Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Aleši: Mě ten Benešov netrápí, jenom pan Šemora nedávno povídal, že tam bude stavět až dodělá Vysočinu. Jenomže pokud se na to podívám z hlediska provozu, tak Beroun, Kralupy a HK - Velký osek bychom pro dobro vozby potřebovali více než Vysočinu. Sic vysočina je také dobrá, ale proč začínat stavět něco nového, když není dokončené to staré? V současné době mě trápí to, že spousta vlaků končí v Berouně a nebo v Kralupech či dokonce jezdí struska do Radotína a my nemáme tu trať. Vždyť se jedná o pár kilometrů.... Video taky snad nebude problém natočit. Minimálně z posledního vozu a kameru má už dneska kde kdo. Sklonový poměry tu může také někdo nabídnout.
pro všecky: nechci zase rozpoutávat hádku, že to a to potřebujeme více, ale opravdu mě mrzí, že nemůžu jet celý vlak až do Kralup. Zvlášť dnes v době binu, kdy je taková aktivita reálná.

to je sice Čoudo hezký co říkáš, ale nemůžeš diktovat žádnému ze stavitelů kam má trať stavět.Mě by se taky líbila třeba trať z Prahy do Č.B. (nejlépe hned-mám na ní z mládí hezké vzpomínky), ale prostě si musím počkat,nebo pro to udělat maximum.Říkáš, že kameru má kde kdo,sklonové poměry by taky mohl NĚKDO poslat...tak toho NĚKOHO zkus sehnat a sežeň veškeré potřebné materiály, vč. vymodelování objektů atd. a věřím,že tohle Zbyňka Šemoru přesvědčí na 100%, ale jak on sám říká ( a bohužel má pravdu), den má stále jen 24 hod.
p.s. prosím moderátory o vymazání této dané debaty např. za 2 dny - myslím,že tu být nemusí.Snad se mnou budeš Čoudo souhlasit.....díky.

Hele nechcete přestat než se to dostane opět na úroveň debaty, která tady byla před nedávnem!!!!!!!!

Naposled editoval moderátor:

Čouda napsal:
....> Sic vysočina je také dobrá, ale proč začínat stavět něco nového, když není dokončené to staré? .
Konečně moudrý konec věty. Tišnovsko mám rozestavěno víc než rok, tak je nutné s tím konečně něco udělat. Co vlaků jezdí z Brna přes HB.
Osek - Hradec mne také zajímá, to klidně položim jako vedlejšák. Honza Švec už má i modely nádražích, ale chybí směry a sklony. Také kvalitní video ze stativu v obou směrech. Jak píše Čouda, kameru už má kde kdo, ale se stativem a umytým oknem je to už horší a softwarem na převod do DVD formátu už téměř nikdo, nehledě k tomu, že každé DVD počítač vyrábí téměř půl dne.
Jinak v těchto parných letních dnech to vidím tak, že práce půjdou pomaleji, ale koleje položím alespoň do jednoho modrého čtverce denně.

no co se týká kamer,myslím, že to zas tak velký problém není.Záleží však jaká kamera-jestli Digi, nebo obyč.Já mám doma digitální a používám obyčejný MovieMaker,ten mi to uloží do .mpg a pro převod do DVD používám Nero 7,nebo 8.Je to sice vzít si na to dovolenou,ale bez problému.Horší je to s tím stativem a časem kamkoliv jet.S umytým sklem zkušenost nemám,to nemůžu posoudit.S obyč.kamerou je problém,měl jsem sice TV kartu s video/audio vstupem,ale přestala nějak fachčit.Tam to taky ukládalo jako .mpg.

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda napsal:
....> Sic vysočina je také dobrá, ale proč začínat stavět něco nového, když není dokončené to staré? .
Konečně moudrý konec věty. Tišnovsko mám rozestavěno víc než rok, tak je nutné s tím konečně něco udělat. Co vlaků jezdí z Brna přes HB.
Osek - Hradec mne také zajímá, to klidně položim jako vedlejšák. Honza Švec už má i modely nádražích, ale chybí směry a sklony. Také kvalitní video ze stativu v obou směrech. Jak píše Čouda, kameru už má kde kdo, ale se stativem a umytým oknem je to už horší a softwarem na převod do DVD formátu už téměř nikdo, nehledě k tomu, že každé DVD počítač vyrábí téměř půl dne.
Jinak v těchto parných letních dnech to vidím tak, že práce půjdou pomaleji, ale koleje položím alespoň do jednoho modrého čtverce denně.
Kdyby jsi potřeboval informace z TTP tak se ozvi.Tohle je otázka 5.minut.

Zdravím,
jak tak koukám,několik posledních příspěvků by zasloužilo zvláštní vlákno - "Získávání dokumentace pro stavbu tratí v MSTS" . :D

Mé poznatky jsou tedy takovéto :

1.
Údaje o sklonových a směrových poměrech jsou ve správě jednotlivých krajských SDC /Správ dopravní cesty/.Od 1.7.2008 však veškeré SDC přechází pod SŽDC s.o. v Praze,takže získat je lze už vlastně jen tam.Samozřejmě je třeba sepsat oficiální žádost a v ní přesně uvést proč o materiály člověk žádá. :!: :!: :!:

2.
Pořizování videozáznamů z HDV je ovšem daleko složitější.Opět je nutno oficiálně žádat GŘ ČD a.s. o povolení vstupu na lokomotivu,je nutné absolvovat školení OP 16,zdravotní prohlídku apod.Je třeba počítat také s jistými finančními náklady /např. školení OP 16 stojí cca.1350,- Kč/.

