,vag,vag,loko.
Mám video Praha - Beroun tam i zpět, nemám sklonové a směrové poměry. (ikdyž do Berouna žádné výrazné sklony nejsou, proto tam mohly jezdit Talga).
Ale to je daleká budoucnost, ikdyž ji nevylučuji. Zatím krvácím nad pražskými spojkami, konkrétně nádraží Smíchov.

klimi napsal:
Ahoj.
Při načítání jakékoliv aktivity mi to napíše "Selhala inicializace konfiguračního souboru telefoního vedení".Co s tím?
Hoj v jaké přesné fázi to msts vyhodí ?

klimi napsal:
AHoj.Promiň.Když se mi načte MSTS.Vyberu si aktivitu tak při její načítání.
To vypadá, jako kdyby něco nebylo napsáno v .ref souboru tratě. Zkus přeinstalovat trať.Ale nevim, nevim, tuto hlášku neznám.

Vasek napsal:
To vypadá, jako kdyby něco nebylo napsáno v .ref souboru tratě. Zkus přeinstalovat trať.Ale nevim, nevim, tuto hlášku neznám.

Tedy já si myslím že v souboru .ref problém nebude.I trať která tento soubor vůbec nemá jde normálně spustit,pouze nejde otevřít v editoru trati a soubor se musí vytvořit např. pomocí programu Route_Riter.

Zveřejňuji screeny z mých bojů na Smíchově. Lukáš O. (HarkIV) modeluje nádraží a já zápasím s výškovými rozdíly některých kolejí. Kdybych měl něco blbě, dejte včas vědět. Ale asi nějaký kompromis tam zůstane. Jak je vidět, ještě je tam hodně práce.
56114ab0bc7bc3f8f1db48253a0f3cdf.jpg
ddfb6848c98fe0ff450f099687dbafe0.jpg
cb71206b6adb5f96a920fbf8d727fc54.jpg
056b04cf60517d19010a360de7ee9b71.jpg

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
... to stavědlo je malý!!! Postav si k němu mašinu a uvidíš! Tam by mohli sloužit tak Hobbiti.
Keď som "staval" staničné budovy pre Jeneho a trať ZSR150, tak sme budovu primeriavali k vlaku ( konkrétne to bola 263-ka ) a k autobusu Karosa, naťahovali a zmenšovali, kým to nebolo OK :lol:

Tax napsal:
Miran napsal:
... to stavědlo je malý!!! Postav si k němu mašinu a uvidíš! Tam by mohli sloužit tak Hobbiti.
Keď som "staval" staničné budovy pre Jeneho a trať ZSR150, tak sme budovu primeriavali k vlaku ( konkrétne to bola 263-ka ) a k autobusu Karosa, naťahovali a zmenšovali, kým to nebolo OK :lol:
Dá se to vůbec ještě nějak změnit??Jako rozměry celé budovy?

Já jsem kdysi sloužil na stavědle, které mělo na délku sotva 3,5 metru. A to tam byl celý stavědlový přístroj s 9 pákama. Zvenku to vypadalo spíš jak šopa

Jacek napsal:
Já jsem kdysi sloužil na stavědle, které mělo na délku sotva 3,5 metru. A to tam byl celý stavědlový přístroj s 9 pákama. Zvenku to vypadalo spíš jak šopa
Já mám rozměry:Délka 6m,šířka 3m a výška 3m :eek:

klimi napsal:
Tax napsal:
Miran napsal:
Dá se to vůbec ještě nějak změnit??Jako rozměry celé budovy?
Dá ... odmeraj si napríklad dvere, podla nich si prepočítaš aj výšku, šíru a dĺžku budovy. Samozrejme musíš to mať vhodne vyfotené. Ideálne by bolo, keby mal človek plán budovy, ale okrem zopár málo výnimiek ( napr. moja parná remíza ) je to len zbožné, nevyslyšané želanie. Nová Baňa a podobné budovy sú "od oka", ale práve tým prirovnávaním k busu a mašine sme odhadli ten správny rozmer :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře