17. setkání MsTs, OR, ORCZ podruhé.

Přijedu a chci zajistit

• Hlasovalo členů
    17
Pěkné, pěkné, ten esopult vypadá super, zvlášť jestli i umí simulovat poruchy. :cool: U mě nakonec zvítězil prodloužený víkend na Šumavě, ale tak... stejně bych tam jen narušoval sehranou partu.:D Mohli jste i zamávat na poslední služební víkend Pepinovi 371.005, který dneškem ukončil svou službu a zamíří do Lužné.

A já už jsem také konečně doma. Vlaky jely včas a já poprvé v životě na vlaku Brno-Hustopeče viděl palubní video pohledu na trať bez reklam. Já jsem v Brně trochu zazmatkoval, nesoustředil se a blbec kromě jízdenky do Hustopečí si paralelně odkliknul a koupil navíc po Brně na dvě zóny za dalších 19 Kč. Asi tímto jsem si zaplatil na streamovacím účtu ČD verzi Premium a video měl konečně bez reklam. Ještě by to tedy chtělo 4K. :) Jinak jak je vidět na fotce, vlak byl přeplněný (z vlaku jsme vystupovali dva).
IMG_3220.JPEG
Snad Zbyněk načerpal nějaké vědomosti, jak měl v plánu.
Byli jsme tam taková tvůrčí čtyřka a vědomostmi jsme se školili vzájemně. Tygy, Mikulda, Ricar a já, který se asi ptal nejvíc. :) A opravdu jsme si předali cenné zkušenosti. Josko, děkujeme za skvělou organizaci, ostatním co se dostavili. Ten trenažér neměl chybu. Nikdo se od něj nechtěl odtrhnout, každého tato hračka bavila. Já až si to osahal, pak už jsem jel dobře, tedy kromě mírných překročení traťových rychlostí. I ta almužna, která se vybírala za sál nikoho nezruinovala a byla to dobrá investice. Sice by mohla být slezina rovnou u Topolů, ale neumím si představit jak bychom jim tam nainstalovali vedle výčepu ten pult 363. :)

Určitě jste viděli film Postřižiny a tam byl uřvaný Pepin. Nejen že řval, ale i neúmyslně způsobil druhým nějakou nepříjemnost. A přesně to je Deterio. (ostatně on přezdívku Pepin má už dávno) Včera nás chtěl pozdravit na slezině videohovorem. Já mu stále už pomalu nadávám, ať telefonuje normálně a ne přes Messenger. Je to marný, je to marný, je to marný. Včera jsem mu hovor tímto způsobem poprvé zvedl, což byla asi osudová chyba. Nejprve jsem musel snížit hlasitost, abych neohluchl a než se vypovídal, tak se mi totálně vybila baterka na telefonu na 18%, tedy jsem musel hovor ihned ukončit. Kdybych neměl prozřetelně s sebou powerbanku, tak mi ohrozil důvod, proč jsem si rezervoval jízdenku až na 18. hodinu. Potřeboval jsem nafotit mnoho objektů. A ve finále jsem na telefonu měl i jízdenky. To bych fakt byl už v riti, protože telefonoval, když jsme už končili a šli domů.
Ale pak přišla další sprcha až doma. Chci ráno kouknout na Facebook a zjistil, že mám uspaný účet.
fb.jpg
Jak je tohle možné, když mám dvoufázové ověřování. Před slezinou mi chodily výstrahy, že se někdo pokouší přihlásit, abych si změnil heslo. Ale že mám dvoufázové ověřování, byl jsem v klidu, že to nechám na dnešek až budu u notebooku.
Nebyl náhodou spouštěč prolomení dvoufázového ověření ten videohovor od Deteria? To bylo naposledy, co jsem se dostal na Messenger a FB.

Ale jsem v klidu. Instagram už asi 8 let nepoužívám a dávno jej chtěl zrušit. Fakjůbok také už několik let nepotřebuji. Alespoň mne tam už nebude nikdo otravovat a Deterio si bude muset najít nějaké lepší zaměstnání, aby měl peníze na telefon a nemusel jen zdarma přes Messenger.
Jenom mi někdo vysvětlete, jak se tedy dá to dvoufázové ověření prolomit. Dobré vědět na co si dát pozor. Není jenom Facebook.

To spíš odcizený profil. Protože nefunguje nic. Protože kdyby to byl vir, tak název stránky by byl nějaký hatla patla, ne? To jsem se díval.

Oni ti chodí zprávy, jako třeba od META, že ti zruší, to či ono a že se musíš přihlásit, aktivovat a bla bla... Pokud tohle uděláš, jsi v prdeli. Poskytneš tak svoje os. údaje heckrovi a už s tím prakticky neuděláš nic. Jediná obrana je tyhle zprávy okamžitě blokovat. Nahlásit je k hovnu. Nedávno jsem takhle hlásil podvodný vir a FB mi odpověděl, že je vše v pořádku. Přitom šlo o jasný pokus o získání dat.

Dane, někdo asi prolomil moje heslo a pokoušel se několikrát přihlásit, chápeš? Ale mám dvoufázové ověření, tak se nepřihlásil. To ti vždy přijde email s poznámkou, jestli jste to nebyl vy, změňte si heslo. Já s tím chtěl počkat po slezině, až budu doma. Vše ale fungovalo do té doby, než jsem přijal videohovor od Deteria.
Tedy jsi odhodil do pozadí můj dotaz na někoho znalého, jestli se lze se dostat do účtu, kde je dvoufázové ověření. Jen pro info. Na slezině jsem se na veřejnou WIFI nepřipojoval, ani ve vlaku. Stále jsem používal 5G naplno u sebe. Také se někdo pokoušel přihlásit na můj google v 19 hodin, kdy jsem už cestoval vlakem a internet nepoužíval. Tam mám také dvoufázové ověření, tedy se mi tam nedostal. Dotaz tedy byl, jestli se dá dvoufázové přihlášení k fakebujku prolomit, když někdo přes Messenger telefonuje.

Tímto tedy s Faccebookem končím. Znovu se tam registrovat nebudu, dokud nebude nějaký pádný důvod. A ten byl jenom a jenom kvůli nějakému hraní v kapele. Ty vláčky, to bylo jen tak na okraj a stejně chodily jenom otravné zprávy, a otravné žádosti o přátelství, aby se mohli vyptávat na vláčky, když jim něco nefunguje. Dejte mi už opravdu pokoj, pokud nemáte nic konstruktivního nebo něco, co by člověku udělalo radost.

I k blbosti někoho úplně jiného.
Blbost jiného to nebyla. Na poslední chvíli před odjezdem jsem se rozhodl vzít si powerbanku i přes to, že ve vlaku jsou zásuvky pro dobíjení telefonu. Ale zapomněl jsem jí v práci. Naštěstí doma mám ještě jednu. Kdybych jí doma neměl, tak jsem spoléhal na zásuvky ve vlaku a v klubovně. Tedy správné rozhodnutí. A když jsem ke své blbosti, to ti dávám za pravdu, přijal hovor od Deteria přes Messenger a naštěstí on tak řval, že jsem nemohl mít telefon u ucha a pak zjistil, že je to videohovor a tím, jak se dlouho vykecával, tak jsem viděl, že baterie telefonu je v červeném. Vybít si baterii na odchodu z klubovny, to je konečná. Jak jsem chodil a fotil po Praze, tak jsem v kapse telefon dobíjel z powerbanky. Jinak bych musel zrušit poslezinový program, zrušit jízdenku a jet nějakým natřískaným vlakem nedělní špičkou domů bez fotek. Ale já vím, že většině je nějaké nádraží Podbaba nebo Negrelliho viadukt ukradené. To přece nepotřebujeme. :) :) :)

Instagram už asi 8 let nepoužívám a dávno jej chtěl zrušit.
A asi tady byla ta chyba. Dvoufázové ověřování jsem aktivoval později. Teď je otázka, když jsem jej aktivoval na FB, jestli se aktivovalo i na propojeném Instagramu. Tohle opravdu nevím. Pokud ne, tak se tam nějaký hacker dostat mohl. Pak to hacknutí nesouvisí s Deteriem, že mi volal. Ale to byla jen úvaha, jak by bylo možné najít díru ve dvoufázovém ověřování.

Ale mě vadí skutečnost, že se nemohu nijak bránit a není kde se odvolat. Vyzkoušel jsem radu od Copilota, ale poradil mi jen to co jsem už zkoušel. Tedy info navíc, že META nemá ani kontaktní email ani telefon.
Například nahlásit Hacknutý účet.
A dostanu se do smyčky této odpovědi:

Použití této funkce vám bylo dočasně zablokováno.​

• Zdá se, že jste postupovali příliš rychle a zneužívali jste tuto funkci. Proto vám možnost jejího používání byla dočasně zablokována.
  • Pokud si myslíte, že to není proti našim zásadám komunity, dejte nám vědět.
A po kliknutí na dejte nám vědět se dostanu opět na tuto hlášku.

