Ahoj, nerad, ale musím se opět vrátit k tématu brzd. Jedu aktivitu
NEx 49700 od Milana a jsem naprosto znechucen chováním vlakové brzdy. Fakt to bylo ještě v únoru naprosto v pohodě. Nemyslím si, že mám něco jinak, jako vy. Trainset jsem stáhnul full od Icika, opravení klíč. brzd. parametrů zatrženo, 145 PSI/s, tak mě už nenapadá, co bych mohl mít blbě a hlavně proč to nevadí nikomu z vás. Délka odbržďování vlaku je mimo realitu. Chápu, že to není Regionova, ale v 70 km/h odbrzdit ani ne bar a podbrzdit na 30 km/h není dobrý. Chová se to navíc tak, že aby byl vůbec dosažen minimální brzdný účinek, tak se musí, především na Vectronech dát až 5 zoubek, tlak v potrubí se protáhne vlakem hned na bar a abys to včas odfoukal, musíš v podstatě hned povolit do "O" (u 383 na nižší zoubky). Takto tedy např u rychlíku. 33-vozový náklad s postrkem je mimo moje chápání, proč k tomuto vůbec muselo dojít? Chápu snahu o zpoždění 20. a 30. vozu oproti prvním deseti, ale takto... Dokonce zde Mikulda stopnul konťasy, tak jsem jel ty konťasy Metrans Barca-Žilina od Milana s Vectronem a žádná shoda s Mikuldovým reál vlakem se nekonala.