Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ad Bobeksoft: nejspíš to dělá jenom tobě. Já jsem nic takového nepozoroval

Ad Jan Paloch: Strojvedoucí nejezdí podle značek, ale podle návěstí (To jen tak na připomenutí). Seznam všech návěstí najdeš v předpise ČD D1

Kdyz uz jsme u tech predpisu D1, neda se to nekde sehnat knizne ? Napriklad v knihkupectvi nebo v antikvariatu ? Pls.

Mno vo víš, že dá. Zkus zásobovací sklad ČD v Praze (už nevím v jaké čísti přesně) některé předpisy ti tam prodají. Například D1+D2 V15 Z1 a podobně. Některé - určené jen pro vnitřní potřebu např. KN1- ti neprodají i kdyby ses rozkrájel.

Co předpis to zhruna 300Kč

Já mám knižní D1 od Jeridu. Sehnat se to určitě dá, já to kdysi kupoval v Nadasu v Hybernské. Zkus navštívit nějaké "železničářské" krámečky či knihkupectví. Např. ve stánku na Masaryčce jsem pravidelně vídával publikace právě od Jeridu. Další možností jsou burzy a výměnná setkání...

Zbyněk Šemora napsal:
Tak Bobe 57, zde máš výpis.
Od Smíchova do Vyšehradu je zatrženo cestové návěstidlo a je tam nalinkováno volno, 30 , 30. Víc kombinací neexistuje. V tomto případě je podstatné, co je na odjezdovém návěstidle. Odjezdy jsou linkovány do Vršovic a po správné koleji směr hlavák na barvu, ale do nesprávné koleje na přivolávačku. Proto, pokud ve volné jízdě hodíš veksli vlevo, tak na cestovém návěstidle bude svítit bílá, ikdyž není nalinkovaná. Ještě jsem to netestoval, co to udělá, když takto pojedeš v aktivitě, ale na Vyšehradě odjezd bude nejprve na stůj, mělo by tam svítit 40 a výstraha. Tohle bude vědět Jirka Polák. Ale teď se dívám na fotky a pruhy tam jsou stejné, takže změním charakter návěstidla na vjezdové. Posun tam nikdy svítit nemá. Asi mě zmátla skutečnost, že mezi Vyšehradem a Smíchovem neexistuje širá trať. Za mě to bylo ještě horší, Na Vyšehradě vložená návěstidla a odjezd z Vyšehradu byl současně vjezd na Smíchov. Oblíbené místo zkoušejících komisařů.
Takže píšu další opravu. (naštěstí tohle dopravu neomezuje :lol: ) Hledejte dál. Ale piště konkrétní návěstidla, ať je nemusím hledat.
Asi toho bude víc:
Nalinkována cesta a jedem: Smíchov 3.k od Se10-posun dovolen k dopravě , odjezdové má označení L11 ( vlevo vedle mají všechna odjezdová označení S5 ) pokračuji po správné k vjezdovému na Vyšehrad (označené jako S5) a dále
A: odjezd Smíchov - "Volno", Vyšehrad vj.( S5 ) postaveno rovně "Volno"
B: odjezd Smíchov - "očekávejte r.40"!!!? ( Smíchov má "P", nemá "O" ), Vyšehrad vj. ukazuje "r.30 a potom r.40" - mám postaveno doleva křížem za mostem, na vyšehradském odjezdu (trpaslík označen Lc8b) znovu křížem do správné vpravo - "r.40 a volno"
C: odjezd Smíchov - "Výstraha", Vyšehrad vj. "posun dovolen"!, doleva křížem, na odjezdu rovně do nesprávné přivolávačka.

Vjezd PH před tunelem (všechny vj. jsou jako L1) správná - vždy ukazuje výstraha, cestové v tunelu je označené jako S5 s pruhy nestejné šíře ( vlevo je cestové jako L11 zhaslé s pruhy stejné šíře) a ukazuje
D: pouze horní předvěstní znak "očekávejte r.40" (neukazuje dolní rychlost) bez ohledu na to, jestli je postaveno doleva na 7.k, rovně na 2.k nebo doprava na 12.-22.k,
E: "posun dovolen" při postavení na 7.k a rovně do 7.šturcu,
F: "r.40 a výstraha s bílou" při postavení do 3.šturcu !, kde není návěstidlo ukončující vlakovou cestu vjíždějících vlaků,
totéž do 11.šturcu, kde návěstidlo je, ale bez pruhů.

( Označení na štítkách návěstidel neodpovídá směru a koleji podle skutečnosti, chápu to, že je použito návěstidlo, které tvarově odpovídá, ale štítek nejde měnit coby součást textury. )

Označení návěstidel opravdu nelze měnit. Šlo by to, kdyby od každého návěstidla bylo 50 variant. (raději ne). Ale třeba by to šlo i jinak. Ale po osazení několika tisíc návěstidel, opravdu ne , děkuji, nemám zájem.
Jinak Bobe 57, nešlo by to napsat přehledněji, co Ti ukazuje v aktivitě špatně? Volnou jízdu neřeš, tam to málo kdy navexluješ, aby to svítilo jak má. Vždy v tom hraje roli navexlování dalších vyhýbek a závislosti cestové návěstidlo - odjezdové. Například Tomiho návěstidla jsou ve volné jízdě se závislostmi úplně mimo.
Podle toho, co píšeš jsi si nestáhl včerejší aktualizaci. Kvůli tobě jsem zrušil do Vyšehradu zatržítko !Cestové návěstidlo" to byl skutečný překlep.
Příště raději pošli fotku, ale z aktivity, volná jízda lže.

