Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pokud bys chtěl Zbyňku,mám natočné video v obouch směrech HK-Týniště-Žamberk-Letohrad,v pc to ještě nemám, mám to na kazatách zatím,musím si stáhnout někde pinacle studio.Protože ty prý chceš videa jen DVD kvalita a dokonce to po mě vyžaduje i Alcapone,který se pokouší tvořit 021,jenže mě Ulead VideoStudio 9.0 SE DVD nepotporuje DVD kvalitu,nebo nevím,těďka jsem otevřel ten můj prográmek a umí to formáty DV,AVI,MPEG,VCD,SVCD,DVD a WMV formáty.S Alcaponem se zkusím dohodnout a ten úsek HK-Chlumec nad Cidlinou-Velký Osek-Poděbrady-Nymburk-Lysá nad Labem a Praha hl.n. natočit společně.Tím myslím jeden z nás by točil jeden směr a ten druhý opačný směr.Ale vše záleží jen na dohodě s danými autory.Lukáš

já osobně převádim videa z kamery programem convertXtoDVD, 13 GB převedl (63 minut záznamu AVI) za 62 minut :wink:

Amazon napsal:
já osobně převádim videa z kamery programem convertXtoDVD, 13 GB převedl (63 minut záznamu AVI) za 62 minut :wink:
Tady vůbec nejde o čas, ale co nejlepší kvalitu. Jen tak mimochodem, Pinacle studio není k volnému stažení, ale dá se za přijatelný peníz koupit (viz KimiR).

Aby jste si nemysleli, že se flákám. Právě jsem s pokládkou kolejí mezi Rožnou a Nedvědicemi na trati 251. Je to složitá matematika, ale jde to. Zádrhel byl ve stanici Rožná, kterou po rekonstrukci zjednodušili. Ale nakonec bylo rozhodnuto. Mapy na Seznamu a mé podklady jsou z původní verze, tak nádraží je v MSTS původní také. Už se těším, až to celé propojím a otestuji co na krkolomné sklony řekne Berta. Parádní sešup je z Bystřice nad Pernštejnem, kde trať oblouky víc než o180 stupňů padá průměrně 20 promile dolů. Tratě, kde nejsou téměř žádné rovné úseky se staví velmi zdlouhavě. Na druhou stranu se zde ve stanicích nevyskytují kolejiště typu Česká Třebová :D , tak všechna nádraží na této trati dají paradoxně méně práce než širá trať. To je doslova oddechová práce :D . Do konce příštího týdne to snad už do Tišnova propojím. Pokud se nestrefím, tak mám ještě několik pokusů. Ale vypadá to, že se vygenerovaných úzkých čtverců držím. Podklady zatím nelžou. :D Hlavně, abych se v Tišnově neocitl o 100m výš, to bych asi nerozdejchal :P .

Zbyněk Šemora napsal:
Zádrhel byl ve stanici Rožná, kterou po rekonstrukci zjednodušili.

Zdravím Zbyňku,
přesně tak, jak píšete, zjednodušili. Pro ulehčení stavby bych si dovolil říci vám, jak se situování změnilo. Pokud máte podklady pro "novou" Rožnou, věci se mají takto. Nová Rožná má dvě dopravní a jednu kusou manipulační kolej. 1. kolej nové Rožné je původní 1.kolej staré Rožné s tím rozdílem, že kousek za odjezdovým návěstidlem S1 je krátké esíčko, které slouží pro plynulý přechod na druhou kolej staré Rožné. Je to díky "letadlovému" peronu. Za návěstidlem L1 je opět plynulý přechod zpět na bývalou 1.kolej staré Rožné. 3.kolej je shodná s 3.kolejí staré Rožné. Kusá manipulační - tedy dnes a před změnou stanice 5. kolej je také stejná s tím, že byla snesena výhbka číslo 5.

Co se týče "uraňáckých kolejí" od podzimu jsou sneseny stejně jako ocelová konstrukce násypek pro nakládání rudy do sypáků.

Snad vám toto trochu přiblížilo dnešní situaci a trošku vám to pomůže pro stavbu.
Pokud toto všechno znáte, omlouvám se.

Heme

Já na to v Rožné zíral, když jsme tam loni byli na kolech. První kolej zmizela a místo ní široký peron. Do stanice se pak jezdí jen do odbočky. Mohli to už lépe narovnat, když už tam kopali. Jenomže já to už postavil v původním provedení i s vlečkou, takže je to už jedno. Možná dnes se doobloučkuji do Nedvědice a pak do Tišnova je to co by kamenem dohodil.

Nedvědice jsem položil až včera večer na padla před spaním. Tato stanice je celá v trojitém oblouku o různých poloměrech. Navíc je tam přechod z roviny, kdy Tišnovské zhlaví je už na 20 promilech spádu. 20 promile na této trati je nejčastější sklon. Při stavění jednokolejek se mi líbí, že mohu dodržovat přesné poloměry oblouků. Například, když je potřeba poloměr 192m, tak tam mám 192m. Jinak tato trať je asi stavebně nejnáročnější, co jsem kdy pokládal. Když jsem se zamotal v číslech někde u Nového Města, tak jsem měl krizi a chuť s tím praštit. Nakonec si člověk zvykne na nějaký systém a už to nějak jde. Sice pomalu, ale jistě. Ještě zbývá necelých 20km širé trati a mohu "oslavovat" další propojení.

Naposled editoval moderátor:

Do propojení 251 zbývají 4 km. Před zastávkou Prudká je tunel, ale jednokolejný poloměr 250m nemám. Myslím, že by šla klasická kolej r250 vyměnit za tunelový díl v Track_B, ale nejsem si jistý, jestli existuje vhodný model. Také už jsem zapomněl jak koleje zapsat do databáze jako tunelové. Naposledy jsem to dělal v podjezdu v Brně Maloměřicích. Bylo to save na etapy.
Takže zítra snad bude kolejově hotová i tato trať.

Narazil jsem při hraní na jeden problém. Ve stanici Třebechovice pod Orebem mi to při jízdě s HK po 1.koleji přes týnišťské zhlaví vždycky spadne do WIN bez jakékoliv chyby. Zkoušel jsem i měnit BINy a nepomohlo to. Traffic tam žádný není. Stalo se to už někomu, nebo je chyba někde u mě???

Dnes jsem to jel s brejlákem volnou jízdu a nepadlo mi to. Vše proběhloOK. Bin mám asi nejnovější

Právě jsem propojil komplet trať 251 ze Žďáru do Tišnova. Finiš byl velmi dramatický, stále jsem se nemohl dopočítat v poloměrech oblouků, ortofotomapa silný odhad, protože koleje v hlubokých lesích, pak po přiblížení na dohled od úseku z Tišnova jsem raději koleje zkontroloval a opravil drobné chyby. Nakonec jsem zjistil, ačkoli jsem nepokládal koleje podle žádné šablony, jen podklady o sklonech a poloměrech a kontrola podle ortofotomapy, tak snad poprvé v životě jsem se strefil úplně přesně, aniž bych musel bourat koleje a posouvat některé oblouky. Dokonce přes šílené sklony nahoru dolů to vyšlo přesně i sklonově. Na 60km tolerance téměř nula, to je úspěch. :wink:

Ještě mapky. Už to vypadá optimističtěji:
4dd2ca5d63ede34565df04974164c1f2.jpg
7ca2026d850da731699f293fc0ddff58.jpg

paráda,gratuluji...

Gratuluji k parádnímu zásahu. Je to opravdu paráda, že se ti povedlo na tak složité trati trefit se do Žďáru s nulovou odchylkou. Svědčí to buď o tom, že plány a tvá práce byla naprosto přesná nebo se nepřesnosti +/- navzájem díky náhodě požraly. :D Každopádně parádní práce. Možná by stálo za to vyfotit Zbyňka, Michala, Deteria a mě na kole, vytvořit nás jako objekt a zasadit vedle řeky a tratě, jak jsme tudy loni jeli. V zimním odbobí bych to zakryl alfou, protože já osobně budu sedět na Ráji a konzumovat svařák. :-)

Pawlik napsal:
... Svědčí to buď o tom, že plány a tvá práce byla naprosto přesná nebo se nepřesnosti +/- navzájem díky náhodě požraly. :D .... :-)
Pravda jsou obě varianty. Poloměr, začátek a konec oblouku souhlasí a nasčítané drobné nepřesnosti se vzájemně požraly. Když jsem stavěl hlavní trať do Žďáru, tak stanice je nepatrně mimo souřadnice a při pokládce kolejí na Nové Město jsem s tím musel počítat. Někde u Bystřice jsem už zřejmě byl v trase. Ani nevím jak se to podařilo a dál už to bylo jen o víře, že se strefím přesně. Ale že mi na této trati vyjdou přesně i všechny poloměry oblouků, kdy jsem za Tišnovem namačkal na dynamické koleji poslední 1000r a přesně se to napojilo do roviny z druhé strany na rovinku o 300m, to jsem sám zíral. Ještě chci poděkovat Romanovi Š. za tunely do Track_B. Tunel za Prudkou o r250m už je aktiviván. (Správně by tam mělo být r200, ale na ten kousek se to dá přežít. :D :D)
Jinak výlet na kolech si klidně můžeme zopakovat :D .

Gratuluji.... teď příjdou na řadu návěstidla a pak krajina?

Jé možu se zeptat, jak je to s úsekem Břeclav - Přerov, respektive Rohatec - Olomouc? (P.S. buduju Otrokovice - Vizovice, ale napojit na BP to asi nepůjde :( )

Na úsek Olomouc-Břeclav se já těším celou dobu do mám MSTS, ale nemůžeme chtít zázraky :D
Teď bude Vysočina a to je dobře, protože nebudou jenom samé koridory ale i nějaká starší trať, a to zrovna jedna z nejhezčích hlavních tratí v ČR.

Richard napsal:
Na úsek Olomouc-Břeclav se já těším celou dobu do mám MSTS, ale nemůžeme chtít zázraky :D
Teď bude Vysočina a to je dobře, protože nebudou jenom samé koridory ale i nějaká starší trať, a to zrovna jedna z nejhezčích hlavních tratí v ČR.
Já si také myslím, že tato trať co nyní stavím, to je úplně něco jiného než bylo postaveno doposud a je se na co těšit. Včera jsem osazoval některé modely pro 251, které jsem dostal asi před rokem od pana Lubomíra s Tišnovem. Bude to práce do konce roku určitě. Ale samozřejmě Přerov také někdy propojím, ale ještě dříve bych raději Chlumec. Jinými slovy, přednost mají úseky, kde jsou vymodelované budovy, které je věčná škoda nechat ležet ladem.
Dnes ale místo stavění budu měnit základní desku (právě přišel pošťák) a instalovat systém tentokrát u PC 2, které ke stavbě tratí také potřebuji. Monitorů není nikdy dost. Hold je vidět, že pracuji, jen se ze základních desek kouří. :D To už je druhá během několika měsíců. Ale v tomto případě už nebyla v záruce a měl jsem víc štěstí než rozumu, že jeden kamarád si pořizoval nový PC a původní měl také na AthlonXP a dokonce deska mnohem vyšší kategorie, tak jsem i zvědav. Včera už jsem zuřil, když mi během práce několikrát tento PC běžící už jen silou vůle několikrát restartoval. A to musím startovat jen disk se systémem XP. Když se přepnu na Visty, tak to už asi týden je jak ve zpomaleném filmu a ve finále vždy přestane fungovat myš a systém vypínám pomocí TAB, šipek a Enter. A samozřejmě plno hlášení, že něco přestalo pracovat. V XP po druhém restartu to běží jakoby normálně. Ale už by to ani zde dlouho nevydželo.

Díky za odpověď. Já jen proto, že su na 330 domácí. :bounce:

Jo a s tím hardwarem to znám, taky jsem reklamoval novou základovku, stejnak to furt není ideální, asi tak jednou za měsíc se to samo restartuje, většinou právě jak naschvál když dělám s MSTS. :mad:

A eště něco, plánuju modely Otrokovic a Napajedel, ale taky to nebude tak hned, tož potom nabídnu do BP.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře