OR CZ/SK - Jak a co...

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Moje chyba, trošku víc jsem tu pátral. Jeden jeden WP 60001 jsem musel dat do trasy AI před soupravou na kterou měl najet ( bez něj před ní zastavil a nechtěl na ni najet ) a druhý WP 60001 přímo pod soupravu na kterou měl najet ( bez něj soupravou projel ). Takto s dvěma WP se oba AI spojili a pokračovali dál.
Dobré vědět.

Pro tvůrce aktivit:
Jedna z možností rozdělení AI vlaku v aktivitě

- Začátek trasy vlaku někde před vjezdovým návěstidlem do stanice.
- Pomocí servisu 4 určí aktivitář místo zastavení vlaku u vyznačeného prónu (mezi modrýma čarama v editoru aktivit pro MSTS).
- Poté druhá trasa servisu 1, který na vlak 814+914, co zastavil u perónu a odvěsil zadní část najede. ( odvěšená zadní část se po odvěšení stává Loose Consistem)

V příkladu z videa, takto:
Consist:
AI HK.jpg
Ediror aktivit:
AI HK2.jpg

Servis 1:
Consist:
AI HK3.jpg
Výchozí trasa, na koleji, kde zastavil osobák, a revers + WP popsaný na obrázku z editru výš:
AI HK4.jpg

Pak už jen zbývá udělat trasu servisu 1, kam aktivitář požaduje, aby zadní část soupravy odjela. V tomto případě do depa v Hradci a čelní 814+914, ojede dle JŘ zpět směr Jičín, v tomto případě v 16:04.

Zdravím.
Poprvé v prostředí OR-Cs chci provětrat Hurvínka (M131.1463), ale po odbrzdění, zařazení směru atd. se stále nerozjedu. Problém by mohl být tento řádek v základním panelu F5: 'Převod: N'. Nepřišel jsem na to, kterou klávesou se daná funkce ovládá.
Mohu požádat o pomoc?

Já s ním normálně jezdíl. Je i na obrázku v testech tratě. Pokud tedy je to ten nna webu Josefa. Saré Hurvajzy v cézetku blbnou. Nemá rád manuální řazení. Naklonuj si eng z nově vydaného.

Znova, OR se nechová při manuál řazení korektně, holt tam je automat, bohužel. Pokud to umí CZ, tak by se to muselo upravit a hodit do podsložky OpenrailsCZSK. A další věc, Hurvajs s manuál řazením, jezdil jako AI rychlostí sotva 20. Jestli dobře pamatuju (nebo nebylo v CZ opraveno, nevím), proto se musel manuál rušit a dělat verzi trf. Nicméněctohle celé mělo jít do sekce ladění vozidel, ne zde do návodů vychytávek k ORCZ. :-) Takže ano, nezbývá, než sednout a jet.

Pro tvůrce aktivit:
WP 49xxx a 59xxx.
Pokud se vloží do cesty AI vlaku například WP 49020, vlak AI zastaví v nejbližší stanici 20 m za standardním bodem zastavení ve stanici. Pokud tam bude WP 59035, vlak AI zastaví 35 m před standardním bodem ve stanici.

Pro situace AI vs hráč, kdy jejich cesty nejsou oddělené návěstidlem nebo skrytým návěstidlem, ale jen výhybkou, jsem vytvořil nový WP 40000 (zase s ohledem na jednoduché zadání v TrackVieweru). Pokud se v tom místě zadá do cesty AI, dostane AI vyšší prioritu a jeho vlaková cesta se upřednostní před hráčem.

Jedno vylepšení pro přehlednost v souborech aktivit je v update. Zvuky aktivit (např. hlas posunovače) je možné od teď dávat do složky ACTIVITY_SOUND ve složce s tratí. Kód pročmuchá nejdříve tu a pokud zvuk nenajde, koukne do složky SOUND jako dříve kvůli kompatibilitě již vydaných aktivit.

Tímto si obsah složky SOUND nesmícháte se zvuky určeným jen a pouze pro aktivity.

Dopnění k bodům WP 49xxx a 59xxx pro úpravu místa zastavení AI:
Ukázalo se, že je velice nutné dodržet tyto zásady umísťování těchto bodů pro jejich správnou funkci.

Zásada číslo 1 - bod umístěte hned za vjezdové návěstidlo stanice

Zásada číslo 2 - pokud použijete kombinaci s body WP pro houkání, ujistěte se, že bod 49xxx a 59xxx je hned ten první za vjezdovém návěstidle a body pro houkání jsou až za ním

To je dobré vědět, takže v případě implantace po malých jíst, raději v podstatě nechat až na konec tvorby aktivity.
Tak daleko se asi nedostanu. Ale nikdy neříkej nikdy. :eek: :oops::cool:

Řetězec znaků "NoSpeedLimit" v názvu consistu vypne vykolejení, vibrace, skluzové a proudové ochrany lokomotivy testovacího vlaku.

Back
Nahoře