Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ale co je moc, to je moc. Noční textury znamenají, že mají utlumené nasvícení, ne že jsou černé.
Convertio mne nepustil ani dnes, jen oznam: "zaplať tlusťochu zaplať" :)

Doma mám ještě starší počítač s WinXP, který používám jen na cyklotranažér s virtuální realitou. Ale mám tam i starou ostrou verzi Photoshop 7, tak jsem tam načetl upravenou noční texturu a uložil jako TGA. Aceitem jsem pak vytvořil ace. Ale zádrhel. I když v souboru ace mám alfu, tak ve hře nebyla. Byly tam jen rušící obdélníky.
Tak jsem v Acit zvolil metodou pokus a omyl tohle nastavení a už je to OK.
Zobrazit přílohu 45239
Ale jindy používám volbu 8 bit alpha. Jako i ostatní brněnské noční. Poradí někdo, kdy kterou volbu použít?

Jinak peron s těmi sloupy už vypadá takto. Je to decentní není to tmavé. Las Vegas by tu nebylo na místě.
Ale jak mám noční textury tak vylezly na povrh další Deteriovy kostlivci. On některé plochy zapomněl namapovat texturou. Ve dne to není poznat, ale v noci je to Las Vegas. Ta zeď není z vlaku vidět, ale cedule z nápisy z druhé strany má také bílé zářící plochy. Viz první obrázek na konci ten bílý obdélník.
Zobrazit přílohu 45240

Zobrazit přílohu 45241
Zobrazit přílohu 45242
Intenzita osvětlení je pouze podružný detail, který se asi dá dobře vyřešit (podle mne). Osvětlení není unifikované a podle mě ho má každá stanice jinak. Jinak tomu je u malých nádraží, kde noční frekvence činí 0-4 vlaky a jiná v uzlech, kde i v noci bývá relativně čilý provoz.
To vše jsou jen akademické úvahy, finální stav záleží na každém autorovi. Zopakuji - určitá úroveň osvětlení peronů by měla existovat. Už pro orientaci, kde se vlastně nacházím a a jak mám brzdit. Reflektor mašiny může zkreslovat - hlavně u stanic v oblouku.
Mimochodem, dobře si pamatuji, že právě nedostatečnost osvětlení se tu řešila už dobře před 20 lety (je to tu zatemněno jak za protektorátu).

že právě nedostatečnost osvětlení se tu řešila už dobře před 20 lety
No právě. 20 let tohle nástupiště existuje a ještě nikoho nenapadlo ty perony nasvítit. Já jsem to tenkrát ještě neuměl. A měl jsem jinou práci. Určitě jsem neseděl "s nohami na stole". Tak je nutné se smířit s tím, jak jsem to podsvítil. Já tomuto simulátoru věnuji víc času než je zdrávo. Tedy pokud někdo chcete řešit úroveň nasvícení jednotlivých nádražích, prosím, máte prostor. S chutí do toho. Pak zjistíte, že to až taková legrace není, když zjistíte, že celý víkend je fuč a nic pořádného jste nevymysleli.

Co se týká osvětlení v trati, tak, aby mi stanice "svítili více", tak jsem to vyřešil tak, že jsem si v ORCZ/SK nastavil "jas okolního světla za noci" na 70 %, je to znatelně lepší.
To je danajská rada, tím zesvětluješ celý ORCZ a když jedeš na trati, tak jako před každou stanicí přeuložíš? To je celkem blbé ne?

No právě. 20 let tohle nástupiště existuje a ještě nikoho nenapadlo ty perony nasvítit. Já jsem to tenkrát ještě neuměl. A měl jsem jinou práci. Určitě jsem neseděl "s nohami na stole". Tak je nutné se smířit s tím, jak jsem to podsvítil. Já tomuto simulátoru věnuji víc času než je zdrávo. Tedy pokud někdo chcete řešit úroveň nasvícení jednotlivých nádražích, prosím, máte prostor. S chutí do toho. Pak zjistíte, že to až taková legrace není, když zjistíte, že celý víkend je fuč a nic pořádného jste nevymysleli.
Tak třeba jednou OR, ORCZ dovolí věc, která se mi fakt hodně líbí v RW. Ve stanicích normálně svítí lampy a dokonce se to promítá i do osvětlení kbiny v noci, kdy při průjezdu kolem každě lampy vnitřek kabiny dynamicky reaguje.

Nakonec mi to nedalo a otevřel jsem jsem komplet brněnské nástupiště a odebral to do očí bijící to zapomenuté zábradlí a nahradil svým. Domapoval jsem cedulky na 1. peroně, aby tam nebyly bílé plochy. Chtěl jsem snížit ty budovy stavědla do úrovně štěrku, ale to by se zase rozdrbalo na opačné straně, tak jsem tam nechal ten podklad trávy. Když už jsem udělal doufám pěkné tři velké bloky nových modelů, tak by mi to tento kazil. Kdyby Deterio tem model někdy dokončil, tak pivot je stejný, vyměním. Tu kukaň na 4. peroně jsem neproboural, protože tu stěnu se mi nepodařilo označit, abych jí zúžil. Možná by to šlo, ale čas vypršel.
Tady jsou ty opravené cedulky. Bohužel nešla označit komplet plocha, musel jsem po trojúhelníčkách a proto to úplně přesně nelícuje. Ale lepší než bílá svítící plocha.
2411Brno.JPG
Most s novým zábradlím. V pozadí šikmá plocha pod stavědlem. Ještě jí trochu protáhnu blíže ke kolejím.
2411Brno2.JPG
A tady jak je ten barák vpravo, tam chyběl celý plát textury. Tak jsem domapoval. Jak je ta černá tečka (je to kopie souseda s černou tečkou, jen zrcadlově převrácené, aby to čistě navazovalo.) A také je vidět, že první peron mám natažený až pod výpravní budovy, už tam není žádná díra.
2411Brno3.JPG

