Dá sa nejak spraviť aby som si mohol nastaviť kde sa spawnem? Lebo keď chcem ísť trasu Vrútky-Banská Bystrica tak musím ísť zo Žiliny

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Lvex
  • Datum začátku Datum začátku

Lvex

Začátečník
Dá sa nejak spraviť aby som mohol sa spawnut vo vrutkach ? Či musím tam dojist po svojom na predrobenej trati Žilina-Banska Bystrica....trať 321

Dá sa nejak spraviť aby som mohol sa spawnut vo vrutkach ? Či musím tam dojist po svojom na predrobenej trati Žilina-Banska Bystrica....trať 321
Dám ti návod, protože by tu bylo dalších X zpráv o ničem.
Měj si předdefinovanou cestu k trati 321, tedy Global, Sound pro 321, jestliže používáš vícero-tratí, předpokládám, že to máš, soudě tvé otázky, takže:
1. Otevři si OR.
2. V OR si otevři „nástroje“.
3. v nástrojích si otevři “Track Viewer“.
(otevře si ti nové okno a tedy Open Rails Track Viewer).
4. otevři si “File“ / „vybrat trať / Trať 321“

(máme načtenou mapu, někdy trvá, na velikosti záleží)

Tvorba Pathe - cesty
(po mapě jezdíš levým tlačítkem myši (LTM), kolečkem přibližuješ a naopak).
a1. Najdi si své místo startu na mapě (ty chceš Vrútky, najdi si Vrútky, přibližně přímo místo odkuď chceš jet, stačí si to přiblížit alespoň na to, abys viděl osobní nádraží.

a2. Máme najité místo. Teď si nahoře otevřem “Path-Editor“ / „Nová Cesta“.
(já si to dal do češtiny, v nastavení změníš jazyk, neptej se jak prosím).

a3. Otevře si nové malé okno “Metadata cesty“.
Máš tam 4 kolonky.
1- ID cesty (pojmenuj si to jak chceš, třeba Vrútky-Bánská Bystrica nebo Vry-BanBystr, Vrú-BB, a tak dále).
2-Název cesty (pojmenuj stejně jako kolonka 1.).
3-Začátek cesty (chceš začít ve Vrútkách, tak napiš Vrútky, prostě tak aby bylo jasné, kde začneš).
4-Konec cesty (To stejné, ale konečná. Takže napiš Banska Bystrica.

Nakonec si zatrhni cesta hráče a dej OK.

a4. Máš před sebou mapu. Kurzorem myši si najeď na kolej odkuď chceš začít, pravým tlačítkem myši (PTM)klikni a označ „Umístit výchozí bod“.
(Žlutá linka značí tvou cestu, pokud máš vyhýbku a chceš jet na jinou kolej, najeď kurzorem na kolečko výhybky, dej PTM a „použít jiný výjezd“.

(pokud chceš jet od startu na druhou stranu, tak na kolečko zelené vlaječky-(začátek trasy) dej PTM a „Změnit výchozí orientaci“.)
(změnit směr při posunu např. objíždění sv. apod. ti psát nebudu, napřed. musíš znát základy).
(pokud ti žlutá linka nečekaně končí a kolej pokračuje, pro pokračování následujícího dílku cesty stiskni na klávesnici Shift+9 (číslo 9 při zapnuté numerické klávesnici.) a pokud chceš rovnou o několik kilometrů, stiskni Shift + PageUp).

a5. Přeješ-li si ukončit jízdu v Bánské Bystrici tak na kolej kde vede tvá cesta (žlutá linka) v oblasti Bánské Bystrici (já to dělám až za peron, až za návěstidlo, nejlépe odjezdové), najeď kurzorem myši na kolej (žluté linky) dej PTM a vyber „Umístit koncový bod“, tím se ti zobrazí červená vlaječka, což značí konec cesty.

a6. No a na konec zase nahoře v okně otevři Path-Editor a vyber „Uložit cestu“, a otevře se ti nové okno.
Cesta uložení je do složky Tratě 321 / Paths a název souboru je takový, jaký si zadal na začátku.
!! Vše se ti automaticky předdefinuje a automaticky vyplní, takže stačí pouze dát Uložit a máš novou cestu hotovou !!

Teď stačí si v Open Rails otevřít výběr tratí a znovu zadat Trať 321, tím se ti aktualizují trasy.
A nyní máš nový začátek, stanice Vrútky a Konec trasy bude Banska Bystrica.
Můžeš z Vrútek mít vícero konečných, stačí si je namarkovat v editoru a je potřeba mít stanici Vrútky jako začátek trasy napsanou stejně, tedy úplně přesně.

Příklad s Brnem.
Začátek trasy v Brně hl.n. může mít víc tvarů, to ale není OK.
Brno
Brno hl.n.
Brno hl. n.
Brno hl n
Brno hln.
Brno hlavní nádraží
...
Je třeba se držet svých pravidel, abys v tom neměl guláš a při každé tvorbě tras se ti začátek trasy neukázal X-krát, kde budeš mít 5x Ostrav, 3x Vrútky a dvacetkrát Hranice na Moravě.
Tedy já si vždy napíši „Brno hl.n.“.

