CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
a když napíšu, dostanu odpal, třeba i od Zbyňka, který nemá náladua odpálkuje mne
Dane, proboha. Ty to stále nechápeš? Je rozdíl být spící stavitel, který jen udržuje a nemá problém se hned podívat na nějakou závadu a rozdíl, pokud někdo aktivně staví šílenosti, do toho modeluje, upravuje textury a ty o mě tady píšeš, že nemám náladu cokoli hned přepracovat, protože ti nefungují vyčkávací body. To snad nemyslíš vážně. Proč myslíš, že hodně projektů skončilo nebo bylo odloženo na neurčito? Zjistíš, že časově už vše nestíháš, tak si musíš vybrat co pustíš. A určitě kvůli hračce neopustíš přítelkyni nebo manželku. Já tomuto koníčku času věnuji víc, než je zdrávo. A ty mi do toho chceš ještě přibalit další a honem, teď, včera už bylo pozdě. Vždyť jsem ti odpověděl, nech to na slezinu. Stejně aktualizace do té doby nebude, tak opravdu nehoří. Protože já netuším, jak to má být podle tebe správně a kolika desítek až stovek případů se to týká.
Jestli jsi si všiml, ostatní, co psali do hlášení o chybách jakoukoli drobnost, je tam zpětná vazba, že jsem to už opravil. Ale ty tvé problémy ne, protože neznám podrobnosti. Copak ten vlak nemůžeš pustit po jiné koleji, kde takový problém s vyčkávacím bodem není? Já to tak dělám. Když něco nechce fungovat. A když nemůže být vyčkávací bod, tak jsou i jiné možnosti, ne?
Ty máš přes vánoční svátky nějakou takovou divnou náladu. Měl jsi vůbec vánoce?

Venny celiu dobu to tu řešíme, my co neděláme GVD 2025, máme originál trať od Stavitele XXX.

Nelze ty markery dělat podle 321PB, rozbíjí to originál trať. Zlikvidujete nám všechny aktivity. Ať si autoři 321PB, kteří poskytují aktivity za poplatek, přejmenujou kořenové soubory a dělá se na té trati odděleně. Nespijujte prosím tyhle dva projekty dokupy. To jsne dnes právě probírali s Alcaponem.
Takže Dane. Přeji ti pěkné a klidné období konce roku.
Na čem jezdím, po tom ti nic.
Dostatečně jasně jsem napsal, o co jde, na jakém provedení jsem se svezl... Tvůj názor na to mi může být buřt, protože není 1/ ani zavádějící, 2/ ani návodný, jak tady s oblibou často píšeš na různá témata.
Jsem si dostatečně vědom, co činím jak s tratěmi, tak vozidly a dokážu případný renonc či opomenutí, překlep, nechtěný výmaz rychle napravit.
Je na Icikovi co si z toho vezme nebo ne. Nic mu nevnucuju.
No a za poslední - tvoje snaha a úsilí mít všechno dění okolo OR pod palce , určovat pravidla, kádrovat, kritizovat aktuální činnost a příspěvky je už místy opravdu nesnesitelná.
Přeji ti ještě jednou klidné a nerušené období konce roku a samozřejmě do toho Nového. Hodně zdraví, elánu a tvůrčí inspirace.
V.

Venny vůbec jsi nepochopil o co mi šlo a zařínám uvažovat, že komplet stáhnu celou tvorbu, skiny, aktivity a tak podobně, můžete si aktivity kupovat, stejně tak skiny a podobně, přesně, jsem čekal tuhle tvoji reakci! Ty aktivity nejezdáš, nic nevydáváš a my se pak z toho můžem posrat. Nešlo mi vůbec na čem, nebo co jezdíš! Nám, nejen mně, jde o to, ať je projekt tratě 321PBXXX oddělen od tratě 321 od StaviteleXXX. Tuhle trať jsme si zakoupili a nikdo nemá právo narušovat toto dílo!

Nebo pokud chceš, můžu vytvořit ještě "servis_sníh", který se bude moci sunout a po vzdálenosti pár metrů sám zmizí.
Ten snad v TBP ještě někde je. Používal jsem ho na kalamitní mise. Jen asi nebude průjezdný.
Jinak na lokálkách před překážkou /např to auto/ asi budeš schopen zastavit, ale na koridoru to dopadne jako ve Studénce nebo Lutyni. A co pak s tím, když zastavíš? to auto odfuní? Protože jestli ne, tak je úplně jedno, jestli do toho vletíš nebo stihneš zastavit. Budeš stát a nehneš se nikam.
Nemáte nápad, jak dát vazbu mezi WP na trati a hnací vozidlo? Do počátku třeba jen jednoduchý prvek na úrovni WP (zadání vypni HV u řízené lok) - na HV řady XXX (shodit trvale HVypínač)? Třeba podobnou logikou, jak se ovládá AI traffic ... odpoj vozy apod.

Kdo lže a nelže mě nutně netrápí, spíše mě štve, že mi taky nejde pustit ORCZ. Donačítá se a vyhodí totok. V logu je cosi, že nedokáže načíst constant number a nějaký missing streams. Uměl by někdo pomoci prosím?
gggggg.jpg

Do update jsem dal úpravu, která detekuje AI vlak pojmenovaný "Servis_auto". Takový servis neblokuje traťový oddíl a nemá vliv na návěstidla. Nelze ho tedy spatřit ani na traťovém monitoru F4. Po srážce se zobrazí info tabulka a simulace končí.

Zobrazit přílohu 45864
Zobrazit přílohu 45865
Tak to je skvělá fičura! Aspoň se tím bude moci dát simulovat jeden z dosti typických nešvarů naší železnice, a to že nějaký magor v autě vjede na přejezd ve chvíli, kdy na přejezdu blikají červená světla (nebo vlak zatroubil pokud má přejezd jen kříže), tudíž tam nemá co dělat, šprajcne se mezi šraňkama (pokud tam jsou) a nakonec ho vlak sestřelí a odvleče několik metrů dál od přejezdu.

Ten snad v TBP ještě někde je. Používal jsem ho na kalamitní mise. Jen asi nebude průjezdný.
Jinak na lokálkách před překážkou /např to auto/ asi budeš schopen zastavit, ale na koridoru to dopadne jako ve Studénce nebo Lutyni. A co pak s tím, když zastavíš? to auto odfuní? Protože jestli ne, tak je úplně jedno, jestli do toho vletíš nebo stihneš zastavit. Budeš stát a nehneš se nikam.
Nemáte nápad, jak dát vazbu mezi WP na trati a hnací vozidlo? Do počátku třeba jen jednoduchý prvek na úrovni WP (zadání vypni HV u řízené lok) - na HV řady XXX (shodit trvale HVypínač)? Třeba podobnou logikou, jak se ovládá AI traffic ... odpoj vozy apod.
Ahoj.
Servis sníh je v servisuDVK u Blažováka i s dalšími servisními vozy, jako autobus, avie atd...

Pokud zastavíš a nedotkneš se, auto bude osftraněno. Pokud ťukneš, konec aktivity s hláškou o MU.
:-))) bude odstraněno a ty jako pojedeš dál? To tak možná někde v Kambodži, ne?
Nic ve zlém. Hrajte si. Já se spíše prodírám různými úrovněmi nové mlhy. To je fakt maso. Úžasné. Ještě se naučit to navýškovat do dynamického počasí.

Je to jen hra, to je jasné. Zásadní je stejně okamžik, kdy fíra uvidí auto na přejezdu a nečeká to. Pak vlastně trénuje tu reakci. Že je to minimálně mimořádná událost a že se musí okolo toho udělat proces, to už asi nepatří sem, ale spíš do školícího centra.

Pánové osobně jsem zažil v roce 1985 situaci na nechráněném přejezdu před Jilešovicemi, že tam uvízl Žuk, vlak to dobrzdil, auto odtlačili a cca po 30 minutách, možná o něco déle se pokračovalo směr Ostrava. Brejlovec + 5 Bai.

