CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ale tam je to složitější, pošlu jen AI k nahlédnutí. Je tam takový ojeb, aby AI přijel, otevřel dveře, zavřel, mašina objela a zase po napojení otevřela vozy. Je tam ještě servisový AI, aby to klaplo.

Mně se stalo něco podobného, jeden Ai vlak projel přes druhý AI vlak. Dával jsem to za vinu špatnému načasování. Hlavně se ale blokla vlaková cesta. Musel jsem přes dipečera zasáhnout.

Hoši tohle budguje náhodně, teď mi po objezdu prolnula vozem M152, ze které jsem vystoupil, před chvílí v pohodě:
AI prujezd.jpg

Tak ony to asi budou celé rozjebávat body houkání, poněvač na 2. reversu ta M152 taky zahouká, i když tam žádný houkací bod nemá, ale naopak nezahouká zde:
AI prujezd2.jpg
Zde bod ignoruje, pak u toho Blm přibrzdí, jako by normálně měla najet a projede ním.

Tak pánové, něco je úplně v hajzlu. Sice se mi AI neprolnul, ale ač vypršel blok WP na odjezdových návěstidlech, AI jak směr Aramov, tak Dvorec shozeno na stůj a konečná. Ten AI je dodělaný na entou. Tohle je na smazání všech aktivit. Teď už asi víte, proč jsem se toho od začátku obával, jak se tady někteří do mne pouštěli. Tohle je konečná.

Nejraději bych fakt navrhnul vrátit celý AI provoz nazpět, jak byl než se do toho začalo vrtat.

Teraz nebola ani aktualizácia ani nič a opäť problém ten save a následný load nahranej pozície v aktivite. Tak snáď sa to nejak vyrieši. Nedá sa dlhé aktivity hrať naraz bez uloženia.

Ne, ony se v téhle situaci nedají ani tvořit a staré nebudou funkční. Z tohodle mám infarktový stav. Revitalizovali jsme s Alcaponem na webu všechny aktivity, co tam zatím jsou nově umístěny. Ale vím, že je z toho na nervy i Icik. Ale pokud se začne AI takhle chovat, že nepravidelně buguje a nefungune výprava vlaků po objezdu soupravy (návěstidla), nebo i přes revers, tak fakt finíto. Tohle se nedá ani testovat, bo se to chová pokaždé jinak a pokaždé jiný vlak.

Takže:
AI s Bardotkou neodjede, poněvač jiný AI nákladní vlak do Kam. Újezdu s výchozím bodem v trati po náběhu stojí a čeká na WP, který je až v Kamenném újezdu v nádraží, kde má přijet a stojí do odjezdu hráče. On prostě čeká na vyčkávacím bode 3XXX (ZDE 30905), který je v trasš až za vjezdovým návkem a před koncovým bodem trasy, tohle mně fakt pos.. :) A samozřejmě má houkací body při vjezdu do Újezdu.
AI_Pn.jpg

A singrovka visí, i když náklad co ji blokuje zmizne. A rozjede se až po asi minutě po zmizení blok AI. Tohle vůbec netuším, jak dá někdo dokupy.

Tak ten náklad ani houkání přes WP nemá, jen před vjezdovým návkem bod WP, aby neblokoval posun ve stanici:
AI_Pn2.jpg

A WP před zmizením:
AI_Pn3.jpg

A už při naskočení na trasu, vidí WP 30905

Odstranil jsem v update to přesné zastavování AI. Je to teď jako postaru. Tak to prubněte.

Asi blbá otázka, ale prečo mi ORCZ nechce načítať engy z adresárov Openrails, alebo OpenRails_CZSK? Furt načíta len eng zo základného adresára

Vypadá to, že prolínání dělalo to přesné zastavování. Tak půjde do kopru. Nedá se nic dělat.
Další problém jsou ty akce na WP. Na tomhle dělám.

Back
Nahoře