Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
bob57_cz napsal:
A co jako ? Udělal jsem ho a pustil do světa. Finito. Funguje ? Jo. Dá se s ním rovnou pracovat bez návodu ? Nedá. Je klikací na myš ? Není. Já nový klikací neudělám, nejsem programátor. Ať to udělá ten, co volá po superprogramu, který bude ihned intuitivní natolik, že nebude potřeba ani návod. Já můžu maximálně rozšířit nějaké kopírovací funkce ve starém rozhraní, ale pořád to bude neklikací rozšířený příkazový řádek. Apropo - nefunguje to pod Vistou, ta už nepodporuje choice.com, takže je to i pro mne samotného už nezajímavé.
Už před hóóódně dlouhým časem jsem poslal jednomu kolegovi z fora návrh na podobnou utilitku. Vytvořil dvě menší jednoúčelovější, jsou klikací a fungují - ikdyž s muškami - a také s návodem.
Abychom si to ujasnili: Jsem asi jeden z prvních, kteří začali téměř před dvěma roky DAFC02 a potom DAFC03 používat. Možná si Bobe vzpomeneš, vedli jsme na toto téma v létě 2006 zajímavý rozhovor mimo stránky tohoto fóra, dokonce jsem ti tehdy napsal i menší posudek. Byl jsem rád, že mám aspoň něco - používám jej doteď, vyhovuje mi to. Dvě instalace MSTS se mi dříve neosvědčily, ruční přejmenovávání je rizikové - a toho se chceme všichni vyvarovat. Zároveň jsem vzal na vědomí, že tvorba něčeho podobného na bázi Windows je pro Tebe nemožná. Doba pokročila, DAFC stále používám (protože kromě Tebe nikdo nenabídl nic komplexnějšího) a přesto jsem za něj vděčen - a nezapomínám se o Tvé práci kladně zmiňovat, pokud se zde snažím vyhecovat některého programátora k vyplození něčeho na vyšší úrovni, jak si to XP a Vista jistě zaslouží. Ze současného stavu samozřejmě Tebe neobviňuji. Jenom bych rád, aby někdo z fundovaných pochopil, že při existenci podobného spouštěcího programu, který po uživatelově ručním zadání vybrané trati automaticky ve hře přiřadí správný GLOBAL, SOUND, GUI a dokáže i obsloužit aktivity podobně jako TS, odpadne spousta zbytečných dotazů. Součástí tohoto programu by byl i návod - samozřejmě. Kdo chce, nahlédne do něj, kdo si není něčím jist, zeptá se. Na triviální dotazy pak můžeme odpovídat: máš program?, máš návod?, máš všechny potřebné Globaly atd.? - snaž se a experimentuj. Jinak s tebou plně souhlasím, že řada lidí pokoj nedá, i kdyby místo stříbrných tácků byly zlaté s vyrytým monogramem. Je to o pohodlnosti, počítačové gramotnosti, ochotě hýbnout mozkem. Nechci se chválit, ale jako dloholetý JEN uživatel PC jsem se sám - i bez návodů - dokázal naučit obsluhovat specializované programy od technického kreslení přes výpočty osvětlení, zkratových poměrů v NN síti až po návrhy rozvaděčů, programování testovacích zařízení apod. A tento rozpohybovaný mozek mi pomohl vnikat do některých záludností MSTS - ovšem samozřejmě jen do toho, co potřebuji. A už končím, neboť sebechvála sm-rdí. Nejsem programátor - učit se to nebudu, jsem jen lehce mladší než ty (viz příslušné vlákno na fóru), mám rodinu, náročné zaměstnání a další zájmy a aktivity. Kdyby mi bylo 25 let a měl v oboru programování vzdělání, pustím se do toho, můžeš mi věřit.
Přeji Ti, Bobe, pěkný večer a ten můj předchozí příspěvek ber jako povzdechnutí nad současným stavem veřejnosti okolo MSTS i nedoceněním významu bezpečné spouštěcí utility, jejíž kostru jsi položil. Teď je řada na někom, kdo se myšlenky chytne a uvede ji do života. Ale moc tomu nevěřím - jiná tvorba pro MSTS je viditelnější.