Jak je zřejmé,získat materiály pro stavbu tratí v MSTS není zase tak jednoduché.Nejdůležitější je ovšem najít pochopení u vedoucích pracovníků ČD a.s. či SŽDC s.o.,kteří mají onu rozhodovací pravomoc.Někdo pro popularizaci železnice prostřednictvím MSTS pochopení má,někdo bohužel pro nás nikoli.

David

Pak existuje "hardcore" verze a to:
1) Naběhnout k traťmistrovi (občas bejvá v terénu, je dobré se nejdříve domluvit), vysvětlit mu v klidu o co mi jde, příp. na noťasu ukázat hru a opsat si (ofotit) sklony a poloměry.
2) Naběhnout za fírou, vysvětlit mu v klidu o co mi jde, nevyskytovat se na stanovišti ve velkých uzlech, příp. nechat tam kameru a přijít si pro ní na konečné.

Výhodou tohoto postupu je získání i informací, které na pláncích nejsou (zrušené koleje, vlečky, náměty na aktivity apod.).
Nevýhodou je nelegálnost tohoto postupu. Kdyby se něco stalo, odskáče to onen zaměstnanec.
Nevýhodou u 1) je ještě nutnost oběhnout více traťmistrů u delší trati (já jsem byl u 5 a k dalším se chystám :-) )

pane Šemora souhlasím s vámi, ale Nymburk je postaven déle jak vysočina a Hradec s Osekem také..... :lol:

S potěšením oznamuji, že poloměry oblouků a sklony trati HK - Velký Osek budu mít k dispozici příští týden. Takže podklady by byly... :-)

Čouda napsal:
pane Šemora souhlasím s vámi, ale Nymburk je postaven déle jak vysočina a Hradec s Osekem také..... :lol:
Ano Nymburk, další restík. Jen tak úplně náhodou, neválí se u někoho doma nějaké zbytečné přesné výkresy Odbočka Babín - Nymburk nákladní nádraží? A kdyby to ještě bylo i s videem oběma směry, to by byla paráda. Bohužel ty nákladní vlaky nám zatím v Nymburce nemají kam jezdit. :x
Tohle je další otevřený restík. Ale časem snad dojde na vše.
Zatím jsem s pokládkou kolejí od Žďáru na 52. kilometru ještě kus před Bystřicí nad Pernštejnem. Musím to kolejově propojit, později už na to nebudou nervy. :lol: To pak budou odklony, jako kdysi tudy jel Balt Orient, když byla nehoda u Říkonína.

Zbyněk Šemora napsal:
To pak budou odklony, jako kdysi tudy jel Balt Orient, když byla nehoda u Říkonína.
Myslíš tu tragédii, kdy dva vlaky to vzaly do sebe na mostě?Či ještě něco jiného o čem nevím?

Kde se dají sehnat nějáké informace o té nehodě na mostě???

radekedar napsal:
S potěšením oznamuji, že poloměry oblouků a sklony trati HK - Velký Osek budu mít k dispozici příští týden. Takže podklady by byly... :-)
To je bezva zpráva. O objekty se postarám. I to video z trati zkusím brzy zvládnout.

Tak jsem se ještě vybičoval ke kilometru 59. Do Bystřice je to už jen pár kilometrů. Ale do Tišnova několik desítek. A jak koukám, jestli opravdu budou podklady, tak se brzy s pokládkou kolejí přesunu i ke Chlumci. Ale tam to bude proti Vysočině brnkačka. :wink:

dyť video (osek-HK) natočil Alcapone cestou na Pražskou slezinu - alespoň to měl v plánu co mi říkal.

Čouda napsal:
dyť video (osek-HK) natočil Alcapone cestou na Pražskou slezinu - alespoň to měl v plánu co mi říkal.
Natočil, ale je schopen udělat maximálně CD kvalitu, což je k ničemu. Nemá na zpracování SW.

Natočené to je, ale to slunce mě tam štve a nemám to až na hlavák, tak musím znovu, to samé z opačného směru. To Zbyněk má, ale je to při stmívání a držel jsem to v ruce, jo a nesmím zapomenout na přiblížení na rychlostník.

alcapone napsal:
Natočené to je, ale to slunce mě tam štve a nemám to až na hlavák, tak musím znovu, to samé z opačného směru. To Zbyněk má, ale je to při stmívání a držel jsem to v ruce, jo a nesmím zapomenout na přiblížení na rychlostník.
Z ruky a se zoomem je to úplně o ničem a navíc je to veškerá snaha o záznam a práce s tím spojená úplně znehodnocena. Sice něco se vyčíst dá, ale je to hóoodně kompromisní.

Pane Zbyňku chtěl bych se vás zeptat jestli budete dodělávat nedostatky jak již jsem vám tu psal to jest , chybějící návěstidlo autobloku na trati Tišnov-Kuřim je to kousek za Čebínem a to druhé je chybějící poslední stanoviště autobloku na trati v úseku Brno-Maloměřice St.3- Odb. Židenice a to traťová kolej č. T1a.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře