Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Kosac napsal:
To je tak trochu, s dovolenim, pitomost. Pokud by dochazelo k nechtenemu premagnetovani sousedni bunky, souborovy system se bude hroutit nezavisle na tom, jestli je to NTFS, FAT, ext3 nebo cokoliv. Navic data jsou na disku rozmistena uplne jinak nez v souborovem systemu od dob prechodu z CHS na LBA. O to se stara logika disku.
...mám to v závorce - jako jeden možný důvod - ne dogma.
Proč se tohle nestane na ext2,3, Reiser, FAT16,FAT32 ? Proč jen u NTFS ? Jinak v podstatě souhlas, napsals to jak výrobce disku, ale... ???
Ať to vemu z kterékoliv strany, díky fungujícímu způsobu odstranění závady přepsáním mi vychází jako viník správa disku.

bob57_cz napsal:
A měl jsi při tom zamrznutí znovu obnovené všechny.iom ze zálohy pro bin nebo tam zůstaly nově vytvořené default po uložení nastavení ? .
To je pro uživatele, který si umí jen zapnout PC moc složitý. Nějaký iom jej nezajímá, on chce jen jezdit.
Například dodnes jsem si neopravil klávesnici na notebooku, takže s elektrickou lokomotivou nemohu brzdit vlakovou brzdou. Tady se jedná o to, že aby brzda fungovala, musím jen potvrdit a uložit tu samou klávesu. Když otevřu txt, tak se v nastavení nic nezměni, ale už to funguje. (zkoušel jsem diesel loko, které jde nastavit ve hře.)

Všechny ty problémy volají po jedné věci MSTS Starter. Já si myslím, že každý uživatel by za takou věc rád zaplatil, než se nervovat.
Uměl by od přesouvání aktivit, měnit tratě s různými Global i uživatelsky definovat klávesnice.
Kdyby každý zaplatil pár stovek, tak by do takové práce určitě nějaký progrmátor šel, nehledě k tomu, že by měl odbyt i za hranicemi. Minimálně 1000 odběratelů by určitě měl.

Zbyněk Šemora napsal:
To je pro uživatele, který si umí jen zapnout PC moc složitý. ... Minimálně 1000 odběratelů by určitě měl.
Tihle uživatelé stejně zásadně žádné návody nečtou a takový program se jen tak bez návodu neobejde a pořád se tu bude někdo ptát na základní ptákoviny, které byly vysvětleny nejméně 10x.
Podívej se v poslední době, na co se pořád a znovu ptají začátečníci. Vše tu už bylo a nezajímá je ani to základní ve FAQ.
Na vše by chtěli stříbrné podnosy a nejlíp pro každého jednotlivě a aby se dělalo vše automaticky.
Kdo si neumí přečíst pár návodů v podstatě naprosto jednoduchých postupů, ať na celý msts raději zapomene a hraje "Mechanika".

Ono totiž je i umění udělat utilitku, aby byla tak přehledná, že žádný složitý manuál nepotřebuje. Tady se jedná jen o přesouvání souborů (tratí) a nadefinování ovládání.
Jinak udělat blbuvzdorný program také některým jedincům není nic platné. Já měl v počátcích vzniku mého instalátoru radost, že si sám najde cestu k MSTS a uživatel nemůže nic pokazit. Včera jsem zjistil, že může. Řešil jsem problém, že po nainstalování obsahu mého DVD se uživateli nainstalovala jen čeština a žádné tratě ani vlaky. Problém byl v tom, že uživatel měl na disku s MSTS málo místa, tak v instalaci trati změnil cestu na jiný disk. Při dalších setup už změnit cestu zapomněl, proto se mu alespoň čeština a MSTS Patch nainstalovaly. :salut:

bob57_cz napsal:
Tihle uživatelé stejně zásadně žádné návody nečtou a takový program se jen tak bez návodu neobejde a pořád se tu bude někdo ptát na základní ptákoviny, které byly vysvětleny nejméně 10x.
Podívej se v poslední době, na co se pořád a znovu ptají začátečníci. Vše tu už bylo a nezajímá je ani to základní ve FAQ.
Na vše by chtěli stříbrné podnosy a nejlíp pro každého jednotlivě a aby se dělalo vše automaticky.
Kdo si neumí přečíst pár návodů v podstatě naprosto jednoduchých postupů, ať na celý msts raději zapomene a hraje "Mechanika".

Jinými slovy chceš říct, že to nemá cenu a raději se na to vykašlat? Zrovna ty, který aspoň zkusil udělat DAFC? :( Tak to se potom modeláři, traťaři, aktivisti a skinaři mohou taky vybodnout na vše, protože hlavně oni jsou bombardováni dotazy JAK, PROČ, KDY,... A to říkám nejen z titulu vlezlého chlapíka, který se spouštěním tratí s různými Globaly, Soundy, Gui atd. neustále otravuje. Je mi totiž jasné, že tímto by se předešlo řadě zbytečných dotazů. I kdyby to bylo pouhých 25%, je to při současném stavu takové množství času, které by konkrétně Zbyněk mohl věnovat jiným problémům při aktualizacích BP.

Bobe, kde pak je vas ten nabizeny antitrainset, antizvuky. Vy jste opravdu podivna natura, dokaze otravit spoustu lidi napred pana Semoru, pak Jacka a kdo bude dalsi ? Zatim jste nenabidl nic, jen tu vyvolavate hadky. :mad: :mad:

Naposled editoval moderátor:

Chlapi nestalo se Vám někomu po aktualizaci 80 jsem si chtěl projet aktivitu R 959 a za Vysočanama Čelákovicema Lysé se mi ztratil terén. Aktualizace si doplňuju poctivě,78,79,80 jsem ještě jednou znova přeinstaloval.

Venny napsal:
Jinými slovy chceš říct, že to nemá cenu a raději se na to vykašlat? Zrovna ty, který aspoň zkusil udělat DAFC? Tak to se potom modeláři, traťaři, aktivisti a skinaři mohou taky vybodnout na vše, protože hlavně oni jsou bombardováni dotazy JAK, PROČ, KDY,... A to říkám nejen z titulu vlezlého chlapíka, který se spouštěním tratí s různými Globaly, Soundy, Gui atd. neustále otravuje. Je mi totiž jasné, že tímto by se předešlo řadě zbytečných dotazů. I kdyby to bylo pouhých 25%, je to při současném stavu takové množství času, které by konkrétně Zbyněk mohl věnovat jiným problémům při aktualizacích BP.
A co jako ? Udělal jsem ho a pustil do světa. Finito. Funguje ? Jo. Dá se s ním rovnou pracovat bez návodu ? Nedá. Je klikací na myš ? Není. Já nový klikací neudělám, nejsem programátor. Ať to udělá ten, co volá po superprogramu, který bude ihned intuitivní natolik, že nebude potřeba ani návod. Já můžu maximálně rozšířit nějaké kopírovací funkce ve starém rozhraní, ale pořád to bude neklikací rozšířený příkazový řádek. Apropo - nefunguje to pod Vistou, ta už nepodporuje choice.com, takže je to i pro mne samotného už nezajímavé.
Už před hóóódně dlouhým časem jsem poslal jednomu kolegovi z fora návrh na podobnou utilitku. Vytvořil dvě menší jednoúčelovější, jsou klikací a fungují - ikdyž s muškami - a také s návodem.
Čuřil napsal:
Bobe, kde pak je vas ten nabizeny antitrainset, antizvuky. Vy jste opravdu podivna natura, dokaze otravit spoustu lidi napred pana Semoru, pak Jacka a kdo bude dalsi ? Zatim jste nenabidl nic, jen tu vyvolavate hadky.
Kua, co to tu zase dřystaš za cypoviny ?!
Vocotide ? ! Už jsem tu nejednou psal, že moje výstupy jsou zapracované v modelech jiných autorů a není toho málo. Kdo chce, ten si to najít dokáže, tobě účty skládat nemusím. Co se tady do mne sereš !!!??? Nelíbí se ti, že jsem už dlouho neaktualizoval tu svoji utilitku, či co se ti nelíbí ? Že odmítám podsouvat tácky každému pohodlnému lenochovi, co není schopný si ani přečíst návod ? Cos tady předvedl ty ? Kromě kecání a připomínek dohromady o ničem jsem tu nějak nenašel žádný tvůj výtvor.

