CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
To se
Takže k těm vyčkávacím bodům. My aktivitáři, kteří tvoříme manipuláky, posuny, a posuny AI je pro nás ten WP 3XXxx, kterým zastavujem vlaky takový středobod a pomůcka v editoru, na kterou se můžem spolehnout. Třena i zastavení před přechodem, kdy jsme umístili WP3XXxx před zaznačenou čáru vyznačijící přechody a věděli jsme, že AI bezpečně před přechodem zastaví, nebo když děláme nájezdy vlaku na vlak atd... Prosite a jednoduše, teď je to taková neřízená střela, kdy musím fyzicky kontrolovat jak daný vlak zastaví a posunovat WP, tohle je fakt špatné. Nechi vracet chování AI, teď je přerozenější, ale @Icik, prosím, nešlo by to udělat tak, aby ty AI vlaky opravdu nepřetahovaly ten bod a začaly brzdyit před ním, tak aby na něj dojely přesně tou přední hranou, jak to bylo a dál ani ťuk? Nehledě na to (tam nevím, jak se to teď chová), ale WP je středobod ipři umisťování praporků s posunovačem, kde má přesně stát, Je toho mraky, to bych tu asi sepsal fakt román. Prostě by fakt stačilo za bod WP ani o píď. :)
To se lehce píše, ale hůře dělá. AI chybí ta závěrečná část zpomalování před samotným zastavením (bodem WP, reversem, konec trati, ...). Ona tam sice je, ale velice nahrubo. Musel jsem vymyslet svoje jemnější zpomalování, aby AI dodržel hranu +- metr. U paxů jsem udělal jednu úpravu.
Vyzkoušej.

Ahoj. Je mi jasné, že se ty věci píšou lehce a jiná věc je to naprogramovat. V tomhle tě fakt obdivuju a jsem moc rád, za to co pro cztko děláš. Vyzkouším zítra. Dneska už jsem hotový.

Ahoj.
@Icik, tak teď je to úplně blbě, v Káčově bez paxů a následná zpět 0. :) Start aktivity. A po resetu nastejno.
paxi4.jpg

Má jich tam být 20 a v Březinách 5
paxi2.jpg

10000 tam musí být hned od začátku, jedeš tama vícekrát a je to zvratovka.

Tohle ti neřeknu hned, tohle chce delší dobu a pozorovat. I jak se to bude chovat při přestupech a tak.

Co ten traffic AI?
Tak zatím jsem zjistil, že přetahoval víc jak o 3m, poněvač teď po update musím přidávat na bodě pro zastavení u perónu cca 3-5 metrů, aby zastavil jak má.

EDIT:
V některých případech před aktualizací, některý AI vlak přetahoval i 6 mětrů. Teď opravuji, holt se musí předělat všechny pozice u přechodů přes koleje a tak podobně. Ale super.

Dobře Dane. To víš, někdy se bude muset lámat aktivita, když to s OR nejde...
Tam byl jiný problém, po úpravách AI v ORCZ začal AI přetahovat za WP. (dokonce až o půl loko 754, jak jsem včera zjistil) Udělaly se úpravy v aktivitách, pak se zjistilo, že je potíž, oprava v ORCZ, kdy nepřetahují a právě se to zase v aktivitách musí opravit zpět.

Zdravím chlapi. Prosím o menšiu radu. Akou klávesovou skratkou zatvorím okno info o riadení vlaku , nejako omylom sa mi ju podarilo otvoriť a nie a nie zatvoriť .. presnejšie info o rizeni vlaku. Ďíky moc ;)

Sakra, co to začal ORCZ vyvádět za alotrie?! Teď už i ta M152, nechápu. Normálně to běhalo do prkvančic. Tohle je ale fakt špatné:
tecky.jpg
Dojel jsem do Kameného Újezdu, přešel do M131, s tím jsem se nerozjel až po resetu, AI normálně po přestupu odjel, dodržel WP pro odvěšení, ale já se nerozjel s M131, po resetu, visí AI M152 na WP za bodem směru ve vteřinách s tečkama. Tohle je fakt neřízená střela, pro všechny mise, kde hráč spolupracuje s AI vlaky.

Tady je video s tím M131 po přestupu, nerozjedu se, až po resetu ORCZ. A to zas začal blbnou AI od hráče.

Tak ono to bude nějak souviset s reversy i u AI, v editoru je revers a hned za ním WP který má M152 podržet 4 minuty aby přešel fíra a WP je ve vteřinách, nikoliv v kódu. Normálně vždy fungovalo.
tecky2.jpg

@Icik Verze ORCZ 1.9.200 a zvratový bod s vyčkávacím v pohodě AI po odvěšení vjede na revers, zataví a vidí cestu zpět i s čekačkou:
tecky3.jpg

Zdravím chlapi. Teraz takýto problém nič som nerobil, neaktulizoval program , hral som aktivitu na staršej aktualizácii a dal som save, že dohram to nabudúce. Pri dnešnom načítaní uloženej pozície mi napísalo hlášku. Stal sa závažný problém, acces to the path is denied.. program nemôže pokračovať :/ Diky moc za každú radu! :)

Načítanie voľnej jazdy, preskumanie aktivity módu všetko v poriadku a na čítalo už aj aktivitu.. Čiže fakt neviem čo to spôsobuje občasné výpadky.. Ešte skúsim ďalej v niektorej stanici save a načítať uloženú pozíciu :)

Zdravím chlapi. Teraz takýto problém nič som nerobil, neaktulizoval program , hral som aktivitu na staršej aktualizácii a dal som save, že dohram to nabudúce. Pri dnešnom načítaní uloženej pozície mi napísalo hlášku. Stal sa závažný problém, acces to the path is denied.. program nemôže pokračovať :/ Diky moc za každú radu! :)
Dělá ti to ze všech uložených pozic? Pokud jich máš víc.

No, ono já jsem bohužel zjistil, že se save/load taky v aktivitách liší, hlavně co se týká AI ve spolupráci s hráčem a tam může být zádrhel. Nevím, jakou aktivitu jedeš. Nic, připomínky a postřehy jsem odeslal a nechme Icika vydechnout. Nevím, co s tím stalo, ale pozoruji jevy, které ORCZ nikdy nedělal. Proto jsem se před dobou klepal strachy, co udělá zásah do AI vlaků. Je to, jak při vývoji MSTS Bin, jedna věc se upraví a rozsype se x dalších, které se projeví, až při pracech na složitějších situacích a nečekaně.

No, ono já jsem bohužel zjistil, že se save/load taky v aktivitách liší, hlavně co se týká AI ve spolupráci s hráčem a tam může být zádrhel. Nevím, jakou aktivitu jedeš. Nic, připomínky a postřehy jsem odeslal a nechme Icika vydechnout. Nevím, co s tím stalo, ale pozoruji jevy, které ORCZ nikdy nedělal. Proto jsem se před dobou klepal strachy, co udělá zásah do AI vlaků. Je to, jak při vývoji MSTS Bin, jedna věc se upraví a rozsype se x dalších, které se projeví, až při pracech na složitějších situacích a nečekaně.
Ex 601 idem od MilanaV a dá sa povedať, že to stále testujeme.. Pretože ako píšeš s tým save to je niekedy paseka.. Lepšie to odjazdiť tú aktivitu celú pri tej aktualizácii na ktorej bola robená a žiadne save, aktualizácie OR počas testu.. Pretože potom ti to niekedy treba prejsť odznovu a také aktivity 4-5 hodinové tak ďakujem pekne Pekný večer :)

Back
Nahoře