CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Zkusil jsem poladit AI, co se týče dobrždění těsně před zastavením, aby to nebylo tak nereálně okamžité jako o zeď.
Moc se s tím nedá čarovat kvůli prodlužování dráhy, na které AI úplně zastaví. Tak jsem docílil celkem dobrého výsledku a z testů vyplynulo prodloužení jen o 1 m. To by snad nemělo narušovat žádné aktivity.

Ale raději to hlavně ty Dane prubni. Díky
No.nie je to ešte ideálne,ale určite lepšie,než predtým,díky.

Zkusil jsem poladit AI, co se týče dobrždění těsně před zastavením, aby to nebylo tak nereálně okamžité jako o zeď.
Moc se s tím nedá čarovat kvůli prodlužování dráhy, na které AI úplně zastaví. Tak jsem docílil celkem dobrého výsledku a z testů vyplynulo prodloužení jen o 1 m. To by snad nemělo narušovat žádné aktivity.

Ale raději to hlavně ty Dane prubni. Díky
Ahoj. Musím dorazit tu rozjetou aktivitu, před vydáním. Což je tak do pondělí. Ale moc se bojím jedné věci. Hoši, na videu je zastavení u prónu, kde jde o takový obyč. Ale mně třeba AI objíždí soupravu, nebo je návaznost se servisy 4, tak, aby mašina zastavila před přechodem přes koleje, při křižování. Na to zastavení u nástupiště se nabaluje spousta dalších věcí. Od začátku se vychází, že AI vlak zastavuje uprostřed označeného nástupiště a od toho se odpočítavají různě další fičuryny. Třeba v Jeseníku zastaví motorák odvěsí se rozdělí na dvě části a tak dál. Tohle se nesmí rozbít. Uvidím, dojedu aktivitu, zaktualizuju a kouknu.

Edit:
Pokud ale AI zastavuje jako předtím, mám na mysli ve stejném místě a ten metr je zpomalení před místem zastavení a ani přesah za, než AI stavěl. Neměl by to být problém.

Prostě AI musí zastavovat ve stejném místě, jako před změnou, jinak to rozbije návazné situace.

Nepochopil Dane, nejde kde zastaví, ale jak zastaví, jde o to, že brzdil mam dojem na 10 km/h, tou rychlosti jel do bodu zastavení a rovnou 0, teď jen plynule zastaví.

Jo tak tohle je v pohodě. Mne zmátla věta: "Prodloužení o 1m". :-) Ale zase bacha na celkové zpomalení oproti sjř. Aby se nestalo, co nakonec vraceli i v OR. Tam se pokoušeli o něco podobného. Jde o to:
- Nesmí díky dojezdu k zaškrtlému perónu nabrat sekyru oproti pův. verzi.
- Jinak poroste obludně sekyra AI třeba u 5. zaškrtnuté stanice v pořadí. Jsou situace, kdy se za třeba Pantherem, který má celou trasu z Děčína, do Ústí n.L. a zaškrtlé stanice se sjř. dle grafikonu a hráč jede za ním na blok. Teď je v UNL s 20 sekundovou sekyrou (teda ne teď, ale před 1. celkovou úpravou). Tam jsem zvědavý. V Praze mi třeba veze Kocour z Běchovic do Libně vozy. Pokud se při jeho průjezdu v oddíle napasoval jiný traffic AI, nenačetl se, nebo ORCZ spadnul. Na to jsem teď v testu taky zvědavý. Už prvotní úprava udělala někdy malinké kosmetické věci u křižování na jednokolejkách. Kdy je prdel AI na vekslích a hráč má volno. Naštěstí jich není mnoho.

Prostě, každé hrábnutí do AI provozu nese riziko. Ale pokud v tomto případě nenabere sekyru při zastavení, tak OK.

Nepochopil Dane, nejde kde zastaví, ale jak zastaví, jde o to, že brzdil mam dojem na 10 km/h, tou rychlosti jel do bodu zastavení a rovnou 0, teď jen plynule zastaví.
Jinak ano, tohle je debilní a navíc, kdysi ještě v MG udělali to, že k prónu jede pomalu. Kdysi na sleziné v Praze jsme se o tom bavili. Třeba Panther, RegioNova jede u první hrany prônu cca 40 km/h. Takže pkkud se dojezd k perónu zasvižní, tak už vůbec není co řešit.

