CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Pozri ta kabína cdc ma pomenovanie také len preto že ma staré budíky a nie displej. Veľa ľudí chcelo kabínu s analógovými budíkmi a tak som ju urobil s tým že sa primárne bude používať pre mašiny čdc a tak isto si to každý môže dať ako sa mu páči na ktorúkoľvek mašinu 163.

Má radost trvala jen do Libně. Vše fungovalo jak má. Stahoval jsem sběrač zvedal a mašinka jede. Ale zkoušeli jste někdo lokomotivní vlak? To tak brzdí, že spíš nebrzdí. Z 50km/h 200m před návěstidlem nezastavím. Druhý pokus a brzdil jsem už od předvěsti a podařilo se.
Najedu na vlak v Libni, udělám v klidu úplnou zkoušku brzdy a následuje odjezd. Následuje rozjezd v proudových mezích. Tedy nejprve natáhnu pomalu vlak a pak přidám na výkonu chvíli jedu a bum. Zasáhne rychlobrzda a tím konec. Minulá verze mašiny tento problém neměla. Asi ji mám jen v práci, tedy tu aktivitu nedojedu a tak jsem se těšil, jak v ORCZSK uvidím soumrak a noc. Kde je chyba? Tohle by být nemělo. (Opakoval jsem rozjezd dvakrát a stejné bum)
0606TN1.jpg
0606TN2.jpg

Tak to netuším. Ako vidieť jazdím len s x6x všetky x6x majú totožné ladenie. Ale nikdy sa mi nestalo že by mi rýchlobrzdu hadzalo. Asi máš zle zapnutú VZ. VZ zapinaš kl.skratkami “-“ a “=“ vedľa Backspace. Tými istými kl.skratkami sa ovláda aj Mirel vlastne.
Ak oživuješ mašinu musíš dať do prvej polohy počkaš kým zaznie signál a zas stlačiš kl.skrstku a zapneš. Nie som teraz pri PC ale napríklad 162 tam pekne vidíš ten prepínač na 163 ho vidieť nie je.

Každopádne zo svreenov to moc nevyčítam. Môžeš nahrať prosím Video? A aj poslať mi ten consists schválne nech ho skúsim s rovnakou mašinou a vozňami.

A aj poslať mi ten consists
Bohužel, consists neexistuje. Je to LC, na který najedu. Ale minulá verze 2024 fungovala perfektně. Tam se nikdy nestalo, že by zasáhla rychlobrzda. Jenom jsem musel vyložit asi 5 vagonů, protože ten kopec do Horních Počernic jsem nevyjel. Ale po odlehčení to už šlo, ale tak tak. V klasickém OR je to ale těžší, tam mašina ráda sklouzne a pak nastane ztráta cenné rychlosti.
Ale tady je už zajímavé, že ta rychlobrzda zasahovala při každém zabrzdění přídavnou brzdou u analogové kabiny cdc. Když jsem ji vyměnil za tu digitální, jak byla původně, tak už to nezlobilo. Až na tom těžkém vlaku. Ale také může být problém, že jsem jel z uložené pozice. Ale právě na toho peršana se dostanu až po 40 minutách hry, tedy pro hokus pokus se mi nechce znovu od začátku.

Na webu https://msts-rw.cz se vyvěsil nový přírůstek a to pro motorové vozy v podobě řady 842.

Tento addon je zaměřen hlavně na zpracování nových funkcí druhého motoru, kde kabina nehraje takovou roli. Nehledejte zde vymakanou kabinu jako je na jiných řadách. Jde jen o AI upscale a i tak Dodo odvedl slušnou práci. Ladění je možné použít jako vzor pro doladění vychytané Ricarovi 843. ;)

Bez názvu.jpg

Aha, já myslel že to je problém jen u mě opět. :D Taky mi nejde zvuk v kabině. :D Navíc jde okamžitě do skluzu.

Nic takového to nedělá. Houkačka a píšťala normálně funguje a do skluzu také jen tak nejde. Zkontrolujte si, s čím vlastně jedete.

Může i někdo jiný provést test? Já se s tím tady proháním a vše mi přijde ok.

V eng vozidla v podsložce OpenrailsCZSK nastaveno 842cab-ORZC, ale ve složce snd842IH 842cabP-ORCZ nebo 842cabZ-ORCZ po úpravě v eng vše v pohodě.

Z jiného soudku, kde prosím naleznu zákonitosti přechodu mezi loko a řídícím vozem v ORCZ, tak aby se se mnou řidičák bavil a dalo se z něho ovládat lokomotivu na konci soupravy?

Ano, pravda. Teď jsem na to koukal a je tam špatný zápis ještě z vývojové verze. :(
Na webu je už správný archiv.

Nezdá se vám zvláštní úhel pohledu z kabiny? Jakoby byl nějak trochu šikmo doprava a hodně dolů, pak ještě pravý pohled je fyzicky až ve služebním oddílu :)

Screen106.jpg

Je to MSTS kabina po převzorkování. Jestli se nějak lepila nebo deformovala, nikdo to neopravoval. Pokud uděláš lepší, budeme jen rádi. :)
To vím, původní kabinu mám, myslel jsem její umístění vůči modelu. tz. parametry "Position" a "Direction"

Pokiaľ viem Front bol dobre nastavený proti modelu keďže používam 16:9 neviem ako to ukáže na 4:3.
co sa týka Left a Right som absolútne neriešil. Prídem domov po víkende a bočné pohľady odstránim.

Zdravím všechny. Mockrát děkuji za parádní práci v podobě MV 842. Tyto motoráky jsou tady z Valašska velmi oblíbené a mne hodně blízké... Chtěl jsem se jen zeptat. Šlo by do budoucna udělal i přibrždování pomoci retardéru neboli hydrodynamické brzdy... Je to fajn věc hlavně pro přibrždování na dané rychlosti. Předem děkuji za odpověď a mockrát děkuji za parádní práci celému týmu ORCZSK

Modýlky pěkné, zvuky chodí, boční pohledy ze stanoviště jsou u mě fajn, tak se přimlouvám za neodstraňování.;)
Trošku jedovaté na rozjezdu, rychle přešel do skluzu, tohle bude asi v rukách zatím.

Malá otázka k otáčkoměru motoru číslo 2: v kabině je nefunkční, nicméně otáčkoměr motoru číslo 1 má ručičky obou motorů. Mám to tak jen já? A také dveře nejsou zvenku animované a kontrolka na pultu nesvítí, jen ozvučené. Také v pořádku?

Jinak super a díky, jede to pěkně. :cool:

Pokiaľ viem Front bol dobre nastavený proti modelu keďže používam 16:9 neviem ako to ukáže na 4:3.
co sa týka Left a Right som absolútne neriešil. Prídem domov po víkende a bočné pohľady odstránim.
Kabina je ale 4:3, při 16:9 je velmi silně přiblížená a při jejím staří vypadá na velkém 4k monitoru velmi nekvalitně a rozmazaně. Tak proto je lepší ji provozovat ve 4:3 režimu kde vypadá mnohem lépe.
Ale proč je takto rozhozený uhel pohledu? Např u našich kabin pro 843/943 jsou použitelné oba režimy jak 16:9 tak 4:3.
Jinak nevidím důvod mazat boční pohledy, levý je ok, jen posunout pravý více dopředu.

Back
Nahoře