Zbyňku, vypustil jsi aktualizaci 80_1. Textura dom_biely_03.ace, která je v ní obsažená je totožná s texturou, kterou mám v trati nadále po všech aktualizacích. Nedošlo ke změně jediného bitu.

bob57_cz napsal:
Zbyňku, vypustil jsi aktualizaci 80_1. Textura dom_biely_03.ace, která je v ní obsažená je totožná s texturou, kterou mám v trati nadále po všech aktualizacích. Nedošlo ke změně jediného bitu.
To jsem tam dal jen pro strýčka příhodu. Problém je v tom, že například vstup v zimě v Letohradě vyhazuje chybu, ikdyž textura je na oko vpořádku. Dělá mi to i originál na disku, který neprošel žádným pakováním ani vypalováním. Ale v dávné aktualizaci byl tento soubor vpořádku, proto jej ten kdo jen aktualizoval má OK. Bitů má stejně i ten vadný, ale když dám provnat podle obsahu, tak je tam v jedné hodnotě odchylka.
Zatím není čas řešit, tak na DVD tato oprava není, třeba to zlobí jen za určitých okolností.
Brzy stejně vydám aktualizaci s Honzovou Českou Třebovou a tam bude tato textura také. Snad do té doby udělá i Deterio animovanou verzi přejezdu bez závor, která propouští auta, tak to pak zařadím vše najednou.

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
... Bitů má stejně i ten vadný, ale když dám provnat podle obsahu, tak je tam v jedné hodnotě odchylka. ...
Bez vnitřní kontroly bych ti to tu nepsal, není tam žádná odchylka, jsou naprosto totožné. Napsal jsem jasně, že nedošlo ke změně jediného bitu a ne počtu bitů. Prosím neplést.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
... Bitů má stejně i ten vadný, ale když dám provnat podle obsahu, tak je tam v jedné hodnotě odchylka. ...
Bez vnitřní kontroly bych ti to tu nepsal, není tam žádná odchylka, jsou naprosto totožné. Napsal jsem jasně, že nedošlo ke změně jediného bitu a ne počtu bitů. Prosím neplést.

Tady je rozdíl. Levý funguje, pravý nefunguje
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/chyba.JPG

bob57_cz napsal:
A co jako ? Udělal jsem ho a pustil do světa. Finito. Funguje ? Jo. Dá se s ním rovnou pracovat bez návodu ? Nedá. Je klikací na myš ? Není. Já nový klikací neudělám, nejsem programátor. Ať to udělá ten, co volá po superprogramu, který bude ihned intuitivní natolik, že nebude potřeba ani návod. Já můžu maximálně rozšířit nějaké kopírovací funkce ve starém rozhraní, ale pořád to bude neklikací rozšířený příkazový řádek. Apropo - nefunguje to pod Vistou, ta už nepodporuje choice.com, takže je to i pro mne samotného už nezajímavé.
Už před hóóódně dlouhým časem jsem poslal jednomu kolegovi z fora návrh na podobnou utilitku. Vytvořil dvě menší jednoúčelovější, jsou klikací a fungují - ikdyž s muškami - a také s návodem.

