Zapadlá 1935

Panenko Maria Skočická... už i Ty, Brute? ;) Možná mu ten krchov připadal moc morbidní a pítrá po nějaké zologické zahradě. Zvedlo by to s tím Vennyho nápadem na hotel turistický ruch v oblasti a lvi koneckonců řvou nejvíc v noci... :-)
Hehe, vždyť ten krchov poblíž zastávky jsi tu navrhoval ty sám. :-) :-) A zvukové soubory se dají hezky praktikovat v aktivitách a nejsou tak furt stejné, tím krásně spestříš jízdy v aktivitách.

... Velký problém je smazání nákladní koleje 1 v Rudolticích. Tu potřebuji vrátit zpět a označení odobní samozřejmě může zůstat. To jsem už psal mejlem Rogersovi. Tím je z mé strany veškterá další práce pozastavena.
Dane sorry, ale tohle už je i na mne dost.
To co kde bude nebo nebude je čistě Rogersova záležitost, a nechápu kde bereš tu drzost si určovat, co kde má být.
Možná by sis měl zkusit začít modelovat nebo stavět, abys pochopil, že "tvá veškerá práce" není středobodem světa. Ty totiž sebereš výsledky mnohahodinové práce ostatních a použiješ je k nějakému svému příběhu. Rozdíl je v tom, že aktivitář potřebuje modeláře, ladiče a stavitele tratí k tomu, aby mohl vůbec něco dělat. Zatímco modeláři vozidel, lidé kteří se zabývají laděním vozidel, zvuky, celého kódu OR a stavitelé tratí aktivitáře ke své práci nepotřebují! Tak buď rád že jsou, nech je tvořit a NESER SE JIM DO TOHO!!!
Chápu, že tvorba aktivit zabere spoustu času, ale dokážu posoudit, že ze všeho, co se do MSTS/OR dělá, je to to nejjednodušší.

Hehe, vždyť ten krchov poblíž zastávky jsi tu navrhoval ty sám. :) :) A zvukové soubory se dají hezky praktikovat v aktivitách a nejsou tak furt stejné, tím krásně spestříš jízdy v aktivitách.
Zajisté, ale jako poněkud ironický šťouch - Dane, tady Roggers a částečně i Tom pracují na nádherné simulaci prvorepublikové tratě, nejlepší, jakou jsem zatím viděl. Proč z toho hřbitovama a podobnýma objektama dělat zábavní park? Provozní aktivity - prosím, ale zvonění umíráčku a rozladěná vesnická kutálka do houkání mašiny před přejezdem...proč? :-)

Zajisté, ale jako poněkud ironický šťouch - Dane, tady Roggers a částečně i Tom pracují na nádherné simulaci prvorepublikové tratě, nejlepší, jakou jsem zatím viděl. Proč z toho hřbitovama a podobnýma objektama dělat zábavní park? Provozní aktivity - prosím, ale zvonění umíráčku a rozladěná vesnická kutálka do houkání mašiny před přejezdem...proč? :)
Když už chceš spestřit jízdu v aktivitách - víš o tom, že strojvedoucí měl povinnost potvrdit krátkým zapísknutím píšťaly že zaregistroval jakoukoliv návěst snižující rychlost (předvěst na výstrahu, upozornění na trvalou pomalou jízdu...)? Vlakvedoucí měl za povinnost, pokuď strojvedoucí nepotvrdí, zastavit vlak. Tohle do těch aktivit zamontuj, nebo třeba hlášení koleje při posunu trubkou (posílal jsem Ti ustanovení předpisu a ukázku seznamu stanic, kde se to používalo). A pro realitu dobové aktivity to bude desetkrát lepší, než funus...:)

Hele, to je hezké, ale právě, že je ta trať super a tyhle kravinky tomu přidají živost. Takže věc pohledu. :-)

A druhá věc, ne vše je v aktivitách praktikovatelné, jak si představuješ, navíc musíš počítat i s jinými věcmi, jako jsou třeba rezervy v časech atd... A co se třeba nelíbí tobě, líbí se jiným. Nenazýval bych to pouťovou atrakcí. Navíc vyrobení těch souborů dá taky dost práce.

Dane sorry, ale tohle už je i na mne dost.
To co kde bude nebo nebude je čistě Rogersova záležitost, a nechápu kde bereš tu drzost si určovat, co kde má být.
Možná by sis měl zkusit začít modelovat nebo stavět, abys pochopil, že "tvá veškerá práce" není středobodem světa. Ty totiž sebereš výsledky mnohahodinové práce ostatních a použiješ je k nějakému svému příběhu. Rozdíl je v tom, že aktivitář potřebuje modeláře, ladiče a stavitele tratí k tomu, aby mohl vůbec něco dělat. Zatímco modeláři vozidel, lidé kteří se zabývají laděním vozidel, zvuky, celého kódu OR a stavitelé tratí aktivitáře ke své práci nepotřebují! Tak buď rád že jsou, nech je tvořit a NESER SE JIM DO TOHO!!!
Chápu, že tvorba aktivit zabere spoustu času, ale dokážu posoudit, že ze všeho, co se do MSTS/OR dělá, je to to nejjednodušší.
Tak a mám toho dost! Autor tratě oslovil mne a požadal mne o aktivity k trati Zapadlá a já nabídku přijal a začal jsem na aktivitách pracovat. Takže se s výrazy o sraní se někam prosím uklidni. :-)

A jen pro informaci, tam vůbec nejde o vizuální změnu, tam bylo smazáno pouze označení nákladní koleje. Tome vlastně o žádnou vizuální změnu nejde. Jen o ponechání té zelené zóny pro editor, která označuje kolej a modrá co tam dal nově jako perón se tam mohla jen přidat. A ta nákladní tam byla do poslední aktualizace. A když máš události závislá nalinkované na označenou koleji a ta se smaže, jsi v háji. :-)

Ono jde spíš o hláškování pro hráče když třeba odvěsí vůz. Takže je daleko lepší mít tu zelenou zónu i u nástupišť, jak to je na BP, nebo 310. To je jen kvůli zprávám pro hráče, co má po odvěšení udělat a podobně. A obojí označení koleje se nevylučuje.

Tak snad tady trochu zklidním vášně. Dana jsem před časem oslovil, zda by mohl vytvořit pár aktivit pro novou trať. Aktivně se chopil iniciativy ,aniž by vyčkal konečného výsledku. Tím dochází k nedorozuměním. Ještě opravím trasování a mělo by vše fungovat. Pro Dana jsem přidal označení nákladní koleje do Rudoltic. Pomalá jízda v lesním úseku trochu prodloužena z důvodu ostrých oblouků. Simulátor beru , jako zábavu a ne zaměstnání. Hřbitov nový new.jpgRudoltice označení new.jpgPomalá oblouk new.jpgZa mě však je zatím hotovo. Případné dotazy a připomínky budu řešit na podzim..;)
PS: Pro neznalé obrázek první je hřbitov u kostela

Ahoj.
Ono by bylo super, pokud to není problém takhle přidat to zelené označení koleje ve všech stanicích mimo zastávek. Tam kde jsou nástupiště. Modré označení, tak zelené hned na začátku a konci koleje. Jako bylo na obrázku v mejlu. U téhle tratě asi docela důležitá věc, už z důvodu smíšených vlaků. Ono jde totiž o to, že jedině do zelené zóny lze v editoru aplikovat úkoly "sestavit vlak", "dovézt vlak na pozici", tím musí lze kontrolovat a zároveň instruovat hráče, co má přesně v aktivitě udělat. Takhle to má právě třeba Zbyněk v místech, kde se odvěšují vozy motoráků, právě jen k tvorbě aktivit a zobrazování události.

Tak snad už konečně prozatím hotovo. U průběžných kolejí s nástupištěm jsem z každé strany přidal "Siding" název stanice a číslo koleje. Protože se přidával ještě jeden čtverec navíc a tím se prodloužila trať, musel jsem znovu udělat trasování. Snažil jsem se toho udělat , co nejvíce. Složka PATHS obsahuje 28 tras. Protože si dávám prázdninovou pauzu, chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří mi pomáhali , jak radou, tak novými modely. Velký dík také patří Pikkovi, protože bez jeho skvělých modelů vozidel a budov, bych se do takového projektu nepustil. Dík patří také Jiříkovi, který mne naučil , jak se poprat se stavbou tratě. Všem ještě jednou moc děkuji. ;)
PS: Večer když nebudete zlobit , bude překvapení.

Tak ještě technický dotaz. Lze dovolit prolínání označení "Platforms" a "Sidings" na jedné koleji ? V MSTS to dělalo problém, ale u OR si nejsem jistý.siding a Platform new.jpg

Tak ještě technický dotaz. Lze dovolit prolínání označení "Platforms" a "Sidings" na jedné koleji ? V MSTS to dělalo problém, ale u OR si nejsem jistý.Zobrazit přílohu 38927
To bych poprosil nedělat. Do timetable se platforms a sidings píšou stejně a pokud chce člověk dělat posun ve stanicích, tak se hodí mít každou kolej pojmenovanou jinak a naopak pro trasování vlaků je lepší mít platforms v celé stanici pojmenovány stejně, aby se daly používat příkazy např. pro čekání na zpožděný přípojný vlak. Ale samozřejmě se to dá vždy nějak obejít. Je to jen návrh, rozhodně po vás nechci překopávat celou trať, ale když už se ptáte.. Díky moc za do detailů odvedenou práci a doufám, že jsem nás mou drzou připomínkou o překvapení nepřipravil.

Lze dovolit prolínání označení "Platforms" a "Sidings" na jedné koleji ? V MSTS to dělalo problém,
Já to tak dělám už 20 let a vše šlape jak hodiny. Protože jak píše Dan, když potřebujete udělat nějakou událost, je nutné mít i na koleji pro nástup cestujících i nákladní kolej.

A o tohle mi šlo, halvně, že dva "mistři" aktivit Defent70 a Tatar opět projevili svoji znalost s tvorbou akrivit a kompatibilitou s editorem. Potřebujem víc takových odborníků. Tom se alespoň omluvil, což od těhle "mistrů" oboru očekávat asi nelce.

:-) :-) :-)

Omlouvám se, musel jsem, poněvać se opět ukazuje, že si tu někteří absolutně nevidí do huby... :-)

Já mám takový dojem, že problém s natažením linky nákladní koleje byl pouze pokud například byla třeba uprostřed koleje výhybka a natáhla se linka průběžně přes tuto výhybku, linka zčervenala, že to nelze. Ale aktivity sám nedělám, tak nemůžu posoudit, jaký by to mělo dopad.

Já mám takový dojem, že problém s natažením linky nákladní koleje byl pouze pokud například byla třeba uprostřed koleje výhybka a natáhla se linka průběžně přes tuto výhybku, linka zčervenala, že to nelze. Ale aktivity sám nedělám, tak nemůžu posoudit, jaký by to mělo dopad.
Ano, v tom případě se muselo rozdělit na 2 sekce, před výhybkou a za ni, ale i klasické nástupiště.

Měl jsem čest nahlédnout do testovací verze této tratě kvůli interním testům kódu a případným opravám chyb hlášených Danem. Musím vskutku pochválit autora, že tvoří velice kvalitní dílko. Způsob umístění a použití vegetace i "TRÁVY" je zde hezky přirozené. ;)

Back
Nahoře