Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Mě nejde o to, že nejdou vidět nebo že by byli špatně vidět. Ale jde o to, že se jaksi nemůžu strefit....v tom je zakopaný pes.Zbyněk Šemora napsal:Postih za nezahoukání je dán natvrdo hrou MSTS. Volba jiného postihu neexistuje.
Ale jen tak mezi námi. Jak stále dokola testuji aktivity, tak mi tohle ani nepříjde. Člověk si pískáčky zapamatuje a už mi to ani nepříjde, že kdybych nezahoukal, tak končím. Ale doporučuji na těchto jednokolejkách častější save. Možná by to chtělo vyměnit na hradcích pískáčky za zřetelnější typ. Tyto jsou málo vidět. Tak málo, že jsem objevil za Stéblovou další zdvojený.
U nás fírové houkají takto, průjezd kolem píškáčku a zahouknutí, pak chvíli nic a pak se houkání s blížícím se přejezdem opakuje časteji a s kratšími pauzami dokud čelo nemine přejezdEdie napsal:Mě nejde o to, že nejdou vidět nebo že by byli špatně vidět. Ale jde o to, že se jaksi nemůžu strefit....v tom je zakopaný pes.
Díky, budu se tím řídit.Vrbam napsal:U nás fírové houkají takto, průjezd kolem píškáčku a zahouknutí, pak chvíli nic a pak se houkání s blížícím se přejezdem opakuje časteji a s kratšími pauzami dokud čelo nemine přejezdEdie napsal:Mě nejde o to, že nejdou vidět nebo že by byli špatně vidět. Ale jde o to, že se jaksi nemůžu strefit....v tom je zakopaný pes.
PS: S houkáním jsem měl problém jen 2x kdy jsem si nevšiml pískáčku
Nesmířím se. Zjistil jsem, že se snažíš mne pěkně lakovat !Zbyněk Šemora napsal:Budeš se muset smířit s tím, že v MSTS závěrová tabulka není a základní poloha je tady vždy rovně.bob57_cz napsal:A já bláhový si taková desetiletí myslel, že základní poloha je dána závěrovou tabulkou.... Se dovídám věci "na stará kolena" !Zbyněk Šemora napsal:Každá vyhýbka má základní polohu v přímém směru.
bob57_cz napsal:Nesmířím se. Zjistil jsem, že se snažíš mne pěkně lakovat !Zbyněk Šemora napsal:Budeš se muset smířit s tím, že v MSTS závěrová tabulka není a základní poloha je tady vždy rovně.bob57_cz napsal:A já bláhový si taková desetiletí myslel, že základní poloha je dána závěrovou tabulkou.... Se dovídám věci "na stará kolena" !Zbyněk Šemora napsal:Každá vyhýbka má základní polohu v přímém směru.
Není pravda, že hlavní směr je v msts po přímé či u obloukových výhybek do vnější. Přímo v tvé trati BP je spousta výhybek, kde je nalinkována základní poloha výměny v rozporu s tím, co jsi napsal.
Je jich hodně na hlaváku i ve Vrškách u 6ky. Najíždím třeba na angličan přímo a hodí mne to do boku. Při sjezdu z Vítkova si hodím první vexli doleva a ostatní na Sakrabonce mne už taky samy směrují doleva někam na 20., přitom by mě to mělo navést příměji do 18.šturcu. Taky z Vršovic druhým tunelem na hl. první si dám doleva, hned druhou doprava a pak rovně bych měl najet na 8., ale uhne mne to na angličanu do 2.
Při jízdě ze Smíchova na Vyšehrad, když si za mostem hodím křížem doleva, tak na vjezdu svítí bílá místo 40 a něco.
Z Hostivaře jedu do Malešic, zde po rovné a na odjezdu křížem na Libeň - na odjezdu svítí 40 a volno správně, jenže totéž zároveň svítí i u vedlejší koleje průběžné z Vršovic na Běchovice - na angličanu kolize současných vlakových cest.
Na Vyšehradě není manipulační kolej, tak nevidím důvod pro bílou na vjezdu. To tam potom nejde udělat vlak do kříže.Zbyněk Šemora napsal:Bobe57, dvě věci.
Ve volné jízdě znaky návěstidel vždy nenavexluješ, často se trefíš na kolej, kde je nalinkován posun. Vyzkoušeno.
Už před víc jak rokem tam byly zdvojené návěsti - stahovačka s vypínačkou zároveň. V BP tam jsou jen stahovačky. Umístění to má dobré.Zbyněk Šemora napsal:V Rostoklatech jsou ty stahovačky správně. Osazeno podle videa.
Z Vyšehradu ani ze Smíchova do nesprávné koleje znak rozsvítit nelze. Je to nalinkováno pro znak pouze do správné koleje. Ale bacha. Pokud se jedná o cestové návěstidlo a na odjezdu je posun dovolen, tak je i na cestovém posun dovolen. To samé je i v Kolíně. Tam jsem také ve volné jízdě nebyl schopen navexlovat normální znak. Když si ale naliknuješ jednoduchou aktivitu, tak už je vše OK. A kdyby ne, pak to teprve můžeme řešit.bob57_cz napsal:Na Vyšehradě není manipulační kolej, tak nevidím důvod pro bílou na vjezdu. To tam potom nejde udělat vlak do kříže.Zbyněk Šemora napsal:Bobe57, dvě věci.
Ve volné jízdě znaky návěstidel vždy nenavexluješ, často se trefíš na kolej, kde je nalinkován posun. Vyzkoušeno.
Napsal jsem, že se jedná o vjezdové návěstidlo na Vyšehrad ! To je umístěno na mostě vpravo a nikde se po nesprávné nejede. Normální vjezd do odbočky ve stanici/výhybně. Místo barvy je tam klidná bílá ( přivolávačka by blikala).Zbyněk Šemora napsal:Z Vyšehradu ani ze Smíchova do nesprávné koleje znak rozsvítit nelze. Je to nalinkováno pro znak pouze do správné koleje. Ale bacha. Pokud se jedná o cestové návěstidlo a na odjezdu je posun dovolen, tak je i na cestovém posun dovolen. To samé je i v Kolíně. Tam jsem také ve volné jízdě nebyl schopen navexlovat normální znak. Když si ale naliknuješ jednoduchou aktivitu, tak už je vše OK. A kdyby ne, pak to teprve můžeme řešit.bob57_cz napsal:Na Vyšehradě není manipulační kolej, tak nevidím důvod pro bílou na vjezdu. To tam potom nejde udělat vlak do kříže.Zbyněk Šemora napsal:Bobe57, dvě věci.
Ale na vjezdu bílá přece svítit nemůže, maximálně přivolávačka.