To brždění se nesmí oslabit v jízdě a ani při situacích jako je napojování na vozy. To pak dělá hroznou paseku. To mám vyzkoušeno. Já jen upravil moment těsně před zastavením, kdy jsem mu ubral brzdu ze 100 % na 10 v 10 km/h a pak ji postupně ještě snižují. To je ten jemný dojezd, kdy to jakoby fíra povolí a nechá jemné dobrzdit. Jenže i tohle prodloužilo dráhu cca o 1 m. Proto to prosím vyzkoušejte v místech, kde se musí přesně zastavit.

Tak já to nechápu.
Dnes jsem nahrál aktivitu, z uložené pozice o jednu dříve a čekal na zprávu, pak přišla zpráva a přestoupil jsem do AI lokomotivy:
Pult byl odmknutý a normálně vše fungovalo.
Nahrál jsem z pozice, kdy přijde zpráva o přestupu do AI.
Pult byl zamknutý, odemkl jsem, vše fungovalo, Ale u AI nejdou světla. Což je pdstatný problém, jede se v noci.

Zkošel jsem z této pozice tak 5x nahrát a přestoupit. Nic, světla prostě nefungujou. Normálně jinak jely.

Jenže i tohle prodloužilo dráhu cca o 1 m.
Jestli to prodloužilo místo zastavení, jak jsem to pochopil hned na začátku, to jest, že přetáhne o metr, než tomu bylo předtím, ktak konečná. Nebude sedět zastavování AI co se dělají ty servisy a tak. Tohel komplet rozbije všechny vychytané pozice AIček v aktivitách při různých situacích.

Prostě Iciku, chápu, že by chtěl mít člověk co nejdokonalejší simulace, ale na ten AI se fakt raději vykašli. Je to jak píchnout do vosího hnízda, Jedna úprava, která se bude zdát suprovní, rozdrbe dalších 50 situací. Ty napíšeš vyzkoušej, ale tohle bych vyzkoušel jedině tak, že bych projel všechny aktivity co mám vydané. Takže spíš počítej s tím, že se někde za pár měsíců objeví průser. Hoši, AI je jakoby dolněk, není to souprava hráče. Je fajn, že brdzí konečně vzduchem a tak. Ale misí se chovat prostě stejně. Je to AI, nikoliv hráč, který danou situaci nějak vyřeší, dožene zpoždění a nebo ví, jak najet na vozy. Prostě striktne, musí stavět na prostřed platformy mezi dvě modré čáry. Od tohodle se aktivitář odpichuje a AI vlak si posunuje pomocí servisů 4. Dále pak od této situace třeba dává WP zahoukej po dojezdu a pokud se to posune, je i tahle situace rozbitá. Takže by se musel kompletně předělat veškterý vydaný PC provoz a k tomu jsem psal názor ve svojem vlákně aktivit.

Tak už teď po úpravách AI ve verzi ORCZ (zatím musím jet na verzi 1.9.44) se něco rozdrblo (to je právě to, čeho se bojím, že začnou nové bugy).
Pokud nahraji ORCZ v místě, kdy Sergej AI pro vlak hráče stojí mimo Loose Consist, co jsem v Malešicích odstavil a ten na soupravu najede, normálně sám rozsvíti a po přestupu světla fungují a je odmčen i pult. Pokud ale uložím v pozici, která je na videu popsaná, ať si ji hráč uchová. Zapnu ORCZ a přestoupím, stane se situace zcela odlišná, jako na videu výš, kdy je po přestupu pult uzamčen, uř před přestupem AI sergej nesvíti a po přestupu nejdou rozsvítit světla na lokomotivě. Tohle předtím fungovalo normálně.

Zde když nahrají ORCZ když je Sergej AI nepřipojen k LC od hráče a funguje to.

Tak a tohle je totální konec korktnoti aktivit.
Časová hláška s úroební aktivace 0, kterou aktivuje předešlá událost na míste a aktivuje další časovou událost s aktivací 0, 1 zprávu ORCZ zobrazí. tu druhou, co je na obrazku jako aktivace NE!

aktivace.jpg

Tohle v ORCZ normálně ve verzi 1.8.X fungovalo, teď jsem otevřel editor, jestli jsem nezapoměl nějakou aktivaci a nikoliv. Jestli tohle začně blbnout, konečna s aktivitama s jakýmikoliv posuny, poněvač ty zprávy jsou pro hraní životně důležité. Tohle ještě fakt prověřím pořádně, ale chybu jsem zatím v editování aktivity nenašel. Poněvač mi nejde do hlavy, že by se nezobrazila, je to postupná aktivace zpráv. 1. zobrazila 2. a 2. tu 3. ne.

