CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Ďalšia aktualizácia a budú pribúdať ale tentokrát až po sviatkoch.
Posledná tohtoročná aktualizácia Pack Diesel v ktorom nájdete rušne radu 742 / 754.
V aktualizovanom balíčku boli upravené len kabíny 742/754. A pridané triggery pre zvuky stieračov.
Zo spomínaných kabín boli odstránené NIGHT a CABLIGHT zložky. V 754 kabíne boli komplet prerobené kvapky na okne pri daždi a snehu.

Ako prvé.....
Je potrebné si znova zo svojho trainsetu zmazať pôvodné kabíny ( cab742d, cab742d-zssk a cab754d )!!!

- Pack Diesel rozbaliť 7zip-om.
- Nakopírovať nové kabíny k Vám do trainsetu.
- Tak isto zvuky snd754IH nakopírovať do svojho trainsetu.
( Toto stačí nechať len prepísať. )

Viac info v README.

Update_DieselPack.jpg

V udpate najdete první verzi ladění mlhy, které dovolí simulovat mlhu závislou na nadmořské výšce. Tak vyzkoušejte a těším se na vaše screenshoty. :)

Volitelné jsem dal dvě proměnné a to hustotu mlhy (čím hustší, tím klesá k zemi) a výškovou úroveň mlhy, která vám určuje výšku nad "mořem" (nulová výška terénu), kam mlha bude dosahovat. Hodnoty jsou vidět v diagnostice F5 oddíl informací o počasí. Parametry fungují i v dynamickém počasí. A také by mělo fungovat zadání pro aktivitáře, kde je formát stejný jako například pro vzdálenost mlhy.

Hustota mlhy zvýšit Shift + Ins
Hustota mlhy snížit Shift + Del
Výšková úroveň mlhy zvýšit Alt + Ins
Výšková úroveň mlhy snížit Alt + Del
ORTSFogDensity - Hustota mlhy 0.001 - 1.0, pro dynamické počasí aktivitáře
ORTSFogGroundLevel - Výšková úroveň mlhy 0.1 - 1000 m, pro dynamické počasí aktivitáře

RunActivity 2025-12-22 19-35-09.jpg

Vyzerá to dobre. Väčšinou takúto hmlu vidím skoro ráno. Často to ale nie je jednoliate, ale sú tam oblasti kde hmla je a o kus ďalej nie je.

V udpate najdete první verzi ladění mlhy, které dovolí simulovat mlhu závislou na nadmořské výšce. Tak vyzkoušejte a těším se na vaše screenshoty. :)

Volitelné jsem dal dvě proměnné a to hustotu mlhy (čím hustší, tím klesá k zemi) a výškovou úroveň mlhy, která vám určuje výšku nad "mořem" (nulová výška terénu), kam mlha bude dosahovat. Hodnoty jsou vidět v diagnostice F5 oddíl informací o počasí. Parametry fungují i v dynamickém počasí. A také by mělo fungovat zadání pro aktivitáře, kde je formát stejný jako například pro vzdálenost mlhy.

Hustota mlhy zvýšit Shift + Ins
Hustota mlhy snížit Shift + Del
Výšková úroveň mlhy zvýšit Alt + Ins
Výšková úroveň mlhy snížit Alt + Del
ORTSFogDensity - Hustota mlhy 0.001 - 1.0, pro dynamické počasí aktivitáře
ORTSFogGroundLevel - Výšková úroveň mlhy 0.1 - 1000 m, pro dynamické počasí aktivitáře

Zobrazit přílohu 45760
Ahoj, tohle je naprostá paráda, jen bych tě chtěl poprosit, dávej tyhle informace do vlákna "Jak a co", tam to nezapadne v propadlišti dějin. Jak dojedu test aktivity, k tomuhle se 100% vrátním s pár dotazy.

Musel jsem klávesové zkratky změnit, protože kolidovaly s ovládáním tlačítka závěru. Také jsem zjemnil nastavování výškové úrovně mlhy, protože ve stovkách metrů byly inkrementy příliš vysoké a nedalo se jemně doladit.

Nově tedy budou takto:
Hustota mlhy zvýšit Shift + >
Hustota mlhy snížit Shift + <
Výšková úroveň mlhy zvýšit Alt + >
Výšková úroveň mlhy snížit Alt + <

Ahoj,
@Icik Proč včera při jízdě vypadalo moje dynamické počasí jaro a zadáno zataženo 0.6 takhle:
POKR2_002.jpg
A dnes po dodělcích AI a oprav AI, stejná aktivita, kterou chci jet znova, spustím a stejný stav takhle?
POKR2_002b.jpg
Do počasí jsem nijak nedloubal.

Ten první obrázek super, ten druhý, jakoby bylo zase zataženo úplně...

Protože si Dane začal novou hru a mraky i obloha se generují od znova. Momentálně je k dispozici 12 variant oblohy a 5 variant mraků.

Protože si Dane začal novou hru a mraky i obloha se generují od znova. Momentálně je k dispozici 12 variant oblohy a 5 variant mraků.
Takže jestli chápu, i když mám zadáno zatažení 0.6, jaro, tak to vyapdá při novém startu pokaždé jinak? Taď jsem ještě odstranil poziční zprávu na místě informaci hráči pod vlakem a dal ji časovou po 2 vteřinách, poněvač počasí začíná jako časová na 0 a tak mne napadlo, že je ORCZ zmatený a ejhle, skočí počasí, jak bylo a dvě vteřiny na to info hráči:
POKR2_002c.jpg

Takže jestli chápu, i když mám zadáno zatažení 0.6, jaro, tak to vyapdá při novém startu pokaždé jinak?
Ano může, pokud se tedy netrefí do stejných textur mraků a oblohy. Různorodost byl cíl. Při stejných hodnotách zadaných od tebe, může vizuál mraků a oblohy vypadat pokaždé při restartování hry jinak.

A další, něco jsi psal o zvedání závor v kódu. Né vždy vleze celý vlak k perónu a tohle předtím nedělalo. Valtice zastávka a cca po 2 minutách se zvednou šraňky a vlakem mi začnou projíždět auta.
valticez.jpg

Ahoj Iciku,
dneska jsem si chtěl projet novou aktivitu od Acatuse a na vjezdu do Kunčic, ze směru od hlavního nádraží v Ostravě, mi slítne napětí na 0V a v celém obvodu stanice jsem bez napětí v troleji. Kámoš mi před chvílí hlásil stejný problém.
Vyzkoušel jsem to i ve volné jízdě a tam jsem taky od vjezdu do Kunčic bez napětí. Vím, že kdysi jsem tudy jel se svojí aktivitou Regiojetu a vše fungovalo. Nedělala se v poslední době nějaká aktualizace stahovaček? Mrknul by ses na to, prosím? :)

Přílohy

• Open Rails 2025-12-25 06-05-57.jpeg
    Open Rails 2025-12-25 06-05-57.jpeg
    373.5 KB · Zobrazeno: 43
A máš Martinovu trať, nebo tu aktualizovanou u Doda? Začíná v tom být totiž bordel. I do vlákna 321 se to bastlí dokupy. Měly by ty vlákna být odděldně. Já jedu přes Kunčice na Martinově trati náklad 3. díl a ok. Tedy ještě nedávný test dílu co má vyjít. Pokud to tam někdo překopal pro novou verzi, tak bude problém.

Nicméně stahovačky atd dělá Jindra a pokud se něco předělávalo k nové 321, bude problém, ponač se ty tratě bijou. Kluci by měli komplet změnit názvy trk souboru a všeho. Poněvač pokud se něco udělá pro tu novou verzi, naruší to originál 321 od Martina.

Back
Nahoře