Zapadlá 1935

Já úplně primitivní 1.3. ... víc mi můj notebook neutáhne (když opravím na 1.5, seká se to) a kupovat v mém věku nějaké dělo už nehodlám :). Trať jsem znovu stáhl a nainstaloval - stejný stav. Nu, nebudeme se tím zabývat... :)
Pak už mne jen napadá verze OR. Já testuji na ORCZ. TAm bez potíží, viz video výš.
Jo a vyzkoušej jednu věc - najeď na výhybku a zkus jí pod sebou přestavit - mě to jde. Závaží a návěstidlo se na klávesu G (Shift G) poslušně otočí... :-)

Hmm, to ti taky nemusí stíhat GK a může dělat bordel. Fakt nevím, s tímhle jevem jsem se nikdy nesetkal.

Jo a vyzkoušej jednu věc - najeď na výhybku a zkus jí pod sebou přestavit - mě to jde. Závaží a návěstidlo se na klávesu G (Shift G) poslušně otočí... :)
No, tak to by mne nenapadlo, pod vlakem přehazovat. :) Ale jinak to jede jak blesk. Nezaznamenal jsem jediný problém. U starých výhybek závaží prakticky nereagovala. Jazyky ano.

No, tak to by mne nenapadlo, pod vlakem přehazovat. :) Ale jinak to jede jak blesk. Nezaznamenal jsem jediný problém. U starých výhybek závaží prakticky nereagovala. Jazyky ano.
Souhlas - ty výhybky jsou parádní. Jen netuším, proč RZ v Kamenici má všechny výhybky na ruku, když na jednom zhlaví je stavědlo jako hrad :-) V Rudolticích jsou výhybky na páky...

... Jen netuším, proč RZ v Kamenici má všechny výhybky na ruku, když na jednom zhlaví je stavědlo jako hrad :) ...
Důvod je jednoduchý. V tom fofru, kdy jsem to osazoval, jsem si toho nevšiml. Mechanické výhybky jsem dal pouze v Rudolticích na "hlavní trati", protože ta trať na mne působí jako pár kilometrů dlouhá lokálka a nepředpokládal jsem tam takový provoz, že by tam byly osazeny ústředně stavěné výhybky, zvlášť když v sousedních stanicích nejsou ani spolehlivě zamčené! ;)
Nicméně co se týče té mizející výhybky, tam jsem posílal Robertovi opravu, protože původně jsem tam zapomněl na světla. A tu opravu jsem dělal v rychlosti před odjezdem ne dovolenou , a je možné, že jsem zapomněl při exportu nastavit LOD. Ale zase je divné, že to dělá jen někomu. Stejně jsem tady viděl na nějakém screenu u jedné výkolejky bílé sklo místo modrého, takže se na to stejně musím podívat.
Jenže stále jsem na dovolené, a tak zatím kolo, psi, kytara, gril, houby a Tullamorka vítězí nad zíráním do notebooku v křesle před karavanem. :cool:

Můj pane a kolego - užívej grilu a pohody :-) Nehoří - až se vrátíš, splníš pětiletý plán ve dvou dnech a ono to půjde :) A ještě jednou poklona - to je skvělá práce!!!

Neboli chlapi, asi tak, to velké stavědlo v Kamenici bych úplně zrušil. Na to, jaká lokálková trať to je směr Rudoltice a směr Zapadlá už vůbec, je to tam zcela zbytečné a nechal bych to na těch skrytých návěstidlech, jak to je. Fakt, ať ta nádraží nejsou, jak Zlatohorka, kde odbočuje trať od hlavního tahu. A ať je to fakt ta Zapadlá lokálka. Má to fakt svoje kouzlo. A v tomto duchu mám i chystaný pack aktivit.

Neboli chlapi, asi tak, to velké stavědlo v Kamenici bych úplně zrušil. Na to, jaká lokálková trať to je směr Rudoltice a směr Zapadlá už vůbec, je to tam zcela zbytečné a nechal bych to na těch skrytých návěstidlech, jak to je. Fakt, ať ta nádraží nejsou, jak Zlatohorka, kde odbočuje trať od hlavního tahu. A ať je to fakt ta Zapadlá lokálka. Má to fakt svoje kouzlo. A v tomto duchu mám i chystaný pack aktivit.
Proboha, vjezdy z obou směrů jsou dvouramenné! Tady prostě musí být závislost - ať už mechanická, nebo elmechanická. To není pionýrská železnice... A je to vlakotvorná stanice :-)

A jde jen o výhybky - odjezdová návěstidla už jsem v téhle verzi oželel... A jedna dopravácká nedobrota - výhybka směřující na sklad by měla být v základní poloze odbočkou do tratě a výkolejka na koleji.

Ta kamenice už musí kolejově zůstat, začatek trasy v aktivitě s pavučinou posunů. Pokud by se tam zrušila jediná kolej, je celá aktivita v... A je to začátek a úplný konec aktivity. Vlastně v Kamenici šibuješ 3x. Jednou před odjezdem do Zapadlé, pak po návratu ze Zapadlé a potřetí po půlnoci na úplný závěr aktivity.

Ta kamenice už musí kolejově zůstat, začatek trasy v aktivitě s pavučinou posunů. Pokud by se tam zrušila jediná kolej, je celá aktivita v... A je to začátek a úplný konec aktivity. Vlastně v Kamenici šibuješ 3x. Jednou před odjezdem do Zapadlé, pak po návratu ze Zapadlé a potřetí po půlnoci na úplný závěr aktivity.
Ale o to tady vůbec nejde! Tomu rozumím. Jde o nahrazení ručně stavěných výhybek ústředně stavěnými ze stavědla (s tou krabicí u koleje jako v Rudolticích - pro ty, kdo netuší o čem je řeč :-) ) S kolejema nikdo hýbat nechce...

O tohle šlo - obrázek pro ty, kdo nikdy nesloužili na stavědle...
výhybka.jpg
Výhybky s tou otočnou koulí nahradit v Kamenici v obvodu stavědla 1 výhybkami tohoto provedení. A ta výkolejka musí být v základní poloze na koleji - jinak to bude opravdu pionýrská železnice...:-)

Ale o to tady vůbec nejde! Tomu rozumím. Jde o nahrazení ručně stavěných výhybek ústředně stavěnými ze stavědla (s tou krabicí u koleje jako v Rudolticích - pro ty, kdo netuší o čem je řeč :) ) S kolejema nikdo hýbat nechce...
O tohle šlo - obrázek pro ty, kdo nikdy nesloužili na stavědle...
Zobrazit přílohu 38803
Výhybky s tou otočnou koulí nahradit v Kamenici v obvodu stavědla 1 výhybkami tohoto provedení. A ta výkolejka musí být v základní poloze na koleji - jinak to bude opravdu pionýrská železnice...:)
Ve skutečnosti to funguje tak, že signalista napřed výkolejkovou pákou sklopí výkolejku a teprve potom postaví výhybku z koleje na skladiště. Udělá-li to opačně, je to hlupák a ne signalista... :-)
Tož tak

Back
Nahoře