Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Čouda: No jestli by aktivita byla ve stylu Mikulovic a Mikoulova, tak to se raději o nic nepokoušej. Mohl by tam být podobný překlep nepříklad v podobě vlaku hráče s lokomotivou 111 :D Však s jednotkou 560 do Mikulova už někdo aktivitu kdysi dělal :D

Jinak chci varovat aktivitáře, pokud ve stanicích Záboří, Řečany a Přelouč jezdí v aktivitách po jiných než hlavních kolejích, bude nutné tyto aktivity po BP81 opravit. Jeden modelář ukázal prstem na Řečany (ukazoval marně už několik let :lol: ), tak jsem opravil restíky i v sousedních stanicích. To byly mé první pokusy postavit stanice z tenkrát nového kolejiva. I když Řečany jsem tenkrát třikrát přepracovával, stále to nebylo ono. To samé vlečka do elektrárny. Ale jedno je fakt. S Řečanama jsem myslel, že po pokusech je vylepšit s úpravami praštím. Stále mi to nevycházelo když jsem konfrontoval s fotkama. Pak jsem si řekl "Hov***." Najednou jsem chytil slinu a už to šlo. Podobné je to i s ostatními většími stanicemi. Také se to zdá v MSTS neřešitelné.

A ještě se zaptám Trať do Mikulova na Moravě budete předělávat nebo zatím ne?

Pokud jste někdo z Lanškrouna, byl by problém nafotit nádraží a okolí? Dal jsem to dohromady podle leteckých map, ale realita může být i trochu jinak. Zajímají mne šturcy a vlečky. Jaké tam jsou závory, okolní budovy, atd.
Jinak trať mám přesně dle dokumentace (poloměry oblouků a sklony)
Bude to jízda. Z Rudoltic 20 promile dolů a v oblouku přechod na 20 promile nahoru. Pak 13 dolů a jsme v Lanškrouně. :D
Bude to taková pěkná tečka do následující aktualizace.
Přiložím dvě poznávací aktivity. Jedna asi na hodinu seznání po Třebovských spojkách a druhá bude osobák ČT - Lanškroun a zpět. Bude nutné se pokochat i novými podjezdy mezi Třebovicemi a Rudolticemi od Romana. A nejen tam, jsou toho plné Třebovské spojky.
Honza Švec dodělal v ČT i průchozí podchody na peronech, tak přes klávesu 7 a následně šipkami můžete podchody procházet. :lol:
Pro aktivitu do Lanškrouna nevím co dát jako vlak hráče. Má tam být 810, ale automatické mechanické převodovky jsou v MSTS jak splašená kobyla a ty se nedají ukočírovat. Asi to vyřeší nějaká 842. :wink:

Dostal jsem pc a nainstaloval MSTS, Bin, aktualizoval jsem si trať i trainset, apod. A mám problém v jakékoli aktivitě při vjezdu k perónům na hl.n. v Brně mi zčerná obrazovka :( a stalo se mi to i když jsem sem projížděl na židenickém zhlaví na dolním n. v Brně :( . Nevíte někdo čím to může být ??? Do MSTS jsem přidal traťě Luhačovice, BP a ŽSR 130 nic jiného. Samozřejmně že tratě s X-track mám bokem.
Předem děkuji za radu

PS: Při volné jízdě mi to nepadá!

No právě jsem to přenastavil podle toho desatera zkusim to jestli to pojede a pak uvidime jinak díík za radu nenapadlo mě to přenastavit a to vím že to tam je :eek:

Naposled editoval moderátor:

vohryz=Honza O. napsal:
No právě jsem to přenastavil podle toho desatera zkusim to jestli to pojede a pak uvidime jinak díík za radu nenapadlo mě to přenastavit a to vím že to tam je :eek:
Stejný dotaz jsi napsal i do Zbyňkovy NK, tak tam máš i odpovědi.

