Trať Berlín - Hamburk

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Rulda
  • Datum začátku Datum začátku
tak proč krajinově nedokončit stávající úseky (objekty a vegetace)? Tam je ještě rachoty...
A tohle právě dělám. :) A je to pěkně zdlouhavé si vše vymodelovat na míru.

Ale kdo je na tomto fóru od začátků dobře ví, že se s nadsázkou vyskytovala "přání" až do Vladivostoku. :) Když už. Ale do Berlína, což bylo kdysi scifi jako Vladivostok to současně už reálné je. Jenomže modelovat Berlín? :) :) :) To jediné by mne asi odradilo. Ale naházet tam koleje na ten "kousek" by asi byla brnkačka, když máme ty ortofotomapy. Tedy když už diskutujeme ve vlákně Berlín - Hamburk.

Tady se mohou názory na další případný směr práce lišit, někdo by chtěl z Prahy dál na Budějice, někdo až do Plzně, další třeba z Pardubic do Havlbrodu, jiní zase propojení z Prahy do Všetat a dále do Boleslavi atd., atd.
Koncepčně je BP podle mě celkem vyrovnaná: koridory, kde se to dá "honit" (něco pro zdejší rychlé a zběsilé piloty), vedlejší elektrifikované trati, nezávislá trakce až do 100km/h, lokálky po horách, roviny i podhorské úseky, dostatek velkých i středních stanic, uzly Praha, Brno, Ústí... Jen některé úseky zoufale volají po vegetaci a objektech - ze starších úseků Hradec - Jaroměř, z nových vzdálenější krajina na levobřežce i pravobřežce (Labe) a další místní lokality. Každý takovýto zásah do stávajících úseků přináší zlepšení. Je mi ale jasné, že sám to nikdo nedá a modeláři čehokoliv nám odchází (končí s činností) a mladí se nějak nekonají. Při aktualizacích čtu stále stejná jména spoluautorů a vzhledem k době, kterou jsem na fóru strávil, vím, o čem je řeč.

někdo by chtěl z Prahy dál na Budějice
A já jsem chtěl z Břeclavi do Prahy. A věděl jsem, že se to samo nepostaví.
Tedy kdo chce nějaký nový úsek, jděte do toho. Ať nekritizují jenom mě, že někde zůstaly holé louky. Stačí si to zkusit a pak budete vědět proč to někde zůstalo nějaké rozpracované, nedokončené. Protože každý po půl roce práce, kdy stále nevidíte světlo na konci tunelu, vyhoříte. To je jako když ve snu chcete utíkat a ono to nejde.

Tady se mohou názory na další případný směr práce lišit, někdo by chtěl z Prahy dál na Budějice, někdo až do Plzně, další třeba z Pardubic do Havlbrodu, jiní zase propojení z Prahy do Všetat a dále do Boleslavi atd., atd.
Koncepčně je BP podle mě celkem vyrovnaná: koridory, kde se to dá "honit" (něco pro zdejší rychlé a zběsilé piloty), vedlejší elektrifikované trati, nezávislá trakce až do 100km/h, lokálky po horách, roviny i podhorské úseky, dostatek velkých i středních stanic, uzly Praha, Brno, Ústí... Jen některé úseky zoufale volají po vegetaci a objektech - ze starších úseků Hradec - Jaroměř, z nových vzdálenější krajina na levobřežce i pravobřežce (Labe) a další místní lokality. Každý takovýto zásah do stávajících úseků přináší zlepšení. Je mi ale jasné, že sám to nikdo nedá a modeláři čehokoliv nám odchází (končí s činností) a mladí se nějak nekonají. Při aktualizacích čtu stále stejná jména spoluautorů a vzhledem k době, kterou jsem na fóru strávil, vím, o čem je řeč.
Osobně si myslím, že nové naděje (modeláře a další) zkanibalizoval Train Simulator (RW). Sice práce některých autorů je suprová, ale ostatní je jen pozlátko, které se simulátorem ani nazvat nedá.

Vůbec netuším, kudy ty rychlíky jezdí. Těch paralelních tratích tam vede víc. Ani jsem nikde nenašel video. Asi jsem zadal nesprávná klíčová slova.
Ahoj.
Berlineři atd. jezdí od
Dresden Neustadt dále na Dresden Bischofsplatz - Radebeul - Radebeul Zitzschewig - (kolem Großenhain) - Elsterwerda - Doberlug Kirchhain - Drahnsdorf - Baruth(Mark) - Zossen - Rangsdorf.

Normálně se jede dále na sever předměstí Berlína na Mahlow, Marienfelde až Berlin Südkreuz, ale kvůli výluce této spojky (modernizace) se od Rangsdorfu jede na západ kolem Diedersdorf až ke spojce u Ludwigsfelde a tam po smyčce znovu na sever přes Teltow, Berlin Lichterfelde Ost, do stanice Südkreuz.

Ze Südkreuzu už je to kousek na sever (do tunelu) a vjezd do stanice Berlin Hbf.
Já tomu říkám do sklepa .

Na YT stačí jednoduché formulace jako Cabview Dresden - Berlin apod.

A jelikož je projektů CZ poměrně hodně, je možnost budovat trať tam, kde se ještě nestavělo.

Do Plzně a dále na Rudu se dostaneme. Kompletní linka R16.
Pardubice-Havl.Brod zní dobře, ale jde už jen o propojení dvou existujících tratí a tzv. zkratka z Pardubek do Brodu.

