Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
vohryz napsal:
bob57_cz napsal:
vohryz=Honza O. napsal:
No právě jsem to přenastavil podle toho desatera zkusim to jestli to pojede a pak uvidime jinak díík za radu nenapadlo mě to přenastavit a to vím že to tam je
Stejný dotaz jsi napsal i do Zbyňkovy NK, tak tam máš i odpovědi.
Tak jsem jen tak zkusil si zajet aktivitu Topírná noc a udělalo mi to znovu to jsem splnil zbyňkovo desatero i dal bin jaký je doporučený.
A stále ještě nesplnil bod, který jsem tam psal já.
Až zkusíš i to poslední, tak teprve budeš moci říct, že jsi pro to udělal
vše.
Zatím tomu tak není, tak nečekej další účinnou pomoc.
Zbyňkovo "desatero" také není univerzální a bez chyb:
"2. Zkontrolovat nastavení virtuální paměti dle obrázku 2 (Vista i XP)"
Systém win. si očíhne velikost fyzické paměti a podle zjištěné hodnoty nastavuje automaticky velikost virtuální paměti ( swap=win386.swp=pagefile.sys ). Přitom se neohlíží na skutečnou potřebu, ale nastavuje paušálně x násobek. Taktéž stejným klíčem ukazuje "doporučenou" hodnotu, která nemusí být vůbec potřebná.
Já mám v PC 4GB fyzické RAM a swap zcela vypnutý ( obě hodnoty min. i max. =0 = nastaveno "nepoužívat" ) jak v XP tak ve Vista a s MSTS nemám žádný problém i při použití parametru "-mem:1024". Do RAM se pohodlně vejde celý spuštěný systém i simulátor bez potřeby odkládání na disk a tím i zdržováním.
"4. přejděte na záložku Kompatibilita a zatrhněte dle obrázku. (jen Vista)".
Tato volba kompatibility pro jiný OSwin může pomoci jen u některých PC, naopak u jiných může uškodit nebo dokonce způsobit, že simulátor se vůbec nespustí. Je potřeba vyzkoušet individuálně, napřed bez této volby.
V každém případě by ale mělo být zatrženo spouštění programu jako správce, tím se odstraní potíže při ukončování programu.
Spouštím MSTS bez určení kompatibility ve Vista32 i 64 a bez problémů.
Pak následuje výčet nastavení v prostředí spuštěného simulátoru a na závěr se píše:
"Pokud si prostředí PC nastavíte dle obrázků a doporučení, musí Vám MSTS fungovat na první zapnutí a bez jediného zamrznutí a pádu."
Tady je hrubý omyl a to hlavní se tam nepíše vůbec ! :
Kdykoliv totiž vstoupíte do nastavovacího menu v prostředí běžícího simulátoru, dojde automaticky po potvrzení voleb k přepsání všech konfiguračních souborů.iom v adresáři Global a to i těch, které se zrovna neměnily ( případně se některé přepíšou už jen tím, že jste do voleb nakoukli ). Pokud byl před tím v simulátoru již nainstalován "patch bin", budou přepsány i soubory.iom, v nichž jsou rozšířené vlastnosti tohoto patche a vše se vrátí na default definice základního simulátoru. Přijdete tak o mnohé funkce/vlastnosti binu.
Po takto provedeném nastavení je potřeba bin odinstalovat, smazat složku MSTSBIN_BACKUP a teprve poté znovu nainstalovat "patch bin".
Z uvedeného vyplývá, že nejlépe je nainstalovat MSTS, tento spustit v základní verzi, provést doporučená nastavení a teprve potom doinstalovávat další věci a nakonec samotný "patch bin".
Pokud je potřeba vstoupit do nastavení simulátoru po již provedené modifikaci binem, je nejprve nutné si nazálohovat
všechny soubory.iom, pak teprve nastavit a po ukončení ze zálohy vrátit soubory zpět.
Nedodržením tohoto je jisté, že něco fungovat nebude ( dveře, sběrače, apod.).( Jediný soubor, který Džordž ochránil proti přepsání nastavením atributu "r", je c_electric.iom, doporučuji totéž provést u všech.iom.)
O tomto není v "desateru" ani slovo - bohužel.