Venny
Průvodčí
Intenzita osvětlení je pouze podružný detail, který se asi dá dobře vyřešit (podle mne). Osvětlení není unifikované a podle mě ho má každá stanice jinak. Jinak tomu je u malých nádraží, kde noční frekvence činí 0-4 vlaky a jiná v uzlech, kde i v noci bývá relativně čilý provoz.Ale co je moc, to je moc. Noční textury znamenají, že mají utlumené nasvícení, ne že jsou černé.
Convertio mne nepustil ani dnes, jen oznam: "zaplať tlusťochu zaplať"
Doma mám ještě starší počítač s WinXP, který používám jen na cyklotranažér s virtuální realitou. Ale mám tam i starou ostrou verzi Photoshop 7, tak jsem tam načetl upravenou noční texturu a uložil jako TGA. Aceitem jsem pak vytvořil ace. Ale zádrhel. I když v souboru ace mám alfu, tak ve hře nebyla. Byly tam jen rušící obdélníky.
Tak jsem v Acit zvolil metodou pokus a omyl tohle nastavení a už je to OK.
Zobrazit přílohu 45239
Ale jindy používám volbu 8 bit alpha. Jako i ostatní brněnské noční. Poradí někdo, kdy kterou volbu použít?
Jinak peron s těmi sloupy už vypadá takto. Je to decentní není to tmavé. Las Vegas by tu nebylo na místě.
Ale jak mám noční textury tak vylezly na povrh další Deteriovy kostlivci. On některé plochy zapomněl namapovat texturou. Ve dne to není poznat, ale v noci je to Las Vegas. Ta zeď není z vlaku vidět, ale cedule z nápisy z druhé strany má také bílé zářící plochy. Viz první obrázek na konci ten bílý obdélník.
Zobrazit přílohu 45240
Zobrazit přílohu 45241
Zobrazit přílohu 45242
To vše jsou jen akademické úvahy, finální stav záleží na každém autorovi. Zopakuji - určitá úroveň osvětlení peronů by měla existovat. Už pro orientaci, kde se vlastně nacházím a a jak mám brzdit. Reflektor mašiny může zkreslovat - hlavně u stanic v oblouku.
Mimochodem, dobře si pamatuji, že právě nedostatečnost osvětlení se tu řešila už dobře před 20 lety (je to tu zatemněno jak za protektorátu).