Hlášení chyb pro trať 042

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dan J.
  • Datum začátku Datum začátku
Přesně. tohle musí autor tratě, nechci zasahovat do tratě samotné, prostě totožné chování při stažení z webu. RicarCZ, to určitě zapracuje.

Dám to i sem, aby to nazapadlo a RicarCZ to mohl případně použít.

Ricarova trať 042 je bezva, ale vadí mi tam ty zpívající ptáčci, kteří nezavřou zobák ani v zimě a ani v noci.

Proto jsem vytvořil nové modulační funkce, které jsou schopny upravit hlasitost nebo úplně utlumit nevhodné zvuky ve streamu pro dané roční období nebo denní dobu.

Jedná se o SeasonsControlled a DayTimeControlled. Jak název napovídá, první skrývá pod čísly 0 - 3 roční období. 0 je jaro, 1 léto, 2 podzim a 3 zima. Druhý je pro denní dobu a čas se zapisuje například takto: 12:30 je 12.50.

Kód:
Stream (
Priority ( 6 )
Volume ( 1.6 )
Triggers ( 1
Initial_Trigger (
StartLoop ( 1
File ( "ColdWind.wav" -1)
SelectionMethod ( SequentialSelection )
)
)
)
VolumeCurve(
SeasonsControlled
CurvePoints ( 4
0 0.00
1 1.00
2 0.00
3 1.00
)
Granularity ( 0.10 )
)
VolumeCurve(
DayTimeControlled
CurvePoints ( 8
0 0.00
3 0.50
6 0.75
9 1.00
12 1.00
15 0.00
18 0.00
21 0.00
)
Granularity ( 0.10 )
)
)
To je snad ten AmbientSound který vytváří samotné ORCZ/SK nechápu jakou to má spojitost s konkrétní tratí.

Pokud tam ty ptáky nemáš jako ruchy v trati. To asi Icik myslel.
Ono nejen ptáky. O ty moje je postaráno algoritmem v kódu, ale ty zvukové sloupy navíc v trati zní pořád stejně ať je léto nebo zima nebo den a noc.

Zvukové sloupy používám pouze jako ozvučení přejezdové signalizace a stejné jako u ostatních tratí, žádné vlastní nemám ani je neumím vytvořit.
Já myslel, že je tam dáváš vědomě například ozvučení silnice, štěkot psa, nějaké cizí ptáky a hmyz jsem tam slyšel.

Já myslel, že je tam dáváš vědomě například ozvučení silnice, štěkot psa, nějaké cizí ptáky a hmyz jsem tam slyšel.
Popravdě zvukům v OR vůbec nerozumím, něco podobného co popisuješ, jsem kdysi dávno zkoušel, tuším ještě na úseku Martinice - Rokytnice, to ještě nebylo ORCZ/SK tedy žádné generované zvuky prostředí, právě jediné co nějak fungovalo byl štěkot psa v Jablonci na Jizerou a to ještě pouze při volném vnějším pohledu a daleko od motoráku, jinak nic slyšet nebylo. Zvuky byly z nějaké cizí tratě. Je možné, že to tam mohlo zůstat.

Ok, já dal jen možnost jak tyto zvuky prostředí zkrotit, aby odpovídaly ročnímu období a denní době. Je jen na staviteli, jestli tu možnost ve své trati použije. Jinak ty zvuky jsou klasické sms + wav.

Zvuky byly z nějaké cizí tratě. Je možné, že to tam mohlo zůstat.
Tak to tam toho zůstalo daleko víc, auta, bučení krav, štěkot psů, klaksony v dálce atd.... A mám dojem, že stejné zvuky má Alfold. Mně se ty zvuky naopak líbí, ale chtělo by to zkorigovat. Iciku, však to Ricarovi pošli a je klid. :) Pro mne je celá stavba tratí "španělská vesnice". Tomu už nerozumím vůbec.

Back
Nahoře