Motivace je spíše budovat tam, kam ještě nikdo „nekopl”.
Nač mít třeba jeden úsek A123 ve třech CZ projektech, když ani v jednom nebude úsek B345.
Vemte si jižní Čechy. Bez pražce. Ale třeba Morava, ta je prostavěná křížem krážem, že kdybychom spojily všechny CZ projekty obsahující Moravu a Slezsko, byl by to svět sám o sobě .

Na YT stačí jednoduché formulace jako Cabview Dresden - Berlin apod.
A ty jsi to zkoušel a našel? :) Proč nedáš rovnou odkaz, protože mě to vyhledá všelijaká videa kde je slovíčko Dresden, ale s Berlinem je to tak maximálně od nějakého šotouše z kupé vozu, což je k ničemu. Něco má i Mikulda, ale on veze náklad a je možné, že jej hnali po různých paralelních trasách. Já potřebuji od peronu k peronu. Tedy nepotřebuji, ale kdybych do toho šel, tak bych potřeboval.
To jen tak na okraj. :)

A ty jsi to zkoušel a našel? :) Proč nedáš rovnou odkaz, protože mě to vyhledá všelijaká videa kde je slovíčko Dresden, ale s Berlinem je to tak maximálně od nějakého šotouše z kupé vozu, což je k ničemu. Něco má i Mikulda, ale on veze náklad a je možné, že jej hnali po různých paralelních trasách. Já potřebuji od peronu k peronu. Tedy nepotřebuji, ale kdybych do toho šel, tak bych potřeboval.
To jen tak na okraj. :)

Dresden - Rangsdorf. (Rangsdorf je u obchvatu Berlína).

(Hamburg) - Berlin Hbf - Südkreuz

Přes ten určitě ne, to už by se pak nedostali na Weinböhlu.

No tak tam se teda normálně nejede, protože při rozdělení Berlína tam vytrhali koleje. (Lichtenrade bylo v západním Berlíně)
Po sjednocení obnovili jenom S-Bahn.
U Mahlow pokládali směr sever koleje, viděl jsem to na vlastní oči. Sám jsem v létě jel 178čkou a jeli jsme tak, jak jsem napsal.
Berliner jede od smyčky u Mahlow na západ a u smyčky poblíž Ludwigsfelde jede na sever.
U Lichtenrade Ost je trať jak pro vlak, tak pro S-Bahn.

Právě já vycházel z toho, že mezinárodní vlaky od nás musí splňovat limit pro rychlost 200. Tak jsem jen tipoval, kudy se mohlo jet podle mapy s traťovými rychlostmi, kde bylo Vmax 200 mezi Berlin a Dresden. Ale jestli se tam ještě pracuje na modernizaci, tak počkáme, až těch 200 bude na delším úseku a pak by to i stálo za to.

Přes ten určitě ne, to už by se pak nedostali na Weinböhlu.
Jede mimo peron Radebeul Zitzschewig, samozřejmě jede po východní části Weinböhlu, ne západní, tudíž nejede přes stanici.
Přes stanici Weinböhl je trasován Canopus, který většinou jezdí přes Riesu do Leipzigu.

Takhle se jezdí.
Červené označení cesty.

Přílohy

• Screenshot_20240106_080409_edit_308812798151414.jpg
    Screenshot_20240106_080409_edit_308812798151414.jpg
    221.5 KB · Zobrazeno: 0
  • Screenshot_20240106_080428_edit_308859878947073.jpg
    Screenshot_20240106_080428_edit_308859878947073.jpg
    214.2 KB · Zobrazeno: 0
  • Screenshot_20240106_080442_edit_308925854630381.jpg
    Screenshot_20240106_080442_edit_308925854630381.jpg
    268.7 KB · Zobrazeno: 0
Právě já vycházel z toho, že mezinárodní vlaky od nás musí splňovat limit pro rychlost 200. Tak jsem jen tipoval, kudy se mohlo jet podle mapy s traťovými rychlostmi, kde bylo Vmax 200 mezi Berlin a Dresden. Ale jestli se tam ještě pracuje na modernizaci, tak počkáme, až těch 200 bude na delším úseku a pak by to i stálo za to.
Popravdě nevím proč se tomu tak dělo, souprava i mašina měla max na 200, a stejně jsme v úseku Dresden - Berlin jeli max 160km/h.
Do Berlína jsme ale přijeli na čas.
To samé i zpět.
Do Drážďan jsme přijeli se 7 minutový náskokem. Opět jen 160kmh.

ouprava i mašina měla max na 200, a stejně jsme v úseku Dresden - Berlin jeli max 160km/h.
To je asi tak, když na trati z Prahy do Třebové je hodně úseků je na 160, ale fírovi stačí do Kolína jet max 120 a z Pardubic jen 140. A jede včas. Staří fírové vždy prezentovali, že se nejezdí podle rychlostníků, ale podle jízdního řádu. Někdo se ale rád sveze a pak v každé stanici čeká na čas.

Popravdě nevím proč se tomu tak dělo, souprava i mašina měla max na 200, a stejně jsme v úseku Dresden - Berlin jeli max 160km/h.
To samé i zpět.
Do Drážďan jsme přijeli se 7 minutový náskokem. Opět jen 160kmh.
dresden-berlin popis.jpg

Nebude ta 160 v úseku Dresden-Berlin kvůli tomuto?. Zdroj https://de.wikipedia.org/wiki/Bahnstrecke_Berlin–Dresden
I interaktivní mapa DB ukazuje ohne LZB a rychlost 200 jen na náklápěcí soupravy ICE.

Tenkrát když jsem jel do Hamburku tak 200 byla až od Berlina do Hamburgu, ale tenkrát to vezla DB101.

Back
Nahoře