Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Po mnoha letech jsem jen nakouknul na Tišnovku přes Bystřici. Tenkrát jsem ještě neměl tolik stavebních materiálů jak vegetace, tak skalní bloky a tak jen tak narychlo doplňuji, kde to řve. A takových jednokolejek k prověření ještě bude hodně. Já jsem zatím věnoval jen úsekům, kde jsou fototextury, jestli je zamaskováno, co zamaskováno být má. Dobře mi tak, neměl jsem stavět tak rozsáhlý projekt. :)
Tady například skalní zářez. Tenkrát jsem modely skal neměl, hlavně do vnitřního poloměru. To samé křoviny. Vše je možné až po aktualizaci 105, kdy jsem si potřebné domodeloval.
0106Vezna.JPG

Dnes proběhl test aktivity Hurvínek v PB105. :-) Všechno maká a bylo to prostě super! Jak mě tohle baví – žádné hodinové řešení, jestli něco mám, nebo nemám a tak dále. Prostě to člověk hraje tak, jak je to vymyšlené, a maká to! :-) Kéžby někdo udělal takhle i Čejč - Ždánice (origo trainset)

Přílohy

• Snímek obrazovky (1289).jpg
    Snímek obrazovky (1289).jpg
    374.5 KB · Zobrazeno: 26
Dnes proběhl test aktivity Hurvínek v PB105. :-) Všechno maká a bylo to prostě super! Jak mě tohle baví – žádné hodinové řešení, jestli něco mám, nebo nemám a tak dále. Prostě to člověk hraje tak, jak je to vymyšlené, a maká to! :-) Kéžby někdo udělal takhle i Čejč - Ždánice (origo trainset)
Ano, tuhle mám také rád. Jednoduchá aktivitka a přeci to není až tak primitivně z A do B. Prostě krátká aktivitka s nějakou zajímavostí, u které člověk nezívá, protože je unaven z práce v reálném životě a pak jede šichtu na virtuálním vlaku a kolejky se mu začnou klížit. :)

Všechno maká a bylo to prostě super!
To je ta moje dávná aktivita? Ta vznikla z reálného podkladu. Kamarád spolužák z průmky mi telefonoval, že v neděli má šichtu na Hurvínkovi do Lednice a zpět. Jestli se nechci svézt. Tenkrát jsem měl ještě psa, který neměl hlídání, tak jel se mnou. A já celý úsek nafilmoval a postavil trať do MSTS. Modely budov jsou poté od Deteria. A pak jsem vytvořil tuto aktivitu, kde jsem použil i originální hlášky komunikace při provozu na této trati. Také ten příjezd od depa k peronu. Ještě mne varoval, aby nepřišel cvičnej Mikeš, také spolužák. Však i proto jsem měl s sebou psa. :) Ne, ten by byl v pohodě. To jen díky cvičnému Mikešovi mám všechna videa ze stanoviště, kam mne protlačil, od Štúrova až do Prahy/Bohumína. I video pro trať 252 přes Nové Město. Ale už je také důchodce jako já, tedy už žádné video nebude. :)
Tady je pár fotek ze vzniku této aktivity a pes si chtěl i zajezdit. Ale to do aktivity dát už nešlo. :) Koukám, že spolužák fíra ještě nebyl tolik šedivý. Holt nemládneme nikdo :) :
148_4815.JPG
Kdyby ti cestující věděli, kdo řídí tento vlak..... :)
148_4827.JPG

Další aktivita (OS HK-OSEK) kompletně na PB105 perfektně funkční. A jestě dodám na poslední verzi ORCZSK.

Přílohy

• RunActivity 2026-06-01 14-35-15.jpg
    RunActivity 2026-06-01 14-35-15.jpg
    263.6 KB · Zobrazeno: 24
Ale abych se tady jen nechlubil fotkami, tak stahujte čerstvou aktualizaci BP105.1. Je to rovnou z trouby, tedy nespěchat, jíst pomalu :)
4 odkazy, jsou funkční.
Je tam zbytek fototextur do DXT1, proto je to tak velké. Měly by být opraveny ty duplicity, jak jsem po aktualizaci objevil. Tedy doufám, že oprava se uložila jako novějšího data po 18.5.
Ale klidně si nejprve zálohujte z Terrtex ty 50MB, pokud je máte stažené. Kdyby náhodou ty nové se někomu zdály horší, tak si je můžete přepsat zpět.

Back
Nahoře