Zbyněk Šemora napsal:
...
Pro aktivitu do Lanškrouna nevím co dát jako vlak hráče. Má tam být 810, ale automatické mechanické převodovky jsou v MSTS jak splašená kobyla a ty se nedají ukočírovat. Asi to vyřeší nějaká 842. :wink:

Zbyňku, zkuste to pojmout trochu nostalgicky a použijte Singrovku. Mám dojem, že tam kdysi taky zajížděly... Soudím tak podle toho, že v 2. pol. 70. let bylo možné Singrovky vidět občas i na druhé lokálce v blízkém okolí a to směr Chornice, což vím bezpečně. Ovšem ruku do ohně za ten Lanškroun nedám, už je to opravdu dlouho, co jsem v těch končinách cestoval... :|

Bohužel, pokud není pořádná kabina a naladění, tak to opravdu není jako vlak hráče vhodné. První aktivita "Seznání třebovských spojek", tam jsem použil 830 první série. To je pohádka. A hlavně poslech motoru.
Do Lanškrouna jsem nakonec dal opět 830 a pro změnu III. sérii. Ta má i jiný zvuk. Bohužel nemám noční kabinu a při jízdě tunelem je to už nezvyk, že se osvětlení nepřepne. Ani nemáme nadefinovaná světla. :cry:

Na dodělávky si nechám následující dva víkendy a tak nějak 1. dubna vydám aktualizaci, ať se můžete kochat i ostatní. :D
Od jednoho uživatele mi byl doručen model nádražní budovy ve Světlé nad Sázavou, tak se nikdo nemusí ptát, kudy se budou dál pokládat koleje. V každém případě, žádné troškaření, chtěl bych to alespoň nahrubo propojit od KH do Tišnova.

Zbyněk Šemora napsal:
Bohužel, pokud není pořádná kabina a naladění, tak to opravdu není jako vlak hráče vhodné. První aktivita "Seznání třebovských spojek", tam jsem použil 830 první série. To je pohádka. A hlavně poslech motoru.
Do Lanškrouna jsem nakonec dal opět 830 a pro změnu III. sérii. Ta má i jiný zvuk. Bohužel nemám noční kabinu a při jízdě tunelem je to už nezvyk, že se osvětlení nepřepne. Ani nemáme nadefinovaná světla. :cry:

Snad Vám trochu pomůžu s nočním cabem pro 830 a 830/III. :D

http://www.skiny.estranky.cz/stranka/caby-

Stáhnul jsem je cca před měsícem.

Zdravím, kabina na 830 III. série jde stéhnout zde: http://trainsim.wz.cz/ je i s pravým pohledem a vřele doporučuji. :D Jinak Zbyňku, já jsem je to už docela dlouho posílal na váš e-mail eng soubory 830 a 810 poopravené o to, aby šlo přestupovat bez toho aniž by došla nafta a 830 III jsem měl právě kabiny směrované na kabinu z těchto stránek. Jinak jsem tam nic jiného neměnil. Nastavení světel a spřáhel neumím, tak do toho ani radši nehrabu. :D
S pozdravem Dan.

bob57_cz napsal:
vohryz=Honza O. napsal:
Tak jsem jen tak zkusil si zajet aktivitu Topírná noc a udělalo mi to znovu to jsem splnil zbyňkovo desatero i dal bin jaký je doporučený.

vohryz napsal:
bob57_cz napsal:
vohryz=Honza O. napsal:
Tak jsem jen tak zkusil si zajet aktivitu Topírná noc a udělalo mi to znovu to jsem splnil zbyňkovo desatero i dal bin jaký je doporučený.
A stále ještě nesplnil bod, který jsem tam psal já.
Až zkusíš i to poslední, tak teprve budeš moci říct, že jsi pro to udělal vše.
Zatím tomu tak není, tak nečekej další účinnou pomoc.

