CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
S řadou 750.7 se zapnutým vlakovým topením a zátěží 326 tun, kterou tvořila nečinná 363 111 a 6 rychlíkových vozů převážně "béček" nelze vyjet stoupání ze Zastávky u Brna do Rapotic. Spalovací motor se přehřívá a když teplota motoru a oleje dosáhne zhruba těchto hodnot viz. obrázek, tak vyběhne hláška "spalovací motor se přehřívá" a zanedlouho další hláška "spalovací motor poškozen". Nedojel jsem ani k zastávce Vysoké Popovice.

Přeji všem krásné;) a pohodové Vánoce;).Zobrazit přílohu 40971
Na tohle se podíváme.

Mně už to taky funguje. OR CZSK 1.9 jsem smazal, nahradil jsem to starou verzí 1.8.8866, která se updatovala na novou verzi 1.9 a už to fachčí tak jak má.

S řadou 750.7 se zapnutým vlakovým topením a zátěží 326 tun, kterou tvořila nečinná 363 111 a 6 rychlíkových vozů převážně "béček" nelze vyjet stoupání ze Zastávky u Brna do Rapotic.
Otázka je, jakou tam ten Kundál má normu. V minulosti to bylo max. 280 tun.

Zdravím, mám dotaz, ve verzi 1.9 nejsou použity Reshades ? Protože jsem nenašel pod zkratkou Shift+F2 jejich nastavení

Zdravím, mám dotaz, ve verzi 1.9 nejsou použity Reshades ? Protože jsem nenašel pod zkratkou Shift+F2 jejich nastavení
Ani nevím, proč ta knihovna dll pro ReShade z toho paklu zmizela. Možná zaúřadoval Windows 11, ale je také možné, že jsem to pomotal já.

Ale updatoval jsem ji na nejnovější verzi ReShade a uploadnul vše na web msts-rw.cz. Tak si prosím stáhněte verzi 1.9 z webu znova.

To z pohledu přehřívání obzvláště u CAT není relevantní. Pokud by se CAT dotkl hranice max. teploty, tak začne omezovat výkon. Ale hlavně: CAT bývá nastavovaný na cca 92% zatížení a je určitě zkoušený v režimech nastaveného vykonu tak, aby se trvale uchladil. Že mu rychlost spadne pod trvalou, to už je věc normativu.

Pár poznatků:
  1. Ve Vectron packu nejde zvuk v kabině. Důvodem je směrování na neexistující sms soubory (193cabP.sms, 193cabZ.sms a podobně).
  2. To, co píše Matěj B. berte dost s rezervou.
  3. "Danova rada" jak píše B68 se dá jednoduše udělat powershellem:
    Kód:
    Get-ChildItem C:\Slozka\Kde\Mam\ORCZ -Recurse -Include *.dll | Unblock-File
Díky za radu s Powershellem ;) Po opětovném stažení updatované verze 1.9 s ReShades mi to ušetřilo milion kliknutí... :)

V balíku vozů se od začátků ORCZ nachází složka common.wag. Má smysl ji tam nechávat, když už snad všechny vozy byly předělány zase zpět na klasické engy? Nebo se do budoucna počítá s použitím podsložek i u vozů?

Olej i na 110
Zatím nijak, 371 není pro ORCZ zpracovaná...
Vážně, tím pádem poslední 2 aktivity jsou nesjízdné s Bastardem. Jediný co nefunguje je klimatizace a doplnit větu nestačí. Tedy systém změnit jde, je to pod F1, máš tam klavesovou zkratku.

Do podsložek s inlude je super, pro práci ladičů vozidel. Úpravou ladění společného wag, nebo eng, nemusí přepisovat milión souborů. Ten wag, eng v adresáři je víceméně pracovní, kvůli editoru aktivit. Pokud je v podsložce OpenrailsCZSK, tak si sim. bere vše z něj.

Na přelomu století měly v daném úseku normu 749 a 751 330t a 754 380t.
Jednou jsem vezl s 749 019 ze Zastávky u Brna 32nápravový hlubinový vůz + 2 doprovodné vozy jeho obsluhy a dvounápravový uhlák Paní výpravčí se mě ptala, zda o vezmu, že to má asi 350t. Po přepřahu od 771 a obdržení "brzděnky" jsem zjistil, že vlak má jen 250t a že těch asi 350t bylo i s váhou "čmeláka". Když jsme ale do kopce nejeli víc než 20km/h, začaly pochyby. V Rapoticích, kde jsme křižovaly, jsem znovu zkoumal "papíry" a zjistil, že váha nákladu na vozech jsou jen 4t a to v uhláku. Šel jsem se tedy zeptat obsluhy, zda je "hlubiňák" prázdný. "Je tam trafo bez oleje a tak váží 220t", odpověděl pracovník. Celková hmotnost soupravy byla tedy 470t,
Od té doby, kdykoliv jsem tuto Barču 749 019 uviděl, hluboce jsem se uklonil.

Na tohle se podíváme.
Mohu poprosit, když už se budou otevírat Brejle, aby se zrevidovaly celkově ty výkony? Klasická 754 mi přijde hrozně slabá, fakt. Norma nenorma, takhle dýchavičné zdravé mašiny nemohly být, ač jak už jsem říkal, v našich končinách skončilo jen pár kořistních kusů odjinud a já tak jenom vím, že to vrčí a lije se do toho nafta.
Pak je tam ta další věc, kdy ARR naběhne do plného výkonu až od 30 km/h, to také v praxi není. Natáhne soupravu a po několika metrech už šlape do výkonu. -> před aktualizací Packu jsem si tenhle řádek upravil a omezení výkonu si nastavil do 5 km/h, jenže tam potom nastal problém, že při PT nad 6, už proudy šly celkem dost za 300A a tak to nebyla zrovna předepsaná manipulace - nutno vždy při rozjezdu na ARR ubrat PT.
Tak jestli by "se to dalo" taky omrknout a případně to upravit profesionálněji. Jinak není problém si ten parametr opět ručně upravit, ale s tím náskokem plného výkonu je to pak takové... tento... :cool: Na druhou stranu, držet mašinu na tak nízkém PT do 30 km/h, není pak možné se na ARR rozjíždět do stoupání, jednoduše nedosáhne těch 30 km/h.

Naopak 754 MSV mi přijde (zatím subjektivně) naopak docela dost přemotorovaná při rozjezdech z 0, ale ještě jsem ji nezkoušel do Rapotičáku a na Hojsovu Stráž, tak nevím, jak si vede v kopcích. Každopádně na 042 je to utrhpražec.:eek: Jsou to jen náměty. Třeba se něco povede zjistit a vylepšit.

Tak Šťastné a Vláčkové.:D

Back
Nahoře