Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Jan Švec napsal:
Na mých stránkách jsem zveřejnil několik fotografií z připravovaného třebovského depa...
http://www.msts_svec.wbs.cz/Soucasne_prace.html
K tomuto příspěvku jsem napsal upozornění na chybu ve zdrojáku stránky.
Který moda byl tak aktivní a smazal to dříve, než si to autor stačil opravit ? !!!
( Nemám nic proti smazání po sjednání nápravy. )

Ahoj všem, chtěl bych nahlásit poruchu na železničním přejezdu Rájec Jestřebí....při průjezdu směrem na Brno zůstaly závory nahoře :wink:

Amazon napsal:
Ahoj všem, chtěl bych nahlásit poruchu na železničním přejezdu Rájec Jestřebí....při průjezdu směrem na Brno zůstaly závory nahoře :wink:
Mám pocit, že se to tu už probíralo pár stránek zpět.
Je to prý kvůli tomu, že přejezd křižuje záhlaví a tak není plně funkční.

Aha, tak to jsem trochu mimo mísu, beru zpět :eek:

Naposled editoval moderátor:

Ahoj lidi, chci se zeptat, jak to bude vypadat s úsekem Velký Osek - Chlumec nad Cidlinou - Hradec Králové? Díky.

362.123-2 napsal:
Ahoj lidi, chci se zeptat, jak to bude vypadat s úsekem Velký Osek - Chlumec nad Cidlinou - Hradec Králové? Díky.
Překvapivě stejně jako v ostatních úsecích trati - podle videa, které bude aktuálně autorovi k dispozici v rozumné kvalitě. :lol:

362.123-2 napsal:
Zatím mi nikdo neposlal směrové a sklonové poměry. Podle školního atlasu to už určitě střílet nebudu. Samozřejmě i kvalitní video. Na druhou stranu jsem rád, že to ještě nemám, protože 250/251/230 slibuji už rok, tak snad tento úsek letos dokončím. Zatím stále po chvilkách zápasím v Novém Městě na Moravě. Včera jsem se dopracoval k první vyhýbce stanice a pokud jsem se kilometrově strefil, tak příště mohu dodělat stanici. Tady jsou nejhorší přechody 20promile nahoru, dvacet promile dolů. A většinou to vychází v nějakém oblouku. Takže deset krátkých dynamických kolejí natočených v daném poloměru a každý kousek v jiném sklonu, aby byl vytvořen plynulý přechod. Dá se říct, že tady dost potím krev a je to o vytrvalosti. Jo postavit desítky kilometrů koridoru, to je brnkačka, ale zkuste si nějakou lokálku v kopcích podle reálu. To je teprve síla. Mluvím samozřejmě jen o přesné pokládce kolejí. Okolní krajina a osazení objektů je už stejná práce jako na koridoru.

Zbyněk Šemora napsal:
Okolní krajina a osazení objektů je už stejná práce jako na koridoru.

Dovolím si oponovat. Není tomu tak. Kolem Nového města ano, ale pokud máte Zbyňku fotky, video/a nebo si dokážete vzpomenout třeba na úsek Nedvědice - Rožná, tam to tak jednoduché není a nebude. Kraťoučké roviny mezi malými esičkami, co se týče sklonu, nad 20 promile je běžné a to celé právě v těch esíčkách. A ke všemu toto celé v zářezech, hustých lesích kolem malebné řeky Nedvědičky, která téměř kopíruje trať, což je vidět v některých úsecích - trať na kamenné zídce a řeka dole těsně vedle tratě.

Ovšem na druhou stranu i Nové město není snadné, vždyť v okolí něj se vyskytují dvě nejvyšší místa na celétrati - 630m.n.m. Moc se mi zalíbila věta Lubomira - že tato trať má horské parametry. Plně s ním souhlasím - Tišnov 255m.n.m. Rožná 455m.n.m. Bystřice nad Pernštejnem 570m.n.m. Olešná na Moravě - 630m.n.m. Žďár nad Sázavou - 585m.n.m.

Z čehož nejzajímavější je asi právě úsek Rožná - Bystřice - v sedmi kilometrech trať stoupá o 115m.n.m.

