Uniglobal

Tome,
tak to jsem neměl tušení, že se někomu podařilo udělat hokej v létě na rybníce v podobě UniGlobalu, který vše jen rozvrtal. Tak to velké SORRY, to jsem netušil. Upravím název.

Textury jsem dal do složky Textures v Global proto, aby byly dostupné pro všechny, jinak by se k texturám nikdo v podstatě nedostal. A dávat druhý balík ke stažení je podle mě zbytečně složité. Zatím jsem se nesetkal s tím, že by se někde praly textury ze složky Global s jinými třeba v tratích. Pokud je potřeba je textury "vyzobat", mohu tak učinit nebo pak může každý zvlášť. Klidně uveď příklad toho, kde se textury ze složky Global motají a dělají neplechu ve hře. Samosebou jinak textury je potřeba si nakopírovat do kořenových adresářů všech tratí, pokud tam už nejsou.
Jsou tam i textury k silnicím, ono se to pak i lépe prohlíží i v Swieveru, když potřebuješ vědět, co je to za model a jaká je k tomu textura. Takových modelů tam je totiž ještě dost z XTracks, ke kterým ani já nemám textury, proto tam třeba také mohou chybět.
Nebo máš jiný nápad, jak ke kolejivu a silnicím dodávat textury????

Mikuldo, vím, že v OR si můžeš dělat typy kolejiva, které zrovna chceš, ale asi ne všichni jedou hru přes OR. Tím se třebas šidí o určité výhody, ale i ty sám ses pochlubil, že stavíš jen v MSTS AE, tak proč to nestavět hned a pak to dohledávat v jiných souborech. Je to zbytečná práce navíc a mnohonásobná ztráta času. Snažím se spíše ulehčit čas při stavbě trati. Je tam spousta volných pozic pro kolejivo i silnice, ještě pořád to jde rozšiřovat. 40.000 Shapes je strop, přes který se víc přidat nedá. Navíc je tam spousta zajímavých modelů výhybek.
Přehozením názvů textur pro kolejivo si každý může udělat ty "svoje pražce" pod šínami jako hlavní. U tebe v trati převládají staré betonové pražce, paralelou k nim jsou dřevěné. Vzhledem k období trati ( odhaduji 1998 - 2002 max.) se koridorové pražce asi ještě neobjevily, ty se dávaly až na mostovku přes dálnici D8 v Chabařovicích, to bylo někdy v roce 2003. Na přesmyku trati jsem dokonce dělal. Ale to je mimo téma.

ale asi ne všichni jedou hru přes OR
To je pravda, třeba já OR vůbec nemám. Jenom TSRE5, ve kterém zarovnávám a přehazuju modely. A to ještě teprve nedávno, do té doby jsem to přehazoval ručně ve World.

U tebe v trati převládají staré betonové pražce, paralelou k nim jsou dřevěné
A další troje tramvajové, z nichž dvoje mají extra modely (žlábkové kolejnice). Všechno zpětně kompatibilní, žádné pozice navíc to nezabírá.

Kolejiva je v nabídce opravdu dost, je tam sekce i pro splítkové koleje na společných pražcích ( normální + úzká), úzký rozchod samostatně a dokonce i kolejivo pro trajekty nebo přístavní mola. Je tam úžasná trojcestná výhybka asymetrická, leč není pod písmenem A, nýbrž pod písmenem F. Do trati se mi nehodí, ale jinam určitě pasovat může. Ta symetrická je i dosti nevzhledná, dost je používali Němci ve svých tratích. Na údržbu v praxi je dosti nepraktická.
Všechny modely bohužel editovat nejdou, ale koleje, pokud mají stejný odkaz na TDB se přehodit mohou. Takhle upravuji třebas brány TV, zábradlí a dalších pár modelů, pozice i natočení zůstanou, maximálně to posunu do boku, pokud měním model na počet kolejí.

... Klidně uveď příklad toho, kde se textury ze složky Global motají a dělají neplechu ve hře. ...
Jinak - proč tam ty textury dávat? Když například Acleantrack jsou v každé trati? Navíc třeba konkrétně Dvoukolejka používá v základu dřevěné pražce, tedy jako Acleantrack1, potom i dynamická kolej je na dřevu. V okamžiku, kdy pouziješ Acleantrack1D, bude mít DK texturu koridor. Proto bych ty textury do Globalu nedával, a nechal to na každém jak to bude mít ve své trati.
Zůstal bych u používaného a osvědčeného systému - v archivu složka Global, kde zůstane těch pár nutných textur,a MyRoute, ve které bude složka Textures. Tu si každý nakopíruje do své trati.

Ve své době byla ÚZK svým způsobem renesanční záležitost, jenže dneska už umíme jednotlivé druhy kolejiva nahrazovat jinak, ať už v TSRE (a to i v MSTS), přepsáním ve world, nebo pomocí Dyntraxu. Já třeba používám pouze XTracks, potom je kompatibilita s ostatními globaly na jeho bázi (zaručena - opačně ale ne), ale to nechci nikomu vnucovat. Ale tím nechci tvou práci nijak shazovat, naopak např. funkční točny jsou bomba.

Když budeš stavět zcela novou i byť fiktivní trať, nemáš žádné textury pro trať. D-odnes nemám textury k Urban roads a celkem mě to mrzí, vymýšlet si je nechci, protože mapování je ke každému modelu jiné. Takže mi jsou modely v tomto směru v Globalu na prd. Kdyby je tam tenkrát autoři tratí dali, měl bych je ve stažených balících. A to není jen k těmto modelům.
Já jsem to dal k downloadu především kvůli těm několika typům točen. Je tam i přesuvna, ale tu jsem do dnešního dne nedonutil k přesuvu resp. k pohybu vůbec. Je tam k vyzkoušení i část mostovky ke zdvihu jako příprava na zvedáky, ale tam sice se dá najet, ale loko se nezvedne do vzduchu. Mostovka v klidu prostoupí lokomotivu namísto zdvihu. Postup je správný, ale pravděpodobně bude problém v nějaké části zápisu nebo v části programu OR. Na toto se budu muset zeptat přímo autorů nebo oslovit Icika pro konzultaci.

Když budeš stavět zcela novou i byť fiktivní trať, nemáš žádné textury pro trať. D-odnes nemám textury k Urban roads a celkem mě to mrzí, vymýšlet si je nechci, protože mapování je ke každému modelu jiné. Takže mi jsou modely v tomto směru v Globalu na prd. Kdyby je tam tenkrát autoři tratí dali, měl bych je ve stažených balících. ...
Právě že když si vygeneruji novou trať, všechny potřebné textury mám, a to ve složce ROUTES/.../TEXTURES. Sice defaultní, ale mám. A je potom na každém, čím si je nahradí. A proto XTracks, koneckonců i tvé původní ÚZK, byly vždy ke stažení zvlášť jako Global a zvlášť jako textury, které patří do tratě (do globalu patří cca 30 základních textur, převážně potřebných pro funkci editoru). To samé Urban roads - jde o součást New Roads, který byl taktéž složen ze dvou částí - instalačka globalu a složka s texturami. A o tom, že je tam autoři autoři dali, se mužeš přesvědčit zde. ;)

Tak druhý pokus pro stahování : Platí do 3.1.2024 Je rozděleno na 2 balíčky, Global s modely kolejiva a silnic a Textury, které patří do tratí, pokud v nich chybí. Uvnitř je i návod.
Global :

Textury :

Neviete my poradiť skadiaľ si mám stiahnuť global do OR
Dnes už je to takový Standard, že relativně každá trať má svůj Global, ale Nemusí to být pravidlem. Pročti pořádně jednotlivé tratě zde na fóru a určitě z toho uděláš nějaký závěr. Můžeš zkusit třeba extra uzk z trati 090 a do složky routes skládej jednotlivé trati a mezitím si vždy pusť OR. Pokud ti No právě přidané Trati OR spadne nebo se nespustí, nemůže být trať spojována s tímto daným globalem. Musíš si tuto příslušnou trať dát do separace, A vyzkoušet nic ji s jiným globalem.
Na zmiňovaný Global xtacks Uzk 3.22 zcela určitě nejede trať BP Třmešná Luhačovice a ještě možná nějaká další. Dával jsem na fórum screen s výpisem Tratí, pod kterými tento Úzk 3.22 jede

Co stálo z tohoto děláte vědu. Kdo si koupil MSTS, měl jenom základní kolejivo. Pak přišel Xtrack, ale tehdy ještě internet fungoval na telefonické připojování rychlosti 2kb/s. :) Tedy tolik informací jako dnes nebylo. Já jsem začal stavět na základním kolejivu, protože to byl jen takový test a věřil jsem, že přijdou jiní borci, jako například Tygy. Jenomže bohužel, mé tratě slavily velký úspěch a já litoval, že to mám jen na základním kolejivu, protože na Xtrack přejít nešlo kvůli dynamickým kolejím. Tak vzniklo nekompatibilní kolejivo BP, ale současně z něj postavíte už úplně vše. Další projekty tratí jsou stavěny na kolejích Xtrack a to je ten druhý global. Proto nechápu, proč řešíte Global pro každou trať jiný? Asi proto, že stavitelé tratí do Global z neznalosti nasekali soubory, které nemají v Global co dělat, ale patří do trati. Tedy na všechny ostatní tratě, co nejsou na kolejivu BP stačí klasický Xtrack. Tedy kromě 321, kde Martin vyměnil některé kolejvové díly.

Díky a asi viem že to tu nepatrí ale stiahol som si z msts rw potrebné textury do trate a ORCZSK_stíny a nastavení a to MGOR.nastevení a keď zapnem OR tak my laguje neviete čo može byť chyba

Díky a asi viem že to tu nepatrí ale stiahol som si z msts rw potrebné textury do trate a ORCZSK_stíny a nastavení a to MGOR.nastevení a keď zapnem OR tak my laguje neviete čo može byť chyba
Už z názvů vyplývá, že se jedná o úpravy výhradně do ORCZSK a ne pro OR nebo MG.

Back
Nahoře