Tak přeci jen chyba programátora aktivity, ale zapotil jsem se až na pr.eli. :) Špatné číslo události. malé l mi splynulo s jedničkou. Takže místo 15, jsem aktivoval událost 5. Nicméně problém s tím přestupem a světly trvá. Pokud bych tedy mohl poprosit moderátora, aby příspevek 284 a tenhle odstranil Ale lekl jsem se pořádně, kdyby se tohle potvrdilo, tak konečná...

Tak přeci jen chyba programátora aktivity, ale zapotil jsem se až na pr.eli. :) Špatné číslo události. malé l mi splynulo s jedničkou. Takže místo 15, jsem aktivoval událost 5. Nicméně problém s tím přestupem a světly trvá. Pokud bych tedy mohl poprosit moderátora, aby příspevek 284 a tenhle odstranil Ale lekl jsem se pořádně, kdyby se tohle potvrdilo, tak konečná...
Dane, nedávno jsem ti psal v SZ, že si máš vše důkladně otestovat/zkontrolovat, než sem začneš psát. Tvoje afektní výlevy mají vliv i na ostatní uživatele a plevelí tady potom podstatné věci. To stejné s tím testem AI brždění. Rozepíšeš tady román aniž bys vůbec zkusil. Zkus se v tomhle umírnit a budeme ti všichni o to víc vděční.

A světla máš všechna vypnutá? Ono ty efekty můžou klamat, jak bylo časem doplněno do pozic reflektoru to poziční světlo. Ale jestli se ti v infořádku zobrazí poziční světlo vypnuto, tak pak je něco špatně.

Světla blokuje odpojená baterie. Tam bych začal.

A vsadím se, že ten Sergej je chcíplej. Hučí motor, protože nejspíš nemá start/stop motoru.

Světla blokuje odpojená baterie. Tam bych začal.

A vsadím se, že ten Sergej je chcíplej. Hučí motor, protože nejspíš nemá start/stop motoru.
To je ale chyba, že po přeuložení zdechne. Má tam pobyt přes 15 minut. Ale to je, co jsem ti psal. Je to absolutní hovadina, aby zdechala diesel lokomotiva na vlacích, při pobytu ve stanici. Vem si, že Sergej zastaví s vlakem v zimě a pouští os vlaky, kde jsi viděl, že by fíra zdechal motor a ještě v zimě v mrazu. To by taky mohlo být to poslední, co by udělal. :-) Ale bude to ono. Tohle mne nenapadlo.

A k tomu AI, jen píšu následky, pokud by při zastavení přetáhl trasu místa kde normálně staví, byť o jeden metr. Až dotestuji svoji aktivitu, kterou chci konečně vydat. Mohu zaktualizovat ORCZ a vyzkoušet.

Kolik tam máš? V zimě, pokud AI čeká od 20 min a výše, zastaví motor. A to ještě není konstantní hodnota, ale náhodná. Tak někdy vypne motor dříve nebo později.

To brždění se nesmí oslabit v jízdě a ani při situacích jako je napojování na vozy. To pak dělá hroznou paseku. To mám vyzkoušeno. Já jen upravil moment těsně před zastavením, kdy jsem mu ubral brzdu ze 100 % na 10 v 10 km/h a pak ji postupně ještě snižují. To je ten jemný dojezd, kdy to jakoby fíra povolí a nechá jemné dobrzdit. Jenže i tohle prodloužilo dráhu cca o 1 m. Proto to prosím vyzkoušejte v místech, kde se musí přesně zastavit.
Mne to zastavilo presne v bode čakania(vid video),tak za mňa určite super,ale samozrejme neviem,ako sa to chová v náročnejších aktivitách,aké tvorí Dan.

A k tomu AI, jen píšu následky, pokud by při zastavení přetáhl trasu místa kde normálně staví, byť o jeden metr. Až dotestuji svoji aktivitu, kterou chci konečně vydat. Mohu zaktualizovat ORCZ a vyzkoušet.
Nezlobte se na mě, Dane, ale jak můžete psát k něčemu, co "nemáte"? Když nemůžete aktuální verzi vyzkoušet, tak přeci nebudu psát ani co by kdyby, ne? Nechci se Vás nějak dotknout, ale od roku 2009 co to tady sleduji, tak nejvíce diskutujícím jste tady Vy. Nazýváte se testerem, ale přitom jim nejste. Když už jsme u toho, tak já vytvořil instalačku pro OR CZ/SK a Icik mi poslal seznam autorů, testeru a poradců a Vaše jméno tam není. Jste jen aktivitář, který se snaží, aby OR CZ/SK bylo spíše OR Dan J. Takhle by se Icik mohl v kódech hrabat od rána do večera, protože co funguje u Vašich aktivit, tak zase něco jiného muže dělat neplechu u druhého aktivitáře a když to Icik opraví, tak to zase rozhodí Vaše aktivity a tak pořád dokola. Nebylo by třeba od věci, kdyby Vám někdo vysvětlil jak se hrabat v kódu a pak si vytvořit svojí verzi OR na kterém Vaše aktivity pojedou přesně tak, jak si přejete. Opravdu se na mě nezlobte, ale to co psal Icik je svatá pravda. Začněte psát, jaká chyba má který dopad a ve finále je chyba mezi židlí a stolem.

Nezlobte se na mě, Dane, ale jak můžete psát k něčemu, co "nemáte"? Když nemůžete aktuální verzi vyzkoušet, tak přeci nebudu psát ani co by kdyby, ne? Nechci se Vás nějak dotknout, ale od roku 2009 co to tady sleduji, tak nejvíce diskutujícím jste tady Vy. Nazýváte se testerem, ale přitom jim nejste. Když už jsme u toho, tak já vytvořil instalačku pro OR CZ/SK a Icik mi poslal seznam autorů, testeru a poradců a Vaše jméno tam není. Jste jen aktivitář, který se snaží, aby OR CZ/SK bylo spíše OR Dan J. Takhle by se Icik mohl v kódech hrabat od rána do večera, protože co funguje u Vašich aktivit, tak zase něco jiného muže dělat neplechu u druhého aktivitáře a když to Icik opraví, tak to zase rozhodí Vaše aktivity a tak pořád dokola. Nebylo by třeba od věci, kdyby Vám někdo vysvětlil jak se hrabat v kódu a pak si vytvořit svojí verzi OR na kterém Vaše aktivity pojedou přesně tak, jak si přejete. Opravdu se na mě nezlobte, ale to co psal Icik je svatá pravda. Začněte psát, jaká chyba má který dopad a ve finále je chyba mezi židlí a stolem.
Tohle vůbec není pravda. S Icikem se vychytalo tolik chyb, co jsem hlásil a chování AI mám zmáklé. Naopak se budete divit, kolik tvůrců aktivit mně píše, ať oslovím Icika, poněvač právě pro tyhle řeči sem nechtějí psát připomínky. Pokud někde není uvedeno moje jméno, neznamená, že nejsem aktivní ve věcech, o kterých sr zde nepíše. Žádný ORCZ Dan J. fakt nepotřebuju a jen se snažím, aby se prostě nerozpadla funkčnodt. A vytvářet nějaký kód, vy jdte asi mimo? Aktivity mudí chodit na defult verzi z webu.

Ale klidně se na to můžu vys..t a dělejte si jak myslíte. Třeba vám takový Macis, co to hned lajkuje naservíruje spousty nových aktivit pro ORCZ. Zrovna od něj jsem zde zaznamenal nejvíc veřejné tvorby.

Mne to zastavilo presne v bode čakania(vid video),tak za mňa určite super,ale samozrejme neviem,ako sa to chová v náročnejších aktivitách,aké tvorí Dan.
Tak tohle stačí vědět. Pokud to zastaví, tak OK. Ještě jestli to zapíchne na středu vyznačeného perónu bez WP označeného jen čadem v jř v editoru. Pak není z moji strany co testovat. To se bude chovat shodně, složitost nesložitost. Zaktualizoval bych ORCZ, ale mám 15 hodin aktivity za sebou a 5 před sebou a tohle znova jet nechci. ;-)

Back
Nahoře