CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Dal som si trať ŽSR 130 a počasie leto/prietrž mračien a náhodou som si všimol že vlak v úctivej vzdialenosti sleduje takýto lúč, najprv som sa zľakol že sú to nejaký mimozemšťania :p

Přílohy

• prutrz1.jpg
    prutrz1.jpg
    245.6 KB · Zobrazeno: 34
  • prutrz2.jpg
    prutrz2.jpg
    18.6 KB · Zobrazeno: 34
Všimol som si jednu zradu, ak mám dvojicu 754 ORCZ, tak tá postrková nechce ísť do výkonu, kontrolér max 12% ( v režime Následuj aj Tlač ). Dvojica iných loko napr 742, alebo 770 idú normálne v režime postrku.

Přílohy

• 754_postrk.jpg
    754_postrk.jpg
    479.1 KB · Zobrazeno: 24
Všimol som si jednu zradu, ak mám dvojicu 754 ORCZ, tak tá postrková nechce ísť do výkonu, kontrolér max 12% ( v režime Následuj aj Tlač ). Dvojica iných loko napr 742, alebo 770 idú normálne v režime postrku.
No, to proto, že 754 pro OR CZ/SK má kombinovaný ovladač, který řadí jak samotné notche tak i tzv. plynulý notch 0 - 100%. A to byl ten problém.
Musel jsem to ošetřit tak, aby se ovládání přepínalo plynule mezi těmito dvěma způsoby řízení výkonu.

Ale s tím ufem ti nedokážu pomoci. To je nejspíš úkaz tvé grafické karty. :)

V update je oprava.

To ufo jsem u sebe viděl taky, mám k tomu pár postřehů:
  • Mně se to stalo na trati ŽSR 150 - možná se to děje jen na Slovensku. :)
  • Vypadá to, že v tu chvíli veškeré kapky prší jen tímto úzkým pruhem.
  • Save/Load to opravil, déšť pak nějakou dobu fungoval normálně, ale za chvíli se zas smrsknul jen do toho proužku.

To ufo se vyskytuje, když je comp absolutně vytížený. Po restartu tam není, aspoň u mne se takvstalo na trati 321 v 24 hod aktivitě.

Mne sa to stalo po pár kilometroch skúšobnej jazdy na lokálke. Grafika Nvidia Geforce RTX 2060.

Sledujte vytížení paměti grafické karty, jestli vám to nepřelézá vaši kapacitu. Možná budu muset ubrat počet streamů pro generování kapek shaderem.

Taky vás štvalo to, že se v aktivitě soustředíte třeba na správnou přípravu lokomotivy a omylem si odkliknete okno se zprávou, kde byl jízdní rozkaz? Nebo byste si ho chtěli přečíst později? Pak si už prd pamatujete a máte špatný pocit, že jste něco opomenuli a nebo rovnou zapomněli, kde ta pomalá jízda vlastně je.

Nyní v update jsem vytvořil pod F1 okno s deníkem zpráv. Tam se budou zapisovat všechny obdržené zprávy i s časovým razítkem. ;)

1.jpg

Ahoj, po delší době jsem jezdil dnes večer s jednotkou ZSSK 671. Rozjezd na ruku v pohodě, ale na automatiku jsem se při rozjezdu ani nehnul - brzda povolila, ale jinak ani ťuk... Nejel jsem s tím fakt dlouho, nemohlo se někde něco pokazit v kódu? Nebo jsem jen nestíhal číst fórum a prošvihl jsem nějakou změnu/update a dělám něco špatně?

A zase jsem narazil v nejnovější verzi Open Rails CZ/SK na chybu, která sice tak Open Rails nenarušuje, ale pokud jsou tady někteří z nás tu věc, kterou chyba ovlivňuje, zvyklí používat, tak se jim to nebude zrovna 2x líbit.
Jde o to, že když v Ese (Peršanovi, Princezně) zapnu ARR, tak ARR vůbec nic nedělá i když je zapnutý. Chci se pomocí ARR rozjet, držím přepínač ARR v poloze "start" a nic. (samozřejmě jsem měl odbržděno, než jsem se zkusil rozjet) Lokomotiva se ani nepohne. Rozjedu se ručně, za jízdy zapnu ARR a nastavím větší rychlost než jakou jedu a nic. Lokomotiva nezačne zrychlovat. Samozřejmě že ty loko mám z aktuálního balíčku na MSTS-RW.
Abych mohl ukázat tuhle chybu v praxi natočil jsem krátké video, kde danou chybu ukážu na Pn vlaku s Esem 362 055-6.

Popis co dělám ve videu: Napřed pomocí F5 menu ukážu, že vlak je plně odbržděný vč. ručky (i když jsem postřehl, že jsem omylem nechal brzdič v závěru a napravil to), pak Eso nahodím, zabrzdím přímočinnou brzdou abych mohl zapnout LVZ, Zapnu LVZ a ARR, odbrzdím, písknu na odjezd a snažím se pomocí ARR rozjet. Pak vypnu ARR, rozjedu se růčo a ve 20 km/h ARR znovu zapnu. Nakonec tam hodím záchrannou, abych mohl video bez problémů ukončit.

Poznámka, možná mi teď budete chtít říct, "Tak se na ARR vy*er a jezdi na ruku." Ale jde o to, že já si na ARR docela zvyknul a najednou jezdit na ruku. To je úplně stejný, jako kdybych byl v autě zvyklý na automatickou převodovku a najednou bych řídil auťák, co má manuální převodovku.

Ahoj, po delší době jsem jezdil dnes večer s jednotkou ZSSK 671. Rozjezd na ruku v pohodě, ale na automatiku jsem se při rozjezdu ani nehnul - brzda povolila, ale jinak ani ťuk... Nejel jsem s tím fakt dlouho, nemohlo se někde něco pokazit v kódu? Nebo jsem jen nestíhal číst fórum a prošvihl jsem nějakou změnu/update a dělám něco špatně?
Nejsi sám B68. Mě zase nejde ARR v Ese (Peršanovi, Princezně). To bude určitě chyba v Open Rails CZ/SK samotným. Jestli máš zálohu předchozí verze, tak si z ní předchozí verzi obnov.

Pro Icika: Tak tohle je poprvý, kdy ARR (či jiná automatika) vůbec nefunguje. V mým případě jsem si musel obnovit předchozí verzi ze zazipované zálohy, aby mi ARR fungoval. Snad kápneš na to proč s námi ARR (či jiná automatika) nemluví.

A co dát ovladač ARR až do jízdy a tam ho podržet než se souprava rozjede. A ne jen do startu. Na tvém videu jsem nic podobného neviděl.

Mám též podobný problém - ani to neškrtne. Držet přepínač v poloze Start můžu až do doby, než dostanu křeč a souprava se ani nehne. Zkoušel jsem i jiné 362, pro které mám vytvořený CON, ale nic. Jelikož ještě nedávno (v neděli či v pondělí) šel autostart v pohodě a pro všechny dostupné stroje používám dodávané ladění OR-CS, dovoluji si předpokládat, že chyba mohla být způsobena nějakou aktualizací vydanou v této době.

V update je oprava. ;)

PS: Jen, abyste věděli proč to nastalo. V systému ARR byla chyba. Možná jste si ji někdo všiml, ale spíš ne. V určitých situacích nastal konflikt v řídící jednotce ARR a to ten, že nedokázalo rozeznat, jestli poslední stav byla trakce nebo brzda. Tohle jsem přeprogramoval a mělo by to být už ok.

Back
Nahoře