Hlášení chyb pro trať 042

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku

Dan J.

Strojvedoucí
Ahoj.
Dovoluji si založit nové vlákno k této trati, kde se autor snadno doví chyby.
A hned oznam jedné z nich. Při jízdě z Hradce Králové, od jičinského nástupiště, mi visí na TM maximálka 40 km/h., až do Všestar.

Našel jsem tam drobnou chybku (Stará Paka - Jaroměř: mezi km 2-3 rychlostník [75] a další před Mostkem [90] jsou sice osazené, ale tzv. neaktivní - neprojeví se např. v traťovém monitoru atd. Je stále 70 km/h, jako po výjezdu z Paky. Při jízdě některými vozidly přiblížení k této rychlosti způsobuje nouzové zabrzdění.

Rychlostníky opraveny, jak v HK tak na trati Stará Paka - Jaroměř, bohužel podobných chybek bude pravděpodobně ještě dost a to hlavně na starších úsecích tz. kde nejsou fototextury.
Tabuli Dobšice v Hořicích jsem provizorně zakryl, pak mám ale v plánu jej nahradit originálním modelem.

Ahoj.
Další kosmetická chybka, jsou stromy, co mají nad sebou čáry. Nevím, jestli se to projevuje i u tebe. Tehdy jsme to řešili s Pepou na trati 310, ale už nevím jak.

Právě, že to nějak řešit šlo. Na 310 nejsou, ani u tebe, ani na nové trati, je nemají všechny, o té alfě právě vím. Jen už nepamatuju řešení. Nicméně tohle je fakt kosmetický detail. Jinak zatím šlape křižování vlaků, jak má (HK - Jičín). Ale zatím jsem na začátku tvkrbyby 1. aktivity.

Ostroměř, směr Jičín, předposlední nástupiště, chybí odjezdové návěstidlo. Asi skryté.
Ostraoer.jpg

V Ostroměři mám šedou budovu a ve Staré Pace se mi nezobrazují nástupiště ve směru do Nové Paky. Nevíte co s tím?

Je
V Ostroměři mám šedou budovu a ve Staré Pace se mi nezobrazují nástupiště ve směru do Nové Paky. Nevíte co s tím?
Nic, nestíhá ti comp, nebo máš nezaškrtlé v OR zobrazováni DDS souborů. Není chyba tratě, ale někde na tvém PC.

Dane, už jej tolik netrap. Vždyť je to první verze. On tam nemá ani označené nákladní koleje, nikde. Tady zatím aktivitu neuděláš. Jen si to projeď ve volné jízdě a připomínky nechej na slezinu.

Úplně to samé, když jsem já vydal první verzi BP a aktivitáři mne na tohle upozornili. A já jen zíral a označení všude natahoval. Naštěstí jsem měl jen prvních 160 km BP.

Já to teď zpustil v editoru a koukám, opravdu pěkné.
Doporučuji v dynatraxu spustit pod koleje náspy (trať do Martinic) Ale mě to funguje jen doma, tady mi to asi zamrzlo, dodnes jsem nepochopil, jak jsem tento SW rozdejchal. A to už doma jedu na W11. Večer vyzkouším. Ty profily jdou pak upravit podle tvých textur. Tohle je jen příklad.
Dynatrax.JPG

Jinak jsou dobré modely náspů, co jsem použil od Němců, velmi doporučuji (předposlední aktualizace BP), protože mají stejný pivot i názvy jako koleje, tedy se dají rychle pokládat a zarovnávat Copy Pos+Rot a Paste. Název mají například NR_Emb1t1000r1d.s, kde se pak dá jen kopírováním modelu a přepisováním názvu koleje pokládat, aniž bych potřeboval tohle mít v ref. Například 1t1000r1d.s přepíši na 1t100mStrt.s, když chci 100m rovnou kolej.

Proletěl jsem v rychlosti v editoru až do Pardubic. Je tam ještě hodně práce a nemá smysl hlásit nějaké podřadné chyby. Ale jsem rád, že někdo vytvořil úsek, kde část je v BP, na který jsem ještě nenašel sílu, abych jej dokončil. :) Tento projekt tratí je opravdu dobrý počin.

Nejlépe v únoru přijet na slezinu v Praze a tam nasbírat rozumy a předat si zkušenosti. Například Pepa H, stavitel 310 měl vždy poznámkový blok a zapisoval si nové poznatky. A já toho také ohledně TSRE5 hodně ještě nevím. :)

Dane, už jej tolik netrap. Vždyť je to první verze. On tam nemá ani označené nákladní koleje, nikde. Tady zatím aktivitu neuděláš. Jen si to projeď ve volné jízdě...
Jinak děkuji za radu, co mám a nemám dělat. :-) Aktivitu už pomalu mám na vydání a co se volné jízdy týká, v té mimo kosmetických chyb odhalíš akorát kulový. :-)

Aktivitu už pomalu mám na vydání
Tak jednoduchou pro jízdu osobních vlaků asi uděláš. Ale nemůžeš dělat úkoly jako připojovat nebo odpojovat vozy. Tedy jestli nepoužíváš AI a tedy označení kolejí už nepotřebuješ.

Jestli tedy je přání autora hlásit každou drobnou chybu, tak ve Staré Pace problikává pod cedulí Nížkov. Ale já mám pocit, že u sebe jsem si kdysi tyto cedule i vygumoval a tento klon pojmenoval jako zastavka_nihovita.s

Zdravím. Nevím jestli už to někdo hlásil. Hlásím zdvojenou ceduli konec práce postrku a ceduli místo zastavení v lese mezi stanicemi Horka u Staré Paky - Borovnice. V tomto směru. Díky

Back
Nahoře