Abychom si to ujasnili: Jsem asi jeden z prvních, kteří začali téměř před dvěma roky DAFC02 a potom DAFC03 používat. Možná si Bobe vzpomeneš, vedli jsme na toto téma v létě 2006 zajímavý rozhovor mimo stránky tohoto fóra, dokonce jsem ti tehdy napsal i menší posudek. Byl jsem rád, že mám aspoň něco - používám jej doteď, vyhovuje mi to. Dvě instalace MSTS se mi dříve neosvědčily, ruční přejmenovávání je rizikové - a toho se chceme všichni vyvarovat. Zároveň jsem vzal na vědomí, že tvorba něčeho podobného na bázi Windows je pro Tebe nemožná. Doba pokročila, DAFC stále používám (protože kromě Tebe nikdo nenabídl nic komplexnějšího) a přesto jsem za něj vděčen - a nezapomínám se o Tvé práci kladně zmiňovat, pokud se zde snažím vyhecovat některého programátora k vyplození něčeho na vyšší úrovni, jak si to XP a Vista jistě zaslouží. Ze současného stavu samozřejmě Tebe neobviňuji. Jenom bych rád, aby někdo z fundovaných pochopil, že při existenci podobného spouštěcího programu, který po uživatelově ručním zadání vybrané trati automaticky ve hře přiřadí správný GLOBAL, SOUND, GUI a dokáže i obsloužit aktivity podobně jako TS, odpadne spousta zbytečných dotazů. Součástí tohoto programu by byl i návod - samozřejmě. Kdo chce, nahlédne do něj, kdo si není něčím jist, zeptá se. Na triviální dotazy pak můžeme odpovídat: máš program?, máš návod?, máš všechny potřebné Globaly atd.? - snaž se a experimentuj. Jinak s tebou plně souhlasím, že řada lidí pokoj nedá, i kdyby místo stříbrných tácků byly zlaté s vyrytým monogramem. Je to o pohodlnosti, počítačové gramotnosti, ochotě hýbnout mozkem. Nechci se chválit, ale jako dloholetý JEN uživatel PC jsem se sám - i bez návodů - dokázal naučit obsluhovat specializované programy od technického kreslení přes výpočty osvětlení, zkratových poměrů v NN síti až po návrhy rozvaděčů, programování testovacích zařízení apod. A tento rozpohybovaný mozek mi pomohl vnikat do některých záludností MSTS - ovšem samozřejmě jen do toho, co potřebuji. A už končím, neboť sebechvála sm-rdí. Nejsem programátor - učit se to nebudu, jsem jen lehce mladší než ty (viz příslušné vlákno na fóru), mám rodinu, náročné zaměstnání a další zájmy a aktivity. Kdyby mi bylo 25 let a měl v oboru programování vzdělání, pustím se do toho, můžeš mi věřit.
Přeji Ti, Bobe, pěkný večer a ten můj předchozí příspěvek ber jako povzdechnutí nad současným stavem veřejnosti okolo MSTS i nedoceněním významu bezpečné spouštěcí utility, jejíž kostru jsi položil. Teď je řada na někom, kdo se myšlenky chytne a uvede ji do života. Ale moc tomu nevěřím - jiná tvorba pro MSTS je viditelnější.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady je rozdíl. Levý funguje, pravý nefunguje
Jak jsem napsal, u mne žádný rozdíl není. Pokud byl ten soubor u tebe změněný, tak pravděpodobně ( možná ) bude mít i jiné časové údaje. U mne i toto souhlasí = jsou totožnééééé. Možná to bylo předvěstí te tvé havárie PC.

když vjíždím do Brna Židenic, tak se mi objeví hláška ,, nelze najít soubor zastávka..... po odkliknutí hlášky hra spadne, kde je problém?

folcek napsal:
když vjíždím do Brna Židenic, tak se mi objeví hláška ,, nelze najít soubor zastávka..... po odkliknutí hlášky hra spadne, kde je problém?
Někde v PC. ZASTAVKA.ACE je už od 5.8.2002, .s a .sd 12.8.2007. Vynechaná aktualizace ?? Málo paměti, nestíhá disk ??

folcek napsal:
Tak to je správně, že ti to spadne...Máš tam ten soubor vůbec? Jestli ano, tak popřípadě zvaž jestli tvůj HW je vhodný pro hraní týhle štreky.

přesněji mi to napíše ,,nelze najít zastávka_1.s", hra mi jede bez problému, pouze v tomto úseku to hodí chybu.

Aby jste si nemysleli, že se po aktualizaci flákám, tak jsem si dovolil pokračovat v zástavbě ve stanici Česká Třebová. Honza Švec vymodeloval pěkné nádraží a já teď zápasím z okolím. Trochu jsem musel upravit terén, pak osadit silnice, aby vznikla nějaká šablona na vytvoření ulic a dnes jsem se konečně dopracoval k osazování domků dle ortofotomapy a dostupných materiálů. Ještě se pokusím lépe vyřešit nákladní koleje ze stanice směr Parník (kolej do podjezdu) Možná i vjezdovou skupinu a nějaké koleje v depu. TAké velký úsek trati bylo nutné umístit na násep. Asi do dvou až třech týdnů bych tohle ještě v lepším stavu mohl dát do aktualizace.
d28a3db7363b31f9f3d4a6865235ad8f.jpg
465049bdb3386a1e476e1d764e5a93e0.jpg
0166e3c2d02bce51daf079fac5fbf8b2.jpg
627f88ec1b4d4934d1fbfaa10710075a.jpg
9ccbd4695aca83b2800338ec98a23bdc.jpg

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře