CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Víš, oni toho v té televizi napovídají... ;) Třeba na konci prosince 2024 vezla při rozlučce legend s koridory vlak zpátky do Prahy dieselová lokomotiva Bobina 140.085, alespoň tak to tvrdila TV Nova (?). Tak třeba má i ten parní generátor, co já vím... :D
On si to asi spletl s brejlemi nebo bardotkou. Také mají uspořádání náprav B0 B0 :) Že by jako E499 měla nějaký výfuk? :) Asi ti to řekl na Apríla nebo měl opravdu dost.
Něco mi spíš říká že Dan tou frází "kdysi mi to někdo tvrdil" myslel to, že se na tohle zeptal ChatGPT, ta vyplivla nějaký blábol a Dan si neověřil, zdali nekecá. Nicméně, je to jen moje teorie a nemusí to být pravda!
Na druhou stranu, budu upřímný, ptát se ChatGPT na věci ohledně české železnice, je fakt velká pitomost. Sám jsem si ověřil, že pro ChatGPT je česká železnice úplná španělská vesnice. Jednou jsem se jen tak ze zvědavosti zeptal ChatGPT, co u typů vlaků znamená akronym "Sv" a ChatGPT mi napsala, že je to spěšňák. No já neměl slov, když jsem si to přečetl. Vždyť "Sv" přece znamená soupravový vlak. Spěšňák používá akronym "Sp".

Hele Matěj B, nebudu se tu před tebou obhajovat! Když jsem napsal, že mi to takto kdysi popisoval dokonce jeden z aktivních členů tohodle fóra, tak si za tím stojím a vyprošuji si nějaké tvé dedukce, já ani nevím, co to ChatGPT je... :-) A víš čím ten dotyčný argumentoval? Že v letech, kdy do provozu přišly Bobiny, tak vozy elektrické topení neměly a tudiš je Bobina vytápěla párou. Tak jsem tomu uvěřil. :-) Nicméně teď řeším pád ORCZ, kdy mi padne z nepochopitelných důvodů, když mám aktivitu v celku, ale stejná situace a výseč a ORCZ ok.

Hele Matěj B, nebudu se tu před tebou obhajovat! Když jsem napsal, že mi to takto kdysi popisoval dokonce jeden z aktivních členů tohodle fóra, tak si za tím stojím a vyprošuji si nějaké tvé dedukce, já ani nevím, co to ChatGPT je... :-) A víš čím ten dotyčný argumentoval? Že v letech, kdy do provozu přišly Bobiny, tak vozy elektrické topení neměly a tudiš je Bobina vytápěla párou. Tak jsem tomu uvěřil. :-) Nicméně teď řeším pád ORCZ, kdy mi padne z nepochopitelných důvodů, když mám aktivitu v celku, ale stejná situace a výseč a ORCZ ok.
Aha. Tak nic. Jen jsem si vzpomněl, jak jsem se ChatGPT na něco ohledně české železnice ptal, a ten mi vyplivl totální blábol. A ten tvůj argument s Bobinou a parním topením, mi to připomněl. A pokud nevíš, co je ChatGPT, radši se na to zeptej strýčka Googla. Popsat ti, co je ChatGPT, by bylo na dlouho a nechci tím svinit tohle vlákno. Jinak doufám, že kápneš na to, proč ti ORCZ padá. ;)

Do lednice si měl jít pro pivo a kousek salámu, asi nejlépe lovecký. Za chvíli by jsi měl z lovečáku taky polovinu
Njn, dnes ram mám uheráček, nicméně zjišťuji, proč ORCZ padá a jsou dvě možnosti.
a) revers v Mikulově v kusé koleji, kde po objezdu sunu soupravu.
b) problém popsaný výš.

Dobrý večer všem. Omlouvám se, že možná píšu do špatného vlákna. Mám prosbičku. Chyba v podobě chybějícího souboru či složky common.inc\Siemens je chyba mezi židlí a klávesnicí?

Pokud by jela pára, jako 2. loko za elejtrikou, topila by vozy ona. Pokud by šlo o hist. vlak s vozy bez parního topení v zimě, asi by jej netáhla pára. Navíc v době pravidelného provozu parních mašin, měly parní topení snad všechny osobní vozy, mimo vozů k motorákům s kamny a bufíky.
Dokonce snad i Bobiny 140 vytápěly párou, jestli se nepletu?
V dobách počátků elektrifikace železnic, pokud na dané trati jezdily osobní vozy bez el. topení, vozily elektriky jen nákladní vlaky a osobní vlaky do doby dodání nových, nebo převedení takových vozů z jiných dep, vozily dále parní stroje. Zdroj parního vytápění na E 499.0 je absolutní blbost.

V dobách počátků elektrifikace železnic, pokud na dané trati jezdily osobní vozy bez el. topení, vozily elektriky jen nákladní vlaky a osobní vlaky do doby dodání nových, nebo převedení takových vozů z jiných dep, vozily dále parní stroje. Zdroj parního vytápění na E 499.0 je absolutní blbost.
Proto jsem zde nenapsal jméno dotyčného, určitě si to přečte, je stále aktivním uživatelem OR. :-) Mně právěže tímto argumentem s vozy a jen parním topením přesvědčil, že E499.0 uměla vytápět párou. Naivně jsem si myslel, že páru vyráběl nějaký elektrický generátor, přiznám se, že jsem tomu fakt věřil, i když za mé éry, když jsem se začal zajímat o vlaky, páry už prakticky nejezdily, neboli na Ostravsku vůbec a parní spojku jsem na Bobině nikdy nezaznamenal. :-) Měl jsem za to, že to bylo v prvopočátcích. Poněvač 8 dv. Baje s E499.0 jezdily běžně. Je vidět, jak může něčí mylný výklad ovlivnit další lidi a pohled na železnici.

Nově je možnost pro každý vůz nastavit cílovou teplotu topení/chlazení přímo z menu F9 pod položkou "Volby topení".

Pokud potřebujete, aby nějaký vůz uměl kombinaci například parního a elektrického topení, musí se kromě zásuvky na propojení topného kabelu zadat do sekce Wagon i příkon topení například "PowerReductionByHeating ( 20kW )".

1.jpg

Druhá. Iciku, keď sa už vŕtaš v počasí, nemohol by si niečo vymyslieť s variantou Leto/hmla? Defaultne je tam hmla ako sviňa, v leto moc silná hmla nebýva, občas trochu ľahká ráno.

Takže kompromis. :) Vytvořil jsem nový kód pro náhodné generování oblohy, co se týče mraků. Zatím jen pro léto jsou k dispozici 2 druhy oblohy. K tomu jsem dále vytvořil kód pro zpracování nezávislé vrstvy pro objekty blesků. Nyní jsou blesky viditelné i když se plně obloha zatáhne. Vypadá to o dost lépe. ;)

Tak celou aktivitu jsem přeinstaloval a na tom stejném místě opět pád se stejným výsledkem, tak už nevím.obrázek_2025-11-16_182408130.jpg

Taková technická, mohl by někdo vyzkoušet?
V TT zkouším perony a otvírání dveří, ale všiml jsem si u 810 z balíčku OR CZSK, pokud ji flipnu (otočím) 810 v editoru vozidel a pustím ji jako AI, tak se nerozsvítí pozičky ani přední ani zadní.
Pokud není flipnutá, tak svítí v pohodě.

RunActivity 2025-11-16 18-33-23.jpg

ově je možnost pro každý vůz nastavit cílovou teplotu topení/chlazení přímo z menu F9 pod položkou "Volby topení".

Pokud potřebujete, aby nějaký vůz uměl kombinaci například parního a elektrického topení, musí se kromě zásuvky na propojení topného kabelu zadat do sekce Wagon i příkon topení například "PowerReductionByHeating ( 20kW )".
Ahoj kluci, tak já vám nevím, ale v aktivitách je tohle spíš demotivující.
- "Mrtva souprava" musím u každého vozu naklikat maximální teplotu v každém voze, přes to +, což je zdržování a s prominutím mi to leze na nervy. Tohle už je fakt funkce, která nemá se strojvůdcem společného zhola nic...
- Když na mne najede AI vlak musím dělat to samé a místo úkonů brzdy atd... klikám maximální teplotu ve vozech. Navíc se rozdrbaly věci, které fungovaly (viz. SZ)

Iciku, ppromiň, ale tohle už je fakt arkádovina, když tu kluci nadávali na topení ve vozech, zastával jsem, že je to spestření, ale tohle už je spíš fakt pruda. Pokud jedu volnou jízdu třeba ok, ale v aktivitách je to akorát k pos... :)

Navíc, u parního tpoení, kde přidáváš sílu průtoku páry, mi tahle funkce přijde úplně zbatečná.

Back
Nahoře