Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
A tohle právě dělám.tak proč krajinově nedokončit stávající úseky (objekty a vegetace)? Tam je ještě rachoty...
Ale kdo je na tomto fóru od začátků dobře ví, že se s nadsázkou vyskytovala "přání" až do Vladivostoku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
A tohle právě dělám.tak proč krajinově nedokončit stávající úseky (objekty a vegetace)? Tam je ještě rachoty...
A já jsem chtěl z Břeclavi do Prahy. A věděl jsem, že se to samo nepostaví.někdo by chtěl z Prahy dál na Budějice
Můžeme o tom diskutovat, můžeme se o tom přít, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je asi tak všechno co s tím můžeme dělat!Tady se mohou názory na další případný směr práce lišit, někdo by chtěl z Prahy dál na Budějice, někdo až do Plzně...
Osobně si myslím, že nové naděje (modeláře a další) zkanibalizoval Train Simulator (RW). Sice práce některých autorů je suprová, ale ostatní je jen pozlátko, které se simulátorem ani nazvat nedá.Tady se mohou názory na další případný směr práce lišit, někdo by chtěl z Prahy dál na Budějice, někdo až do Plzně, další třeba z Pardubic do Havlbrodu, jiní zase propojení z Prahy do Všetat a dále do Boleslavi atd., atd.
Koncepčně je BP podle mě celkem vyrovnaná: koridory, kde se to dá "honit" (něco pro zdejší rychlé a zběsilé piloty), vedlejší elektrifikované trati, nezávislá trakce až do 100km/h, lokálky po horách, roviny i podhorské úseky, dostatek velkých i středních stanic, uzly Praha, Brno, Ústí... Jen některé úseky zoufale volají po vegetaci a objektech - ze starších úseků Hradec - Jaroměř, z nových vzdálenější krajina na levobřežce i pravobřežce (Labe) a další místní lokality. Každý takovýto zásah do stávajících úseků přináší zlepšení. Je mi ale jasné, že sám to nikdo nedá a modeláři čehokoliv nám odchází (končí s činností) a mladí se nějak nekonají. Při aktualizacích čtu stále stejná jména spoluautorů a vzhledem k době, kterou jsem na fóru strávil, vím, o čem je řeč.
Ahoj.Vůbec netuším, kudy ty rychlíky jezdí. Těch paralelních tratích tam vede víc. Ani jsem nikde nenašel video. Asi jsem zadal nesprávná klíčová slova.
A jelikož je projektů CZ poměrně hodně, je možnost budovat trať tam, kde se ještě nestavělo.Tady se mohou názory na další případný směr práce lišit, někdo by chtěl z Prahy dál na Budějice, někdo až do Plzně, další třeba z Pardubic do Havlbrodu, jiní zase propojení z Prahy do Všetat a dále do Boleslavi atd., atd.
Koncepčně je BP podle mě celkem vyrovnaná: koridory, kde se to dá "honit" (něco pro zdejší rychlé a zběsilé piloty), vedlejší elektrifikované trati, nezávislá trakce až do 100km/h, lokálky po horách, roviny i podhorské úseky, dostatek velkých i středních stanic, uzly Praha, Brno, Ústí... Jen některé úseky zoufale volají po vegetaci a objektech - ze starších úseků Hradec - Jaroměř, z nových vzdálenější krajina na levobřežce i pravobřežce (Labe) a další místní lokality. Každý takovýto zásah do stávajících úseků přináší zlepšení. Je mi ale jasné, že sám to nikdo nedá a modeláři čehokoliv nám odchází (končí s činností) a mladí se nějak nekonají. Při aktualizacích čtu stále stejná jména spoluautorů a vzhledem k době, kterou jsem na fóru strávil, vím, o čem je řeč.
A ty jsi to zkoušel a našel?Na YT stačí jednoduché formulace jako Cabview Dresden - Berlin apod.
A ty jsi to zkoušel a našel?Proč nedáš rovnou odkaz, protože mě to vyhledá všelijaká videa kde je slovíčko Dresden, ale s Berlinem je to tak maximálně od nějakého šotouše z kupé vozu, což je k ničemu. Něco má i Mikulda, ale on veze náklad a je možné, že jej hnali po různých paralelních trasách. Já potřebuji od peronu k peronu. Tedy nepotřebuji, ale kdybych do toho šel, tak bych potřeboval.
To jen tak na okraj.![]()
Přes ten určitě ne, to už by se pak nedostali na Weinböhlu.Radebeul Zitzschewig
No tak tam se teda normálně nejede, protože při rozdělení Berlína tam vytrhali koleje. (Lichtenrade bylo v západním Berlíně)Normálně se jede dále na sever předměstí Berlína na Mahlow, Marienfelde až Berlin Südkreuz
U Mahlow pokládali směr sever koleje, viděl jsem to na vlastní oči. Sám jsem v létě jel 178čkou a jeli jsme tak, jak jsem napsal.Přes ten určitě ne, to už by se pak nedostali na Weinböhlu.
No tak tam se teda normálně nejede, protože při rozdělení Berlína tam vytrhali koleje. (Lichtenrade bylo v západním Berlíně)
Po sjednocení obnovili jenom S-Bahn.
Jede mimo peron Radebeul Zitzschewig, samozřejmě jede po východní části Weinböhlu, ne západní, tudíž nejede přes stanici.Přes ten určitě ne, to už by se pak nedostali na Weinböhlu.
Popravdě nevím proč se tomu tak dělo, souprava i mašina měla max na 200, a stejně jsme v úseku Dresden - Berlin jeli max 160km/h.Právě já vycházel z toho, že mezinárodní vlaky od nás musí splňovat limit pro rychlost 200. Tak jsem jen tipoval, kudy se mohlo jet podle mapy s traťovými rychlostmi, kde bylo Vmax 200 mezi Berlin a Dresden. Ale jestli se tam ještě pracuje na modernizaci, tak počkáme, až těch 200 bude na delším úseku a pak by to i stálo za to.
To je asi tak, když na trati z Prahy do Třebové je hodně úseků je na 160, ale fírovi stačí do Kolína jet max 120 a z Pardubic jen 140. A jede včas. Staří fírové vždy prezentovali, že se nejezdí podle rychlostníků, ale podle jízdního řádu. Někdo se ale rád sveze a pak v každé stanici čeká na čas.ouprava i mašina měla max na 200, a stejně jsme v úseku Dresden - Berlin jeli max 160km/h.
Do Berlína jsme ale přijeli na čas.
Ano, protože tam od rozdělení Berlína koleje nebyly. Po sjednocení byl obnoven akorát S-Bahn.U Mahlow pokládali směr sever koleje, viděl jsem to na vlastní oči.
Popravdě nevím proč se tomu tak dělo, souprava i mašina měla max na 200, a stejně jsme v úseku Dresden - Berlin jeli max 160km/h.
Do Berlína jsme ale přijeli na čas.
To samé i zpět.
Do Drážďan jsme přijeli se 7 minutový náskokem. Opět jen 160kmh.

Jo tak proto. Teď už mi to je jasnéZobrazit přílohu 37383
Nebude ta 160 v úseku Dresden-Berlin kvůli tomuto?. Zdroj https://de.wikipedia.org/wiki/Bahnstrecke_Berlin–Dresden
I interaktivní mapa DB ukazuje ohne LZB a rychlost 200 jen na náklápěcí soupravy ICE.