Když ho odtlačí a tys to ubrzdil, tak proč bys nejel? To tam budeš jen tak koukat?
Ono to není tak jednoduché. Každý má jiný psychologický profil. Někdo takovou událost má pořád před očima, nechce jet tu šichtu dál a ještě pár týdnů se v noci budí hrůzou. Ikdyž se třebas nic nestalo. Někomu to nevadí. Viděl jsem počátkem osmdesátých let v ČST dokumentární film s názvem "Košičan". Tam vyprávěl fíra, že někde na ostravsku, z přeplněného perónu, se najednou objevil na přjezdu (přechodu) přes koleje malý kluk. Asi se vytrhl mamince z ruky. Jenže jak uviděl vlak, zůstal v křeči a nemohl se pohnout. Ten fíra se řítil přímo na něho, brzdil vším, čím se dalo, i očima a věděl, že to nedá, aby to ubrzdil. Kousek před mašinou se z davu vysunula ruka nějakého vojáka a strhla to dítě z přejezdu. Takže se ve finále nic nestalo, ale ten fíra říkal, že toho kluka bude vidět do nejdelší smrti. Což se mu ani nedivím. Mluvil jsem taky se strojvedoucím, kterého potkaly dvě sebevraždy v poměrně krátké době za sebou. Obě starší dámy, jedna mu vyskočila z křoví z opěrné zdi u koleje tři metry před mašinou, a jedna klečela na kolejnici za obloukem ve tmě ráno. Taky ji uviděl na poslední chvíli. Ten to měl nastavené zase jinak. A nebyl problém jet dál. Byl za to třeba i nějaký chabý příplatek. Když přijel do první stanice, vzal kybl, opláchl pluh a bylo. Jiný případ, když vlak vyjížděl z tunelu a fíra si všimnul, že proti světlu někdo ležel napříč přes koleje. Dělat se s tím už nic nedalo. Policajti sice podle zbytků těla zjistili, že mrtvola je už tři týdny stará. Na nedaléké chatě byl drogový dýchánek a bylo potřeba zlikvidovat nepřeživší konzumenty. Ale stejně se čekalo přes hodinu, než přivezou novýho fíru. Jak píšu. Každý to má jinak. A je lepší to ze strany zaměstnavatele respektovat. Nervový otřes někdy bývá silnější, než se na první dobrou zdá.

Různé hororové zážitky mi fírové vyprávěli. Jeden nabral chlapa a ten než bylo dokonáno byl vymrštěn a ještě se stihl podívat fírovi do okna. "Nazdárek" jak zombík. Jindy přijíždí s rychlíkem k přeplněnému peronu a diví se, že někteří pomalu omdlívali. Na háku lokomotivy vláčel mrtvolu o které nevěděl. A jeden fíra měl už tolik přejetých na svém kontě, že se mu kolegové smáli, že na jeho turnusovou lokomotivu mu namalují přeškrtnuté panáčky, podobně jako měli piloti za druhé světové namalované na letadlech. Já mám jenom dva zářezy. Poprvé s fírou, který v přejíždění lidí byl už mazák. Tenkrát sebevrah důchodce na odbočce Plačice u Hradce Králového a druhý o půlnoci mezi Hradcem a Pardubicemi, kdy jsme jednoho černého pasažéra ugrilovali na střeše. Ale ohýnek to byl opravdu pěkný. Opatovice nad Labem výpravčí: "Hoří vám vzadu střecha". Kouknu okénkem dozadu a střecha opravdu ve velkých plamenech. Ale po stažení sběračů oheň zhasl. V tom zadním motoráku měla oddíl vlakvedoucí a pištící přiběhla, že do okna visí ohořelá ruka. Kam se hrabe se svými horory Alfred Hitchcock

Noooo chlapi, tak tohle opravdu simulovat nechci. To jste to zatočili úplně někam jinam. Auto na přejezdu je dost pravděpodobné a fíry na to snad i nějakým způsobem připravují. Jde mi jen o to, aby hráč očekával nečekané a ne jen tupě zíral, jak mu ubíhají km z bodu A do bodu B. Berte to jako možnost zpestření aktivity.

Back
Nahoře