Já bych byl pro tu texturu přednádraží naproti, nemusí to být moc detailní, ale je fakt, že je tam na to kolem Grandu a od pošty docela vidět. Byla by to paráda, ještě mezi Zvonařkou a viaduktem přes Svratku bych se přimlouval za značné zaplevelení té velké louky. Byly tam vyšlapané feťácké cestičky, místy se tam válely rozbité skruže, cihly, a hlavně kolem byla spousta plevele a náletových dřevin. Takové přivítání se s "Druhým Brnem", ne tím luxusním kolem vily Tugendhat.
(Pamatuju si to moc dobře, když jsem s běhavkou po akci na Tenise, kde čepovali příšerného Dudáka, musel do křoví. Jenže z druhé strany další cestička... a tam šel chlap. Dělal že neexistuju. V ulicích pod nádražím to byla normální praxe :D:D Jo...to byly stejně časy.)

Večer jsem nemohl spát, protože jsem se těšil, jak vybuduji ty chybějící podchody u výtahů, jak jsem dlouhých14 let doufal a nejen já, že je Deterio domodeluje. A nakonec to byla práce jen na hodinu. Jsou to kopie stávajících jen rozpůlených do jedné strany a 4. peron rozšířený jako jsou 2 a 3. A osazené do pozice, jak měl Deterio na 4. peronu připravené jen zábradlí podchodu.
Už to konečně trochu vypadá, ale střechy ještě nejsou, jen jsem do nedodělaných vyskládal původní model z roku 2003. Lepší než nic. Deterio má i tak dvířka otevřená. Pokud tento model dokončí i se střechami peronů a bez nedodělaných polygonů, rád jej do další aktualizace v příštím roce vyměním. Pokud ne, tak dokončím i ty rozdělané střechy.
Ale nyní je vidět, že i ti cestující na peronech mají radost, že mohou chodit k vlaku rovnou z haly nádražní budovy. :) A já samozřejmě také, že se zadařilo.
2511Brno1.JPG
2511Brno4.JPG
2511Brno2.JPG
2511Brno3.JPG

Je dobře že se vylepšují nádraží. Opravdu to vypadá parádně. Ale chci se zeptat na takovou věc. Pane Šemora, asi před třemi tydny jsem si u vás koupil flešku BP 103. Po instalaci jsem zjistil, že u šestikoláků kabina není dostupná. Nevím jestli je to jenom u mě, nebo je v trainsetu BP nějaká chyba.

Zbyňo, budeš vylepšovat TBP?
Pepo, vše jak ti odpověděl Dan. Ale klidně bych se pustil do kabin. Protože stále remcám, že nemám pořádný výhled na štreku a zbytečně koukám do knoflíků, které fíra sledující trať nemá v zorném úhlu. Když už není kabina ve 4:3, abych se posouval šipkami, jestli by nešlo udělat něco jako u kabiny 130, kdy jeden z pohledů je do čelního okna a současně vidím i na rychloměr a horní budíky.
Jenomže já většinu kabin neznám, tedy do toho vrtat nemohu. Ale určitě se vše naučit, co a jak zprovoznit schopný jsem.

Dnes mi to nedalo a kromě úprav rozdělení modelu peronů na tři části, aby to vzal i MSTS jsem ještě namapoval sektory na 4. nástupišti. Když už tam ty tabulky jsou. Tedy jsem postupně přepisoval na sektory C a D.
A dnes už padla. Stejně celý den nedělám nic jiného než vydávám balíky a ležím v TSRE5 a gmax. Cyklo je tento čas úplně pasé.
Jdu dom a hned si pustím na Netflixu Stranger Things, protože večer často u filmů spím. A pak blbě spím v noci. :)
2711Brno_sektory.JPG

Když už jsem si dovolil kazit Brno, tak jsem průběžně něco kutil na mém nejletitějším kostlivci, trať Jaroměř - HK. Zde jsem v nedodělku překonal i Deteria. Tak dlouho mi to trvalo najít odvahu to tady trochu dokončit. Ale to bylo v dobách, kdy ještě modeloval Honza Švec a i tento úsek byl na jeho přání, že si to tady domodeluje a osadí. Jenom domodeloval, ale pak už asi neměl z rodinných důvodů čas. Modely této trati jsou z let kolem 2009. Tedy 16 let to tady bylo ladem? :) :) :) Ale nebyla na to síla.
Tady je pár fotek. Místy to ještě není ono. Ale mnohem lepší než včera. Hlavně ta políčka krajině dodala barvu. Vždyť to byla jen zelená placka a já nevěděl co s tím. Tenkrát. Roviny jsem nikdy neměl rád. Dokud jsem neměl modely polních plodin a traviček. Ale bylo to i o domečkách. Těch jsem nyní dosázel hafo. Ale na fotkách moc domečky vidět nejsou, já se soustředil na krajinky.
2811Jaromer1.JPG
2811Jaromer2.JPG
2811Jaromer3.JPG
2811Jaromer4.JPG
2811Jaromer5.JPG
2811Jaromer6.JPG
2811Jaromer7.JPG
2811Jaromer8.JPG
2811Jaromer9.JPG

Back
Nahoře