Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Myslím, že můžu odpovědět za pana Šemoru. Šlo, ale nikdo to dělat nebude; pro zachování byla většina uživatelů a je to tak pro dobro hráče - jsme v simulátoru. Jsem s pozdravem :)

Postih za nezahoukání je dán natvrdo hrou MSTS. Volba jiného postihu neexistuje.
Ale jen tak mezi námi. Jak stále dokola testuji aktivity, tak mi tohle ani nepříjde. Člověk si pískáčky zapamatuje a už mi to ani nepříjde, že kdybych nezahoukal, tak končím. Ale doporučuji na těchto jednokolejkách častější save. Možná by to chtělo vyměnit na hradcích pískáčky za zřetelnější typ. Tyto jsou málo vidět. Tak málo, že jsem objevil za Stéblovou další zdvojený.

Zbyněk Šemora napsal:
Postih za nezahoukání je dán natvrdo hrou MSTS. Volba jiného postihu neexistuje.
Ale jen tak mezi námi. Jak stále dokola testuji aktivity, tak mi tohle ani nepříjde. Člověk si pískáčky zapamatuje a už mi to ani nepříjde, že kdybych nezahoukal, tak končím. Ale doporučuji na těchto jednokolejkách častější save. Možná by to chtělo vyměnit na hradcích pískáčky za zřetelnější typ. Tyto jsou málo vidět. Tak málo, že jsem objevil za Stéblovou další zdvojený.
Mě nejde o to, že nejdou vidět nebo že by byli špatně vidět. Ale jde o to, že se jaksi nemůžu strefit....v tom je zakopaný pes.

Edie napsal:
Mě nejde o to, že nejdou vidět nebo že by byli špatně vidět. Ale jde o to, že se jaksi nemůžu strefit....v tom je zakopaný pes.
U nás fírové houkají takto, průjezd kolem píškáčku a zahouknutí, pak chvíli nic a pak se houkání s blížícím se přejezdem opakuje časteji a s kratšími pauzami dokud čelo nemine přejezd

PS: S houkáním jsem měl problém jen 2x kdy jsem si nevšiml pískáčku

Vrbam napsal:
Edie napsal:
U nás fírové houkají takto, průjezd kolem píškáčku a zahouknutí, pak chvíli nic a pak se houkání s blížícím se přejezdem opakuje časteji a s kratšími pauzami dokud čelo nemine přejezd

PS: S houkáním jsem měl problém jen 2x kdy jsem si nevšiml pískáčku
Díky, budu se tím řídit.

Mně se někdy stává, že se kochám na klávese 4, případně 5 a to je potom jednoduché přehlídnout pískače. :lol: I když na úseku z Týniště do Hradce a Chocně jsou kolikrát v těch křovinách kolem trati špatně vidět, jak bylo psáno. Ale beru to jako zpestření hry a rozhodně bych to nerušil... :D To Vrbam: Mám zahrádku kousek od kolejí a jeden nechráněný přejezd je na dohled a to byste koukali, jak na to někteří fírové *erou. Kdybych byl cvičný, tak už mám hodně skalpů... :mad:

Naposled editoval moderátor:
Kontra a Edie:
Tak si dejte cvičnou jízdu a někam na papír si napište km polohy všech přejezdů s pískáčkem a pak jen koukejte na km poloh a na papír

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Každá vyhýbka má základní polohu v přímém směru.
A já bláhový si taková desetiletí myslel, že základní poloha je dána závěrovou tabulkou.... Se dovídám věci "na stará kolena" !
Budeš se muset smířit s tím, že v MSTS závěrová tabulka není a základní poloha je tady vždy rovně.
Nesmířím se. Zjistil jsem, že se snažíš mne pěkně lakovat !
Není pravda, že hlavní směr je v msts po přímé či u obloukových výhybek do vnější. Přímo v tvé trati BP je spousta výhybek, kde je nalinkována základní poloha výměny v rozporu s tím, co jsi napsal.
Je jich hodně na hlaváku i ve Vrškách u 6ky. Najíždím třeba na angličan přímo a hodí mne to do boku. Při sjezdu z Vítkova si hodím první vexli doleva a ostatní na Sakrabonce mne už taky samy směrují doleva někam na 20., přitom by mě to mělo navést příměji do 18.šturcu. Taky z Vršovic druhým tunelem na hl. první si dám doleva, hned druhou doprava a pak rovně bych měl najet na 8., ale uhne mne to na angličanu do 2.

Při jízdě ze Smíchova na Vyšehrad, když si za mostem hodím křížem doleva, tak na vjezdu svítí bílá místo 40 a něco.
Z Hostivaře jedu do Malešic, zde po rovné a na odjezdu křížem na Libeň - na odjezdu svítí 40 a volno správně, jenže totéž zároveň svítí i u vedlejší koleje průběžné z Vršovic na Běchovice - na angličanu kolize současných vlakových cest.

Nevim, mozna se to tady i probiralo, ale pred Tuklaty smerem od Kolina je stahovacka asi spatne. Nejdriv je napajecka a stahovacka je asi 200 m za ni.

Bobe57, dvě věci.
Ve volné jízdě znaky návěstidel vždy nenavexluješ, často se trefíš na kolej, kde je nalinkován posun. Vyzkoušeno.
Druhá věc. Všechny angličany jsou kolizní, viz srážky v aktivitách pokud neuděláš umělé blokování nějakým servisem.
Ten škaredý angličan (neanimovaný), ten nevím, jak má základní polohy, ale je to nějaká divočina. Jinak všechny ostatní klasické vyhýbky mají vždy základní přímý směr. V editoru a pokládání kolejí tohle nelze ovlivnit. Možná by to šlo nějak přeprogramovat v tsection.dat nebo v modelu vyhýbky. Tak dalece jsem to nezkoumal, ale proč to měnit? Pak by v tom byl pěkný chaos. Představte si všechny stanice, kdy to bude všude navexlováno bokem. To by byla vzpoura.

V Rostoklatech jsou ty stahovačky správně. Osazeno podle videa.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Každá vyhýbka má základní polohu v přímém směru.
A já bláhový si taková desetiletí myslel, že základní poloha je dána závěrovou tabulkou.... Se dovídám věci "na stará kolena" !
Budeš se muset smířit s tím, že v MSTS závěrová tabulka není a základní poloha je tady vždy rovně.
Nesmířím se. Zjistil jsem, že se snažíš mne pěkně lakovat !
Není pravda, že hlavní směr je v msts po přímé či u obloukových výhybek do vnější. Přímo v tvé trati BP je spousta výhybek, kde je nalinkována základní poloha výměny v rozporu s tím, co jsi napsal.
Je jich hodně na hlaváku i ve Vrškách u 6ky. Najíždím třeba na angličan přímo a hodí mne to do boku. Při sjezdu z Vítkova si hodím první vexli doleva a ostatní na Sakrabonce mne už taky samy směrují doleva někam na 20., přitom by mě to mělo navést příměji do 18.šturcu. Taky z Vršovic druhým tunelem na hl. první si dám doleva, hned druhou doprava a pak rovně bych měl najet na 8., ale uhne mne to na angličanu do 2.

Při jízdě ze Smíchova na Vyšehrad, když si za mostem hodím křížem doleva, tak na vjezdu svítí bílá místo 40 a něco.
Z Hostivaře jedu do Malešic, zde po rovné a na odjezdu křížem na Libeň - na odjezdu svítí 40 a volno správně, jenže totéž zároveň svítí i u vedlejší koleje průběžné z Vršovic na Běchovice - na angličanu kolize současných vlakových cest.

bobe57_cz podle mne se s neexistencí závěrové tabulky ve volné jízdě budeš muset smířit ať se ti to líbí nebo ne! Základní poloha výhybek je dána modelem výhybky a jeho popisem ve vlastnostech tohoto modelu! A protože ve volné jízdě nejsou jiné soupravy, které by mohly ohrozit tvoji zamýšlenou vlakovou cestu, tak si taky s výhybkami můžeš dělat co chceš. V aktivitě samozřejmě začne platit "závěrová tabulka" a vlakové cesty se začnou chovat celkem regulérně. Samozřejmě nic není dokonalé a budeš se divit, že lze v MSTS postavit dvě vzájemně se křížící cesty a to právě přes angličana! A to jenom proto, že MSTS vyhodnocuje u výhybek pouze cestu přes bod odbočení ve výhybce, nikoliv bod křížení uprostřed angličana. Bohužel je toto vlastnost MSTS, a řečeno slovy našeho velkého zneuznaného génia: "Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak vše, co se proti tomu dá dělat".
A jinak bych se dovolil přidat na stranu pana T. a dovolil bych si tě požádat o zjemnění tvé rétoriky. Tvé znalosti co se předpisů, provozu a všeho co se kolem kolejí motá jsou obdivuhodné a pokud budu mít jakékoliv dotazy co se dráhy týká, tak vím že odpověď u tebe vždy naleznu. Ale na druhou stranu se mi v poslední době dost nelíbí způsob jakým toto dáváš najevo. Přece jenom ty tady nejsi žádný cvičný ani zkušební komisař, takže tvé některé reakce mi připadají velmi neadekvátní probíraným tématům.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, dvě věci.
Ve volné jízdě znaky návěstidel vždy nenavexluješ, často se trefíš na kolej, kde je nalinkován posun. Vyzkoušeno.
Na Vyšehradě není manipulační kolej, tak nevidím důvod pro bílou na vjezdu. To tam potom nejde udělat vlak do kříže.
Zbyněk Šemora napsal:
V Rostoklatech jsou ty stahovačky správně. Osazeno podle videa.
Už před víc jak rokem tam byly zdvojené návěsti - stahovačka s vypínačkou zároveň. V BP tam jsou jen stahovačky. Umístění to má dobré.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, dvě věci.
Na Vyšehradě není manipulační kolej, tak nevidím důvod pro bílou na vjezdu. To tam potom nejde udělat vlak do kříže.
Z Vyšehradu ani ze Smíchova do nesprávné koleje znak rozsvítit nelze. Je to nalinkováno pro znak pouze do správné koleje. Ale bacha. Pokud se jedná o cestové návěstidlo a na odjezdu je posun dovolen, tak je i na cestovém posun dovolen. To samé je i v Kolíně. Tam jsem také ve volné jízdě nebyl schopen navexlovat normální znak. Když si ale naliknuješ jednoduchou aktivitu, tak už je vše OK. A kdyby ne, pak to teprve můžeme řešit.
Ale na vjezdu bílá přece svítit nemůže, maximálně přivolávačka.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, dvě věci.
Z Vyšehradu ani ze Smíchova do nesprávné koleje znak rozsvítit nelze. Je to nalinkováno pro znak pouze do správné koleje. Ale bacha. Pokud se jedná o cestové návěstidlo a na odjezdu je posun dovolen, tak je i na cestovém posun dovolen. To samé je i v Kolíně. Tam jsem také ve volné jízdě nebyl schopen navexlovat normální znak. Když si ale naliknuješ jednoduchou aktivitu, tak už je vše OK. A kdyby ne, pak to teprve můžeme řešit.
Ale na vjezdu bílá přece svítit nemůže, maximálně přivolávačka.
Napsal jsem, že se jedná o vjezdové návěstidlo na Vyšehrad ! To je umístěno na mostě vpravo a nikde se po nesprávné nejede. Normální vjezd do odbočky ve stanici/výhybně. Místo barvy je tam klidná bílá ( přivolávačka by blikala).

Tak Bobe 57, zde máš výpis.
Od Smíchova do Vyšehradu je zatrženo cestové návěstidlo a je tam nalinkováno volno, 30 , 30. Víc kombinací neexistuje. V tomto případě je podstatné, co je na odjezdovém návěstidle. Odjezdy jsou linkovány do Vršovic a po správné koleji směr hlavák na barvu, ale do nesprávné koleje na přivolávačku. Proto, pokud ve volné jízdě hodíš veksli vlevo, tak na cestovém návěstidle bude svítit bílá, ikdyž není nalinkovaná. Ještě jsem to netestoval, co to udělá, když takto pojedeš v aktivitě, ale na Vyšehradě odjezd bude nejprve na stůj, mělo by tam svítit 40 a výstraha. Tohle bude vědět Jirka Polák. Ale teď se dívám na fotky a pruhy tam jsou stejné, takže změním charakter návěstidla na vjezdové. Posun tam nikdy svítit nemá. Asi mě zmátla skutečnost, že mezi Vyšehradem a Smíchovem neexistuje širá trať. Za mě to bylo ještě horší, Na Vyšehradě vložená návěstidla a odjezd z Vyšehradu byl současně vjezd na Smíchov. Oblíbené místo zkoušejících komisařů.
Takže píšu další opravu. (naštěstí tohle dopravu neomezuje :lol: ) Hledejte dál. Ale piště konkrétní návěstidla, ať je nemusím hledat.

Zbyňku zdravím, v prvé řadě musím napsat, že poslední aktualizace BP je prostě paráda. Hodně poslední dobou přestupuju v Pardubicích, když jezdím z Ostravy do HK a model nádraží s hlášením mě totálně dostal, :D Zjistil jsem ale jiný problém. Při tvorbě aktivity mi odmítá vjet traffic do Třebechovic pod Orebem, když mám postavenou cestu po první koleji směrěm od Chocně. Zastaví mi vždy na trati před nádražím. Jakmile ho pustím po jině koleji, projede bez problémů. Traffic hráče (pokud mám postavenou cestu po první koleji), musím mačkat tab proti stůj. :?: Jinak ale skvělá práce, ať se daří a hodně úspěchů v další práci. Dan :D

Díval jsem se do editoru na linkování návěstidlel i na úkoly, jestli tam nejsou nějaká falešná návěstidla, ale vše OK. Pokud budeš chtít cokoli nalinkovat na krajní manipulační kolej, tak samozřejmě na vjezdu nic svítit nebude a jízda bude možná jen na TAB.
Právě jsem připravil na web další dílčí aktualizace a být zde chyby, musel bych znovu. Odkazy dám, až bude čas. Nestíhám.

Hlásím objevení cirkulárky při výjezdu z Prahy hl.n. směrem na výhybnu Praha-Vítkov a chybějící gen_mont_nat1_s.sms a gen_mont_nat2_s.sms při vjezdu do Lysé n.Labem (od Čelákovic). Snad to není jen chyba u mě.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře