CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Aha. No nic proti. Jen mě to překvapilo, protože tohle vidím poprvý. :oops:
Na netu určitě najdeš, pokud se fotky někam nepropadly. Ale jasně, že netahal 5 Wapek s uhlím. A v historii ČSD te nebyl jen M131.1, jak jsem psal, byla to Tatra a ta měla sil dost.

Třeba, bohužel nemám uložen ten M131+náklad+M131, ty jsem kdysi pozapoměl a nemohu najít.
Jinak bohužel zapadl problém o stránku dřív. :cool:
No dobře, dobře. Tak zkusím ohledně tohohle zapátrat po své vlastní ose.
Jestli si něco řešil s Icikem, tak už tě nebudu zdržovat. Snad se ti s ním podaří vyřešit to, co ti v Open Rails blbne. ;)

No dobře, dobře. Tak zkusím ohledně tohohle zapátrat po své vlastní ose.
Jestli si něco řešil s Icikem, tak už tě nebudu zdržovat. Snad se ti s ním podaří vyřešit to, co ti v Open Rails blbne. ;)
V pohdě. Já o ČSD době něco vím, ale taky mám mezery. Velkým poradcem mi byl kdysi u aktivit Tax. Určitě bych nevymýšlel fikci.

Ahoj,

last testy Mn83474 Týniště - Broumov, v misi použity WP40000 a po asi nedělní aktualizaci mi na tom WP40000 mizí trafficy. Normálně začne svoji trasu, rozjíždí se v trase, ve zvucích ho slyším a i vidím a na tom WP40000 u vjezdové šajby zmizí. Můžeš na to Jirko prosím kouknout? Díky.

Ahoj,

last testy Mn83474 Týniště - Broumov, v misi použity WP40000 a po asi nedělní aktualizaci mi na tom WP40000 mizí trafficy. Normálně začne svoji trasu, rozjíždí se v trase, ve zvucích ho slyším a i vidím a na tom WP40000 u vjezdové šajby zmizí. Můžeš na to Jirko prosím kouknout? Díky.
Zkontrolováno a AI normálně převezme prioritu a vjede před hráčem. Ten bod je myšlen hlavně pro situace, kde nejsou návka, ale jen výhybky.
Zkus dát ten WP za vjezdové návko. S Danem nám podobný bod také blbnul a tohle pomohlo. Nebo použij absoluťáky, abys blokoval hráče.

Zkontrolováno a AI normálně převezme prioritu a vjede před hráčem. Ten bod je myšlen hlavně pro situace, kde nejsou návka, ale jen výhybky.
Zkus dát ten WP za vjezdové návko. S Danem nám podobný bod také blbnul a tohle pomohlo. Nebo použij absoluťáky, abys blokoval hráče.
To jo. Prioritu asi převzal, byť na track monitoru mi nesedí, že nezmizel otočný bod hráče, který je v trase trafficu. video. Zkusím umístění za návko.
A co je pls myšleno těmi absoluťáky?

To jo. Prioritu asi převzal, byť na track monitoru mi nesedí, že nezmizel otočný bod hráče, který je v trase trafficu. video. Zkusím umístění za návko.
A co je pls myšleno těmi absoluťáky?
WP3xxxx dá návko na stůj a pokusí se ho postavit ve stanovený čas tj. xxxx.

Ahoj. Ono s tím blokem WP 3XXxx, je to malinko složitější. Není to případ ignorace WP, který jsme řešili s Icikem. Ono povětšinou, když jedeš vícekrát po stejné koleji a odjíždíš třeba i 2x přes stejné odjezdové návěstidlo, OR, ne jen ORCZ, veme jen jeden z WP 3XXxx. Pokud se tak stane. Stačí jeden z bodů posunout za návko a začnou fungovat oba. Někdy, když se objíždí souprava, musí se dát blok třeba někam na vedlejší kolej. Tohle, pokud se tak stane, se musí vychytat stylem pokus, omyl. To jsou právě léta praxe a zjištění různých situací při tvorbě aktivit s posuny a složitou trasou. A těch záludností je víc. Ale na tvorbu v MSTS, se to nechytá, tam byly situace daleko zkryplenější a bylo jich mnohem víc. Dodnes pamatuju anomálie se srvisem2, na trati DVK. Ten se musel umisťovat při složitějších křižováních až někem za veksle do tratě a to jen v určitých stanicích. Nicméně, do těhle věcí bych určitě nedrbal. Stačí, co udělal zásah da AI teď. Přineslo to spousty změn, které ale nevypisuji, bo se AI chová přirozeněji. Ale už jen jeho zastavení ne přesně na hraně WP, přineslo při spolupráci AI s AI situace, kdy jsem se opotil, než jsem dal dokupy opravy aktivit, neboť třeba posuny zastavovaly až na přechodech přes koleje a byly situace, kdy třeba AI po objezdu nevzal vozy, neboť byl bod zvratu hned na středu posl. vozu. Ale celkový výsledek je super. Ale to už jsem odbočil mimo táma WP. :-)

A problém s po odvěšení AI, který je vytečkovaný, trvá, jediná pomoc, je po spojení s hráčem, uložit a nahrát ORCZ, pak se AI po odvěšení chová normálně.
AItecky.jpg

Back
Nahoře