CZSK verze 1.9

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dodo
  • Datum začátku Datum začátku
Už kdysi tu byla aktivita (ještě snad z doby MSTS-Bin), kdy byla dostupnými možnostmi a s nasazením trochy fantazie nasimulována nehoda na přejezdu. Bylo to tuším na staré 240.
Pokud si dobře pamatuji, stála tam nějaká SRV policejní auta. Žádná brutalita. Autor to měl pokud si vzpomínám ošéfované tak, že pokud hráč zastavil na správném místě, objevila se zpráva o tom, že vznikla mimořádka, v reálu by mohlo hrozit dlouhé zpoždění, ale v zájmu plynulosti simulace je vyčkávací čas redukován na asi 5-10 minut. Zároveň se spustil proces odpočítávání času a po jeho uplynutí auta zmizela a hráč dostal pokyn pokračovat v jízdě.
Možná to bylo nepatrně jinak, to už opravdu nevím, ale to je podružné. Zkrátka stačí trocha fantazie, nadhledu a je to. Nehledě na to, že nynější možnosti OR mohou poskytnout další možnosti.
Ještě tu bylo kdysi něco z podobného soudku. Sněhový zával na trati ala Kalamita nebo Vražda v Orient Expressu. Po uplynutí určité doby zával z trati zmizel (byl odfrézován, proražen) a dalo se cestovat dál.

Auto na přejezdu je dost pravděpodobné
Auto na přejezdu jsem bohudík nezažil. Jen jeden kolega se jednou potkal s trambusem. Otočil jej vrazil do boku a žabotlama vypadala jak z boku prokopnutá škatule.
Berte to jako možnost zpestření aktivity.
Tohle by vždy bylo zakončení aktivity.
Je to jen můj názor a zkušenost z praxe. To spíš ty lidičky skákající před vlakem přes koleje. To bylo, je a bude. I když většinou lidičky odhopsají a nikomu se nic nestane.

Mariánskolázeňské nádraží a jeho blízké okolí bylo po dokončení koridoru v letech 2009-10 známé výskytem vysokého počtu skokanů. První byli hned ten rok, poslední byl roku 2015-16. Napočítal jsem jich 6, ale rozebírat blíž se mi nechce.

Tohle by vždy bylo zakončení aktivity.
Ale proč? Já nepíšu o nabourání do auta. Prostě v určitý čas bude auto na přejezdu a pokud hráč do něj nevrazí, tak po uplynutí času (odtlačení auta) zmizí z přejezdu a po obdržení zprávy pokračuji dále. Co je na tom tak k nepochopení? Aktivitář to opepří nějakou historkou a bude to i zajímavé.

Tu aktivitu se sněhobou závějí jsem dělal já a mrzí mne, že pto OR už opravit nešla. Šlo o aktivitu na trati BP s názvem "Záloha Letohrad" Jelo se tehdy s Chrochtadlem a mimořádky byly 3, za hnusného chumelivého počasí.
1. Lehla žehlička v Letohradu
2. Vyšinutí vozu v Chocni
3. Ta sněhovß závěj před tunelem směr Litice

Byla to mise cca na 8 hodin, ale fičuryny MSTS, IR nepobral. Nyní se situace změnila a Zálohu by snad šlo znova postavit.

Šotouši tam jsou ještě z dob MSTS. Jen je tvůrci tratí jako hazard nepoužívají. Nebo, Zbyňku, máš je někde?

Koukám do kódu a to stejné řízení animace (stání v klidu, rozhlížení vpravo/vlevo, "vystrašení") platí jak pro zvíře, tak pro spottera (šotouše).
Tam tedy problém není. V aktivitě i ve volné jízdě (jen 10% šance) fungují tyto hazardy. Problém je v chybějící animaci pro šotouše. To by musel udělat nějaký modelář (Nebulus?) na stejné klíče jako je ten americký jelen us1deer.s.

Díky za silvestrovský dárek dalších Vectronů.
Hlásím drobnou chybku: v ENGu D-CD v provedení OR-CS je ještě chybně uváděn paths na původní cabview 'cab383'. Zručný uživatel si jistě chybu napraví...
Podobný problém je i u přidaných Vectronů RAILL.

Díky za silvestrovský dárek dalších Vectronů.
Hlásím drobnou chybku: v ENGu D-CD v provedení OR-CS je ještě chybně uváděn paths na původní cabview 'cab383'. Zručný uživatel si jistě chybu napraví...
Podobný problém je i u přidaných Vectronů RAILL.
Opravim. Ďakujem.

Ahoj @Icik

Tak jsem tam nechal i ten původní parametr viditelnsti a je to pecka, dík za radu.
Fog.jpg

ORTSFog ( 2300 0 )
ORTSFogDensity ( 0.2 0 )
ORTSFogGroundLevel ( 202.4 0 )

Ještě se zaptám, odeznění mlhy musí být se všemi řádky do nul?

Ono bez toho omezení viditelnosti (vlastní počasí) mám ty přechody strašně ostré... ale učím se a možná dělám něco blbě.

Ono bez toho omezení viditelnosti (vlastní počasí) mám ty přechody strašně ostré... ale učím se a možná dělám něco blbě.
Místo těch nul na konci tam dej počet vteřin, za který se má nastavit nová úroveň. Pak ty přechody půjdou plynule.

ORTSFogDensity ( 0.2 0 )
ORTSFogGroundLevel ( 202.4 0 )

Ano, tohle je zavádějící, jde o start aktivity a měl jsem tam chyby, už vím a používám k tomu i ten parametr ORTSFog pro snížení viditelnosti a je to pecka.

Hoši, s mírou jo, teď jedu test aktivity, pry padá a jedu to s dynamickým počasím a po 3 hodinách jsem to musel vypnout. Viz připravované video.

Back
Nahoře