Ale toto všechno byly jen zajímavosti, které pan Šemora určitě zná. Berte to jako informaci pro ty, co neznají místní okolí. :)

Heme

Edit na námět uživatele Kosac, díky :eek:

Hlavně že nemáme Nymburk - nákladní nádraží a trať 020, taky Kralupy a Beroun by nebyl od věci, protože takhle všechny náklady musí končit v Praze. Takže zase trať od nikud nikam. jediný co se dá jezdit je ČT - Břeclav popř Brno, aby to bylo dle reálu. Osobka to je věc jiná, tam se nechá jezdit solidně, jenže to jedu 140 a půl hodiny čumím. Potom zastavím a zase jedu a čumím takže o ničem.

Berouna se možná dočkáš ještě letos. Po dokončení úseku Praha S - Rudná budu dělat i úsek Nučice - Beroun a dost uvažiji o 171. Ta trať je mi blízká. Znamenalo by to ale přerušovat aktivity na Smíchově nebo v Krči.

Čouda napsal:
Hlavně že nemáme Nymburk - nákladní nádraží a trať 020, taky Kralupy a Beroun by nebyl od věci, protože takhle všechny náklady musí končit v Praze. Takže zase trať od nikud nikam. jediný co se dá jezdit je ČT - Břeclav popř Brno, aby to bylo dle reálu. Osobka to je věc jiná, tam se nechá jezdit solidně, jenže to jedu 140 a půl hodiny čumím. Potom zastavím a zase jedu a čumím takže o ničem.
Jenomže u nákladu jedeš mnohem déle a pomaleji a čumíš o to víc. Hlavně nediskutuj o tom co nemáme a méně mluv (piš do fóra), ale víc tvoř nebo pomáhej shánět podklady. Však si zkus postavit trať, aby to nebylo od nikud nikam podle Tebe. Za deset let si můžeme o tom povyprávět, jestli Tě neopustí trpělivost. Pak už nebudeš muset psát do fór, že jen jedeš a čumíš. Jen žvanit umí každý.

Mě jenom vadí to, že kupa aktivit končí předčasně kuli pár kilometům trati. Jak daleko je to do Kralup nebo do berouna? Já chápu, že stavíte místa spjatá s vašim životem, ale když už to takto je postaveno, tak berte ohledy i na aktivitáře. Místo benešova by byl vhodnější Beroun, protože náklady zase nekončí jenom v Benešově, ale jezdí dál a tak to budeme mít zase jenom půlku tratě a prakticky jenom na panťáky. Ale to je jedno já dělám skiny abychom měli co nacpat do trafiku a s čím jezdit.

Podklady? Ty bych nějaký měl... Co třeba Tabulky traťových poměrů? Zájemci piště SZ :-)

abych jenom nekritizoval, tak ta vysočina je od někud někam, ale zase nemáme stroje, takže brňáci Foťte a posílejte. My s Jonášem nějaké laminátky uděláme.

radekedar napsal:
Podklady? Ty bych nějaký měl... Co třeba Tabulky traťových poměrů? Zájemci piště SZ :-)
Poloměry a sklony, nic víc. TTP mám všechna, tam tohle není.

Čouda napsal:
Mě jenom vadí to, že kupa aktivit končí předčasně kuli pár kilometům trati. Jak daleko je to do Kralup nebo do berouna? Já chápu, že stavíte místa spjatá s vašim životem, ale když už to takto je postaveno, tak berte ohledy i na aktivitáře. Místo benešova by byl vhodnější Beroun, protože náklady zase nekončí jenom v Benešově, ale jezdí dál a tak to budeme mít zase jenom půlku tratě a prakticky jenom na panťáky. Ale to je jedno já dělám skiny abychom měli co nacpat do trafiku a s čím jezdit.
To už jsme na tom samém bodu komunikace jak kdysi
"na co turbínky, na co xxxx? a pak se to dotklo mnohých modelářů"
Jen pro Tvé info. Turnusově jsem jezdil nonstop sem tam jak do Berouna, tak do Benešova, tak do Kralup a jeden pendl za 24 dní do Lovosic. Vše je mi srdeční záležitost, ale jaksi den má jen 24 hodin a také nejsme roboti, bohužel musíme do práce a také chodit spát.
Jednou jsem měl šichtu v Dobřichovicích. Byly nějaké výluky tam se dělaly přepřahy, neměli lidi, tak tam poslali z pohotovosti mechaniky. Téměř na padla přijel náklad s uhlím a že mu něco jiskří od podvozku. Ztratil jeden čep z rozsochy podvozku. Omrkl jsem situaci a jelikož nějaké nářadí jsem vozil s sebou, tak se mi zdálo rychlejší náhradní díly ukráct z odstavených vozů a závadu opravit než pracně vadný vůz odstavovat. Měl jsem hotovo raz dva, jen výpravčímu oznámil, že tamten vůz ve šturcu je neschopný, chybí mu jeden čep z podvozku :D .
V Berouně jsem často jezdil do města na kole pro svačinku. V Benešově, tam se děly věci, kdy po návratu z nocležny jsem našel na mol opilého nezvěstného fíru spícího na mašině. Už nás brali z měnírny do stanice a já jej nemohl vzbudit. Nakonec to dobře dopadlo. Jindy u téže šichty jsme byli před spaním na večeři v nádražní restauraci. Jenomže v partě byl jeden ubrblaný fíra i mimo práci a stále buzeroval číšníka, že mu nosí pivo pod míru. Nakonec číšník panáky podplatil místní kriminálníky, aby nám dali přes dršťku. Bohužel si vzali na mušku mě. Spasil mě jen útěk do dopravní kanceláře, protože proti třem jsem neměl šanci. Jinak v Benešově byly krásné výlety na kole kolem Konopiště.
V Kralupech jsem zase rád jezdil na kole cestou vedle tunelů do Nelahozevsi. Ale bývalo tam hodně komárů. V Lovosicích to bylo do města z nádraží pěkný kus cesty, tak jsem také jezdíval pro svačinku na kole. To bejvaly časy. Už to jsou jen vzpomínky.
:D

A vovovotom to je. Staví se tratě v okolí Prahy šité na míru panťákům, protože stavitel na nich tam tehdy jezdil.
Srovnávat důležitost Beroun x Benešov je nesmysl. Každá koncová stanice je důležitá pro jiný účel (náklady x panťáky) a každému vyhovuje něco jiného. Když se dostaví Beroun a Kralupy, budou se ozývat hlasy o dotažení do Ústí nebo Plzně...
Kdyby radši někdo zachytil včas podobu trati a stanic do Benešova před kanibalizací, to by bylo terno. Jen málokde se zaštěstí jet na hlavní trati s Esem a mít pocit, že jste v roce 1920. :D

Tenkrát se v Praze vozily náklady mezi Berounem - Kutnou Horou - Benešov - Nymburk a z Nymburka zpět do Prahy vlaky jezdily přes Záboří, kde se souprava objela a jelo se zpět. Střídalo se většinou na čekačkách ve Vršovicích. Dálkové náklady vozili Třebováci a jiní venkovští.
Jinak jsem dříve neplánoval, že postavím v takovém rozsahu pražské spojky a trať přes Lysou neb na Hradec. Zde mne inspirovali modeláři svými objekty a hlavně vzpomínky, kudy jsem jezdíval. Ale Čouda si bude muset ještě počkat nějaký rok, než bude Beroun. Video tam a zpět mám a potěšilo mne, že se tam nic nezměnilo. Takové původní video na Benešov asi už z nikoho nedostanu. Mám sice sestřih, jak jsem celou trať natočil na 8mm film, ale pro stavění je to málo. Stejně, dokud nedostavím Vysočinu, tak tato ramena musí počkat, jako rok čekalo Tišnovsko. :wink:

Čouda
promiň,ale na Benešov by jsi se měl možná zeptat ještě Stavitelexxx, ten psal, že má v dálné budoucnosti v plánu trať na Benešov a Č.B., nebo oslov autora velkého projektu "tratě celé ČR", předpokládám, že na ní ještě stále pracuje.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře