Zapadlá 1935

Ano zajímavé by to bylo. Bohužel nemáme opleny ČSD a model nakládacího zařízení. Na fotce není vidět , co se schovává pod stříškou. Jestli je to vše na ruční pohon, nebo je tam případně malá lokomobila. Velké jeřáby v Zapadlé jsou takový kompromis, protože nic vhodnějšího jsem zatím nenašel.;)
Bylo to na ruční pohon... Ale jsem rád, že to bylo správně pochopeno jako žertík :-) :)
Já bych s prominutím měl taky jednu maličkost. Vlečka benzín a kamenolom, bych dal V=Max 10 km/h. Urćitě se nejezdilo v areálu vlečky 50 a víc.
Dane, spíš 20. Ale pravdu máš - jen to určovaly (a určují) připojovací řády vleček.

Rychlost na vlečce upravím na 20km/hod. Jen musím vymyslet, jak ji označit, aby byla v rámci možností , dle předpisu. To nakládací zařízení zkusím vymyslet, protože ty jeřáby jsou docela moc velké.;)

Rychlost na vlečce upravím na 20km/hod. Jen musím vymyslet, jak ji označit, aby byla v rámci možností , dle předpisu. To nakládací zařízení zkusím vymyslet, protože ty jeřáby jsou docela moc velké.;)
Nakládka byla, zdá se, organizovaná, vykládka už byla o držku... ;) vykládání už bylo o hubu.jpg
Stran oplenů - posílám na mail pár obrázků, myslím, že přeskinovat Pikkův vůz by možná i dobově prošlo...

Stran označení rychlosti - tady myslím předpis nic neřeší (Staniční řád ano - už tehdy :-)), možná by stačilo umístnit na začátek vlečky pouhý rychlostník (bez návěsti Trvalá pomalá...)

Za poslední vyhybku směřující na vlečku bude osazen rychlostník ve směru jízdy. Z opačné strany bude bílý terč , nebo také rychlostník s příslušnou rychlostí ve stanici.

Za poslední vyhybku směřující na vlečku bude osazen rychlostník ve směru jízdy. Z opačné strany bude bílý terč , nebo také rychlostník s příslušnou rychlostí ve stanici.
Ten bílý terč, nebo rychlostník před stanicí není myslím třeba - tam už platí předpisy ČSD, se vším všudy.

Ještě důležitý detail - vlečky byly kryty výkolejkou - dokument v mailu.

Nijak, jako v reálu.
Zdravím. Rozdíl je v tom, že v reálu tehdejší strojní a vlakové mužstvo bylo znalé místních podmínek a to hráči Danových aktivit nejsou. Takže ten samotný rychlostník je způsob, jak označit povolenou rychlost na vlečce, aniž by dobovost příliš utrpěla....:-)

Tak bych to napsal do Readme k aktivitě.

A není to dobovost, neoznačené rychlosti na vlečkách jsou dodnes a třeba se liší pro tažené/sunuté díly.

Tak bych to napsal do Readme k aktivitě.

A není to dobovost, neoznačené rychlosti na vlečkách jsou dodnes a třeba se liší pro tažené/sunuté díly.
S tím lze souhlasit :-) Vzhledem k tomu, že aktivity nevyužívám, nemám znalosti o tom, jak je hráč informován... Na druhé straně rychlost na vlečce tehdy nařizoval Doplněk (později Dodatek) Ukázka je přiložena:
Tab 13 Dodatku 1925.jpg

Doplněk z roku 1925, tabulka 13, sloupec 5 (zdroj: Dopravní služba na ČSD 1918-39)

V Zapadlé jsem udělal trošku změnu. Prohodil jsem skladiště s rampou za nakládku dřeva, ke kterému vede polní cesta z lesa. Teď to snad dává větší smysl. V Zapadlé bude nově udělán nakládací bod i pro zboží. Zatím si jen hraju ve volných chvílích. Velký update bude až na podzim. ;)
Zapadlá dřevo 1 new.jpgZapadlá dřevo 2 new.jpgZapadlá dřevo 3 new.jpg

V Zapadlé jsem udělal trošku změnu. Prohodil jsem skladiště s rampou za nakládku dřeva, ke kterému vede polní cesta z lesa. Teď to snad dává větší smysl. V Zapadlé bude nově udělán nakládací bod i pro zboží. Zatím si jen hraju ve volných chvílích. Velký update bude až na podzim. ;)
Zobrazit přílohu 39091Zobrazit přílohu 39092Zobrazit přílohu 39093
Tak budu muset komplet přepracovat aktivitu seznávacího manipuláku i s nakládkou dřeva v Zapadlé. Naštěstí tam nemám zaznačení kolejí. Ale vypadá to fakt suprovně.

Back
Nahoře