Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Peron tráva jsem opravil tak, že jsem vyhodil mezi obrubníky dlažbu a natáhl trávu. A nahrazuje to texturu per_6.ace. (Jinak s tou dlažbou to nahrazuje per_4 a 5 Nepoznal jsem rozdíl, tak jsem nahradil jedním modelem). Vypadá to dobře. Jen jsem musel vše mírně přemapovat a tak jsem se v tom zamotal :) Ono je sviňa když je potřeba označit několik polygonů na ploše těchto peronů, aby se srovnalo mapování, jenomže stačí trochu uklouznout a horní plochy jsem si nepatrně opět posunul do boku. Já myslel, že mne j******. Pak jsem desítky minut dával bod po bodu zpět. :) Undo už nefungovalo, protože jsem si tohoto nechtěného zkosení všiml pozdě.
Ani jsem nepředpokládal, že bude taková zajímavá lokálka. Ale udělal jsem jí jen díky tomu, že od Studence jsem v GPS, jinak bych jí nestavěl. Všiml jsem si, že jezdí přímé vlaky Studenec - Žďár nad Sázavou. Ale jsou to nějaké moderní jednotky, které asi nemáme.

Peron tráva jsem opravil tak, že jsem vyhodil mezi obrubníky dlažbu a natáhl trávu. A nahrazuje to texturu per_6.ace. (Jinak s tou dlažbou to nahrazuje per_4 a 5 Nepoznal jsem rozdíl, tak jsem nahradil jedním modelem). Vypadá to dobře. Jen jsem musel vše mírně přemapovat a tak jsem se v tom zamotal :) Ono je sviňa když je potřeba označit několik polygonů na ploše těchto peronů, aby se srovnalo mapování, jenomže stačí trochu uklouznout a horní plochy jsem si nepatrně opět posunul do boku. Já myslel, že mne j******. Pak jsem desítky minut dával bod po bodu zpět. :) Undo už nefungovalo, protože jsem si tohoto nechtěného zkosení všiml pozdě.
Ani jsem nepředpokládal, že bude taková zajímavá lokálka. Ale udělal jsem jí jen díky tomu, že od Studence jsem v GPS, jinak bych jí nestavěl. Všiml jsem si, že jezdí přímé vlaky Studenec - Žďár nad Sázavou. Ale jsou to nějaké moderní jednotky, které asi nemáme.
Mezi Žďárem a Studencem jezdíme s 841

Kdyby jen to... :-) :-) Už se tam chystá jeden velmi slavný vetrán motorové trakce na V.I.P. jízdy po okolí.
1. díl se musí přivézt do Brna.
2. díl jízdy samotné.
3. díl zpět, alespoň kousek k domovské stanici z Brna.
Tak schválně, s čím se to pojede v 3. dílu?

Tedy to Velké Meziříčí udělat, to z toho mála je problém. Navíc, jakmile jsem nadělal díry pro balkóny, tak už nejdou přemapovat. Tedy když dožiji nějaké pěkné textury, budu muset celou škatuli dělat znovu a znovu díry pro balkóny.
Ale z fotek od Deteria jsem použil například dřevěná zábradlí na balkonech. Přepsal jsem zábradlí novou texturou a pak hromadně označil a posunul na vršek a spodek zábradlí. Ta textura od kolejiště je z mapy.com, je vidět jak to bylo hodně ze šikma. Dopravní kancelář a transito je přilepené od Deteria. Nevycházelo to, ale stále je to lepší než nic. Jinak ten svítící nápis vymodeluji samostatně.
Ale ty perony s trávou by mohly zůstat. Tu budovu zepředu se ještě pokusím trochu doladit, hlavně přeskinovat ta zábradlí s balkony na textuře.
Ale nejprve dodělám podchody a vlaštovky nad podchodem od výpravní budovy. Textury jsem si udělal z Deteriových fotek, tak uvidíme, co z toho vznikne.
1902VelMezirici4.JPG
1902VelMezirici1.JPG
1902VelMezirici2.JPG
1902VelMezirici3.JPG

Dnes jsem v práci přesčas, ale asi bych nemohl spát, kdybych to nedal dohromady. Zaretušoval jsem texturu předního pohledy asi 20 záplatami, udělal jsem díry pro balkóny, pak bylo nutné udělat díry do peronů a zastřešený podchod trochu vybourat, oprati Křižanovu tam nejsou ty prosklené boky nad schodištěm. Ještě tam tedy patří hodiny, ale až příště. Zítra udělám ty krátké vlaštovky nad podchodem u výpravní budovy.
Tedy aktualizované pohledy.
A jde se dom s pocitem dobře udělané práce. :)
1902VelMezirici5.JPG
1902VelMezirici6.JPG

Tak se mi podařily ty tvarované betonové vlaštovky. Taková blbost a piplal jsem se s tím do ztracena. Také jsem udělal nápisy názvu stanice. Je to jen provizorní jako budoucí šablona a pro každé písmenko pak udělám samostatný kvádr. Takto si pak budu moci poskládat jakýkoli název stanice. Anebo to udělám do alfy. Název je z mapy.com.
2002VelMez1.JPG
2002VelMez2.JPG
2002VelMez3.JPG

Na slezině vždy s Ricarem_cz perfektně pokecáme a předáváme si zkušenosti.
A řešili jsme fototextury terénu.
On je má ve formátu DDS a 4096x4096 je má velké 8 mega. Určitě by takové šlo použít do adresáře Terrtex, kdy by pro účely MSTS editoru tam zůstaly i ty 06 mega 1024x1024 v ace a ty 50MB 4096x4096 by se nepoužívaly. Anebo mi ukázal, že to jde komprimovat v AceIt jako DTX1
Mám to tak správně? Zatrhnout Use ZLib....
AceIt.JPG
A výsledek je tento. Vlevo originál s 50 MB a vpravo komprimovaný a stále v rozlišení 4096x4096.
terrtex.JPG
A pak už jen zbývá tento úkon udělat 1078x u všech souborů. A nebude mít Terrtex 52 954846 kB, ale desetkrát méně.
Tady ve vlákně bylo keců, že terrtex je zbytečně veliký, ale za ten čas mi to dotyčný mohl sám takto komprimovat. To jen tak na okraj.
Tedy BP 105 bude, až tohle také dořeším. Zimní fototextury ponechám, protože tam rozlišení 1024x1024 nevadí. Jen bych měl domalovat takto zbytek zimních, tedy jen tento nový úsek. Z Drážďan do Berlína zimu zatím řešit nebudu.
Já si čas na tohle třeba u nějakého seriálu v televizi najdu. Oproti původní práci odpadne to zmenšování textur na 1024.

Na slezině vždy s Ricarem_cz perfektně pokecáme a předáváme si zkušenosti.
A řešili jsme fototextury terénu.
On je má ve formátu DDS a 4096x4096 je má velké 8 mega. Určitě by takové šlo použít do adresáře Terrtex, kdy by pro účely MSTS editoru tam zůstaly i ty 06 mega 1024x1024 v ace a ty 50MB 4096x4096 by se nepoužívaly. Anebo mi ukázal, že to jde komprimovat v AceIt jako DTX1
Mám to tak správně? Zatrhnout Use ZLib....
Zobrazit přílohu 47044
A výsledek je tento. Vlevo originál s 50 MB a vpravo komprimovaný a stále v rozlišení 4096x4096.
Zobrazit přílohu 47045
A pak už jen zbývá tento úkon udělat 1078x u všech souborů. A nebude mít Terrtex 52 954846 kB, ale desetkrát méně.
Tady ve vlákně bylo keců, že terrtex je zbytečně veliký, ale za ten čas mi to dotyčný mohl sám takto komprimovat. To jen tak na okraj.
Tedy BP 105 bude, až tohle také dořeším. Zimní fototextury ponechám, protože tam rozlišení 1024x1024 nevadí. Jen bych měl domalovat takto zbytek zimních, tedy jen tento nový úsek. Z Drážďan do Berlína zimu zatím řešit nebudu.
Já si čas na tohle třeba u nějakého seriálu v televizi najdu. Oproti původní práci odpadne to zmenšování textur na 1024.
Ano s tou Zlib kompresí to bude ještě o něco menší jen 9,1MB na texturu.

No SUPER! ;) Vždyť Vám to tu říkám už dlouho. Perfekt práce, pane! Možná by šlo vymyslet nějakou batch konverzi, ať se to nemusí dělat po jednom ručně... A ten AceIt při konverzi nabízí jen DXT1? Nebo i další? Třeba už od DXT2 až 5 by šlo používat i alfakanál pro průhlednosti v texturách (okna, ploty, mříže, brány atd.)

Zbyňku díky, že jsi nasměroval možnou práci i bádání i tímhle směrem. To by také bylo nakonec k užitku nám všem, k prospěchu celé trati. Pokusit se využít ty nabízející se možnosti na maximum, co nám dnešní formáty grafiky v tom našem simu nabízí.

No SUPER! ;) Vždyť Vám to tu říkám už dlouho.
Jenomže nestačí jen říkat, ale těch 1070 textur mi takto převést. Radit umí každý, ale přiložit ruku k dílu, to by pak byla jiná komunikace. Já nejsem robot, který zvládá stovky úkonů najednou. Ale až do sleziny jsem nevěděl, že to umí i ten AceIt.

Na slezině jsem si zesvětlil texturu podchodu, protože Deteriovi se nechtělo (jsou to jeho textury včetně toho polotovaru dílčího modelu. )
Včera v pohodě. Ničeho jsem si nevšiml. Nyní jsem upravoval model nádraží, v prohlížeči a gmax je kompletní model naprosto v pořádku.
Ale v TSRE5 je z podchodů strašidelný zámek.
Co to je?
Anebo chyba v nastavení TSRE5 ? Já jsem tam dnes podle nějakého doporučení aktivoval imageMapsZoomOffset = -1
Chyba_v_systemu.JPG

Back
Nahoře