Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
U té 130 to víme už dlouho a je to takový restík.U 130ek je problém, že když člověk sjede z výkonu, pořád jdou slyšet TM jak kdyby byly v tahu, to samé když brzdím, 130ka pak zní, jak kdyby měla EDB, správně by měly být slyšet jen nápravové převodovky, chce se to trochu zaposlouchat při jízdě v OR, a porovnat to se zvukem z videí v reálu, ať už průjezd vlaku v čele se 130, nebo z kamery umístěné na stanovišti. Jinak co se týče těch 742, také mi to dělá, i u 754, tam ale méně.
Tím pádem je to vyřešeno, komu to nevadí, ať jezdí, komu jo, máme luxusně nalazených mašin s top kabinami dost. A věřím že @Dodo zase nečím již brzy přispěje, takže není o mašinky nouze. Moc děkuji za odpověď. Zkusím něco vymyslet a popřípadě něco sehnat. Všem moc díky, hezky večer všem.U té 130 to víme už dlouho a je to takový restík.Stále není vhodná nahrávka TM ve výběhu, pokud vím.
Nestačilo by vzít tu nahrávku v tahu a ztlumit třeba na 30%? Do doby, než se udělá lepší.U té 130 to víme už dlouho a je to takový restík.Stále není vhodná nahrávka TM ve výběhu, pokud vím.
Uvidíme.Nestačilo by vzít tu nahrávku v tahu a ztlumit třeba na 30%? Do doby, než se udělá lepší.
Jsem sice taky ještě učeň ale dle rad zkušených a z vlastní pak zkušenosti je třeba zrušit nebo jak se to jmenuje závěr tlačítkem shift + insert taky jsem se s tím trápil ale tohle je to pravé orechové.Ahoj. Technická otázka pro ty, kteří mimo stroje laděné pro CZ/SK jezdí i s neladěnými stroji. Jak vám fungují průběžné brzdiče (BS2, OBE..) buď při změně stanoviště nebo po najetí na vozy a připojení vzduchu a následném přechodu na opačné stanoviště? V mém případě a jako příklad budu brát třeba Pikkovu 749.100 s 3D kabinou, mi brzdič zcela úplně neodbrzdí soupravu a zůstane malý tlak v BV, jako by brzdič nereagoval na jízdní polohu. Klávesovou ,,Shift+_'' přestane brzdič fungovat definitivně a na obou stanovištích.
Já to vyzkoušel na všem co se dalo a funguje to.To je závěr brzdy když přecházíš na stanovištích aby ti mašina neujela a nemusel jsi čachrovat s ruční brzdou.Proto ti tam taky zůstane trochu vzduchu v brzdách ale když přejdeš na druhé stanoviště a ten závěr zrušíš tím shift+insert tak se to odbrzdí.Ano, pravda, děkuju, tohle by mohla být teoreticky jedna z možností, kterou jsem opomněl byť jsem diskuzi četl, samozřejmě tohle není problém jen u bardotky, ale např. i u laminátky, nicméně zítra tohle ještě vyzkouším ať předejdeme nějakým zbytečným teoriím proč to nefunguje.![]()
Samozřejmě mi to nedalo a musel jsem to zkusit jinak bych neusnul a oběd by mi zítra nechutnal a podle rychlého testu na barče se zdá že je problém vyřešen podle tvé rady, takže díky a jedeme dálJá to vyzkoušel na všem co se dalo a funguje to.To je závěr brzdy když přecházíš na stanovištích aby ti mašina neujela a nemusel jsi čachrovat s ruční brzdou.Proto ti tam taky zůstane trochu vzduchu v brzdách ale když přejdeš na druhé stanoviště a ten závěr zrušíš tím shift+insert tak se to odbrzdí.
Ale Danku funguje to ne tak co "chlapi vždyť jsme to měly v těch přiručkach kurva ne?!!"Hoši, tam se dostal nějaký bug. Už posílâm Icikovi video. Barča má normálně závěr, tam by se tlačítko vůbec nemělo používat. Mně se to teď stalo u Hektora po změně stanoviště. Tohle je fakt chyba.
Ne nefunguje a kdybys teď jel posun v ÚnL, tak budeš první, kdo bude bědovat...Ale Danku funguje to ne tak co "chlapi vždyť jsme to měly v těch přiručkach kurva ne?!!"
Ano šéfe.Ne nefunguje a kdybys teď jel posun v ÚnL, tak budeš první, kdo bude bědovat...Tohle se musí opravit, je v tom akorát binec, mašina která má závěr na brzdě, nepotřebuje tlačítko závěru, příručka, nepříručka...
![]()
Prepáč Iciku,asi som trochu mimo realitu a natvrdlý ,ale poraď,ak možeš,ako mám vložit WP do cesty vlaku,ak si robím pathy v OR Track vieweru,v pokročilom posunovaní,kde sú presne dané kody bodu čakaní a nedajú sa meniť?Alebo mám tam dať nejaký náhodný bod čakania a potom ho ručne prepísať v pathe?Napsal jsem kód pro nový WP 49xxx a 59xxx. Pokud se vloží do cesty AI vlaku například WP 49020, vlak AI zastaví v nejbližší stanici 20 m za standardním bodem zastavení ve stanici. Pokud tam bude WP 59035, vlak AI zastaví 35 m před standardním bodem ve stanici.
Takhle si můžete nastavit metry jak chcete a AI vlak vám tak zastaví tam, kde potřebujete.

Právě že v tom Trackviewer to jde nastavit. Proto jsem zvolil takové kódování.Prepáč Iciku,asi som trochu mimo realitu a natvrdlý ,ale poraď,ak možeš,ako mám vložit WP do cesty vlaku,ak si robím pathy v OR Track vieweru,v pokročilom posunovaní,kde sú presne dané kody bodu čakaní a nedajú sa meniť?Alebo mám tam dať nejaký náhodný bod čakania a potom ho ručne prepísať v pathe?
Opraveno.Ne nefunguje a kdybys teď jel posun v ÚnL, tak budeš první, kdo bude bědovat...Tohle se musí opravit, je v tom akorát binec, mašina která má závěr na brzdě, nepotřebuje tlačítko závěru, příručka, nepříručka...
![]()
Ne, normálně nahrávám z uložené pozice.Ahojte funguje vam nacitavanie ulozenej aktivity ? vzdy mi vyhodi chybu aj ked som or neaktualizoval