Jenomže já mám neaktivní i Messenger a ten používám často. Plný optimismu jsem jel na slezinu, s výborným pocitem přijel domů ze sleziny a ráno po probuzení taková studená sprcha. Ale skutečné následky si člověk uvědomil až další den, že je v pr**** úplně vše. Tam byl i firemní účet. Včetně zpráv.
Tak jsem akorát naštvanej, že se nemohu bránit. Asi jsem první, komu napadli Instagram. Proč já blbec si jej tenkrát aktivoval, když jsem pak zjistil, že jej nepotřebuji.

A asi tady byla ta chyba. Dvoufázové ověřování jsem aktivoval později. Teď je otázka, když jsem jej aktivoval na FB, jestli se aktivovalo i na propojeném Instagramu. Tohle opravdu nevím. Pokud ne, tak se tam nějaký hacker dostat mohl. Pak to hacknutí nesouvisí s Deteriem, že mi volal. Ale to byla jen úvaha, jak by bylo možné najít díru ve dvoufázovém ověřování.

Ale mě vadí skutečnost, že se nemohu nijak bránit a není kde se odvolat. Vyzkoušel jsem radu od Copilota, ale poradil mi jen to co jsem už zkoušel. Tedy info navíc, že META nemá ani kontaktní email ani telefon.
Například nahlásit Hacknutý účet.
A dostanu se do smyčky této odpovědi:

Použití této funkce vám bylo dočasně zablokováno.​

• Zdá se, že jste postupovali příliš rychle a zneužívali jste tuto funkci. Proto vám možnost jejího používání byla dočasně zablokována.
  • Pokud si myslíte, že to není proti našim zásadám komunity, dejte nám vědět.
A po kliknutí na dejte nám vědět se dostanu opět na tuto hlášku.

Jenomže já mám neaktivní i Messenger a ten používám často. Plný optimismu jsem jel na slezinu, s výborným pocitem přijel domů ze sleziny a ráno po probuzení taková studená sprcha. Ale skutečné následky si člověk uvědomil až další den, že je v pr**** úplně vše. Tam byl i firemní účet. Včetně zpráv.
Tak jsem akorát naštvanej, že se nemohu bránit. Asi jsem první, komu napadli Instagram. Proč já blbec si jej tenkrát aktivoval, když jsem pak zjistil, že jej nepotřebuji.
To hacknutí by s hovorem na messengeru nesouviselo ani tak. To je totální blbost.
Musel by člověk kliknout na nějakej odkaz nebo tak něco.

Když už jsem ten barák, jak jsme tam spali postavil, tak jsem si konečně otevřel to víno, které jsme měli na pokoji jako pozornost podniku. Podle ceníku pro minibar je za 570 Kč.
Barak_ktery_posere_ptak.jpg
No. Jako pít se to dá, nemá žádné ocásky, ale dal jsem si jen skleničku a pak raději otevřel plechovku Radegastu 12° Ta mi sedla lépe.
Asi to víno nakoupili vedle v Kauflandu v akci za 99 Kč. Protože když je víno opravdu dobré, tak u mne padne na posezení celá sedmička. To už dlouho nebylo. Ale někdy na víno člověk prostě nemá jen chuť.

Té ceně vína v minibaru se Zbyňku nediv. To je v hotelech stará vesta. Pořizovací cena 50 Kč, cena pro hosta min. 150 Kč. Týká se jak vína, tak piva, flaštičky tvrdého (zpravidla becherovka v našich končinách) nebo i slaných oříšků, tyčinek a podobných mlsů, - tam kde je mají. Samozřejmě platí přímá úměra: čím více hvězdiček hotel má, tím více za použití minibaru host vyplázne. ;)

Té ceně vína v minibaru
To je jasná věc, že ceny v minibarech na pokojích hotelů budou z hodně vysokou marží. To už je daň za luxus, že základní je při ruce. Ale já nevím, pokud bych tam chtěl s někým popíjet víno, tak si přinesu své z Moravy od osvědčených vinařů. Ale nevím, jestli to není stejně nezdvořilé, jako si otevřít své víno v restauraci. Pokud tam mají kamery.

To už není ani pravda - no jasně, že poznáme. Někteří už bohužel nejsou mezi námi a Miran se mi už bojí zvedat telefony, bo jsem nositel špatných zpráv :(.

Je tam celá tehdy mladá "stará garda" - Vrbam, Tax, Pikku, Zbyňa, Pawlik, Alcapone ještě jako mlíčňák :), tuším je tam Kimir (pokud to čtu dobře).

Back
Nahoře