Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Doma jsem to nevydržel a zkontroloval jsem, jestli jsem nezapomněl, jak se dělá alfa pro nápis Tesco. Ale bude to natahování textur ještě náročné. Také trochu ještě upravuji rozměry a některé bloky budu muset rozdělit. Abych srovnal dílčí textury.
Ale i tak díky Deteriovi, že mi poslal některé chybějící textury. Hlavně jsem neměl tu televizi na horním středovém sloupku a ty tři patra těch baráčků nahoře, nebo co tam bylo. A jeden bok bych sice poskládal, ale takto to mám už jednolité.
Jinak veselé vánoce roku 2003. :) Tady to bylo ještě bez reklamních plakátů.
Tesco_napis.jpg

Lidi zlatý, konečně Brno! :eek: :) Škoda, že ty stovky fotek centra kolem nádraží z let 2007 a pak 2010 atd., které jsem tam napráskal, nelze použít, nejsou focené na modely, ale na památku "Druhého Brna", toho, co nám za chvíli zbyde žít už jen v tom simulátoru a na fotkách...

Zbyňku, nechceš nějaké focení? Jestli budeš přestavovat kolem nádraží Brno, tak se snad seberu a zajedu tam na celý den jen nadělat fotky. Včera jsem tam zrovna byl... Sakra. Ještě něco tam z těch starých trub, konstrukcí, plotů a baráků zůstalo.

P. S. A co ty modré průhledné výtahy na peróny, posledně se mi Deterio vysmál... Nabízí se teď příležitost konečně to tam trochu oživit a doplnit je., sluší jim to tam.

Zbyňku, nechceš nějaké focení?
Ahoj. Právě do minulého století se už nedostaneš. :) Ty výtahy tam opravdu chybí, ale den má jenom 24 hodin a nemohu dělat vše. Tedy nyní se soustředím jen na ten obchodňák a okolí. Mám nafocený z roku 2003 i ten DDM ještě bez reklam. Sice jeden bok mi chybí, ale to už se naimprovizuje. Pak je tam ještě Asijské bistro, to by také šlo dát dohromady. A všude u chodníků vedle parkoviště stánky. Tohle bylo tenkrát typické Brno. Z Tesca mám vše zásadní. Jen pro Info. Deterio mi k textuře, ze které použiji některé plochy, díky jemu za ně (i když mne tím svým mračounstvím "naštvaný" už pěkně kaká. Proto nemám důvod se s ním bavit.) poslal mi i kompletní model v 3ds. Asi proto je naštvaný, že modeluji svou verzi. Ale jen tak pro porovnání jsem jeho model, respektive převzatý od jeho kamaráda do gmax Importoval. Z dálky je model pěkný i když mu chybí textury, které mám zase já, ale co se týká nějaké pečlivosti ohledně rozměrů... Zkrátka žádné přesné hodnoty, asi jak to od oka vyšlo vytažením všech krabicí myší. K celým číslům jsem se nedostal ani když jsem srovnal pivot, který byl 0,3xx a něco pod zemí. Já se od počátků držím postupu, že na jednotlivé boxy zadávám pevné hodnoty a pak není problém aby vše přesně lícovalo. Tedy tento model bych nechtěl ani editovat, protože je rychlejší si postavit vlastní. Když jsem nemodeloval, tak jsem byl rád za jakýkoli i nepečlivý model. Dnes už je jiná doba a to že něco někde existuje neznamená, že je to použitelné. Snad jen ty textury, pokud by byly kvalitní.

Dnes když byl chvilku čas, tak jsem si připravoval textury. Ty od Deteria jsem rozstříhal (ještě jednou mu za to díky, opravdu se některé hodily, jinak bych tam musel dát mazanice.), tedy jen to, co jsem potřeboval, protože on to má v rozlišení 4096x4096. Není to moc? S gmaxem to pěkně mávalo. Jaké máte modeláři zkušenosti? Já si myslím, že 2048x2048 problém nemá, když je něco menšího, tak 1024x1024. Tedy mám vše 3x 2048 a nápis má 512x512.
Něco jsem natáhl, ale nadával jsem u toho, protože dvakrát se mi přepsala už natažená textura i přes to, že jsem se naučil přidávat vždy novou i když v nabídce už je a i tak se mi přepsaly i neoznačené plochy.
Ještě bude hodně práce, ale jinak mne to baví. Jak si hrát s texturami, tak s modelem. Proto nemám rád, když mi do tohoto někdo chce "kecat"
0810Tesco.JPG

Vypadá super. Chápu, nedá se vše stihnout. Ale stejně bych si dovolil Tě trochu "zaspamovat" a poslat v průběhu dní pár malých fotek na ukázku, zda by z nich šlo něco vytvořit...? Například jsem teď při probírání těch složek zjistil, že mám poměrně pěkně vyfocené čelo Mosilany, a protože jsem fotil z vlaku, také domy pod náspem - čímž se odstranila typická bolest například karlínského focení - ty baráky nejsou odspodu zkosené. :D No uvidíš, pár Ti toho pošlu, vyhodit mě s tím můžeš vždy. A když se něco bude líbit, tak tam prostě můžu zajet a dofotit, aspoň bych pomohl.

Předpokladem úspěšného dokončení čehokoli je, že si toho člověk nenabere moc najednou. Jinak ve finále zjistí, že to nedá. S Tescem se už piplám jak dlouho a stále není hotovo. Ale jsem za něj rád, protože ještě pár týdnů a zmizely by nadobro pohledy ze Streetview.
Rozměry boxů se ještě doladí.. Možná mám stavbu moc vysokou. Asi se přeptám AI, ta by to mohla zjistit podrobnosti. Nyní je priorita dotexturovat ty škatule. Ještě toho zbývá hodně. Pak detaily jako ty bezbariérové chodníky. Zábradlí a přízemní box. Pak na čelní straně v prvním patře byl takový převis (jak je ta reklama "Ušetříte a ještě vyberete.") Ale potěšilo mne, že ten nápis Tesco jde i přilepit na zeď, tedy nemusím používat nápis na textuře, kde to moc nesedí. Tady je příklad použití. Ještě udělám i ty obytné výstupky, aby to nebylo ploché. Ten pohled od železářství ještě přijde upravit, chybí mi tam přízemí, proto je to takové deformované. Ale to už jsou detaily.

0910napis.JPG
0910Tesco1.JPG
0910Tesco2.JPG0910Tesco3.JPG

To TESCO je paráda už teď. Asi jedna z největších budov pro projekt BP mimo tratě. :cool: A vida, už také možná začneš pracovat s pomocí AI. Já už jí učím stavět baráky. :-D Ale pořád mi ne a ne pochopit, že starý dům musí mít v podloubí kolem dvora jen několik slabých lampiček, nesmí zářit jako lucerna. A chudáka jsem ji snad hodinu buzeroval, ať pochopí, co znamená "pavlačový dům s otlučenými zdmi, pavlačemi na krakorcích a pověšené barevné prádlo přes zábradlí".:D Ale potom pochopila. Mnoho nezbývá a dost možná nám AI bude ty modely fakt schopna vyrábět.:cool: Ale to už je OT.

Původně jsem chtěl udělat nějakou zjednodušenou kulisu, ale pak mne to nějak začalo bavit, tak jsem udělal už i nějaké detaily, jako ty televize kolem oken a na věži nahoře.. Samozřejmě ještě upravím včetně textur. Tohle je zatím test. Bez těch zábradlích to ještě má ten správný pohled, ale už jsou na řadě. Zatím mi to někde proporciálně nevycházelo, tak jsem ještě ladil velikosti bloků. Ani u těch sloupků se nemohu dopočítat i když rozměry plochy nahoře mám správně.
Ale už se to rýsuje. Už tam mám i ten červený převis.
1010Tesco1.JPG
1010Tesco2.JPG
1010Tesco3.JPG

Původně jsem chtěl udělat nějakou zjednodušenou kulisu, ale pak mne to nějak začalo bavit, tak jsem udělal už i nějaké detaily, jako ty televize kolem oken a na věži nahoře.. Samozřejmě ještě upravím včetně textur. Tohle je zatím test. Bez těch zábradlích to ještě má ten správný pohled, ale už jsou na řadě. Zatím mi to někde proporciálně nevycházelo, tak jsem ještě ladil velikosti bloků. Ani u těch sloupků se nemohu dopočítat i když rozměry plochy nahoře mám správně.
Ale už se to rýsuje. Už tam mám i ten červený převis.
Zobrazit přílohu 44543
Ten převis tam, ale takto být nemá, ta přístavba je kostka a do té dvorany jsou jenom sloupky, podívej se pořádně na fotky. Mohl by sis také přečíst ten Whatsapp, tu opravu tě předvěstí jsem ti taky už posílal dávno!!!

ale takto být nemá
Moc to řešíš, vlak prvním patrem nejezdí. :) Oproti modelu, který jsi poslal, ten můj je proti tvému nebe a dudy. Tam máš nepřesností mnohem víc. A opravdu bijící do očí. Už ten nepřirozeně bílý nápis Tesco a nad vchod jsi jej nedal vůbec.

Ale jen tak mimochodem, nesoutěžím, kdo udělá lepší model, jen si to chci udělat po svém. To je tak těžké pochopit? :) Pokud chceš pomoci, tak ne nějakým povrchním modelem z Trainzu, ale mě pomohly některé textury, co jsi poslal. Za to ti patří dík. Ale jen nechci, aby mi do práce na modelu někdo kecal.

A všiml sis že by ten model byl dodělaný, aspoň to mělo tvar, zrovna to první patro je z vlaku vidět. Přečti si WhatsApp.

A všiml sis že by ten model byl dodělaný, aspoň to mělo tvar, zrovna to první patro je z vlaku vidět.
Tak tohle je model, který jsi mi poslal souběžně, když jsem začal modelovat svůj. Opravdu ten převis máš perfektní. Vlastně celé čelo :) Nechtěl jsem to sem dávat, ale když do mě tady imrvére bušíš jak nedbám tvých rad, tak jsem musel.
Vždyť se na ten model podívej. To je práce začátečníka. Nedotažené mapování, jak tam prosvítají ty bílé plochy. Sice se to občas přehlédne, ale ne pomalu u každé plochy. Nehledě k tomu, že ty sloupky nebyly kulaté ale hranaté. Máš to těžce nedodělané.
Opravdu jsem rád, že jsem šel do vlastního modelu. Ale úsměvné je, když jsem modeloval v Praze a ty si začal honem modelovat své verze, tak jsem tě odháněl slovy. "Pokud máš chuť do modelování, tak se věnuj Brnu, například Tesco. A opět jen to tvoje haha.
Dokonalé Tesco verze Deterio: (ale pochopil jsem, že to je model z Trainzu, tedy ne tvůj.)
TescoDeterio.JPG
TescoDeterio2.JPG

Další fáze dodělávek. Srovnal jsem fasádu na těch výklencích a konečně došlo i na zábradlíčka. Pak bude nutná lávka do Vaňkovky (Tam dám alespoň krabici kulisu) a schody a šikmé chodníky z prvního patra. Už toho naštěstí tolik není. Vlastně ještě ta pergola v prvním patře.
1110Tesco1.jpg
1110Tesco2.jpg

Back
Nahoře