Zbyněk Šemora napsal:
Označení návěstidel opravdu nelze měnit. Šlo by to, kdyby od každého návěstidla bylo 50 variant.
Hele, možná to je blbost, ale není náhodou u Jirkových návěstidel možnost vypnout terčík pro zákaz odjezdu bez vypravení? Třeba by šlo podobným způsobem střídat textury pro označení návěstidel v případě sudého nebo lichého směru .... když se patřičně v textuře rozostří číslice tak by to snad mohlo jít ..... ale je to jenom domněnka

Martens napsal:
Hele, možná to je blbost, ale není náhodou u Jirkových návěstidel možnost vypnout terčík pro zákaz odjezdu bez vypravení? Třeba by šlo podobným způsobem střídat textury pro označení návěstidel v případě sudého nebo lichého směru .... když se patřičně v textuře rozostří číslice tak by to snad mohlo jít ..... ale je to jenom domněnka
Teď je otázkou kdo z normálních smrtelníků si toho všímá, já teda ne

Vrbam napsal:
Martens napsal:
Teď je otázkou kdo z normálních smrtelníků si toho všímá, já teda ne

Mi by to taky bylo celkem šuma fuk -asi tak stejně jako pouhá výměna řadových tabulek na navlas stejných skinech lokomotiv - mihneš se kolem toho a je to fuč, ale jak vidíš, všimli si toho....

ono je poznat, zda míjíš několikrát tu samou mašinu. Žádný skin totiž nemá přesně stejný odstín skříně a stejně tak není i každá mašina stejná. My tady blbnem se skinama aby potom někdo řekl, že vlastně stačí 2 peršingy. S jedním jede hráč a druhý se bude vyskytovat v aktivitě jako trafic. ....

Čouda napsal:
ono je poznat, zda míjíš několikrát tu samou mašinu. Žádný skin totiž nemá přesně stejný odstín skříně a stejně tak není i každá mašina stejná. My tady blbnem se skinama aby potom někdo řekl, že vlastně stačí 2 peršingy. S jedním jede hráč a druhý se bude vyskytovat v aktivitě jako trafic. ....

Čoudo, neber to jako útok na vaše skiny a nežeň to zcela zbytečně a nesmyslně do extrémů, můj názor na to znáš delší dobu a nezměnil se, ale klidně Ti ukážu spoustu skinů, kde skin kastle zůstal stejný a opravdu došlo pouze k výměně těžko postřehnutelné řadové tabulky - ničeho jiného ....

Jinak to, že jezdím i s Tvými skiny si bez jakýchkoliv výčitek můžeš vyložit i tak, že Tvé práce se ta poznámka netýkala ....

Naposled editoval moderátor:
Zdravim, vsiml jsem si chyby, ze pokud jedu do Malesic, tak mi tam chybi perony a zastresena nastupiste, kde je chyba ? :?

Čuřil napsal:
Zdravim, vsiml jsem si chyby, ze pokud jedu do Malesic, tak mi tam chybi perony a zastresena nastupiste, kde je chyba ? :?
Nejsou Malešice nákladní nádraží? Podle plánku ČD tam ani žádné perony nejsou.

Čuřil napsal:
Nástupiště tam budou možná až za pár let, kdy se má železnice v Praze ještě více integrovat do MHD.

Vrbam napsal:
Čuřil napsal:
Nejsou Malešice nákladní nádraží? Podle plánku ČD tam ani žádné perony nejsou.
Je tam poštovní překladiště

Ž.st. Praha - Malešice není nádražím pro osobní dopravu - slouží jako uzel pro vedení nákladní dopravy mimo střed Prahy, jsou sem zaústěny na severním zhlaví tratě od Běchovic, Libně a z nákladového nádraží Žižkov plus vlečka teplárny Malešice. Na opačném zhlaví jsou zaústěny tratě od Vršovic a Hostivaře a vlečka do třídírny zásilek České pošty. Kromě nákladních vlaků tu jezdí strojově "panťáky" na Masarykovo n., projíždějí tu různé zvláštní jízdy po pražském uzlu a po dobu výstavby Nového spojení tu kvůli odlehčení východního příjezdu hlavního nádraží jezdí odklonem některé rychlíky z Moravy, tj. po trase Běchovice - Malešice - Vršovice (zde zastavují) - hl.n. (viz JŘ ČD).

Nejsem z prahy tak se chci zeptat kdy bude dostavěné nové spojení
nezi Libňí a Hl.n? (namyslím hrabovskou spojku)
a nějaké videa z nějaké tratě nevíte kde stáhnout? 8)

Jan Paloch napsal:
Nejsem z prahy tak se chci zeptat kdy bude dostavěné nové spojení
nezi Libňí a Hl.n? (namyslím hrabovskou spojku)
a nějaké videa z nějaké tratě nevíte kde stáhnout? 8)
Nikdy. Chtěl jsem zachovat historii. Kdo chce Nové spojení, musí si počkat až vydá svou trať Vlastík. Já jsem odkojenej depem Masaryčkou, proto to tak zůstane. :lol: A děkuji modelářům, že zachovali už zbourané budovy alespoň v MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Jan Paloch napsal:
Nejsem z prahy tak se chci zeptat kdy bude dostavěné nové spojení nezi Libňí a Hl.n? (namyslím hrabovskou spojku) a nějaké videa z nějaké tratě nevíte kde stáhnout? 8)
Nikdy. Chtěl jsem zachovat historii. Kdo chce Nové spojení, musí si počkat až vydá svou trať Vlastík. Já jsem odkojenej depem Masaryčkou, proto to tak zůstane. :lol: A děkuji modelářům, že zachovali už zbourané budovy alespoň v MSTS.
Jakoby to tu už nebylo na 50. stránce tohoto vlákna. To si ,mladí ("služebně"), nemůžete trošku polistovat, než začnete mít požadavky a dotazy ? !
Pořád aby se tu odpovídalo na již zodpovězené dotazy !

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře