CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Tak sevis auta máme, oroblém je, že když jej umístíš na kolej hráče, upozorní tě návěstidlo a pokud jej dáš jako AI, ne LC, tak jej OR nenačte, tak jako tak by jsi tam aktivitu končil. V MSTS to šlo, tam jsem měl místo auta sněhovou závěj. MSTS zobrazil AI vlak na koleji hráče když jsi byl v oddíle úplně v pohodě.

sběrač Vectron zvedl až před vjezdovým návkem do Jistebníka. Tedy perón Svinov - vjezd Jistebník bez napětí.... Jedu dáltestrunTV.jpg

Dobře, zkus uložit a restartovat OR CZ/SK. Pak load Svinov - vjezd Jistebník. Už by to mělo být ok.

Na trati 321-PB3 po poslední aktualizaci 1.9.483 je tento úsek pod šťávou, volně průjezdný (151).
Dojeto do Studénky.

Na trati 321-PB3 po poslední aktualizaci 1.9.483 je tento úsek pod šťávou, volně průjezdný (151).
Dojeto do Studénky.
Venny celiu dobu to tu řešíme, my co neděláme GVD 2025, máme originál trať od Stavitele XXX.

Nelze ty markery dělat podle 321PB, rozbíjí to originál trať. Zlikvidujete nám všechny aktivity. Ať si autoři 321PB, kteří poskytují aktivity za poplatek, přejmenujou kořenové soubory a dělá se na té trati odděleně. Nespijujte prosím tyhle dva projekty dokupy. To jsne dnes právě probírali s Alcaponem.

Venny celiu dobu to tu řešíme, my co neděláme GVD 2025, máme originál trať od Stavitele XXX.

Nelze ty markery dělat podle 321PB, rozbíjí to originál trať. Zlikvidujete nám všechny aktivity. Ať si autoři 321PB, kteří poskytují aktivity za poplatek, přejmenujou kořenové soubory a dělá se na té trati odděleně. Nespijujte prosím tyhle dva projekty dokupy. To jsne dnes právě probírali s Alcaponem.
Dane, to by museli změnit napěťový systém, ale to neudělají, protože je za ty léta snad pořád stejný. Kluci dělají na Slovensku a pokud budou chtít někde přidat marker napětí, napáječku, stahovačku nebo kód mirelu, vždy to projde přes nás a proběhne kontrola, aby to bylo v pořádku. Takže to není v tomto směru omezení. To, co se stalo v okolí Ostravy, s tím vůbec nesouvisí.

Pokud jde o starší aktivity na Slovensku, tak si to musí vyřešit sami. Nebo spíš hrát ty nové od Milana V.

No, ono je psáno, Martinovu trať zálohovat. My co děláme GVD 2012-20, jedem právě aktivity na verzi originál tratě. Takže i proto to nemíchat, pokud budu dělat poslední GVD použiju trať PB.

Mně by se zase líbil servis v podobě uvízlého auta na přejezdu. Kolizní model je a pokud by hráč včas nezareagoval, způsobil by náraz MU (žádné drasťárny, jen konec hry). Tento servis by tam byl jen omezenou dobu a aktivitář by s tímto zdržením počítal. Plus malý minipříběh v podobě textových hlášení.
Ono to nemusí nutně být jen v aktivitách. Problém ale je, že přejezd v OR nemá návěstní závislosti. V SimRail to udělali pořádně - každý přejezd je krytý přejezdníkem a i v multiplayeru (tzn. náhodně mimo aktivitu) se stane, že přejezd je v poruše a kolikrát tam i stojí nebo jezdí auta. Když se blížím k přejezdníku, tak vím, co mám dělat. Není to nutně MU, ale hru to oživí. Ale cokoliv směrem k možnosti strčit něco na přejezd bude vítáno.

Ještě jak jste tu psali o těch výpadcích napětí, pokud vám za zády stojí instruktor a dělá vám protistranu, tak dokáže zkontrolovat i vaše řešení té události. Dávat to do aktivity je podle mě zbytečně komplikované.

Ještě jak jste tu psali o těch výpadcích napětí, pokud vám za zády stojí instruktor a dělá vám protistranu, tak dokáže zkontrolovat i vaše řešení té události. Dávat to do aktivity je podle mě zbytečně komplikované.
Primárně nebylo na mysli řešit hráče, ale mít při tvorbě misí o možnost víc. Tedy než vylepšovat mnohdy nudnou jízdu např. z Prahy do Ostravy prvkem "jakože se něco stalo", tak to hráčům mít možnost nasimulovat jako v reálu a na to napasovat onu záchranu. Občas se mi stane, že na klávesnici špatně kliknu a ono mi to pak nejede, a to mě teprve začíná jízda bavit:-) Ale to bylo jen zamyšlení po uváznutí v Kunčicích... nechci dále prudit.

Do update jsem dal úpravu, která detekuje AI vlak pojmenovaný "Servis_auto". Takový servis neblokuje traťový oddíl a nemá vliv na návěstidla. Nelze ho tedy spatřit ani na traťovém monitoru F4. Po srážce se zobrazí info tabulka a simulace končí.

1.jpg
2.jpg

Takže když složím consist s modelu sníh a dám consist stejný název "servis_auto" výsledek bude shodný předpokládám správně?

Takže když složím consist s modelu sníh a dám consist stejný název "servis_auto" výsledek bude shodný předpokládám správně?
Ano, výsledek bude stejný. Jakmile nabouráš, končíš. Stačí se jen dotknout. Ale pozor, název vlaku musí být "servis_auto". Jméno consistu nemusíš takto pojmenovat.

Hele nebylo by lepší servis_kolize? Těch "bouracích" modelů je víc a to by bylo všeobecné. A dotaz, když tvořím consisty, musí být jen servis_kolize, pokud to zevšeobecníme, nebo to bere jako s AirE, že mohu dát "dan_bp_pn66041_servis_kolize"?

Nebo pokud chceš, můžu vytvořit ještě "servis_sníh", který se bude moci sunout a po vzdálenosti pár metrů sám zmizí.
No, u toho sněhu asi jo, přeci jen ta závěj není zeď. Takže kolize a sníh. Poněvač máme i padlé stromy atd... jen se nedalo použít.

A nebylo by lepší se domluvit na více názvech ? Když už máš Jirko to auto ? máš to udělaný jen jako jeden model ? Kdyby třeba bylo Servis_auto1 až 10, že by si aktivitář mohl zvolit i jiné typy, autobus, nákladní auto atd :)

A nebylo by lepší se domluvit na více názvech ? Když už máš Jirko to auto ? máš to udělaný jen jako jeden model ? Kdyby třeba bylo Servis_auto1 až 10, že by si aktivitář mohl zvolit i jiné typy, autobus, nákladní auto atd :)
Ale musíš mít model s s. a eng. souborem. Takže to je jedno, uděláš si consist a dáš jej na koleje jako AI vlak. Pravda je, že pokud budeš chtít více siguací, budeš potřebovat víc consistů, pokud nebudeš dávat jeden a tan samý. Na druhou stranu, kolik těch aut chceš během jízdy dávat na přejezdy? Bohatě stačí jedno ne? :-)

A ješté ke vĉerejšku né jen... Včera jsem to řešil s Alcaponem. Situace je taková, že namísto, aby určití tvůrci aktivit a néjen aktivit, psali přímo sem na fórum, píší mi SZ, i na FB s tím, že zde nalezené problémy psát nebudou. Tím se já pak po oznámení stávám jakýmsi hromosvodem pro toho čůr.ka a už mne to fakt přestává bavit. Pokud narazím já, nebo mi je oznámená chyba, píši týmu ORCZ, respektive Icikovi a snažíme se najít řešení. Neříkám, že nejsem neomylný a někdy je chyba u klávesnice. Ale vesměs hlásím situace, které přestaly po nějakých úpravách fungovat. To samé třeba u návěstidel na trati BP, kde je umístění takové, že jsou v OR při tvorbě aktivit nepoužitelná, poněvač před ně nelze umístit vyčkávací bod, neboť jsou připlesklá na hrot výhybky. Jde mi jen o prospěch všech, co tady něco tvoří a za odměnu dostanu kartáč. Tak si poslední dobou říkám, jestli to všechno má vůbec význam, dělat skiny, dělat měsíc aktivitu, pak najednou zjistit, že tam něco začna haprovat a když napíšu, dostanu odpal, třeba i od Zbyňka, který nemá náladua odpálkuje mne na první dobrou i když je chyba zcela evidentní, do toho přijde troll a začne se srát všude. Mám z toho tak nějak smíšené pocity.

Back
Nahoře