Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Tak tam jsou schody? Vždyť jsem psal, že vařím z vody, proto nemá smysl jít až tak do detailů. Nemám žádné podklady, jen to co vidím na leteckých mapách. Kdybych udělal podchody a výtahy, opět jen tak odhadem, tak tady budou reakce, že to má být jinak. Jenomže když dělám podchod, musím udělat díru do peronů a to už je nevratné.
Takže v klidu. Ještě je moc dalších nádražích. Gbely a Holíč jsou dnes na řadě. Nádražní budovy se už těší, až tam budou. Ale nejprve musím připravit textury.

Jinak, jak jsem psal výše. Nemusíš mi stále připomínat, co ještě chybí a je viditelné z leteckých map. Střechy zatím nejsou, budou někdy příště včetně u výpravní budovy. Musíš si jen představit, že to tam mají v rekonstrukci. Včetně té závory. Já vím, že tam je, ale jaksi se musí dodržovat pořadí. Nemohl jsem tam dát jednolité zábradlí. Musíš si opět představit, že tam jede pakrová z peronu ještěrkou.
Jasný, není problém. Ty schody jsou samozřejmě detail, skoro nikdo si toho nevšimne.
Chci se zeptat, nebylo by pro Vás lepší používat místo Google mapy spíše Mapy.cz?
Mapy.cz jsou přehlednější, pestřejší, satelitní podklady jsou aktuální. (Např. TT na Nové Sady v Olomouci je postavená a v provozu, v Google je teprve ve výstavbě).
Google nabízí podklady min.2 roky zpět a to vyobrazení...

Druhá otázka: Sám nevím, je možné bez díry postavit podchod způsobem jako je vyobrazen na Trati 321?

Přílohy

• ZnM Googlemapy.jpg
    ZnM Googlemapy.jpg
    133 KB · Zobrazeno: 33
  • ZnM - Mapy.cz.jpg
    ZnM - Mapy.cz.jpg
    180.8 KB · Zobrazeno: 33
  • BP-321 - ZnM podchod.jpg
    BP-321 - ZnM podchod.jpg
    48.3 KB · Zobrazeno: 33
Zatímco tady jeden jen žvaní stále dokola prázdné řeči, co by se mělo, já za ten čas vyrobil Gbely a Holíč. :)
U Gbelů jsem nevěděl jakou dát texturu, protože původní model je Velké Levare s novou fasádou, tak jsem vystřihl na jen ten štít, ale tu Nebulusovu, kterou vytvořila umělá inteligence jsem dal dozadu. Ta je prý z roku 2009 Ta dřevěná bouda, texturu jsem použil ze starého modelu od PaV. Chce to nafotit ještě boky. Ale i tak myslím dobrý. K budově Holíč jsem zapomněl na stříšku nad dveřmi. Někdy příště, už čas vypršel. Kopčany jsou už dřívější model od Nebuluse.
0310Gbely.JPG
0310Gbely1.JPG
0310Gbely2.JPG
0310Gbely3.JPG
0310Gbely4.JPG
0310Kopcany.JPG
0310Holic.JPG
0310Holic2.JPG

Zatímco tady jeden jen žvaní stále dokola prázdné řeči, co by se mělo, já za ten čas vyrobil Gbely a Holíč.
Hele Zbyňku, chápu tvůj projekt a že tě například ta střecha štve už 22 let ;), ale forum není Tinder, kde se každá poznámka bere jako flirt nebo jako urážka.
Lidi sem nepřicházejí jen aby ti řekli co všechno děláš špatně, ale abys si přečetl, co ti například může chybět.
Nemusíš řešit, zda modelují apod. Oni nemusí. Není to jejich úkol.
Tvrdíš, že je to tu komunitní, tak to proboha vem jako komunitní nápad. Když ti někdo něco napíše, tak mu neodvětím „vymodeluj si to sám“, to už zní spíše jako tvůj ego-track a ne trať. A snad i špetka narcismu. Pak se divíš, že modelářů ubývá, nebo je jich málo.
Když sem někdo přijde a napíše, to pak nezní jako komunita, ale klub osamělých železničářů.
Dost jich sedí v práci, s dětmi, s hypotékou, nežijí v Blenderu, ale naopak třeba vědí, jak vypadá Zábřeh, (cokoli), protože tudy jezdí nebo projíždí. Tak se prosím přestaň urážet, nebo přestaň tvrdit, že to děláš pro komunitu. Protože komunity nejsou od toho, kdo umí lepší, ale kdo umí říct „jo díky, zkusím zařídit“. Obsazení okolí, podat návrh, jak by to vypadalo, spousty by se ozvalo a byli rádi.