Než se tady potit s nějakým sáhodlouhým textem, je jednodušší stáhnout kompletní překlad návodu pro TV na
Hotovo, elegantně, rychle... ;) Navíc jsou zde odpovědi na další otázky, související s tvorbou trasy.

Než se tady potit s nějakým sáhodlouhým textem,
Rozhodně přesnější a kratší :D
Popsal jsem mu přesný postup, aby to pochopil zejména „laik“, ale jinak to je hezké, že najednou někdo další pomůže.
Teď můžete mezi sebou závodit, kdo je lepší.
je jednodušší stáhnout kompletní překlad návodu pro TV
ano, je jednodušší stáhnout, co ale „laik“ s 45pg návodem...
Hotovo, elegantně, rychle... ;)
Ve stahování. K pochopení velká brzda pro „laika“.
Navíc jsou zde odpovědi na další otázky, související s tvorbou trasy.
Až bude mít zájem se v tom pořádně vyřádit, může si pročíst a naučit celý návod z tkanlokopage.
Bude rád, když se naučí základ, (teď bude plnými doušky konečně stavět své vlastní trasy) na to se i ptal, další pitvání ve tvorbě tras přijde později, tomu věřím víc. Někomu trvá základ den, jinému měsíc. (A základ jest trasa z bodu A do bodu B bez objíždění apod.).

Goetterdaemerung: co si s tím uživatel udělá, je jeho věc. Já mu nic nevnucuji. Připadá jako problém někomu jinému přečíst a orientovat se v návodu o délce 45 stran nebo jen tobě? Nech to na něm... :cool: Jestli něco nechápeš ty, neznamená to, že to činí problém jiným.
Opět ses pasoval do role nevyžádaného mluvčího, tentokrát už ne zasloužilých mistrů, ale nováčků. Nějaký ústup ze slávy, moralisto.

P.S.: Až budeš zase někoho trapně napadat, že blbě píše tvůj božsky soumračný nick, měl bys vědět (a očekával jsem to, bohužel), že zápis německých znaků za pomoci spřažek je legální a gramaticky správný a používá se tam, kde se z různých důvodů nedá použít umlaut. Potom je naprosto běžné, že např. známá elektrotechnická firma MÖLLER používá rovnocenný tvar MOELLER. A třeba důležité slovo "änderung" lze zapsat jako "aenderund" a tak dále o IT nemluvě). Dokonce překladače na to reagují správně... ;)
Měj se krásně při studiu návodu k TV a zdárně pronikej do tajů německé gramatiky. Program na víkend jako stvořený.

Goetterdaemerung: co si s tím uživatel udělá, je jeho věc. Já mu nic nevnucuji. Připadá jako problém někomu jinému přečíst a orientovat se v návodu o délce 45 stran nebo jen tobě? Nech to na něm... :cool: Jestli něco nechápeš ty, neznamená to, že to činí problém jiným.
Samozřejmě, že je na něm co s tím udělá, leč se divím, že soudíte, respektive to byla rada pro něj, napsaná do detailu pro „lajka“.
Je samozřejmostí, že až bude mít čas a zájem pokračovat v editoru, může se učit do alejuja.
On založil otázku, já mu poradil, co ty s tím máš co společného, to nevím.
Opět ses pasoval do role nevyžádaného mluvčího,
A přesně koho? To já mohu napsat o tobě.
P.S.: Až budeš zase někoho trapně napadat,
To jsi taková citlivka, že ti přijde vše jako napadání? :eek:
Až někdo bude někoho napadat, tak to určitě poznáš :D
že blbě píše tvůj božsky soumračný nick, měl bys vědět (a očekával jsem to, bohužel), že zápis německých znaků za pomoci spřažek je legální a gramaticky správný
...legální... no já ti to nezakazuji;)
a používá se tam, kde se z různých důvodů nedá použít umlaut.
Ovšem já zapomněl, že tvůj mobil to nezná a na klávesnici to pravděpodobně neumíš. Na Nokii 3310 by ses těžko připojil, takže ten také nemáš a a žrout času to také není ;).
Potom je naprosto běžné, že např. známá elektrotechnická firma MÖLLER používá rovnocenný tvar MOELLER. A třeba důležité slovo "änderung" lze zapsat jako "aenderund" a tak dále o IT nemluvě). Dokonce překladače na to reagují správně... ;)
Měj se krásně při studiu návodu k TV a zdárně pronikej do tajů německé gramatiky. Program na víkend jako stvořený.
Já program mám kdyby něco, jen jsem okem zavadil na to, co nového tu je.
Ejhle, někdo potřebuje pomoci a nic. Tak pomohu a najednou kolik je tu negativních reakcí.
Stačí jeden návod, na co přesně se ptal a ne máčku všeho ostatního.
Když někdo bude hledat daný vůz např. Bftn791, také mu pošleš zrovna „seznam“ odkazů, kde se nachází vozy (a hledej „šmudlo“), nebo mu pošleš jen to co žádá?

Jestli máš nutkání někomu pomoc s nějakými odkazy, tak jsi to mohl udělat tak, že mu prostě pošleš odkaz bez ostatních dovětek na úkor jiné pomoci a nic z toho dalšího by nemuselo být pane Citlivko.

Back
Nahoře