Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Čouda napsal:
Mě jenom vadí to, že kupa aktivit končí předčasně kuli pár kilometům trati. Jak daleko je to do Kralup nebo do berouna? Já chápu, že stavíte místa spjatá s vašim životem, ale když už to takto je postaveno, tak berte ohledy i na aktivitáře. Místo benešova by byl vhodnější Beroun, protože náklady zase nekončí jenom v Benešově, ale jezdí dál a tak to budeme mít zase jenom půlku tratě a prakticky jenom na panťáky. Ale to je jedno já dělám skiny abychom měli co nacpat do trafiku a s čím jezdit.
To už jsme na tom samém bodu komunikace jak kdysi
"na co turbínky, na co xxxx? a pak se to dotklo mnohých modelářů"
Jen pro Tvé info. Turnusově jsem jezdil nonstop sem tam jak do Berouna, tak do Benešova, tak do Kralup a jeden pendl za 24 dní do Lovosic. Vše je mi srdeční záležitost, ale jaksi den má jen 24 hodin a také nejsme roboti, bohužel musíme do práce a také chodit spát.
Jednou jsem měl šichtu v Dobřichovicích. Byly nějaké výluky tam se dělaly přepřahy, neměli lidi, tak tam poslali z pohotovosti mechaniky. Téměř na padla přijel náklad s uhlím a že mu něco jiskří od podvozku. Ztratil jeden čep z rozsochy podvozku. Omrkl jsem situaci a jelikož nějaké nářadí jsem vozil s sebou, tak se mi zdálo rychlejší náhradní díly ukráct z odstavených vozů a závadu opravit než pracně vadný vůz odstavovat. Měl jsem hotovo raz dva, jen výpravčímu oznámil, že tamten vůz ve šturcu je neschopný, chybí mu jeden čep z podvozku

.
V Berouně jsem často jezdil do města na kole pro svačinku. V Benešově, tam se děly věci, kdy po návratu z nocležny jsem našel na mol opilého nezvěstného fíru spícího na mašině. Už nás brali z měnírny do stanice a já jej nemohl vzbudit. Nakonec to dobře dopadlo. Jindy u téže šichty jsme byli před spaním na večeři v nádražní restauraci. Jenomže v partě byl jeden ubrblaný fíra i mimo práci a stále buzeroval číšníka, že mu nosí pivo pod míru. Nakonec číšník panáky podplatil místní kriminálníky, aby nám dali přes dršťku. Bohužel si vzali na mušku mě. Spasil mě jen útěk do dopravní kanceláře, protože proti třem jsem neměl šanci. Jinak v Benešově byly krásné výlety na kole kolem Konopiště.
V Kralupech jsem zase rád jezdil na kole cestou vedle tunelů do Nelahozevsi. Ale bývalo tam hodně komárů. V Lovosicích to bylo do města z nádraží pěkný kus cesty, tak jsem také jezdíval pro svačinku na kole. To bejvaly časy. Už to jsou jen vzpomínky.