Pokud ani toto nezkousneš, tak to je mi líto.
Komplimentů jsi dostal požehnaně od spousty lidí. (Děkuji za ZnM)
Ahoj.

Zatímco tady jeden jen žvaní stále dokola prázdné řeči, co by se mělo, já za ten čas vyrobil Gbely a Holíč. :)
U Gbelů jsem nevěděl jakou dát texturu, protože původní model je Velké Levare s novou fasádou, tak jsem vystřihl na jen ten štít, ale tu Nebulusovu, kterou vytvořila umělá inteligence jsem dal dozadu. Ta je prý z roku 2009 Ta dřevěná bouda, texturu jsem použil ze starého modelu od PaV. Chce to nafotit ještě boky. Ale i tak myslím dobrý. K budově Holíč jsem zapomněl na stříšku nad dveřmi. Někdy příště, už čas vypršel. Kopčany jsou už dřívější model od Nebuluse.
Zobrazit přílohu 44507
Zobrazit přílohu 44500
Zobrazit přílohu 44501
Zobrazit přílohu 44502
Zobrazit přílohu 44503
Zobrazit přílohu 44504
Zobrazit přílohu 44505
Zobrazit přílohu 44506
Zdravím Zbyňku. Moc krásné. Jen bych tě poprosil o úpravu těch trolejových bran. Předem díky ;)

Přílohy

• _DSC0024.JPG
    _DSC0024.JPG
    591 KB · Zobrazeno: 16
  • _DSC0025.JPG
    _DSC0025.JPG
    562.2 KB · Zobrazeno: 15
A jestli není problém tak to zábradlí před budovou dodělat. Alespoň nějaké. Vím že fotky jsou za světla a asi ti moc nepomůžou. Moc díky

Přílohy

• _DSC0026.JPG
    _DSC0026.JPG
    411 KB · Zobrazeno: 18
  • _DSC0023.JPG
    _DSC0023.JPG
    381 KB · Zobrazeno: 18
Tak se prosím přestaň urážet
Hele, kdo se tady uráží? :) To jsi si něco jen vsugeroval ve své hlavě. Vůbec nechápeš co je psáno v nadsázce, viz tvá citace. :) A také ti netvrdím, že tě to urazilo. Já jsem naprosto v klidu. Jen ty tvé bláboly jsou už opravdu otravné. To ti potvrdí i ostatní.
Kdybys četl od začátku, tak bys věděl, že já zatím jen opravuji objekty, které mi v trase aktivity Den blbec vadí. S tím, že dodělávky budou podle času, kolik zbude. A musíš si uvědomit, že se mylně domníváš, že to mám jako poslání pro komunitu. To je omyl. Komunita příznivců mého projektu je už jen pár lidí a občas si vzpomene jen někdo z nostalgie. Já už jsem důchodce a už vůbec nic nemusím. Tyto práce dělám jen jako odreagování a vzpomínku, je to můj pohled na železnici a proto nepotřebuji, aby mi do toho někdo kecal. Ty jeden ego :)
Sám nevím, je možné bez díry postavit podchod způsobem jako je vyobrazen na Trati 321?
Právě tohle dávám pryč. Tyto stavebnicové perony mají šířku 6m, ale správná šířka je 6,6m Pro kolejové díly MSTS. A ten podchod je ze stanice Šakvice. Sám jsem jej tenkrát fotil a vymodeloval Tomi. Osazován byl proto, že nic jiného nebylo.
A jestli není problém
Deterio mi právě poslal fotky, které nafotil před pár lety. Front má stejný i s tím červeným autem, které bylo nutné vyretušovat, tedy ponechám svůj, ale má tam bok budovy a ten přístavek. A má to bez sluníčka, tedy bez stínů. Za to mu patří díky, domodeluji a přetexturuji boky.
Jako zábradlí před budovou? Možná příště, protože to by pak chtělo udělat komplet model celé plochy kolem a na to jaksi do vánoc čas nevyjde. Chybí dokumentace. Letecké mapy jsou mazanice. Možná podle videa. Spíš mne trápí jiná věc, nemám na této trati srovnaný polní terén. Tenkrát jsem to ještě neuměl. Tohle bije do očí.

S modelováním je to podobné jako s nabíjením baterie do elektrokol nebo elektroaut. Plácnu, do 80% je nabito za relativně krátkou dobu, ale zbytek, až pracují balancéry mezi články se nabíjí neúměrně dlouho. Hrubý model čehokoli je hotový za chvilku, ale jakmile jdu do detailů, tak to trvá i 4x déle než ten hrubý model. Kdo nemodeluje, nemá páru, jak je to časově náročné. A den má jen 24 hodin, z toho 8 je spánek a život nejsou jen vláčky. Asi tak nějak.

Ještě jsem doplnil ten přístavek na nádraží Holíč, když Deterio dodal fotky. Jen je škoda, že jej nevyfotil i zepředu Ještě tam je další přístavek, ale ten je utopený v křoví. Nevím, ale je to i takto lepší než nic.

Ale za dopoledne jsem stihl i zaúčtovat 5 stran bankovního výpisu. Tentokrát mi to vyšlo přesně na haléř na první dobrou. Proto jsem stihl ještě nějaké úpravy do Holíče. Texturu střechy ještě změním. Raději předem upozorňuji, že vše je jen pracovní verze, tedy nekomentovat, co mi ještě chybí. :) Že mi nelícuje výstupek na štítu s podezdívkou vidím. :)
Od Deteria je tam bok a zadní štít bez nápisu.
0410Holic1.JPG
0410Holic2.JPG

Díval jsem se do map a Google je rychlejší než mapy.cz. Z brněnského Tesca jsou už také z jedné strany ruiny. Tak jsem ještě honem nasbíral fotky, než to zmizí i z mapy.cz. Docela se divím, že model tohoto obchodňáku za celých 25 let ještě nikoho nenapadlo vymodelovat. Vždyť je to jenom několik škatulí v sobě. Alespoň zjednodušenou kulisu. Ale našel jsem i nějaké fotky svoje, když jsem tam fotil v roce 2003 na konci listopadu. Tesko jsem tenkrát obešel a nafotil. Bohužel i s vánoční výzdobou. Ale hlavně bohužel, tehdejší digitální fotoaparáty se 4 megapixely žádný zázrak. Fotky ze streetview jsou čistější. Nějak to asi nakombinuji. Tedy než dotravičkuji a dopolíčkuji poslední úsek z aktivity Den blbec, Česká Třebová - Brno. Ten model Tesca chci. Fotka je v rozlišení 1600x1200 a stejně ostrost nic moc. Ale zas tam oproti panoramě z map použitelný ten vrch.
0610Tesc.JPG

Deterio s mračounem mi obratem poslal fotky Tesca, ale nafotil už jen ruiny před odstřelem. Tedy o ničem. Mám lepší fotky z dob, kdy Tesco ještě fungovalo. Nějak to poslepuji. Už se i těším. Ale nebude to žádný podrobný zázrak. Prioritní bude, aby fíra přijíždějící do Brna viděl siluetu tohoto obchodňáku. Ale mezi námi, je ho škoda. Když člověk čekal na vlak, mohl si tam odskočit nakoupit. A ten barák nebyl nijak škaredý oproti modernám. Ale otázka je, jestli tam nebyly nějaké problémy s propadáním, když psali o nestabilním podložím.

Deterio s mračounem mi obratem poslal fotky Tesca, ale nafotil už jen ruiny před odstřelem. Tedy o ničem. Mám lepší fotky z dob, kdy Tesco ještě fungovalo. Nějak to poslepuji. Už se i těším. Ale nebude to žádný podrobný zázrak. Prioritní bude, aby fíra přijíždějící do Brna viděl siluetu tohoto obchodňáku. Ale mezi námi, je ho škoda. Když člověk čekal na vlak, mohl si tam odskočit nakoupit. A ten barák nebyl nijak škaredý oproti modernám. Ale otázka je, jestli tam nebyly nějaké problémy s propadáním, když psali o nestabilním podložím.
Aspon tam nic nezavazí na fotkách. Měl bych hotový model, ale autor mi neodpovídá a ty taky!!!!

Měl bych hotový model,
Tohle už ani není k smíchu. V celé historii, co modeluji, Prahou počínaje, Deterio souběžně musí nabízet ty samé modely nebo že už na nich pracuje. Když jsem jej před dvěma měsíci od Prahy "odháněl", tak jsem jen tak plácnul, jestli se nudí a má tvůrčí potřebu, ať v Brně postaví Tesco. Odpověď byla "haha". Když konečně začínám modelovat Tesco, tak se Deterio může přetrhnout najít hotový model odjinud. :)

Až dokončím areál Tesco, asi bych měl začít modelovat nádraží Brno Královo Pole. A bude zase legrace jak rychle Deterio sežene hotový model odjinud. :) :) :) (ale zatím to není v plánu, Den blbec tudy nejede :) )

V dobách kdy jsem ještě neuměl modelovat a byl rád za každý nový model od kohokoli: Tenkrát mi Pedros modeloval budovy Štěpánov, Střeň a když tady na fóru ukázal model nádraží Lukavice, opět se probudil Deterio, který tento model už měl několik let v šuflíku. Dokončil jej a poslal. Ano, má jej pečlivější, protože má dloholetou praxi a použil jsem tedy ten jeho. A Pedros se poté samozřejmě na další modelářskou aktivitu vykašlal a vůbec se mu nedivím. Takto přesně se odrazují noví modeláři. Ne aby ten mazák novému modeláři pomohl, respektive předal zdroják jeho nedokončené práce.

Kuš, já už mám svou představu jak to tam udělám a nikdo mi do toho nemusí kecat. Jen pro doplnění, na tom modelu chybí textury čela. Ty mám z dob největší slávy Tesca nafocené. Sice je tam vánoční výzdoba, ale když model bude na vánoce, tak to bude i aktuální. Ale zase se to může nechat jako zimní textura. :) A na léto se cingrlátka vyretušovat. Uvidím. Na textury se chystám dnes.

Furt nevytahuj Pedrose
Protože vůbec nespolupracuješ. Jenom až něco začnu modelovat, tak ty vytahuješ paralelně to samé, že jsi na tom kdysi dělal. To je pak o ničem, namísto toho, když už chceš něčím přispět, tak se věnuj jiným modelům, než aktuálně tvořím já. To by pomohlo. Na hlavním v Brně chybí podchody východu a není dokončený čtvrtý peron. Zrovna se dívám po tom výklenku. Ten jsem tenkrát také nafotil a asi jej tam připnu. Střecha je tam defaultní. Kdyby jsi ten model poslal letos, tak neřeknu ani popel, život není jen tato hra, ale model je z roku 2011. V roce 23 jsi posílal nějaké doladění. Ale mě tam hrozně irituje ten hrubý štěrk. To je takový problém otevřít model, označit plochu ,UVW Map a zadat 10x10 ? 2 minuty práce. Ano i tak chápu, nejsou jenom vláčky, máš i svůj život. Ale pak proč se paralelně pouštíš do modelů, které zrovna dělám já? To je zbytečná ztráta drahocenného času. Toho Pedrose jsem vytáhl proto, že je to totožný případ.

No a když už Deterio tahá králíky z klobouku, tak nemá náhodou perony a nádraží Brno Židenice?? Tam se mají stavět nová nástupiště.

Back
Nahoře