Zbyňkovo "desatero" také není univerzální a bez chyb:
"2. Zkontrolovat nastavení virtuální paměti dle obrázku 2 (Vista i XP)"
Systém win. si očíhne velikost fyzické paměti a podle zjištěné hodnoty nastavuje automaticky velikost virtuální paměti ( swap=win386.swp=pagefile.sys ). Přitom se neohlíží na skutečnou potřebu, ale nastavuje paušálně x násobek. Taktéž stejným klíčem ukazuje "doporučenou" hodnotu, která nemusí být vůbec potřebná.
Já mám v PC 4GB fyzické RAM a swap zcela vypnutý ( obě hodnoty min. i max. =0 = nastaveno "nepoužívat" ) jak v XP tak ve Vista a s MSTS nemám žádný problém i při použití parametru "-mem:1024". Do RAM se pohodlně vejde celý spuštěný systém i simulátor bez potřeby odkládání na disk a tím i zdržováním.

"4. přejděte na záložku Kompatibilita a zatrhněte dle obrázku. (jen Vista)".
Tato volba kompatibility pro jiný OSwin může pomoci jen u některých PC, naopak u jiných může uškodit nebo dokonce způsobit, že simulátor se vůbec nespustí. Je potřeba vyzkoušet individuálně, napřed bez této volby.
V každém případě by ale mělo být zatrženo spouštění programu jako správce, tím se odstraní potíže při ukončování programu.
Spouštím MSTS bez určení kompatibility ve Vista32 i 64 a bez problémů.

Pak následuje výčet nastavení v prostředí spuštěného simulátoru a na závěr se píše:
"Pokud si prostředí PC nastavíte dle obrázků a doporučení, musí Vám MSTS fungovat na první zapnutí a bez jediného zamrznutí a pádu."

Tady je hrubý omyl a to hlavní se tam nepíše vůbec ! :
Kdykoliv totiž vstoupíte do nastavovacího menu v prostředí běžícího simulátoru, dojde automaticky po potvrzení voleb k přepsání všech konfiguračních souborů.iom v adresáři Global a to i těch, které se zrovna neměnily ( případně se některé přepíšou už jen tím, že jste do voleb nakoukli ). Pokud byl před tím v simulátoru již nainstalován "patch bin", budou přepsány i soubory.iom, v nichž jsou rozšířené vlastnosti tohoto patche a vše se vrátí na default definice základního simulátoru. Přijdete tak o mnohé funkce/vlastnosti binu.
Po takto provedeném nastavení je potřeba bin odinstalovat, smazat složku MSTSBIN_BACKUP a teprve poté znovu nainstalovat "patch bin".
Z uvedeného vyplývá, že nejlépe je nainstalovat MSTS, tento spustit v základní verzi, provést doporučená nastavení a teprve potom doinstalovávat další věci a nakonec samotný "patch bin".
Pokud je potřeba vstoupit do nastavení simulátoru po již provedené modifikaci binem, je nejprve nutné si nazálohovat všechny soubory.iom, pak teprve nastavit a po ukončení ze zálohy vrátit soubory zpět.
Nedodržením tohoto je jisté, že něco fungovat nebude ( dveře, sběrače, apod.).( Jediný soubor, který Džordž ochránil proti přepsání nastavením atributu "r", je c_electric.iom, doporučuji totéž provést u všech.iom.)
O tomto není v "desateru" ani slovo - bohužel.

bob57_cz napsal:
Tady je hrubý omyl a to hlavní se tam nepíše vůbec ! :
Kdykoliv totiž vstoupíte do nastavovacího menu v prostředí běžícího simulátoru, dojde automaticky po potvrzení voleb k přepsání všech konfiguračních souborů.iom v adresáři Global a to i těch, které se zrovna neměnily ( případně se některé přepíšou už jen tím, že jste do voleb nakoukli ). Pokud byl před tím v simulátoru již nainstalován "patch bin", budou přepsány i soubory.iom, v nichž jsou rozšířené vlastnosti tohoto patche a vše se vrátí na default definice základního simulátoru. Přijdete tak o mnohé funkce/vlastnosti binu.
Po takto provedeném nastavení je potřeba bin odinstalovat, smazat složku MSTSBIN_BACKUP a teprve poté znovu nainstalovat "patch bin".
Z uvedeného vyplývá, že nejlépe je nainstalovat MSTS, tento spustit v základní verzi, provést doporučená nastavení a teprve potom doinstalovávat další věci a nakonec samotný "patch bin".
Pokud je potřeba vstoupit do nastavení simulátoru po již provedené modifikaci binem, je nejprve nutné si nazálohovat všechny soubory.iom, pak teprve nastavit a po ukončení ze zálohy vrátit soubory zpět.
Nedodržením tohoto je jisté, že něco fungovat nebude ( dveře, sběrače, apod.).( Jediný soubor, který Džordž ochránil proti přepsání nastavením atributu "r", je c_electric.iom, doporučuji totéž provést u všech.iom.)
O tomto není v "desateru" ani slovo - bohužel.
No a kde jsi se o tomhle dočetl? Nebo z tisíců registrovaných to nevím jenom já, že po instalaci MSTS BIN už mám zákaz vstupu do nastavení MSTS? V manuálu se psalo jen to, že není možné zde nastavit individuální ovládání elektrických lokomotiv.

A za další, asi stokrát jsem testoval instalace a pokaždé jsem šel dodatečně do nastavení a například měnil dohlednost nebo vyp zap TV. Také některé klávesnice potřebují znovu potvrdit a nadefinovat klávesu pro brzdění vlakové brzdy. (defaultně je nefunkční) Jelikož jde měnit pouze u motorové trakce, tak elektriky mám dodnes na notebooku nefunkční. Jak to nadefinovat opravdu nevím, protože znak v nastavení zůstává stejný.
Ale chci říct tolik, že jsem nikdy nepozoroval, že by mi po té přestaly fungovat nové funkční klávesy (ovládání sběračů. VZ zap/vyp, ovládání dveří) Proto nebyl důvod na tohle téma cokoli psát do desatera. :D

bob57_cz : Už jsem nainstaloval i directx 9 a zase mi zčernala obrazovka :( . Mě ještě napadlo jestli to není tím že jsem do globalu BP nakopíroval global z trati ŽSR 130 ??????? :(

Zbyněk Šemora napsal:
No a kde jsi se o tomhle dočetl? Nebo z tisíců registrovaných to nevím jenom já, že po instalaci MSTS BIN už mám zákaz vstupu do nastavení MSTS? V manuálu se psalo jen to, že není možné zde nastavit individuální ovládání elektrických lokomotiv.
Dá se něco najít např. ve vláknu o "binu", ale je to už dost fousaté :lol: , něco v Džordžově NK, ale EN - asi ne CZ...
Ty el. nezměníš díky tomu atr."r" a psalo se to nejednou tady na foru včetně postupu na změnu vlastní kompilací.
Zbyněk Šemora napsal:
A za další, asi stokrát jsem testoval instalace a pokaždé jsem šel dodatečně do nastavení a například měnil dohlednost nebo vyp zap TV. Také některé klávesnice potřebují znovu potvrdit a nadefinovat klávesu pro brzdění vlakové brzdy. (defaultně je nefunkční)
A to jsi vzal kde ??? Normálně je funkční :D .

vohryz: to bude tím nakopírováním globalu z trati 130 do globalu BP. Jestli jsi dal přepsat tak tutově. Budeš si muset opatřit nový global BP a vzhledem k jeho velikosti to mejlem nepůjde a tak ti to ho můžu nahrát k sobě v pondělí dopoledne.

Čouda napsal:
vohryz: to bude tím nakopírováním globalu z trati 130 do globalu BP. Jestli jsi dal přepsat tak tutově. Budeš si muset opatřit nový global BP a vzhledem k jeho velikosti to mejlem nepůjde a tak ti to ho můžu nahrát k sobě v pondělí dopoledne.
Nemusíš, když má štreku, tak má i Global :eek: .

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře