Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Pokoušel jsem se jet se 471 do stanice metra Kačerov, ale ještě nemám kompletní koleje. http://www.semora.cz/a/78-1.jpg
Ony ty potřebné koleje neexistují ( zatím). V sadách XYZtrack jsou všelijaké rozchody a kolejové splítky normálně a úzkokolejné, zubačky, ..., ale speciální splítka pro metro asi není: 2 normálněrozchodné koleje spletené do sebe. Kolej, která je blíže přívodce, slouží jako zkušební trať, vzdálenější je jako vlečka.

Problém s počtem objektů u sídliště ? Přejdi na tapety, už jsem ti to radil dávno. Za tapetu nemá nikdo co lézt.

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
Mne je to v podstate jedno, ako to bude zlúčené. Možno by som mohol aj "vymodelovať" celé sídlisko. Prípadne som ochotný poskytnúť zdrojáky v Gmaxe a tým by sa to dalo zlúčiť aj s inou zástavbou.

No jo...a keď s tým budú dorobné aj nejaké nízkopolygonové stromy a ostatná zeleň,tak to nebude mať chybu,rovnako aj pri rodinných domoch :salut:

To so zeleňou bude mozno problém, lebo keď zložím v gmaxe 2x alfakanál, tak mi to robí neplechu.

bob57_cz napsal:
Problém s počtem objektů u sídliště ? Přejdi na tapety, už jsem ti to radil dávno. Za tapetu nemá nikdo co lézt.
Já tento problém zatím nemám. To co se tu řeší jsou jen úvahy. Jinak tapety. Myslíš kulisy. Na ty se nedá přejít, protože by je nejprve někdo musel nafotit a vyrobit a na to nejsou lidi. A použít nějaké náhražky co už existují....asi by vypadalo blbě, kdyby například při pohledu z mostu přes Vltavu místo panoramy Hradčan vykoukl Bratislavský hrad. :lol:
Ale možná výroba kulis by byla méně pracná než skládat model kompletního sídliště. Kulisa by byla i s vegetací. Jen nafotit originály. Taková Sazka Aréna. Klasický 2 D model, aby byla vidět ze všech stran.

Dobrý den!
Mám takový problém.
Vzhledem k tomu , že můj počítač není nic extra výkonného , tak jsem měl vždy v Msts vypnutou texturu oblohy , aby to aspoň necukalo.Jenže jsem si Msts nedávno přeinstaloval a dnes jsem vypnul texturu oblohy a právě z tyhle trati to hodilo:"incializace terénu selhala".
Jde s tím něco udělat , nebo ne?
Děkuju

Textura oblohy musí být zapnutá. Proč Vám to předtím šlo bez ní netuším. Já taky nemám nějak extra PC (1,6GHz AMD procesor 512RAM 128Grafika) hraju MSTS na nejvyšší rozlišení, zobrazení mám stáhlé na kilometr a jinak vše na maximu. Hra se netrhá jede plynule, jen při načítání trafic a nebo před velkými stanicemi se na sekundu na dvě zasekne. když je toho traficu jo hodně tak i na 5 sekun, ale to se dá přežít.

Čouda napsal:
Textura oblohy musí být zapnutá. Proč Vám to předtím šlo bez ní netuším. Já taky nemám nějak extra PC (1,6GHz AMD procesor 512RAM 128Grafika) hraju MSTS na nejvyšší rozlišení, zobrazení mám stáhlé na kilometr a jinak vše na maximu. Hra se netrhá jede plynule, jen při načítání trafic a nebo před velkými stanicemi se na sekundu na dvě zasekne. když je toho traficu jo hodně tak i na 5 sekun, ale to se dá přežít.

Díky moc , už to jde

bob57_cz napsal:
Však v BP tapeta je, ne? Pokud si vzpomínám, tak je kousek za Praha-Libeň, ale zrovna ta se teda moc nepovedla, vypadá úděsně... Jinak je to ale určitě super věc, na Šnekově 183ce jí má např. od hlavního nádraží Plzeň k Jižnímu předměstí a rozhodně to nevypadá zle.

vlnění terénu

Zbyněk Šemora napsal:
......Také mne štve vlnící se terén pod domy na kopci. Ty pak v dálce poletují ve vzduchu.......

Jestli máš na mysli vlnění způsobované přeskupováním polygonů s měnící se vzdáleností kamery (pozorovatele), pak se tomu dá předejít.
Simulátor se zvětšující se vzdáleností redukuje počet polygonů terénu v příslušném čtverci (cosi jako LOD). Tato vlastnost se dá korigovat změnou hodnoty "error bias" (nemám češtinu, nevím jak se to jmenuje v počeštěném editoru), přeložit to lze jako "chyba sklonu".

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ar-system.cz/data/Mstsg/forum/vlneni.jpg

Pokud se nastaví hodnota "0", pak engine v příslušném čtverci vykresluje vždy všechny polygony bez ohledu na vzdálenost kamery. Odpadne vlnění terénu způsobené změnou počtu (a tedy změnou seskupení) polygonů, ale vzroste zátěž počítače. Proto je třeba vhodně vybírat čtverce, kde se LOD příliš projevuje a vadí to.
Hodnotu "0" je tedy vhodné nastavovat zejména u kopcovitých a skalnatých reliefů a zejména ve čtvercích pod kolejemi. Naopak "2" je vhodné použít na rovině, kde přeskupování polygonů nevadí. S touto hodnotou je totiž redukce počtu polygonů terénu naopak nejvýraznější.

Jestli jsem objevil :idea: Ameriku, nebo o tom víš, pak jsem ti asi moc nepomohl. Třeba se to ale někomu bude hodit, proto ti to nepíšu jako SZ.
Vadí mi to ve spoustě tratí, takže když jsi na to narazil, tak jsem se trochu rozepsal....

Trunda

Na Zbyňkových stránkách je dnešní datum jako poslední aktualizace, v popisu tratí jsou přidány úseky v Praze, ale nikde jsem nenašel nic zaktualizovaného. Pročpak? :)

Ajemgud napsal:
Na Zbyňkových stránkách je dnešní datum jako poslední aktualizace, v popisu tratí jsou přidány úseky v Praze, ale nikde jsem nenašel nic zaktualizovaného. Pročpak? :)
Je to asi datum aktualizace stránek a nikoliv trati :idea:
Popisy z Prahy tam sice jsou a to je asi ta aktualizace.

Ajemgud napsal:
:lol: Proto. :lol:
Na začátku je napsáno, že stav kilometrů je až po aktualizaci 78. Dnes jsem počítal délky přidaných tratí a připravil jsem to dopředu, abych se už nemusel zdržovat. (jsme na 1000km tratí, to by se po aktualizaci mělo oslavit :lol: :lol: )
Ještě mne čeká hodně testů, ale to hlavní, někteří modeláři dokončují modely budov, na které se každý těší. Myslím, že stojí za to těch pár dní počkat. Víkend rozhodne.

962e0c2c2949e5da331adbc425ee843b.jpg
415b36049ab4bfacbe3b35c27f49320f.jpg
62e2df3b7a946e3850f6f582a550ab41.jpg
Díky za všechny, Honzo a Mirane.

Pro aktivitáře. šturcové koleje 3b a 11b (poslední foto) jsou kvůli modelu zkráceny o 10 až 15m.
Bob z Ostravy nám naladil všechny loko 150, také na obrázku. Opět poježděníčko.

Naposled editoval moderátor:
Ano, dokonce i směrová páka se přestaví na shunty. Ale jsou tam nějaké úpravy na měřácích, které umí jen nejnovější bin, jenomže na tohle by to chtělo verzi stabilnější. Sice přidání parametru do zástupce trochu pomohlo, při svěšování vozidel žádný problém, ale známá černá obrazovka se objevila )plně nečekaně bez udání důvodu. Takže dál testuji na verzi 224. Snad Džordž něco brzy vydá.

bob57_cz napsal:
-Johnny- napsal:
To "naladil" znamená, že se tam bude taky krokovat stupně 0-56 ?
Samozřejmě - pikovláčkúm už dávno odzvonilo.
Problém je v tom, že pokud mám krysu/banán ve výkonu (cca 50% a více), tak s tímto řízením nestíhám sundat výkon před omezením rychlostí nebo stahovačkama.

Přeci jen na tratě BP nemám seznání a fíra z povolání nejsem

Vrbam napsal:
bob57_cz napsal:
-Johnny- napsal:
To "naladil" znamená, že se tam bude taky krokovat stupně 0-56 ?
Samozřejmě - pikovláčkúm už dávno odzvonilo.
Problém je v tom, že pokud mám krysu/banán ve výkonu (cca 50% a více), tak s tímto řízením nestíhám sundat výkon před omezením rychlostí nebo stahovačkama.
Přeci jen na tratě BP nemám seznání a fíra z povolání nejsem
1.strojvedoucí má seznání trati, takže sjíždí z výkonu včas - to ty nemáš
2.pokud to nestihne, tak stáhne sběrač a dokrokuje kontroler při staženém, později mašinku nahodí a jede se dál, nic se neděje
( 3.přepsat si eng na "PIKO" není v podstatě zakázané.... )

bob57_cz napsal:
1.strojvedoucí má seznání trati, takže sjíždí z výkonu včas - to ty nemáš
2.pokud to nestihne, tak stáhne sběrač a dokrokuje kontroler při staženém, později mašinku nahodí a jede se dál, nic se neděje
( 3.přepsat si eng na "PIKO" není v podstatě zakázané.... )
Proto mám radši Eso, kde to krokování je rychlejší.

PS: zrovna u engu 363, kde je podpis
Comment ( Od B57 pridana EDB nereverzni )
tak ta EDB nějak nepremává resp. nechce naběhnout[/quote]

Vrbam napsal:
Proto mám radši Eso, kde to krokování je rychlejší.
PS: zrovna u engu 363, kde je podpis
Comment ( Od B57 pridana EDB nereverzni )
tak ta EDB nějak nepremává resp. nechce naběhnout
Musel bych vidět celý eng, že tam někdo napsal tohle, není moje práce ale jiného upravovatele/klonovače .
Mi EDB funguje spolehlivě v rev i nerev verzi. Čím ji ovládáš ? Pokud pomocí BP nebo BSE, tak samozřejmě nepůjde, má vlastní řadič.

Aha - tak už se to vysvětlilo v SZ:
Vrbam napsal:
Ovládám resp zkoušel jsem ji ovládat přes A a D
Nemá to kombinovaný ovladač ani zjednodušený, takže A/D je pouze pro jízdu, EDB má v msts vlastní klávesy - viz GLOBAL/c_electric.txt :
io_map ( DOT "BrakeDynamicInc" ALL_UP ) na mých klávesách PAD_0
io_map ( COMMA "BrakeDynamicDec" ALL_UP ) PAD_1

jinak celé ovládání mám přemapované takto:
io_dev ( KEYB 0
io_map ( PAD_4 "CombinedInc" ALL_UP )
io_map ( PAD_7 "CombinedDec" ALL_UP )
io_map ( PAD_7 "ThrottleInc" ALL_UP )
io_map ( PAD_4 "ThrottleDec" ALL_UP )
io_map ( PAD_5 "BrakeEngineInc" ALL_UP )
io_map ( PAD_8 "BrakeEngineDec" ALL_UP )
io_map ( PAD_6 "BrakeTrainInc" ALL_UP )
io_map ( PAD_9 "BrakeTrainDec" ALL_UP )
io_map ( PAD_0 "BrakeDynamicInc" ALL_UP )
io_map ( PAD_1 "BrakeDynamicDec" ALL_UP )
io_map ( X "SandingToggle" ALL_UP )
io_map ( INSERT "HeadlightsInc" ALL_UP )
io_map ( DELETE "HeadlightsDec" ALL_UP )
io_map ( W "DirectionForward" ALL_UP )
io_map ( S "DirectionBackward" ALL_UP )
io_map ( HOME "BellToggle" ALL_UP )
io_map ( END "HornToggle" ALL_UP )
io_map ( SPACE "VigilanceToggle" ALL_UP )
io_map ( V "WiperToggle" ALL_UP )
io_map ( PAGE_UP "GearInc" ALL_UP )
io_map ( PAGE_DOWN "GearDec" ALL_UP )
io_map ( PAD_PLUS "EmergencyStopToggle" ALL_UP )
io_map ( PAD_DOT "BailOff" ALL_UP )
io_map ( PAD_MINUS "EngineBrakingOn" ALL_UP )
io_map ( P "Pantograph1Toggle" ALL_UP )
io_map ( P "Pantograph2Toggle" ALL_UP SHIFT_DOWN )
io_map ( P "PantographsInc" ALL_UP )
io_map ( P "PantographsDec" ALL_UP SHIFT_DOWN )

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře